Esittely

Asukkaat

Hoitajat

Muu toiminta

Jokainen kaipaa vähän lisärakkautta

Ratsastuskoulun pyörittämiseen tarvitsee jotain muutakin kuin pätevän henkilökunnan: hoitajat, jotka ovat todellinen tallin sielu. Hoitajat huolehtivat hevostemme hyvinvoinnista siinä missä henkilökunta sekä antavat hoitohevosilleen rakkautta ja huomiota. Opetushevosen työ voi olla rankkaa ja siksi niistä huolehtiminen tarkasti on tärkeää, jotta ne selviävät arkisista töistään. Laskemme siis paljon hoitajiemme varaan: siksi meillä on käytössä pisteytys, jonka mukaan hoitaja saa ansaitsemiaan merkkejä. Merkit kertovat hoitajan aktiivisuudesta sekä taitotasosta. Parhaille hoitajille annetaan jo paljon vastuuta.

Leijonalaaksossa on hoitajille poikkeuksellisen laajat harrastuskeinot. Meillä kykenet kehittymään monipuolisesti ja nopeasti. Kaikki hoitajat saavat hoitamisesta merkkejä, joita taas ansaitaan hoitokerroista saaduilla pisteillä. Lisäksi tarjoamme laajan kirjon ratsastustunteja ja perusratsastusmerkin suoritettuasi voit ratsastaa hevosellasi itsenäisesti! Järjestämme myös opetusta hevosarkeen, jotta taitosi hevosihmisenä kehittyvät. Joka kaudelle valitsemme myös kilpailutiimin, jonka puitteissa voit kilpailla nimikkohevosellasi alueen kilpailuissa. Meillä et siis jää kylmäksi: meiltä löytyy jokaiselle jotain. Mikäli sinua ei niinkään kiinnosta ratsastaminen, älä pelästy: meiltä löytyy paljon toimintaa myös pelkästä hoitamisesta kiinnostuneelle. Mutta jos tahdot kehittyä ratsastajana, on meillä siihen loistavat mahdollisuudet.

Pisteitä meiltä saa kaikista hoitokerroista. Hoitokerroiksi lasketaan kaikki hoitohevosen päiväkirjaan päivitetyt hoitotarinat (ei tunti- ja tapahtumatarinoita),

Myös monet Leijonalaakson yksityisistä hevosista etsivät hoitajia. Kannattaa hoitsua etsiessä vilkaista myös yksäripuoli! Hoitajahakuun ovat yksäritkin linkitetty, mutta ohessa on maininta yksityisestä käytöstä. Hakiessasi on hyvä myös tarkistaan onko hevonen millä hoidolla asumassa talissa.

piirrokset ja pikahoitokertomukset. Pisteitä saa tallilla tehdyistä asioista ja tarinan luettavuudesta. Joka kuukausi eniten pisteitä ansainnut hoitaja voittaa Kuukauden Hoitaja-tittelin sekä muutaman lisäpisteen. Pisteillä ansaitaan hoitomerkkejä, joiden mukana saat aina uusia etuuksia tekemiseesi.

Hoitomerkkien lisäksi meillä on kahdenlaisia muita merkkejä, joista toiset ovat ratsastusmerkit. Ratsastusmerkkejä pystyt suorittamaan erilaisilla ratsastustunneilla ja -valmennuksissa. Niiden mukana saat uusia keinoja liikuttaa hoitohevostasi. Perusratsastusmerkkiä edellytetään, mikäli haluat liikuttaa omaa hoitohevostasi selästä käsin sen vapaapäivänä. Ratsastusmerkit eivät vaikuta mitenkään sinun etenemiseesi hoitajana hoitomerkkejä pitkin, joten hoitajana oleminen ei edellytä tunneilla käymistä tai ratsastamista lainkaan.

Tapahtumamerkkejä luovutetaan eri tapahtumista. Usein tapahtumien yhteydessä jaetaan myös pisteitä osallistumisesta.

Lue lisää!

HOITAJAN TEHTÄVÄT - HEVOSTEN VAPAAPÄIVÄT - PIKAPÄIVÄKIRJA - PISTEYTYS - HOITOMERKIT - RATSASTUSMERKIT
TAPAHTUMAMERKIT - ETUSETELIT - TALLIAPU - KILPAILUTIIMI - HOITAJAKSI? - VIIMEHETKEN KIRJOITUSVINKIT - MUISTILISTAT - IDEAPANKKI

Hoitajan tehtävät

Hoitajan työ on monipuolista ja muuttuu joka päivä. Tässä on muutamia ohjenuoria, joita hoitajan tehtäviin Leijonalaaksossa kuuluu, mutta muistathan, että hoitomerkkien myötä saat koko ajan lisää vapauksia ja tehtäviä. Leijonalaaksossa hoitajan ei tarvitse esimerkiksi putsata hoitohevosen karsinaa, mutta tallitöihin saa aina ilmoittautua avuksi.

Hevosen hyvinvoinnista huolehtiminen: Eihän hoitohevosesi ole loukkaantunut tarhassa? Tarkastathan aina hoitaessasi, ettei hoitohevosesi ole loukannut itseään. Mikäli huomaat jotain tavallisesta poikkeavaa, ilmoita siitä välittömästi henkilökunnalle. Vaikka tietäisitkin, mistä on kyse ja kuinka hoitaa, hae joku silti aina katsomaan! Voitte tämän jälkeen keskustella yhdessä mahdollisista hoitokeinoista. Meille hevostemme hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää ja siksi tahdomme olla varmoja, että ne saavat oikeaa hoitoa. Poikkeuksellinen ei aina tarkoita ruhjetta, kuumotusta, turvotusta tai haavaa: mikäli hevosesi käyttäytyy erikoisesti, kerrothan siitäkin meille.

Hevosen puhtaudesta huolehtimen: Harjaathan hoitohevosesi aina tallille tullessasi ja sen varustaessasi!

Hevosten varusteiden puhtaudesta huolehtiminen: Pidäthän myös hoitohevosesi varusteet puhtaina ja kiiltävinä? Varusteita ei saa pestä saippualla jokainen päivä, mutta kuran ja muun lian voi pyyhkiä märällä sienellä ja pyyhkeellä. Kun varusteet kaipaavat kunnollista puhdistusta (tapahtuma, kilpailut, yleinen huolto), satulahuoneen hyllyltä löytyy satulasaippua ja -rasva. Ethän kuitenkaan kuluta kaikkea omiin ratsastussaappaisiisi...

Tallin siisteydestä huolehtiminen: Älä jätä mitään lojumaan ympäriinsä vaan viikkaa loimet karsinan eteen, vie harjapakki paikalleen äläkä jätä varusteita käytävälle lojumaan. Koskee myös sinun omia tavaroitasi! Käytävällä lojuvat tavarat ovat myös turvallisuusriski. Muistathan, että vaikka sinulle onkin selvää olla astumatta kypärääsi, kaikki hevoset eivät ajattele niin.

Hevosen avustaminen tunneille ja pois: Varsinkin jos kyseessä on pienempien tunti, olethan auttamassa tunnin kanssa?

Voit tietenkin myös hakea hoitohevosesi tarhasta ja viettää sen kanssa aikaa.

Pisteytys

Hoitotarina 5-10 p. Piirros 2-8 p. Pikahoitokirja 1-6 p.

Hoitomerkit

Olet kerännyt 25 pistettä!

Hoitajan urasi on nyt lähtenyt kunnolla alkuun, onnea! Olet päässyt jyvälle, miten Leijonalaaksossa toimitaan. Nyt suunta on vain ylöspäin. Voit vaikka lähteä pienelle kävelylle tallin pihapiiriin. Oletko kysynyt, voisitko auttaa talutustuntien kanssa?

Olet kerännyt 60 pistettä!

Tällä pistemäärällä saa mielellään jo auttaa tallinteossa. Oletko valmis kokeilemaan kunnollisena talliapuna olemista? Lue siitä alempaa!

Olet kerännyt jo 100 pistettä!

Onnittelut huikeasta pistemäärästä! Oletko kysynyt, mikäli saisit lähteä kisamatkalle avuksi?

Olet kerännyt jo 140 pistettä!

Onnea! Nyt saat jo paljon vastuuta. Saat tehdä iltatalleja yksinäsi ja olet korvaamaton apu tallissa. Miltä tuntuisi vuokrata omaa hoitohevostasi viikon verran VAIN sinun käyttöösi?

Ratsastusmerkit

Olet käynyt kahdella tunnilla!

Saat nyt liikuttaa hoitohevostasi sen vapaapäivänä. Perusratsastusmerkki antaa luvan liikutukseen kentällä kaikissa askellajeissa tai käynnissä maastossa.

Olet käynyt kahdessa kouluratsastusvalmennuksessa!

Olet käynyt joko kahdella esteratsastustunnilla tai - valmennuksessa!

Esteratsastusmerkki antaa sinulle luvan hypätä itsenäisesti hevosellasi. Muistathan kuitenkin ottaa huomioon hevosen liikutuksen kyseisellä viikolla.

Olet ollut mukana kahdella maastoretkellä!

Maastoratsastusmerkki antaa sinulle luvan liikuttaa hoitohevostasi maastossa kaikissa askellajeissa! Muistathan kuitenkin mahdolliset turvavarusteet (kuten heijastimet) ja ottaa kaverin mukaan.

Olet käynyt kahdella maastoestetunnilla tai -valmennuksessa!

Nyt saat luvan hypätä maastoesteitä vapaasti hoitohevosesi kanssa! Muistathan ottaa huomioon hevosen tuntikalenterin kyseisellä viikolla sekä ottaa huomioon turvallisuuden. Maastoesteillä vaadimme kaikilta ratsasajilta turvaliiviä maastoesteitä hypätessä.

Olet sijoittunut neljästi tallikilpailuissa!

Voit nyt hakea kisatiimiin!


Klikkaa merkkejä päästäksesi tapahtuman kutsuun tai merkin selitykseen!

Tapahtumamerkkejä saa vain, jos tapahtumaan osallistuu ennen sen viimeistä ilmoittautumispäivää. Jälkikäteen niitä ei ikävä kyllä kykene suorittamaan. Seuraa foorumia aktiivisesti niin pysyt mukana. Lisäksi useimmista tapahtumista saa lisäpisteitä!

Tapahtumamerkit

Talliapu

Oletko suorittanut jo ultrahoitajamerkin? Hienoa, voit ilmoittautua talliavuksi mikäli tahdot! Talliapuna voit tulla työskentelemään talliin oman aikataulusi mukaan. Otamme mielelämme apua vastaan milloin vain. Leijonalaaksossa talliapulaiset ovat vapaaehtoisia palkattomia apulaisia, jotka auttavat tallin perinteisissä askareissa aina sen mukaan kuin tallille ilmoittautuvat vuoroon. Mikäli olet suorittanut ultrahoitajamerkin, lähetä viestiä talliaputopiciin foorumilla niin etsitään sinulle sopiva aika auttaa. Auttaa tallissa saa tietenkin aina, mutta mikäli tahdot tulla vaikka vakituisesti auttamaan maanantai-iltaisin tunneille ja iltatalliin tai koko lauantaiksi, sovitaan asia erikseen.

Mikäli olet suorittanut teräshoitajamerkin, voit auttaa iltatalleissa jo yksinäsi. Iltatallissa otetaan vielä ulkona olevat hevoset sisälle suurimman osan ollessa jo valmiiksi sisällä tuntien ja liikutuksen vuoksi sekä jaetaan hevosille heinät ja väkirehut. Iltatallin tekeminen on suuri vastuu ja siksi sen itsenäiseen tekemiseen hyväksytään vain kokeneimmat. Iltatallin tekijä saa aina vaivasta pientä palkkaa, joka sovitaan tapauskohtaisesti.

Kilpailutiimi

Leijonalaaksossa yksi parhaimmista keinoista kehittyä ratsastajana on kilpailutiimi. Kilpailutiimi tai tutummin kisatiimi on noin viiden hengen muodostama joukkue, joka valmentautuu ja kilpailee yhdessä. Kisatiimin tarkoitus on tuoda uusia ulottuvuuksia hoitajan harrastamiseen omistamiemme loistavien hevosten kautta. Kisatiimi muodostetaan aina syksy- ja talvikaudelle sekä kevät- ja kesäkaudelle erikseen. Tiimillä on siis aina aikaa kuusi kuukautta yhdessä. Kisatiimin idea on luoda mahdollisuuksia myös ratsastajille, joilla ei välttämättä ole resursseja kilpailla itsekseen. Leijonalaakso ei sponsoroi kisatiimin jäseniä, mutta käytössä on Leijonalaakson loistavat valmentautumismahdollisuudet sekä henkilökunnan jäsenet kuljettavat ratsastajat kilpailuihin tallin kalustolla.

Kilpailutiimiin ei ikävä kyllä jokainen hevonen kykene osallistumaan, joten omalla hoitohevosella ei välttämättä pääse osallistumaan. Kisatiimin hevoset on aina valittu etukäteen ja niistä saa kukin hakija toivoa suosikkejaan. Mukana pyritään aina pitämään niin hevosia kuin ponejakin eri tasoilta. Jokaiselle jaetaan kuudeksi kuukaudeksi oma nimikkohevonen, jolla hän valmentautuu kaksi kertaa viikossa koulu- ja esteratsastuksessa sekä kilpailee mahdollisuuksien mukaan.

Osallistumaan pääsee foorumin kautta kun hakutopic aukeaa. Topicista löytyy tarkemmat hakukriteerit, mutta hakeaksesi kisatiimiin, on sinun omistettava Kisaratsastaja-merkki. Lisäksi mikäli mielit kenttäkisoihin, sinulla täytyy olla Maastoestemerkki.

Hyvää hevosten kanssa

Hyvää hevosten kanssa on projekti, jonka avulla pyritään luomaan uusia harrastusmahdollisuuksia nuorille sekä edistämään nuorten terveyttä. Me uskomme, että hevosella on suuri positiivinen vaikutus nuoren elämään. Oma hoitohevonen antaa nuorelle vastuuta, josta on hyötyä tulevaisuudessa. Tallilla löytää usein uusia ystäviä ja luodaan oma, uniikki suhde omaan hoitohevoseensa. Hoitohevosesta voivat siis hyötyä varsinkin syrjäytyneet

URL-sinä ei tarvitse välttämättä olla juuri sinä: Voit luoda itsellesi haluamasilaisen alteregon jos huvittaa. Pakko ei tietenkään ole. Kuvaile itsesi persoonaa, ulkonäköä ja vaikka mistä pidät, jotta muiden hoitajien on helppo kirjoittaa sinusta tarinoissaan.

Haluat siis hoitajaksi?

Loistavaa! Toivotamme sinut mielelämme mukaan Leijonalaakson arkeen mikäli iskit silmääsi vapaaseen hoitohevoseen. Mikäli olet lukenut tämän sivun kunnolla läpi, varmista vielä foorumin Ilmoitustaululta löytyvästä hakutopicista, että haluamasi hevonen etsii hoitajaa. Lue hakutopic myös huolella läpi, koska se sisältää paljon hyödyllistä tietoa, josta voi olla hyötyä sinulle hakiessasi. Mikäli esteitä ei tunnu olevan, olet täysin vapaa hakemaan mukaan Leijonalaakson erikoiseen poppooseen! Se mikä muualla on epätavallista, on meillä täysin normaalia!

Hae!

Kaiken © Jewell

Jossei toisin mainita

Virtuaalitalli

A Sim-game stable

Yhteystiedot

VRL-08085 ♣ leijonalaakso@gmail.com

Sivun alkuun

Tallin otsikko on linkki etusivulle.

Piditkö?

Äänestä VRL'n tallilistalla!

Sivuinfo

Tältä sivulta voit lukea hoitajatoiminnastamme. Hoitajatoiminta Leijonalaaksossa on erittäin yllä joka päiväisessä arjessa. Sivulla opastetaan, mitä hoitaminen tarkoittaa, miten hoitamaan pääsee ja mitä hoitaessa pitää tehdä.

Maasto- ja kisaratsastajanmerkin silueteista kiitos Kopoin!


Hostista kiitos Laura K.!