Thrillium

Wellington III

Lopetettu 25.11.2018

Wellington III tuli meille turjakkeelta Grey Hanoveriansista tämän myydessä joitain tallinsa hevosia pois jaloista. Turjakkeen laatiman myyntitopikin otsikkona oli osuvasti m: hannoverhevosia (kisattuja), joten rupesin enemmän kuin innoissani selailemaan läpi myytävien joukossa olevia tuontihevosia. Hartaana toiveenani oli löytää pari tuontisukuista tammaa, mutta näitä turjakkeella ei valitettavasti ollut tällä kertaa myynnissä. Sen sijaan myytävänä oli kaksi tuontisukuista hannover oria, joista päädyin hetken harkittuani tekemään tarjousta. Turjake suostui molemmat meille myymään, joten allekirjoitin kauppakirjat mukisematta, vaikka orit olivatkin hieman kalliimpia kuin olin ajatellut.

Velli ei ole luonteeltaan yhtään orimainen vaan päinvastoin oikea herrasmies, jolta ei voi odottaa kuin moitteetonta käytöstä. Ori tietää täsmälleen kuinka käyttäytyä tilanteesta riippumatta eikä koskaan hermostu, vaikka sattuisi mitään. Aivan pieniä lapsia ei Vellinkään kanssa kuitenkaan uskalla jättää yksin, sillä ori on aina ori oli ori sitten kuinka rauhallinen tahansa. Näin ollen myös Vellillä on taipumusta flirttailuun tammojen lähettyvillä, jolloin se helposti unohtaa ihmisten läsnäolon. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei Velliä kuitenkaan täydy sitoa kiinni, sillä ori kyllä seisoo hyvin aloillaan käskettäessä. Harjauksesta Velli pitää eikä tiedäkään mitään parempaa kuin juuriharjalla rapsuttelu sen lavan kohdalta. Varusteet Velli antaa laittaa vaikeuksitta. Talutettaessa ori seuraa taluttajaansa rauhallisesti eikä temppuile. Muiden hevosten seurassa ori omaa moitteettomat käytöstavat eikä koskaan haasta riitaa.

Ratsastettaessa Velli on mukavan herkkä, muttei kuitenkaan mikään aivan mahdoton tapaus, vaikka herkkä onkin. Ori vastaa ratsastajansa pienimpiinkin apuihin tunnontarkasti, muttei toisaalta pahastu, vaikka sitä joskus nyppäisiskin suusta vähän kovempaa. Velli ei näin ollen ole turhan valikoiva ratsastajiensa suhteen vaan kelpuuttaa selkäänsä hieman aremmankin ratsastajan. Orin askellajit eivät ole siitä kaikista mukavimmasta päästä ratsastajalle istua, mutta näyttävyyttä niistä löytyy senkin edestä. Omimmillaan Velli on kouluaitojen sisäpuolella saadessaan suorittaa vaativan tason koululiikkeitä, jotka se taitaa kellon tarkasti ilman pienintäkään ongelmaa, mikäli ratsastaja tietää mitä on tekemässä. Ori nimittäin vaatii ratsastajaltaan selkeät ja napakat avut pystyäkseen suoriutumaan vaativan tason koululiikkeistä virheettä.
© Tuulia T.

Wellington IIhann, rnkm, 172cm Wellingtonhann, trn, 176cm Waltzhaüssenhann, trn, 175cm
Razelhann, tprt, 170cm
Franzeskahann, rnkm, 168cm Fidalgohann, trn, 172cm
Anasthasiahann, rnkm, 165cm
Dorotheahann, tprt, 164cm Dandelionhann, m, 175cm Dandeliushann, trt, 175cm
Emrika GERhann, mrn, 160cm
Queenbeehann, mkm, 165cm Quentin GERhann, prn, 169cm
Ophelia GERhann, rtkm, 162cm

00.00 o. Jälkeläinen i / e.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3052.31
Tahti ja irtonaisuus: 3583.84
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00
Kouluratsastuksessa 6636.15 op (vaikeustasolla 11)
Kisannut täydet porrastetuissa kilpailuissa

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Hevosen kuvat © Roshoeve
Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Tämä on virtuaalihevonen. This is a SIM-game horse.

© VRL-01317 2016