Lupsakan Kekri

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse

kuvat © Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Nimi Lupsakan Kekri "Keke" Rotu, sukupuoli suomenpienhevosori
Syntymäaika 11.7.2019, 2 v 4v. 11.9.2019 oma ikääntyminen Säkäkorkeus 148cm
Väri kulomusta Painotus yleispainotus
Rekisterinumero VH19-018-0680 Omistaja Milma (VRL-14149), Lupsakan Suomenhevoset
Koulutustaso Va B, 100cm, Helppo Kasvattaja Lupsakan Suomenhevoset

Saavutukset
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.8.2019 SV-II
8,2 + 10 + 5 + 6 = 29,2
Kantakirjattu (P)-suunnalle 20.8.2019 palkinnolla KTK-II
18 + 18 + 17 + 18 = 71p.

Luonnekuvaus

Lienee pakko myöntää, että mopo karkasi käsistäni ihan totaalisesti. Päässäni syttyi hehkulampun lailla idea, joka alkoi poikia monenlaista varsaasuunnitelmaa, jotka alkoivat myös pikkuhiljaa toteutua. Vaikka olin ajatellut käyttäväni jalostukseen omilla hevosillani muiden hevosia, minun oli ihan pakko saada tämä suunnitelma toteutettua. Yhtenä osana sitä suunnitelmaa oli kerrassaan kyseenalainen yhdistelmä neiti herkkää ja herra vauhtia. Tuloksena oli tietysti oriksi luvattoman herkkä tapaus, jolla kuitenkin on kovin herkästi ylikierroksille taipuva moottori. Keke on todellakin Persoona isolla peellä, mutta eihän sitäkään nyt voi olla rakastamatta. Ihan oikeasti, kerran kun katsoo orin silmiin, on myyty.

”Jepjep”, sanoi mieheni, kun ensimmäisen kerran vihjailin tulevasta varsasta. ”Joo-o”, sanoi hän, kun varsa syntyi. ”Mitäs minä sanoin”, sanoi hän, kun ensimmäistä kertaa kirosin varsan mahdottomuutta. Mutta minä en niellyt ylpeyttäni, vaan päätin osoittaa, että tämä yhdistelmä oli ihan ok ja varsasta tulee myös ihan hyvä. Ja kyllähän siitä tuli. Vaikka pienenä Keke olikin varsoista se mahdottomin, olen tavannut vaikeampiakin aikuisia hevosia. Kekellä on hirveästi intoa mennä joka paikkaan, mieluiten lujaa, mutta se ei siedä kovakouraista kohtelua. Keke on oikea herra herkkähipiä, sillä oria saa todella käsitellä silkkihansikkain. Orin kunnioitus on myös ansaittava, sillä vain silloin Keke käyttäytyy järkevästi ja seuraa vaikka maailman ääriin. Ori pitää kaikenlaisista hoitotoimenpiteistä, jos niihin ei vaan kuulu piikkejä tai pahanmakuista matolääkettä. Harjaaminen on orin mielestä ihan parasta ja Keken harjaa ja häntää saisi selvitellä orin puolesta tuntitolkulla. Turhamainen ori pitää kaikista kauneudenhoitoon liittyvistä toimenpiteistä eikä rynni piehtaroimaan mutaan kuten muut hevoskatraani jäsenet. Sehän tietysti helpottaa hoitajan työtä, joten ei saa valittaa.

Keke on vähän ristiriitainen otus ratsastaa. Toisaalta orilla olisi kaamea kiire joka suuntaan ja kaikki pitäisi nähdä heti nyt eikä hetken päästä, mutta toisaalta se vaatii todella kevyet avut ja herkän ratsastajan. Edelleen Keken kanssa on tärkeää luoda luottamussuhde, sillä vain silloin orista on mahdollista saada irti muutakin liikettä kuin kiireinen ravi. Oikean ratsastajan kanssa ori on saatu vietyä vaativa B-tasolle asti, sillä se on perinyt emänsä herkkyyden lisäksi myös liikkeet ja taidon. Parhaimmillaan ori onkin mitä upein pieni kouluratsu, jota suomenhevoskansa on kuunaan nähnyt. Pahimmillaan orista ei näy kuin häntä, jos sitäkään. Kouluratsuna kunnostautunut ori on perinyt kuitenkin kykyjä myös esteille. Vauhtia ei tosin ole jäänyt tippaakaan pois, päin vastoin sitä on tullut kaksinverroin molemmilta puolilta lisää. Keke on heikkohermoiselle ratsastajalle vähintäänkin pelottava esteillä, sillä ori hyppää huoletta ja pelottomasti ihan mitä vaan ihan mistä vaan. Kekellä ei ole kerrassaan mitään silmää ponnistuspaikoille, mutta se hyppää korkealta ja ylittää esteen useammin puhtaasti kuin rysähtää sinne sekaan. Välillä tuntuu siltä, että orilla on ihan oma suojelusenkelinsä matkassa esteillä, myös niillä maastoesteillä. Orin kanssa täytyy tehdä hurjasti töitä, jotta sen saa rauhoittumaan ja keskittymään ennen maastoesteitä. Vain silloin Keken kanssa voi uskaltautua radalle. Jos jotain hyviä puolia löytyy, ori on mielettömän nopea ja ketterä, minkä vuoksi se useimmiten voittaa aikaluokat mennen tullen. Keke on myös rohkea, joten sen kanssa voi maastoilla rauhassa, ainakin jos on tottunut vauhdin hurmaan.

Keke menee koppiin kiltisti, mutta ei malttaisi matkustaa rauhassa. Orille onkin lykättävä koppi täyteen virikkeitä, jotta se ei paukuttelisi ovia ja hirnuisi korviasärkevästi. Keken (sekä oman) mielenterveyden vuoksi sillä ei tehdäkään pitkiä kilpareissuja, sillä matkustamisen aikana tylsistynyt hevonen on ihan mahdotonta rauhoittaa sopivaan kisamoodiin. Jos kuitenkin Keke ei ole päässyt pahasti hermostumaan ja sen saa keskittymään, kilpasuoritukset ovat varmasti hienoa katsottavaa. Estesuoritukset vähemmän hienoa kuin jännittävää, mutta koulusuoritukset varmasti hienoa.

Sukutaulu

i: Iku-Turilas
rt, 143cm
KTK-II

ii: Metsän Tapio
rt, 145cm evm
iii: Toivon Ruhtinas
m, 146cm evm
iie: Mielikkinen
prt, 141cm evm
ie: Ilmatar
vrt, 140cm evm
iei: Ilmarinen
rt, 147cm evm
iee: Hupiherttuatar
prt, 140cm evm
e: Kanelikummitus
vrt, 158cm
KTK-I
ei: Haamuvoro
vprt, 164cm evm
eii: Vankikummitus
prt, 160cm evm
eie: Unelmaliina
prt, 168cm evm
ee: Kanelituisku
trt, 155cm evm
eei: Tuiskutaival
rtkm, 150cm evm
eee: Kaunomauste
vprt, 158cm evm

Jälkeläiset

ei vielä jälkeläisiä

Kilpailutulokset

KERJ sij.

KRJ sij.

ERJ sij.

Näyttelytulokset

Varusteet ja päiväohjelma

Kekellä on mustat suitset englantilaisella turpahihnalla ja nivelkuolaimilla. Orilla on myös omat koulu- ja estesatulat, jotka ovat myös mustia. Keken koulu- ja estehuovat ovat vaaleankeltaisia.

Orilla on vaaleankeltainen harjapakki, jossa on mustia sekä keltaisia harjoja. Pakista löytyy myös orin mustat jännesuojat, takajalan suojat, kumiputsit sekä mustat neopreenisuojat. Riimuna orilla on ihan tavallinen keltainen nylonriimu, sekä samaa sävyä oleva riimunnaru.

Orilla on keltainen toppaloimi sekä sadeloimi ohuella fleecevuorella. Tallikäytössä Kekellä on myös vaaleankeltainen villaloimi.
Keke on vasta nuori ja harjoittelee ratsun elämää.

MAANANTAI uusia asioita
TIISTAI vanhojen asioiden harjoittelua
KESKIVIIKKO vapaa
TORSTAI uusia asioita
PERJANTAI metsälenkki taluttaen
LAUANTAI uusia asioita
SUNNUNTAI vanhojen asioiden harjoittelua

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © Lupsakan Suomenhevoset 2019, Ulkoasun kuva © Vapaasti by AK, Tämä on virtuaalitalli - This is a sim game stable