Pyökkipolku

Hämäränhyssy


» Virallinen nimi: Hämäränhyssy "Hissu"
» Sukupuoli: ruuna
» Rotu: Suomenhevonen
» Syntymäpäivä: 10.09.2019
» Väri, säkäkorkeus: Rautias, 162cm

» Koulutus: Helppo B, 80cm
» Painotuslaji: koulu- ja estepainotus

» Kasvattaja: Kalle Öörni, Suomi (evm)
» Omistaja: Veera R. (VRL-10735)

» Rekisterinumero: VH20-018-1013

Menestys

    » meriitti
    » meriitti


3 vuotias - 10.03.2020
4 vuotias - 10.05.2020
5 vuotias - 10.07.2020
6 vuotias - 10.09.2020
7 vuotias - 10.11.2020
8 vuotias - 10.01.2021
9 vuotias - 10.03.2021
10 vuotias - 10.05.2021
11 vuotias - 10.07.2021
12 vuotias - 10.09.2021
13 vuotias - 10.11.2021
14 vuotias - 10.01.2022
15 vuotias - 10.03.2022
16 vuotias - 10.05.2022
17 vuotias - 10.07.2022
18 vuotias - 10.09.2022
19 vuotias - 10.11.2022
20 vuotias - 10.01.2023
21 vuotias - 10.03.2023
22 vuotias - 10.05.2023

Historia

Hissu saapui Pyökkipolkuun 7-vuotiaana. Se oli kasvattajansa jälkeen ollut jo kahdella eri omistajalla, joista kumpikin oli siitä luopunut sen oltua epäsopiva heidän tarkoituksiinsa. Ruunan onni oli ollut se, että se oli välissä aina palautunut kasvattajalleen Kalle Öörnille, joka oli sitä vienyt aina vähän eteenpäin keretessään. Kalle on kuitenkin keskittänyt toimintansa kasvatukselle ja nuorien ratsutukseen, joten Hissun kaltainen ongelmaton ruuna ei hänen suunnitelmiinsa sopinut. Hissu olikin melko halvalla myynnissä tämmöiseksi harrastesuokiksi, joille on paljon kysyntää. Itsellänikin oli tarvetta saada tilaisuuksiin ja harvoille pitämilleni yksityistunneille sopiva alkeisratsu, joten Hissu tupsahti kuin tilauksesta eräässä Facebook ryhmässä näytölleni. En käynyt sitä edes koeratsastamassa, vaan Kalle ajoi ruunan Pyökkipolun pihaan ja ruuna vaihtoi omistajaa käteiskaupoilla.

Luonne

Hämäränhyssy on sellainen kaikkien kaveri, jolle käy kaikki. Se tekee mitä pyydetään muttei vapaaehtoisesti juuri sen enempää. Porkkanan avulla tämän ruunan saa tekemään lähes kaiken mitä ihmismieli keksii. Harjatessa ei aristele mitään tai kavioiden putsauksessa, mutta kengittäjää vasten on kiva nojailla. Varustaessa Hissu saattaa pullistella, joten vyö on hyvä tarkistaa vielä ennen selkään nousua. Suitset ja suojat sen sijaan saa tälle ruunalle ylle käden käänteessä.
Taluttaessa Hissu on vähän perässä vedettävää mallia, sillä ruuna jäisi mielellään maistelemaan vihreää tai muuten vain vähän tutkimaan ympäröivää maailmaa. Tarhassa viihtyy hyvin Narri-kaverinsa kanssa ja usein molemmat pojat ovat tulossa portille kerjuulle, kun joku kulkee ohi. Tarhaajana Hissu on ihan rauhallinen mutta Narri kyllä saa tähänkin eloa.

Ratsuna Hissu on vähän laiskanpulskea, joka tykkäisi kulkea päämäärättömästi jossakin ikivihreässä metsässä ilman huolta huomisesta. Napakka ratsastus alusta asti saa ruunan kyllä kulkemaan ihan hyvässä rytmissä ja tekemään tehtävät alusta loppuun asti vaikkei ehkä ihan niin tyylikkäästi kuin innostuneemmat lajitoverinsa. Mikään parkettien partaveitsi Hissu ei ole mutta kyllä sen kanssa on ihan mukava tehdä helppoja asioita ja kokeilla, taipuisiko ruuna vaativimpiinkin kuvioihin.
Esteillä Hissu on vähän säheltävää sorttia, joten ratsastajan tulee valmistella lähestymiset huolellisesti. Ruuna tykkää esteistä ja hyppää kaikenlaisten viritelmien yli luottavaisesti mutta ponnistuspaikan arviointi ei kuulu tämän pelin vahvuuksiin.
Maastoillessa Hissu on parhaimmillaan pienessä porukassa, jossa se saa kulkea rauhassa ilman suurempaa hälinää. Ei kyttäile puskia mutta jos kaverina on joku kuumakalle niin Hissukin saattaa ottaa ylimääräisiä steppiaskeleita.

Matkustajana raudikko on niin ikään rauhallinen ja vakaa, jonka kanssa sopii laittaa minkälaisen kaverin tahansa. Heinäverkon saadessaan ruuna on taivaassa ja matkustaa tyytyväisenä hamaan tappiin asti. Vieraissa paikoissa Hissu hetken aikaa tarkkailee ympäristöään valppaana mutta ruunan todetessa, ettei ole mitään jännittävää on sen käsittely yhtä mutkatonta kuin kotonakin.
© Jenna VRL-03515

Suku

i. Mainingin Aie
sh, 165cm, m
ii. Riihikuiva
sh, 164cm, m
iii. Älykääpiö
sh, 163cm, mvkko
iie. Kuuta-Molla
sh, 160cm, rt
ie. Kesäheinä
sh, 159cm, rt
iei. Heinäpouta
sh, 160cm, rt
iee. Eilisenvaara
sh, 155cm, rt
e. Aamunkoi
sh, 160cm, rt
ei. Luojanluoma
sh, 163cm, rt
eii. Salakavala
sh, 164cm, rn
eie. Onnenkantamoinen
sh, 158cm, rt
ee. Tuutulaulu
sh, 157cm, rn
eei. Taian Taival
sh, 157cm, vkko
eee. Nurinkurin Nuttu
sh, 154cm, rn

Isälinja: Mainingin Aie - Riihikuiva - Älykääpiö (evm)
Emälinja: Aamunkoi - Tuutulaulu - Nurinkurin Nuttu (evm)

i. Mainingin Aie on tasaisen varma suorittaja niin esteillä kuin koulussakin mutta taidot eivät yllä millekään mestaruustasolle. Orin kanssa on kilpailtu pääosin seuratasolla mutta on sillä sijoituksia aluetasoltakin. Musta ori on viettänyt elämänsä pääasiassa parempana harrasteratsuna kuin kisatykkinä mutta sukunsa ansiosta on sille siunaantunut myös neljä varsaa, joista nuorin on vasta opettelemassa hevosen elämää. Mainingin Aie on luonteeltaan rehellinen puurtaja, joka tekee mitä pyydetään. 13-vuotias ratsu on yhä kisakuntoinen ja oletettavasti se tulee olemaan vielä käytettävissä jalostukseenkin.

ii. Riihikuiva on kuuman kesän lapsi, joka on aina käyttäytynyt herrasmiesmäisesti ja ollut jopa hieman ruunamainen. Hyvällä potentiaalilla varustettu kouluratsu on kilpaillut helpossa A:ssa hyvällä menestyksellä ja periaatteessa rahkeita olisi vaativaan B:hen mutta sinne ei askelten säädeltävyys ja näyttävyys enää riitä. Hyvärakenteinen Riksa on kantakirjattu kakkosella ja ollut jalostuskäytössä neljällä kaudella. Orin 26 jälkeläistä ovat kaikki kunnostautuneet enemmän tai vähemmän ratsastuksen saralla. Kisaeläkkeellä oleva 17-vuotias Riksa viettää aktiivista harrasteratsun elämää itäsuomalaisella tallilla.

iii. Älykääpiö ei oikeastaan ole ollut nimensä veroinen. Kääpiö ei myöskään kokonsa puolesta sovi nimeensä mutta minkäs sille enää mahtaa. Ori oli nopea oppimaan (niin hyvässä kuin pahassakin) mutta sen motivaatio tehdä asioita oli sitten tuuri peliä. Hyvänä päivänä kaikki sujui leikiten mutta huonona Kääpiö ei tehnyt elettäkään miellyttääkseen ihmistä - oli kyse mistä vain. Ratsuna ori oli kuitenkin laadukas ja periyttikin hyviä ratsunominaisuuksiaan useimmille jälkeläisilleen, joita sille siunaantui peräti 32. Kääpiö kisasi pääasiallisesti kouluratsastuksen parissa mutta on sillä jokusia startteja myös esteratsastuksen saralla. Kääpiö lopetettiin jalkavaivojen vuoksi 18-vuotiaana.

iie. Kuuta-Molla oli rauhallinen ja harkitseva tamma, jonka suurimmat mertiitit ovat jalostuksen saralta. Useita mesteyneitä kouluratsuja jättänyt tamma ei itse koskaan kilpaillut, sillä se stressasi matkustamista ja suuria väkijoukkoja. Niinpä tamma päätettiin hyvän sukunsa vuoksi ottaa jalostukseen jo 7-vuotiaana. Näyttelyistä sille on myönnetty sertiä, joten mikään toivoton tapaus tamma ei ole ollut. Molla jätti jälkeensä seitsemän varsaa aikansa hyvistä oreista. Tamma ja sen kahdeksas varsa menehtyivät varsomisen yhteydessä, sillä varsan virheasentoa ei saatu korjattua.

ie. Kesäheinä on rempseä tamma, jonka kanssa on ollut mukava kilpailla niin esteillä kuin koulussakin. Tamma osallistuu mielellään kaikkeen puuhaan vielä eläkepäivilläänkin eikä siten tunnu 19-vuotiaalta. Mainingin Aie oli tamman ensimmäinen varsa, jonka se sai pitäessään “välivuotta” epäselvien jalkaongelmien vuoksi 5 - 6 -vuotiaana. Myöhemmällä iällä tamma varsoi vielä kaksi varsaa, mutta suurimpia saavutuksia tammalla on kuitenkin oma menestyminen etenkin estepuolella.

iei. Heinäpouta harvinaisemmasta sukulinjasta tuleva ori, jonka kanssa on kilpailtu pääasiassa esteratsastuksen parissa. Ori oli oman aikakautensa merkittävimpiä hyppääjiä, joten jalostuksen saralla sille olisi ollut enemmänkin käyttöä kuin 43 varsaa. Luonteeltaan Pouta oli sisukas ja yritteliäs mutta toisaalta se ei antanut mitään ilmaiseksi. Ori jouduttiin lopettamaan hevosinfluenssan vuoksi sen ollessa kiitettävässä 24-vuoden iässä.

iee. Eilisenvaara oli omanelämänsä supersankari, joka soveltui lähes kenelle vain. Innokas tamma ei ehkä ollut se paras kaikista mutta seuratasolla sen kanssa on useampikin ratsastaja saanut ne ensimmäiset mitalinsa. Eila asui koko elämänsä kasvattajallaan, jolla oli suuria suunnitelmia tamman tulevaisuudelle mutta kun tamman häseltäminen esti tavoitteellisen kisaamisen siirrettiin se jalostukseen ja harrasteratsun virkaan 11-vuotiaana. Elämänsä aikana tamma varsoi neljästi. 17-vuotiaana tamma löydettiin omasta tarhastaan tuupertuneena ja syyksi selvisi massivinen sydänkohtaus.

e. Aamunkoi on varsinainen tapaus, joka selkeästi periyttänyt luonteensa pojalleen. Mitään tamma ei suostu tekemään, jollei siitä saa riittävää palkkiota. Valitettavasti tamma ei ollut tämän vuoksi odotuksien arvoinen ja se myytiin useamman kerran uuteen kotiin ennen kuin se sai pysyvän kodin Öörnin Kallelta. Hän jaksoi tamman kanssa kääntää ja vääntää ja joitakin kertoja sen kanssa on kilpailtukin vaihtelevalla menestyksellä. Suku on kuitenkin laadukas, joten Kalle on astuttanut Aamun kolmesti ja nykyisin tamma viettelee rauhallisia eläkepäiviä vuosikkaita paimentaen.

ei. Luojanluoma oli rauhallinen hevonen, joka selvästi pohti asioiden hyvät ja huonot puolet ennen kuin teki päätöksiä. Toisinaan orin pähkäilyt aiheuttivat ongelmallisia tilanteita mutta tutuissa ympyröissä se toimi hyvin yhteen hoitajansa ja ratsastajansa kanssa. Kisatessa orin ominaisuus oli varsin hankala mutta kun yleisimmät kisapaikat tulivat tutuiksi pärjäsi sen kanssa kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Luonteestaan huolimatta Luojanluoma oli haluttua kamaa jalostuksessa, sillä orilla oli erinomainen rakenne ja se kantakirjattiin ratsusuunnalle ykkös palkinnolla. Ori koki luonnollisen kuoleman 20-vuotiaana.

eii. Salakavala oli juoksijatyyppinen ori, joka ei koskaan nähnytkään raviratoja vaikka niin oli suunniteltu. Kasvattaja ajautui rahavaikeuksiin laman aikana ja laittoi hevoset myyntiin. Kalaksi kutsuttu ori päätyi kasvattajan harmiksi enemmän työajosta kiinnostuneeseen kotiin, jossa hevosen kanssa siirryttiin käynti- ja juoksukokeisiin, sillä kevyen rakenteensa vuoksi se ei pärjännyt raskaampia kilpakumppaneitaan vastaan metsäajossa tai vedossa. Sivussa orin kanssa tehtiin kotona ratsun hommia vaikkei se sillä saralla koskaan kilpaillutkaan. Kala olisi voinut olla kova nimi jalostuksessa, jos se olisi päässyt raviradoille ja menestynyt mutta tällä uralla se sai vain neljä varsaa, nekin ratsutammoista.

eie. Onnenkantamoinen eli lyhyen ja intensiivisen elämän, joka päättyi onnettomuutteen tamman ollessa 9-vuotias. Ratsuna Onna oli yritteliäs ja sen kanssa olisi voinut menestyä jopa kansallisella tasolla. Onna varsotettiin nuorena kertalleen ennen kisauran aloittamista. Luojanluoma jäi myös tamman ainoaksi varsaksi.

ee. Tuutulaulu oli herttainen ja suloinen tamma, joka oli kuin luotu ensiratsuksi. Tamma toimi monta vuotta ratsastuskoulussa eritasoisten oppilaiden ratsuna mutta se varsotettiin peräti kolme kertaa sen elämän aikana. Tuutu kilpaili useiden ratsastajien kanssa seuratason kilpailuissa sijoittuen usein puolen välin paremmalle puolelle, parhaimpien ratsastajien kanssa jopa lähelle kärkeä. 16-vuotiaana eläkkeelle siirtynyt tamma löydettiin laitumelta kuolleena muutamaa vuotta myöhemmin.

eei. Taian Taival oli vaikuttava ori niin ulkonäöllään kuin taidoillaankin. Vaikka rakenteellisesti ori ei ehkä ollutkaan sitä parhainta parasta priimaa, niin poikkeuksellinen väri vetosi yleisöön. Taiston kanssa kisattiin sekä esteillä että koulussa mutta esteratsastus oli orin mieleen enemmän. Taiston elinaikana ei ratsujalostus ollut ihan niin suunnitelmallista ja tavoitteellista kuin nykypäivänä, joten se otti vastaan monenlaisia tammoja. Taisto lopetettiin 18-vuotiaana yleistilan romahtamisen seurauksena.

eee. Nurinkurin Nuttu oli Tuutun tavoin rauhallinen ja herttainen tamma, joka oli samassa ratsastuskoulussa 2-vuotiaasta lähtien. Tammasta piti alunperin tulla tallinpitäjän kisaratsu mutta kisaamiseen sillä ei ollut todellista kipinää. Nuttu toimi pääasiassa edistyneempien tunneilla mutta toisinaan sen näki myös aloittelijoiden ryhmässä pidemmillä ratsastajilla. Hyvästä suvusta tullut tamma varsotettiin pariin kertaan kyvykkäillä oreilla.
© Jenna VRL-03515

Jälkeläiset

25.01.2021 o. Kaamosjatsi e. Kuunkudelma
21.01.2021 t. Hissunkissun e. Heljäke

Kilpailukalenteri

40 KRJ sijoitusta
27.12.2020 Kaihovaara Helppo B 4/40
30.12.2020 Kaihovaara Helppo B 6/40
13.01.2021 Holmberg KRJ Helppo B 4/30
04.01.2021 Pyökkipolku KRJ Helppo B 1/30
05.01.2021 Pyökkipolku KRJ Helppo B 4/30
21.01.2021 Cloudfield KRJ Helppo B 5/50
25.01.2021 Cloudfield KRJ Helppo B 3/50
28.01.2021 Cloudfield KRJ Helppo B 5/50
18.01.2021 Vihiniemi KRJ Helppo B 5/40
19.01.2021 Vihiniemi KRJ Helppo B 6/40
22.01.2021 Vihiniemi KRJ Helppo B 6/40
25.01.2021 Vihiniemi KRJ Helppo B 4/40
27.01.2021 Vihiniemi KRJ Helppo B 4/40
15.01.2021 Lindgård KRJ Helppo B 3/35
03.02.2021 Nessinjärvi KRJ Helppo B 1/40
16.01.2021 Álfheimr KRJ Helppo B 1/8
12.02.2021 Holmberg KRJ Helppo B 4/50
13.02.2021 Holmberg KRJ Helppo B 1/50
14.02.2021 Holmberg KRJ Helppo B 5/50
17.02.2021 Holmberg KRJ Helppo B 5/50

04.02.2021 Pyökkipolku KRJ Helppo C 1/46
27.01.2021 Lindgård KRJ Helppo B 6/36
04.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 1/40
06.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 6/40
07.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 4/40
08.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 5/40
09.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 1/40
10.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 5/40
11.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 5/40
15.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 1/40
16.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 4/40
20.03.2021 Kaihovaara KRJ Helppo A 6/40
05.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 1/40
06.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 6/40
09.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 2/40
09.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 1/40
10.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 4/40
13.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 5/40
18.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 3/40
19.03.2021 Kavalniemi KRJ Helppo B 5/40
35 ERJ sijoitusta
24.12.2020 Aittotaipaleen tila ERJ 70cm 7/50
21.01.2021 Holmberg ERJ 80cm 1/30
24.01.2021 Holmberg ERJ 80cm 1/30
27.01.2021 Holmberg ERJ 80cm 3/30
27.01.2021 Holmberg ERJ 80cm 5/30
30.01.2021 Holmberg ERJ 80cm 2/30
20.01.2021 Pyökkipolku ERJ 50cm 1/60
21.01.2021 Pyökkipolku ERJ 50cm 4/60
02.02.2021 Lupin ERJ 80cm 3/50
04.02.2021 Lupin ERJ 70cm 6/50
11.02.2021 Lupin ERJ 70cm 6/50
12.02.2021 Lupin ERJ 70cm 6/50
16.02.2021 Lupin ERJ 70cm 2/50
19.02.2021 Lupin ERJ 70cm 3/50
20.02.2021 Lupin ERJ 70cm 4/50
12.02.2021 Holmberg ERJ 80cm 5/30
14.02.2021 Holmberg ERJ 80cm 1/30
15.02.2021 Holmberg ERJ 80cm 2/30
15.02.2021 Holmberg ERJ 80cm 1/30
17.02.2021 Holmberg ERJ 80cm 2/30

18.02.2021 Holmberg ERJ 80cm 2/30
15.02.2021 Koistila ERJ 60cm 4/50
08.02.2021 Pyökkipolku ERJ 50cm 4/59
09.02.2021 Pyökkipolku ERJ 50cm 5/59
13.02.2021 Pyökkipolku ERJ 50cm 2/59
18.02.2021 Adina ERJ 70cm 2/21
03.03.2021 Lupin ERJ 60cm 4/50
05.03.2021 Lupin ERJ 70cm 5/50
07.03.2021 Lupin ERJ 70cm 3/50
09.03.2021 Lupin ERJ 60cm 6/50
11.03.2021 Lupin ERJ 70cm 6/50
16.03.2021 Lupin ERJ 70cm 3/50
17.03.2021 Lupin ERJ 70cm 1/50
19.03.2021 Lupin ERJ 70cm 6/50
28.03.2021 Lupin ERJ 70cm 7/50

06 KERJ sijoitusta
09.02.2021 Pyökkipolku KERJ harraste 4/22
13.02.2021 Pyökkipolku KERJ harraste 1/22
08.03.2021 Nessinjärvi KERJ harraste 2/26
10.03.2021 Nessinjärvi KERJ harraste 4/26
14.03.2021 Nessinjärvi KERJ harraste 2/26
15.03.2021 Nessinjärvi KERJ harraste 4/2613 VVJ sijoitusta
13.02.2021 Holmberg VVJ noviisi kestävyyskoe 1/40
15.02.2021 Holmberg VVJ noviisi kestävyyskoe 6/40
16.02.2021 Holmberg VVJ noviisi kestävyyskoe 3/40
17.02.2021 Pyökkipolku VVJ noviisi tarkkuuskoe 5/40
11.03.2021 Holmberg VVJ noviisi kestävyyskoe 3/40
15.03.2021 Holmberg VVJ noviisi kestävyyskoe 2/40
20.03.2021 Holmberg VVJ noviisi kestävyyskoe 3/40
17.02.2021 Adina VVJ vaativa tarkkuuskoe 2/12
04.03.2021 Valyrian VVJ noviisi tarkkuuskoe 1/40
11.03.2021 Valyrian VVJ noviisi tarkkuuskoe 2/40
13.03.2021 Valyrian VVJ noviisi tarkkuuskoe 5/40
15.03.2021 Valyrian VVJ noviisi tarkkuuskoe 2/40
15.03.2021 Valyrian VVJ noviisi tarkkuuskoe 3/40


01 WRJ sijoitusta
23.02.2021 Pyökkipolku WRJ Halter 2/48


00 ARJ sijoitusta03 MEJ sijoitusta
02.02.2021 Pyökkipolku MEJ 60cm 3/14
04.02.2021 Pyökkipolku MEJ 60cm 1/14
07.02.2021 Pyökkipolku MEJ 60cm 2/14
14 VMRJ pistettä
07.02.2021 Pyökkipolku VMRJ 15km ihanne 11/19 1p
08.02.2021 Pyökkipolku VMRJ 15km ihanne 6/19 5p
09.02.2021 Pyökkipolku VMRJ 15km ihanne 4/19 7p
13.02.2021 Yorca Warmbloods VMRJ 15km ihanne 25/27 1p

Villit sijoitukset
30.01.2021 Sysälä koulu Helppo B 1/4
31.01.2021 Sysälä este 80cm 1/5
19.02.2021 Le Château Enchanté koulu Helppo B 2/21
VSR sijoitukset
31.01.2021 Hiivurin Suomenhevoset VSR-Cup 70cm 3/21


Tarinakilpailut
Tuotokset kisatulosten alla olevassa boksissa
06.01.2021 Adina ERJ 60cm 1/1Suhteutettu arvonta
Muu kuin tarina-/tuotoskilpailu tai lyhyt arvonta
16.01.2021 Mandelbacke ERJ 80cm 2/6
17.01.2021 Mandelbacke KRJ Helppo B 3/17
Näyttelyt - NJ
05.12.2020 Mandelbacke NJ tuom. Terhi KUMA, näyttelyn paras ruuna
06.01.2021 Mandelbacke NJ tuom. Lissu T. KUMA


Match Show
21.02.2021 Mangovia suomenhevoset PUN5
"Läsipäinen ruuna esiintyi kehässä vähän laiskanpuoleisesti, mutta seisoi ainakin
esimerkillisesti paikoillaan kun niin haluttiin. Ruuna koitti kovasti hamuta esittäjänsä
taskua suuhunsa lopettaen kuitenkin heti kun sille asiasta sanottiin."

Tarinakilpailujen tuotokset

06.01.2021 - Adinan estekisat
Tehtävänanto: Radan koristeluun on tällä kertaa käytetty ihan liikaa aikaa, tuumaat astuessasi radan tutustumiseen ennen luokkaa. Kerro omin sanoin miltä rata näytti tai piirrä vaihtoehtoisesti muutama hurjin este. Lisää tarinaan/piirokseen nämä sanat: lohikäärme, luola, prinsessa, järvi ja okseri.
"Lukiko siinä ilmottautumises, että näis kisois on tämmönen joku fantasiateema vai onks multa mennyt jotain ohi?" kysyin vieressäni kävelevältä kanssakilpailijalta. Tämä pudisteli päätään, että varmasti muistaisi, jos tämmöinen maininta olisi ollut. Ihmettelimmekin hieman kun saapuessamme traileriparkkiin, vastaamme käveli kisojen tuomari prinsessa-asussa. Nyt sitten radallamme on vastassa puinen lohikäärme - toivottavasti se ei ala syöksemään tulta. Lohikäärmeen takana oli tuomarin koppi, joka oli ilmeisesti koitettu naamioida luolaksi. Tai ehkä linnaksi, prinsessan linnaksi. Ei kai prinsessat luolissa elä, joten ehkä luola oli väärä tulkinta. Radalla oli pienen pieni okseri, jonka alle oli vesimatolla luotu järvi ja järvessä selkeästi jonkin sortin merihirviötä esittivät leludinosaurukset. Olin hieman hämmentynyt, mutta ratsuni Hissu on varmasti tämän nähdessään enemmän hämmentynyt kuin minä.

Päiväkirja

Valmennukset

23.01.2021 - Kouluvalmennus, kirjoittanut Hazel
Rautiaan läsipään vauhti ei varsinaisesti päätä huimannut, kun se laukkasi ratsastajansa kanssa pitkin uraa. Ruuna oli varsin kaunis isoine merkkeineen ja se oli muutenkin oikein hellyyttävän oloinen tapaus, mutta sileätyöskentely ei varsinaisesti tuntunut kuuluvan sen lempipuuhiin. Selässä keikkuva Veera yritti parhaansa mukaan ratsastaa Hissua eteen ja kyllä se jaksoikin aina parin askeleen verran liikkua vähän tehokkaammassa tahdissa, kunnes vauhti taas hiipui siihen tasaisen tappavaan, sille ominaiseen lyllerrykseen.

Hissuun saatiin kuitenkin onneksi vähän eloa tekemällä väistöjä loivaa kiemurauraa hyödyntäen. Veeran täytyi kuitenkin ratsastaa joka ikinen askel ja huolehtia siitä, että ruuna hänen allaan oikeasti etenee. Jos Hissu olisi saanut itse valita, se olisi varmasti tehnyt mieluiten täysstopin keskelle kenttää ja jäänyt siihen.
“Kanna omat kädet! Ja muista pitää selkeä tahti kevennyksessä, vaikka Hissun vauhti meinaisikin hiipua!” huutelin maneesin keskeltä, kun ratsukko ravasi ohitseni.

Väännettyämme aikamme väistöjä, ympyröitä ja siirtymisiä, ohjeistin ratsukkoa tekemään lopuksi vielä hetken aikaa kolmikaarista kiemurauraa ravissa. Jokaiseen kaarteeseen täytyi kuitenkin tehdä voltti ja voltin aikana oli tarkoitus väistättää hevosen takapäätä vähän ulospäin uralta. Parivaljakko selvisi tehtävästä aika kivannäköisesti omassa tahdissaan, vaikka aluksi takapään väistättäminen tuottikin vähän haasteita. Ratsukko onnistui kuitenkin hyvin parin toiston jälkeen ja Hissukin liikkui lopulta ihan hyvin eteen. Ruunaa ei tuntunut kuitenkaan lainkaan haittaavan jäädä loppuraveille ja sen kautta siirtyä hiljalleen käyntiin.

Rate My Pony

Hissu on osallistunut Rate My Pony-ensiarvosteluun, saaden palkinnoksi 3 Star Prospect pistein 1047. Tuloksia voi tarkastella myös Hissun RMP-profiilista #6568

Rakenne 44%
Pää kaula ja etuosa, kohtalainen
29

Runko ja takaosa, hyvä
76

Jalat ja kaviot, kohatalainen
27

Liikkeet 70%
Käynti, hyvä
68

Ravi, kohtalainen
49

Laukka, erinomainen
92

Luonne 49%
Rohkeus, erinomainen
99

Kuuliaisuus, heikko
20

Temperamentti, kohtalainen
48

Herkkyys, hyvä
51

Älykkyys, kohtalainen
29

Taidot 56%
Nopeus, kohtalainen
44

Kestävyys, kohtalainen
29

Ketteryys, hyvä
70

Hyppytekniikka, hyvä
70

Kokoamiskyky, hyvä
51

Voima, hyvä
71

Pisteet arvostelutilaisuudessa
Ratsastettavuus/ajettavuus, hyvä
62

Käytös tilaisuudessa, hyvä
62

Palkinnot

04.01.2021 RHLA 39. tilaisuus (65,000 %) 4 / 4 / 5.5 / 6.5 / 9 / 7 / 3 / 10 / 9.5 Quality

Ruokinta, hoito-ohjeet & varusteet

9kg heinää (1-2-2-2-2)
Aamu: EQP Minerals 2dl
Ilta: EQP Basic Mix 1l


Rehut © Equestrian PRO / Suolakivi © Varustekartano
-Loimitetaan miinuskeleillä
-Hikisenä aina kaksi kaulakappaleellista fleeceä päällekäin tarhaan tai karsinaan

Varusteet © Varustekartano, Varustevaunu, Kirke & Equestrian PRO


virtuaalitalli  |  virtuaalihevonen
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Ulkoasun kuva © Milja  |  Hevosulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi
Hevosen kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan