Thrillium

Stop The Wedding

Lopetettu 28.05.2019

Wendy saapui Thrilliumiin siitoskäyttöön ollessaan 7-vuotias. Tamma oli jo kisakentät kiertänyt ja se oli selkeästi valmis asettumaan aloilleen. Wendy oli nimittäin alkanut hieman stressaamaan kokoaikaisesta kiertämisestä ja tullessaan se muun muassa yritti syödä kaikki puuosat mihin se hampaansa kiinni sai. Tämä tapa kuitenkin katosi, kun Wendy sai säännöllisen rytmin ylle ja se pystyi puolen tunnin tarkkuudella ennakoimaan seuraavan tapahtuman tallissa.

Hoitaessa se nuokkuu käytävällä, mutta kavioiden puhdistuksesta se ei pidä ja silloin se kyllä herää. Arvatenkin tämä tuottaa myös kengityksessä ongelmia ja olemmekin joutuneet tamman rauhoittamaan aina kengityksiin. Meidän hevoskuiskaajan taitomme eivät ole auttaneet tamman ongelmassa, sillä olemme mielestämme kokeilleet kaikkea - pumpulit korvissa, siedätyshoito ääniin, jalan noston ja sen kopisutteluun vasaralla. Tämän hetkisenä tavoitteena onkin saada edes kavioiden puhdistukset sujumaan nätisti. Wendyä ei voida tarhata toisen johtajaluonteisen tamman kanssa, sillä Wendy ei siedä yhtään päällepäsmäröintiä.

Ratsuna tamma toimii enää harvoin, mutta silloin se selkeästi nauttii saadessaan näyttää mitä osaa. Myös maastossa se toimii yksin ja yhdessä, mutta maastossa Wendyn on oltava johdossa, jottei se ala stressaamaan. Edellisestä kodista olen kuullut tarkempaa tietoa, että kouluratsuna Wendy vaati paljon enemmän ratsastajaltaan, kuin tälläisessä humppailussa. Olen täysin samaa mieltä, sillä itse en ole osannut ratsastaa tammaa edes kunnolla kuulolle, joten iso käsi Wendyllä kisanneelle naiselle, joka sai tamman toimimaan Grand Prix -tasolla ja tehden sen vielä helpon näköisesti!

Emänä Wendy on mitä mainioin, mutta varsan kanssa se on tarhattava yksinään. Wendy suojelee varsojansa hieman liikaakin muilta hevosilta, mutta ihmiset se sallii lähelle. Wendyn varsoista kasvaakin ihmisystävällisiä ja niitä on helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa.

Ricredesbwp, 169cm, m Wishbonebwp, 171cm, m Crossmacahilly
Pedrosa
Rose Moonbwp, 165cm, rt Fall About
Littlesuzie
Why Notbwp, 167cm, rt Quick Flightbwp, 170cm, rt Laboc
Avery
Lady Heartbeatbwp, 167cm, rt Impetious
My Faithful Annie

i. Ricredes oli musta, 169cm korkea belgianpuoliveriori, joka asui koko elämänsä kasvattajansa hoidossa. Se ei kuitenkaan kasvattajansa omistuksessa ollut koko ikäänsä, sillä kilpauransa ajan se oli Amanda Paymontonin omistuksessa, joka sillä myös kisasi. Amanda ja Crede kisasivat kouluratsastuksessa Grand Prix -tasolla Euroopan alueella. Ratsukko jäi monien mieleen orin kiiltävästä mustasta karvasta ja Amandan pitkistä vaaleista hiuksista. Uran jälkeen ori siirtyi kasvattajalleen siitoskäyttöön, mutta Amanda sai käydä oriaan tervehtimässä koko orin loppuelämän ajan. Ricredes eli 23-vuotiaaksi.
ii. Wishbone oli yksi aikansa tunnetuimpia oreja. Tämä komea kantakirjattu ori kerkesi olemaan jalostuskäytössä kolmena keväänä ja varsoja siitä jäi noin 200. Wishbone valittiin monesti tammalle sen sulavien ja puhtaiden liikkeiden takia sekä hyvän rakenteen.
ie. Rose Moon oli hieman "ruma ankanpoikanen" - taitava kouluradoilla, mutta hieman "silakan" näköinen. Tamma vaihtoi useasti kotia, eikä missään kodissa keretty perehtymään kunnolla, että millä ruokavaliolla tammalle olisi saatu massaa ja kylkiluut piiloon. Vaikka tamma olikin kuivakka, niin varsoissa se ei näkynyt, vaan varsat olivat oikein pontevia.

e. Rautias tamma Why Not, jolla korkeutta oli 167cm, oli hieman epäonnen hevonen. Se ostettiin jo, kun se oli emänsä mahassa. Varsa syntyi kuitenkin jalat aivan vinksin vonksin ja eka vuosi olikin kriittisintä aikaa, kun varsan jalkoja korjailtiin. Jalat saatiin siihen kuosiin, että tamma kisasi jopa Vaativa A -tasolla yhden kauden, mutta sitten sen jalat alkoivat aina rasituksen jälkeen olemaan niin nesteiset, että tamma siirrettiin pois aktiivisesta käytöstä. Why Not sai varsoja yhteensä 5, joista yhdelläkään ei vinoja jalkoja ollut, vaikka omistaja tätä koko ajan pelkäsi.
ei. Quick Flight sai nimensä varsana tehtyään useamman kerran melkoisia lentoesityksiä tarhassa. Ori oli koulusukuinen, mutta komeat lennot jatkuivat myös esteradoilla. Ori menestyikin kummassakin lajissa melko hyvin, mutta taso pysyi kohtuullisena. Koulussa se kisasi Vaativa B -tasolla ja esteillä 100cm. Koska ori ei varsinaisesti "räjäyttänyt pottia" kummassakaan lajissa, ei se ollut myöskään kovin suosittu valinta tammoille. Ori saikin vain noin 20 varsaa.
ee. Lady Heartbeat oli omistajansa silmäterä. Tästä johtuen tammaa ei oikein uskallettu käyttää kisakentillä tai muutenkaan liikuttaa "turhaan". Tamma oli koko ikänsä melko tuhdissa kunnossa, eikä siitä osannut sanoa, että milloin se oli kantavana ja milloin ei. Tamman varsomiset eivät menneet aina putkeen ja vain kaksi varsaa selvisi elossa.

01.02.2017 t. Runaway Bride i. Monsieur Mouche
01.01.2018 t. Chérie du Boux i. Piscou du Lansard
26.09.2018 t. Spinster Thrill i. Wellington III

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2867.88
Tahti ja irtonaisuus: 3761.91
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

KRJ Kouluratsastus taso 11/11
16.01.2017 kutsu, lk 4 bwp-t - 3/4, irtoSERT 
01.03.2017 kutsu, lk 3 bwp-t - 1/4, BIS4, MVA-sert 

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Historia - kirjoittanut HM
Olin tukenut hiljattain Belgian hevosmarkkinataloutta hevoskauppojen muodossa. Vain muutama päivä sitten tiluksille muutti upea musta ori, joka asettui nopeasti taloksi. Olin tänä lyhyenä aikana ystävystynyt paikallisen kasvattajan, Margot van Dammen kanssa ja lopulta huomasin että nainen oli päästää hieman tärähtänyt naisen soitellessa Belgiasta vähintään pari kertaa viikossa. Margot kertoi lähes joka puhelussa myytävistä hevosista, joka alkoi lopulta jo hieman ärsyttää itseäni. Olihan se kaikkien tiedossa että hölläsin lompakonnyörejä helposti, josta syystä sain viikottain tarjouksia hevosista. Eihän se minua haitannut sillä aina välillä löysin oikeita kultakimpaleita. Viimeaikoina Margot oli tarjonnut vain huonompia ja huonompia hevosia pöyristyttävin hinnoin. Joukossa oli kuitenkin yksi kiinnostava hevonen, jonka suku ei näyttänyt lainkaan huonolta ja kuvassakin näytti olevan oikein korrekti tamma. Olin kiinnostunut, mutta en sillä hinnalla joten oli aika käynnistää suunitelma B, tinkiminen.
Halutessani osasin olla oikein vakuuttava näyttelijä ja tinkijä, joten tunnin juttutuokion jälkeen olin saanut pudotettua hevosen hintaa merkittävästi, muutamin ehdoin tosin. Minun tulisi itse hoitaa tamman kuljetuskustannukset Namibiaan eikä koeaikaa olisi, vaan tamma siirtyisi suoraan omistukseeni. Vaikka tilanteessa oli riskinsä niin suostuin ehtoihin. Kun Stop The Wedding sitten viimeinkin muutti Zonjietiin täytyi minun todeta että tein hyvät kaupat. Tammassa oli liikettä sekä luonnetta vaikka mihin!

Hevosen kuvat © Gestüt Hämelschenburg, lupa
Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Tämä on virtuaalihevonen. This is a SIM-game horse.

© VRL-01317 2016