Pyökkipolku

Päivitetty 01/21

Tervetuloa tutustumaan Pyökkipolkuun

Pyökkipolku on vuoden 2020 keväällä toimintansa startannut yksityistalli Päijät-Hämeessä. Yksityistallilla tarkoitamme toimintamme olevan yksityistä, emmekä tarjoa ulkopuolisille esimerkiksi ratsastustunteja tai tallipaikkoja. Järjestämme kyllä kisoja, joihin kaikki ovat tervetulleita omilla hevosillaan.

Pääasiassa hevosemme ovat aktiivisia kilpahevosia tai kilpahevoseksi kasvamassa olevia nuoria. Kasvatustoimintamme on ainakin vielä hyvin pientä ja meillä ei ole omaa kasvatuslitettä. Kasvattilistamme löydät liiton sivuilta. Järjestämistämme kilpailuista tai valmennuksista emme pidä erillistä listaa, mutta löydät kilpailumme eri lajijaosten kalenterista.

Tervetulleeksi sinut toivottaa Veera R., VRL-10735 (virtuaaliveera@gmail.com)

Orit & ruunat

+

Riku

nvh-o. PP's Vigrid

+

Kurri

isl-o. Birkir frá Jón

+

Vili

fwb-o. Iwillthinkaboutit Thrill

+

Tami

fri-o. PP's Tamkje

+

Hissu

sh-r. Hämäränhyssy

+

Narri

isl-r. Narri frá Tolva

+

Dani

fri-o. Daendels

+

Tico

abc-o. Orange Wood's Mexico

+

Eki

knab-o. Melker LH

+

Rudi

sh-o. Kadon Radikaali

+

Jatsi

sh-o. Kaamosjatsi

Tammat

+

Vinku

isl-t. Von frá Ponipallero

+

Dessa

she-t. Ponipalleron Odessa

+

Pella

sh-t. Ponipalleron Kassiopeia

+

Fauni

gr-t. Ponipalleron Fauni

+

Julle

fri-t. Juwiel van Khim

+

Lena

austr-t. Crampton Schuffelen

+

Aava

fri-t. Adeldame

+

Sheena

fwb-t. Shenora CE

+

Panda

sdb-t. Blue Phantom Glow

Tilusten esittely


© AnneL

Päätallissamme on 16 karsinaa ja niissä asuvat tallimme tammat ja ruunat. Tallin edustalla on 5 tilavaa hiekkatarhaa ja tallin takana yksi iso metsätarha. Jokaiseen tarhaan on vedetty uimurilla varustetut lämmitetyt vesiautomaatit, jolloin hevosten veden saanti on aina taattu ja vesiä ei tarvitse kannella. Tallissa löytyy kaksi pesukarsinaa, varustehuone, kuivaushuone, Veeran toimisto, heinävintti ja mukavat sosiaalitilat. Myös lantala ja kuivikevarasto on päätallin yhteydessä.

Pikkutallissamme on 8 karsinaa ja 4 tarhaa. Näissä asuvat ja ulkoilevat tallimme orit. Myös orien tarhoihin on vedetty automaattivesikupit. Pikkutallista löytyy yksi pesukarsina, varustehuone sekä mukavat sosiaalitilat. Kuivikkeille ja heinille on varattu myös käytävältä tilaa, johon ne tuodaan päätallista. Pikkutallin yhteydessä ei ole lantalaa, vaan lannat siivotaan pienkuormaajan kauhaan ja ajetaan päätallin lantalaan. Pienkuormaajalla siirretään myös kuivikkeet ja heinät päätallista pikkutalliin.

Tallien lisäksi pihapiiristä löytyy tilava 70x80m oleva kenttämme, johon on rakennettu isompia tapahtumia varten tilava katsomo. Kentän vieressä on vierasparkkipaikka, joka toimii kisojen aikaan henkilöautojen parkkipaikkana. Traileriparkkia pidetään kisojen aikaan maneesin seinustalla ja ratsukot kiertävät kentälle maneesin takaa.

Maneesimme on 30x75m suuri ja hyvin varustelty. Äänentoistojärjestelmää ohjataan lämmitetystä tuomari-/toimistohuoneesta. Seinillä on suuret peilit ja pohjaa huolletaan päivittäin. Sekä maneesissa että kentällä on hyvät estekalustot. Maneesissa pidettävissä kisoissa ratsukot käyttävät päätallin puoleista ovea ja yleisökiertää maneesin takaa katsomoon toisesta päästä.

Pihapiiristä löytyy myös Veeran koti, jonka piha on yksityisaluetta. Yksityisaluetta ovat myös ison tien toisella puolella olevat kesälaitumet, joihin ei ole lupaa mennä hevosten sekaan. Veeran talon ohi ratsastamalla pääset ihaniin maastoihimme, jotka sisältävät paljon metsäpolkuja ja -teitä.

Muut eläimet

Tallialueellamme voit törmätä vapaana kulkeviin kissoihimme Puumaan & Mandyyn. Veeran toimistossa asuvat kanit Aura & Virna. Päätallilta kun lähdet kävelemään pikkutallin ja maneesin ohi, pääset pieneen vanhaan navettaan, jossa asuvat kanamme ja poromme. Eläimiin pääset tutustumaan klikkaamalla vieressä olevaa Mandyn kuvaa.

Virtuaalitalli  |  virtuaalihevonen
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Ulkoasun kuva © Milja  |  Hevoslistaus © Pilvimarja