Thrillium

Shamrock Thrill

Lopetettu 07.10.2018

Shamrock Thrill, tuttujen kesken Sammy - tallin taitavin jymäyttäjä. Tamma on tuttujen ihmisten kanssa kuin enkeli, sillä se tietää, ettei sen temput enää sen vakio hoitajiin tehoa. Muita se kuitenkin juksaa muun muassa ratsastaessa laiskotellessaan vaikuttamalla epäpuhtaalta ravissa tai vaikka hoitaessa olemalla mukamas erittäin herkkä mahastaan.

Tarhassa tammalla on pari bestistä - Bessi ja Cava. Muita se ei ympärilleen hyväksy, mutta sietää kyllä tarvittaessa muita samassa tarhassa, jos ne osaavat pysyä poissa sen tieltä. Ruuastaan Sammy on äärimmäisen kateellinen, vaikka koskaan se ei ole ilman ruokaa jäänyt. Tarhasta tamma on hieman jäärä lähtemään ja joskus tarvitaan hieman riimunnarulla takamukselle lätkimistä, että Sammy tajuaa, että tosissaan pitäisi lähteä töihin tai sisälle yöksi. Hoitaessa Sammy on kiltti, mutta hieman hapannaama. Kaikki hoitotoimen piteet onnistuvat ilman ongelmia, mutta vieraita ihmisiä se saattaa uhitella jopa hampaitaan vilauttamalla. Uudet ihmiset saavatkin helposti siitä aggressiivisen ensikuvan eivätkä halua jatkaa sen kanssa työskentelyä.

Ratsuna tamma on oikea monitoimipeli. Sileällä se taipuu VaA-tason liikkeisiin hyvällä ja tutulla ratsastajalla. Sammyä voisikin ratsuna kuvailla lähes tulkoon yhden ihmisen hevoseksi. Se yksi ihminen on Thrilliumin päätallin tallimestari Frieda, joka tamman on satulaankin totuttanut ja sen kanssa menestyksellisesti kisannut. Esteillä tamma toimii paremmin jo muillakin, sillä esteet ovat tamman suuri intohimo. Sammy ei esteillä tarvitse kuin ohjata oikealle, niin se hyppää. Sama koskee maastoesteitä. Tamma ei osaa oikein edes jännittää erikoisempiakaan esteitä, sillä se tuntuu liioittelevan oman kapasiteettinsa useasti. Tammaa pitääkin joskus jopa vähän herätellä tähän maailmaan ottamalla raskaampia maastoestetreenejä, jotta se muistaisi, että senkään voimavarat eivät ole loppumattomat, mutta ladattavissa kuitenkin.

Remrockbrdbg, m, 168cmERJ-I, KERJ-II Galactic Powerbrdbg, m, 169cm Gambit Springsbrdbg, rn, 169cm
Esprit Vilabrdbg, m, 163cm
Robins Moon Twistbrdbg, rn, 165cm Reverberationbrdbg, rt, 172cm
Wind Dancerbrdbg, rn, 168cm
Narcolepsybrdbg, trn, 170cmMEJ-II, YLA2, KERJ-II Boilerworksbrdbg, rn, 171cm Blademasterbrdbg, trn, 170cm
Grizzlybrdbg, m, 165cm
Dazzling Beautybrdbg, rn, 169cm Azure Magebrdbg, m, 164cm
Angelic Chorusbrdbg, trn, 163cm

i. Remrock oli komea musta ori, joka teki Thrilliumin väkeen vaikutuksen kisasijoituksillaan monessa eri lajissa. Remrock oli luoteeltaan oriksi helppo, mutta ratsastajaltaan se vaati keskittymistä.

ii. Galactic Power on kuuluisa englantilainen jalostusori, joka on elämänsä aikana saavuttanut monia palkintoja esteradoilta. Orilla on jopa kilpailtu MM-tasolla asti, ja se on jopa pärjännyt 160cm luokissa. Suurin osa englantilaisista brandenburgeista on jalostettu Galaxista. Ori on myös saavuttanut maailmalla monia arvonimiä, sillä sehän on äänestetty Iso-Britannian komeimmaksi oriksi. Orilla on hyvä rakenne, minkä vuoksi se on myös kierrellyt näyttelyitä. Galaxista on tehty myös todella isoja tarjouksia sukunsa ja hyppykapasteettisa vuoksi, mutta ori ei ole koskaan maailmalle lähtenyt mistään hinnasta. Ori on tällä hetkellä 19-vuotias siitosori, jonka loppuelämä sujuu tammojen seurassa. Galax on väriltään ruunikko, ja jopa 171cm korkea.

iii. Gambit Springsin on alunperin tuotu Iso-Britanniaan Amerikoista siitosoriksi. Game on kuuluisa Amerikkalainen siitosori, joka on joutunut hyvin paljon kokemaan nuorempana. Game meinattiin teurastaa sen ollessa 4-vuotias, koska siitä ei kuulemma ollut mihinkään. Gamen pelasti Amerikkalainen tyttö, Irene Watson, joka on alunperin englannista. Game alkoi menestymään esteradoilla, ja kilpaili muutaman vuoden MM-tasolla, mutta sairastui vakavasti ähkyyn. Sen jälkeen ori onkin ollut pelkästään siitosorina, ja vammaisten opetushevosena. Irene muutti takaisin englantiin, joten Game lähti hänen mukanaan sinne uutta verilinjaa tuomaan. Game menehtyi 23-vuotiaana omalle laitumelleen. Game oli musta 165cm korkea ori.

iie. Esprit Vila on tummanruunikko 168cm korkea tamma. Vila kilpaili nuoruudessaan kenttäratsastuksen parissa, ja kilpaili vähän aikaa EM-kilpailuissa. Vilan vanhemmat ovat saksalaista alkuperää. Vila jäi siitostammaksi jo 12-vuotiaana, vakavan onnettomuuden jälkeen. Vila on vaihtanut omistajaa moneen otteeseen elämänsä aikana, mutta sai loppuelämänsä kodin Irlannista vanhan herran luota. Vilasta ei paljoa ole tietoa, sillä tamma kuoli salaperäisesti. Vilan ruumis löydettiin vasta 3-vuoden jälkeen suosta. Tamman kuolemaan johtanutta sairautta ei saatu selville, eikä omistajasta ollut havaintoa.

ie. Robins Moon Twist on täysin englantilaista verilinjaa. Tamma on väriltään musta ja 170cm korkea. Moonilla on kilpailtu esteratsastuksessa ympäri Britanniaa. Tamma on hyvin kuuluisa englantilainen siitostamma, jolta löytyy Rokin lisäksi jo 12 jälkeläistä. Iältään tamma on 14-vuotias, jonka esteura jäi kovin lyhyeksi vakavan kaviokuumeen takia. Moonilla hypättiin 140cm esteitä esteradoilla, joista se vei melkein aina palkinnon. Tammalla olisi ollut kapasiteettia MM-kisoihin asti, mutta vakavan sairauden takia, se ei päässyt sinne asti.

iei. Reverberation oli englannin kuumin siitosori. Tämä komea kimo ori, pääsi hyvin pitkälle esteurallaan. Se saavutti 2 kertaa MM-tittelin ja sai myös paikan Englannin kuuluisimpien orien katalogista. Rate kierteli esteratsastuskenttiä 18-vuotiaaksi asti, kunnes päätyi siitosorin asemaan. Rate on siittänyt elämänsä aikana 200 tammaa, ja jälkeläisiä löytyy 189 kpl. Ori menehtyi 25-vuotiaana vakavassa auto-onnettomuudessa.

iee. Wind Dancer oli kaunis ruunikko, 165cm korkea tamma. Tamma nähtiin useasti koulukentillä, koska tamman kanssa esteitä ei voinut hypätä. Windy pelkäsi esteitä, siksi siitä tuli kouluratsu. Windy menestyi hyvin kouluradoilla, ja sai myös kerran EM-hopeaa. Windy siirtyi siitostamman uralle 15-vuotiaana, ja tamma jätti jälkeensä 20 kaunista ja komeaa varsaa. Windy menehtyi pahaan ähkyyn oltuaan 27-vuotias.


e. Narcolepsy, tuttujen kesken Narko, on kenttäpainotteinen brandenburg tamma. Se on kisannut kenttä- ja maastoesteratsastuksessa varsin hyvällä menestyksellä. Sammy on sen neljäs varsa ja sen kaikille varsoille toivotaan hyvää menestystä kenttä-, sekä maastoesteratsastuksessa.

ei. Boilerworks on ruunikko, 171cm korkea brandenburg-ori joka on painottunut kenttäratsastukseen ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Orin menestyksen salaisuus taitaakin olla sen miellyttämisenhaluisuudessa, sekä vahva hyppykyky. Näiden lisäksi Boilerworks omasi myös äärimmäisen upeat liikkeet ja ei siis olekaan ihme, että ori herättää ihastusta lähes kaikkien keskuudessa, jotka sen tapaavat. Nykyisin ori on jo eläkkeellä, mutta vielä ennen eläkkeelle jääntiään herra kerkesi saamaan kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta nimilleen ensimäisen palkinnon ja jälkeläisiäkin on kerennyt kertymään jo yhteensä yksitoista kappaletta. Voi olla, että jälkeläisiä syntyy vielä lisääkin mutta sen näkee vain ajan kanssa.

eie. Grizzly oli musta, 165cm korkea, kenttäratsastuspainotteinen brandenburg-tamma joka omasi erittäin hyvän luonteen ja sen keräsi lisäksi elämänsä aikana vieläpä todella paljon sijoituksia, sekä voittoja painotuslajissaan. Tamman kisauran alkupuolella oli todella vaikea uskoa, että tämä neiti olisi tullut menestymään missään lajissa sillä se oli hieman kömpelö tapaus. Tästä huolimatta Grizzly pärjäsi hyvin, kunhan pääsi oikean ihmisen omistukseen. Jälkeläisiä tamma sai elämänsä aikana yhteensä viisi kappaletta.

eii. Blademaster oli tummanruunikko, 170cm korkea, kenttäratsastuspainotteinen brandenburg-ori jonka menestys oli suhteellisen hyvää ja monet puoliveripiireissä liikkuneet suorastaan kadehtivatkin orin omistajaa kun se oli saanut niinkin hienon ratsun itselleen. Hyvän kenttäratsastuskapasiteetin lisäksi Blademaster omisti nimittäin myös todella komean ulkonäön ja ei ollut siis ihme kun herra palkittiin kantakirjaustilaisuudessa ensimäisellä palkinnolla, sekä kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Jälkeläisiä ori sai elämänsä aikana yhteensä kaksikymmentäkaksi kappaletta ja kysyntää olisi ollut lisääkin, jos herran omistaja olisi lainannut oriaan useammalle tammalle.

ee. Dazzling Beauty oli ruunikko, 169cm korkea brandenburg-tamma joka painottui kenttäratsastukseen menestyen jopa kansainvälisellä tasolla erittäin hyvin. Hyvän kilpailumenestyksen lisäksi tamma omasi hyvän, sekä rodunomaisen rakenteen joten Dazzling Beautyn omistajalle oli itsestäänselvyys viedä hevosensa sekä kantakirjaustilaisuuteen, sekä kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Kantakirjaustilaisuudesta tamma sai ensimäisen palkinnon ja kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta sen sijaan tuli kotiinviemisiksi toinen palkinto. Kysyntää jalostukseen löytyi ihan kiitettävästi ja 28-vuotisen elämänsä aikana tamma kerkesi saamaan yhteensä viisi jälkeläistä jatkamaan sukuansa.

eei. Azure Mage oli musta, 164cm korkea, kenttäratsastuspainotteinen brandenburg-ori jonka menestys omassa painotuslajissaan oli lähes tulkoon päätä huimaavaa ja moni puoliveripiireissä enemmän liikkunut suoranaisesti kadehti orin omistajaa. Vaikka tämän herran ulkonäkö ei ollut komein, eikä edes rodunomaisin, niin Azure Magen kilpailumenestys korvasi nuo niin sanotusti puuttuvan ulkonäön. Ori palkittiinkin elämänsä aikana kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla ja lähes täysillä pisteillä. Jälkeläisiä tämä herra sai elämänsä aikana yhteensä neljäkymmentäkaksi kappaletta.

eee. Angelic Chorus oli tummanruunikko, 163cm korkea brandenburg-tamma joka painottui kenttäratsastukseen ja vieläpä äärimmäisen hyvällä menestyksellä. Tamma nimittäin voitti, tai ainakin sijoittui lähes tulkoon jokaisissa kilpailuissa joihin otti osaa ja ei siis ollutkaan mikään ihme, että Angelic Chorusin nimi tunnettiin laajalti brandenburg piireissä ja kysyntää jalostukseen löytyi useista eri maistakin. Tamman omistaja ei kumminkaan käyttänyt ratsuaan jalostukseen kertaakaan ennen kuin se oli palkittu kantakirjaustilaisuudessa toisella palkinnolla ja sen jälkeen jälkeläisiä syntyikin yhteensä kolme kappaletta.
Isän puolen suku © Namusetä, Emän puolen suku © *lumienkuli*

01.04.2015 t. Zahra Thrill i. Artur Spider
30.12.2016 t. Thistle Thrill i. Fenris Solo

46 KERJ sijoitusta
15.05.2014 Oldsfellin Kartano KERJ CIC4 3/25
22.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset KERJ CIC4 1/30
28.05.2014 Käärmeniemi KERJ CIC4 4/46
05.01.2015 Thrillium KERJ CIC4 5/30
22.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg KERJ CIC4 3/23
18.03.2015 Spiderwick KERJ CIC3 2/30
18.03.2015 Devilsfair KERJ CIC3 2/40
19.03.2015 Devilsfair KERJ CIC3 4/40
21.03.2015 Piikuja KERJ CIC3 4/30
21.03.2015 Twingges Warmblood KERJ CIC4 4/30
22.03.2015 Devilsfair KERJ CIC3 3/40
04.04.2015 Elfengård KERJ CIC3 4/18
12.04.2015 Taikakuun Kartano KERJ CIC3 4/60
15.04.2015 Taikakuun Kartano KERJ CIC3 1/60
17.04.2015 Elfengård KERJ CIC3 2/18
20.04.2015 Taikakuun Kartano KERJ CIC3 2/60
21.04.2015 Thrillium KERJ CIC4 3/15
24.04.2015 Thrillium KERJ CIC4 1/15
19.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 2/28
08.03.2018 Escapisme KERJ CIC1 2/30
09.03.2018 Escapisme KERJ CIC1 2/30
23.03.2018 Escapisme KERJ CIC1 5/30
27.03.2018 Escapisme KERJ CIC1 3/30
07.03.2018 Rosgardur KERJ CIC1 4/30
10.03.2018 Rosgardur KERJ CIC1 4/30
13.03.2018 Rosgardur KERJ CIC1 1/30
18.03.2018 Rosgardur KERJ CIC1 5/30
19.03.2018 Rosgardur KERJ CIC1 2/30
15.02.2018 Kievarinkuja KERJ CIC1 5/38
18.02.2018 Kievarinkuja KERJ CIC1 3/38
01.03.2018 Raatteen Suomenhevoset KERJ helppo 1/30
08.03.2018 Raatteen Suomenhevoset KERJ helppo 2/30
16.03.2018 Raatteen Suomenhevoset KERJ helppo 2/30
21.03.2018 Beaumont KERJ CIC1 4/30
02.03.2018 Mustasuo KERJ CIC2 1/26
19.03.2018 Duán Stable KERJ CIC1 1/30
20.03.2018 Duán Stable KERJ CIC1 3/30
21.03.2018 Duán Stable KERJ CIC1 4/30
22.02.2018 Gealán KERJ CIC4 5/30 
23.02.2018 Gealán KERJ CIC4 4/30 
01.03.2018 Colosseum KERJ CIC2 2/22 
01.03.2018 Gealán KERJ CIC4 4/30 
02.03.2018 Gealán KERJ CIC4 3/30 
08.03.2018 Colosseum KERJ CIC2 4/22 
09.03.2018 Colosseum KERJ CIC2 4/22 
14.03.2018 Raatteen Suomenhevoset KERJ CIC1 1/30 

36 MEJ sijoitusta
12.06.2014 Keskeneräinen MEJ 120cm 4/16
21.06.2014 Breawa MEJ 90cm 1/26
22.06.2014 Breawa MEJ 100cm 1/17
15.07.2014 KK Bailador MEJ-Cup 130cm 3/36
26.07.2014 Ponipallero MEJ 120cm 1/19
29.07.2014 Ponipallero MEJ 120cm 3/19
15.09.2014 KK Bailador MEJ-Cup 130cm 2/28 
12.12.2014 Aasikartano MEJ 100cm 2/4
15.12.2014 Aasikartano MEJ 90cm 1/4
16.12.2014 Aasikartano MEJ 100cm 1/4
22.12.2014 Thrillium MEJ 120cm 3/19
15.01.2015 Thrillium MEJ 120cm 1/21
16.01.2015 Thrillium MEJ 120cm 2/21
19.01.2015 Thrillium MEJ 120cm 2/21
20.01.2015 Thrillium MEJ 130cm 4/18
22.01.2015 Thrillium MEJ 130cm 2/18
15.02.2015 Thrillium MEJ-Cup 130cm 2/22
27.02.2015 KK Bailador MEJ 120cm 2/14
05.04.2015 Thrillium MEJ 130cm 3/18
08.04.2015 Thrillium MEJ 130cm 3/18 
13.04.2015 Thrillium MEJ 130cm 3/18 
11.05.2015 Breawa MEJ 120cm 2/10 
04.05.2017 Thrillium MEJ 120cm 3/17
06.05.2017 Thrillium MEJ 120cm 3/17
04.05.2017 Koistila MEJ 120cm 3/12
10.02.2018 Ponipallero MEJ 130cm 1/5
02.03.2018 Prime Sporthorses MEJ 90cm 1/14
07.03.2018 Ponipallero MEJ 130cm 1/12
09.03.2018 Ponipallero MEJ 130cm 1/12
16.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset MEJ 90cm 2/21
17.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset MEJ 120cm 2/14
18.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset MEJ 120cm 3/14
15.03.2018 Thrillium MEJ-Cup 110-120cm 2/14
15.03.2018 Thrillium MEJ-Cup 130cm 2/12
11.03.2018 Kruunuhaka MEJ 110-120cm 1/15
01.04.2018 Orange Woods Ranch MEJ 130cm 2/12
33 ERJ sijoitusta
12.06.2014 Elisan Yksityiset ERJ 130cm 5/30
15.06.2014 Elisan Yksityiset ERJ 130cm 2/30
10.08.2014 Mêl Seren ERJ 130cm 5/30
21.12.2014 Ponipallero ERJ 140cm 4/30
22.12.2014 Ponipallero ERJ 140cm 2/30
01.01.2015 Thrillium ERJ 140cm 2/30
03.01.2015 Thrillium ERJ 140cm 5/30
10.02.2015 Evenstar Warmbloods ERJ 140cm 3/30
04.04.2015 Shadow ERJ 140cm 1/40 
03.02.2018 Priton Budyonnys ERJ 130cm 5/33
05.02.2018 Priton Budyonnys ERJ 130cm 4/33
06.02.2018 Priton Budyonnys ERJ 130cm 1/33
11.02.2018 Delmenhorst ERJ 140cm 2/24
15.02.2018 Delmenhorst ERJ 140cm 1/24
16.02.2018 Delmenhorst ERJ 140cm 2/24
19.02.2018 Delmenhorst ERJ 140cm 1/24
20.02.2018 Delmenhorst ERJ 140cm 1/24
05.03.2018 Routapirtin tila ERJ 110cm 3/30
03.03.2018 Adina ERJ 110cm 3/30
09.03.2018 Adina ERJ 110cm 4/30
05.03.2018 Vaahterapolku ERJ 110cm 1/30
05.03.2018 Zonjiet Stud ERJ 110cm 1/30
23.02.2018 Colosseum ERJ 140cm 5/29
30.02.2018 Colosseum ERJ 140cm
03.03.2018 Colosseum ERJ 140cm 5/29
03.03.2018 Roscoff ERJ 110cm 1/30
11.03.2018 Priton Budyonnys ERJ 130cm 1/23
12.03.2018 Priton Budyonnys ERJ 130cm 3/23
18.03.2018 Priton Budyonnys ERJ 130cm 4/23
24.04.2018 Supernatural ERJ 140cm 4/38
27.04.2018 Supernatural ERJ 130cm 3/37
27.04.2018 Supernatural ERJ 140cm 5/38
29.04.2018 Supernatural ERJ 140cm 5/38

15 KRJ sijoitusta
14.12.2014 Ponipallero KRJ Vaativa B 1/30
16.12.2014 Ponipallero KRJ Vaativa B 2/30
05.01.2015 Ponipallero KRJ Vaativa A 1/30
22.01.2015 Blackwoods KRJ Vaativa B 5/30
31.01.2015 Fiktio KRJ-Cup Vaativa A 9/199
21.03.2015 Thrillium KRJ vaativa B 4/83 
22.03.2015 Viisikko KRJ vaativa A 2/18
24.03.2015 Viisikko KRJ vaativa A 4/18 
19.04.2015  Prime Sporthorses KRJ vaativa A 3/30 
07.03.2018 Rustvalla KRJ Vaativa B 4/30
03.03.2018 Vuorna KRJ Vaativa B 5/30
06.03.2018 Vuorna KRJ Vaativa B 5/30
23.03.2018 Runoranta KRJ vaB 3/50 
25.03.2018 Vuorna KRJ vaB 5/30 
27.03.2018 Runoranta KRJ vaB 6/50 

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

10.08.2018 - maastoestevalmennus Hemsburyn Hadleyn johdolla
Maastoesteitä meiltä löytyy moneen lähtöön, tasolle kuin tasolle, eivätkä reitit lopu rakennettuihin banketteihin tai tukkeihin, kun pidempää löytyy myös muurinpätkiä, portteja ja pensasaitoja, joita metsästysseuran hevosilla ylitetään useasti vuodessa. Sammyn suhteen se on kuulemma hyväkin, että vaihtelua löytyy. Ratsastajana toimineen Friedan mukaan tamman heikoin puoli maastoesteillä on nimenomaan se, että se ei aina ihan tajunnut erikoisesteiden erikoisuutta. Tällä kertaa keskityttiin siis kaikkeen muuhun kuin perushumputteluun.

Alkukäynnit ja verryttelyä ravissa otettiin toki ihan normaalisti matkalla tuntilaisten maastoestepaikalle. Siinä on rakennettuna pari bankettia ja risuestettä eri suunnista hypättäväksi, vesihauta, ja jokunen tukki polun viertä koristamassa. Ratsastaja sai helposti hallittavalla alueella ensin herätellä Sammyn päivän työn aiheeseen ja pistää sen hyppäämään. Se sai nostella jalkojaan, jottei kaksikko kohta olisi nurin jonkin erikoisemman esteen päällä. Se olisi ollut huono aloitus valmennukselle, jolla oli tarkoitus saada hevoselle järkeä päähän traumojen sijaan.

Sammyn hyppytyyli on hyvä ja varma, ja se todisti sen moneen kertaan. Mitäpä muuta noin kovatasoiselta kilpahevoselta nyt sopikaan odottaa. Tutut estetyypit olivat sille helppoja, ja se oli juuri sopivan reipas turhia kuumumatta. Vesihautaankin tamma loikkasi sen kummempia miettimättä.

"Luuletko, että se hyppää ennemmin ojaan vai ojan yli?" oli ehkä se ensimmäinen kysymys, joka nousi mieleen. Ja ehkä siitä sai tehtävänkin aikaiseksi.

Kauempana maastoesteet ovat meillä ihan kirjaimellisesti pellolla ja metsäpolun sivussa. Maa on multaisuutensa takia siellä raskaampaa kuin huolletuilla hiekka- ja nurmipohjaisilla maastoradoilla, ja se oli Sammyn ensimmäinen haaste. Tamma sai oikeasti keskittyä siihen, että kulki tasaista vauhtia turhia revittelemättä, ja ratsastajakin sai pohtia, miten istua kunnolla.

Ensimmäinen este oli oja, kuten luvattua, mutta se oli oja pienen ryteikön takana. Ensin Freida sai ohjata Sammyn esteelle kohdasta, josta ojan näki suoraan, ja sen yli pääsi hyppäämään sen verran kevyesti, että se oli melkein pelkkä harppaus.

"Jos Sammy ylittää jokaisen esteen ikään kuin se olisi tukki tai siisti banketti, niin se on vielä nenällään joku päivä." Ja sitähän me emme halua. Siksi tulimme hyvältä pohjalta ja helpoilta esteiltä sinne, missä maastoratsastuksen oikea pointti on.

Oja ylittyi hyvässä tahdissa ja Sammy piti komeaa laukkaa yllä. Onneksi kumpikin puoli oli tasaisella korkeudella. Ojan yli takaisin pääsi pientä siltaa pitkin, ja kun se oli ylitetty pari kertaa hyvällä mallilla, siirryttiin pidemmälle: sinne, missä risukko peitti näkyvyyttä.

Sammyn oli tarkoitus päästä sekä puskan että ojan yli yhtä nätisti kuin aiemminkin, ja mieluusti ilman, että se sukeltaisi välissä sinne ojaan.

Puoliverisillä on ponnua ja liikettä enemmän kuin keskivertohunterilla, sen näkee sokeakin, ja varsinkin Sammysta. Se mikä tavoitteellisesti jalostetuilta kantakirjoilta kuitenkin puuttuu, ja minkä huomaa varsinkin pidemmillä radoilla, on pidempiaikainen kestävyys. Tai ei nyt kokonaan puutu, mutta täysiveriristeytyksillä tuppaa olemaan sisua vähän enemmän. Ja maalaisroduilta saa metsästyssekoituksiin mukaan pientä, tervettä jääräpäisyyttä. Sammylta varsinkin jälkimmäinen tuntui olevan vähän hukassa.

Alastulo ojan puskaisemmalta osuudelta ei ollut yhtä kaunis kuin edeltäjänsä. Sammy korjasi askeleensa kuitenkin hyvin. Kolmannella ylityksellä se hoksasi jo, että korkeuden sijaan sen kannattaa pohtia vähän myös sitä, ettei etujalkoja kannata laskea suoraan esteen taakse, vaan vähän pidemmälle.

Kun oja sujui, saivat Sammy ja Freida jatkaa matkaa sen jälkeen pitkin kesantopellon laitaa puuportille, joka seisoi tyhjän lammaslaitumen muurissa, ja yli päästyään kiertää vielä takaisin ja ylittää muurin. Muuri kokeiltiin ensin yksinään, ja sen jälkeen otettiin koko hoito ratana.

Jos Sammyn saa löytämään omat rajansa ja tottumaan raskaampaan pohjaan, se pärjäisi kenttäkilpailujen lisäksi varmasti hyvin myös pidemmällä metsällä. Se ei ehkä juoksisi ensimmäisten joukossa, mutta pienellä aivoharjoittelulla se selviää kyllä hankalammastakin maastosta.

Hevosen kuvat © VRL-00064
Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Tämä on virtuaalihevonen. This is a SIM-game horse.

© VRL-01317 2016