M.L. Sophie


© Flickr, Viirunen, lisenssi

Perustiedot

Virallinen nimi: M.L. Sophie Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: tamma Syntymäaika: 27.04.2011
Säkäkorkeus, väri:102cm, musta Rekisterinumero:VH12-017-0192
Koulutus:Helppo C, 60cm Painotuslaji:yleispainotus
Kasvattaja:Sinte / VRL-10636 Omistaja:Veera R. VRL-10735

Luonne

Sophie on melko rauhallinen tapaus. Siitä huolimatta tamman luonteen omaava pikku otus osaa ottaa ilon irti elämästään. Aina kun aika ja paikka sallii, se irrottelee oikein kunnolla. Kiltti tamma on kuitenkin oikein mukava hoitaa ja ratsastaa - se jaksaa keskittyä tehtävään kuin tehtävään. Erittäin ihastuttava Sohvi onkin monen lapsen suosikkiponi ollut kaikilla talleilla joilla se on asustanut.

Taluttaessa sillä on kova himo repäistä riimunvarsi taluttajan kädestä ja puikkelehtia hiljakseen syömään ruohoa tai puiden oksia. Sen jälkeen taluttajalla on kova työ etsiä karannut pieni tamma. Sohvi tutkii jokaisen paikan erittäin perusteellisesti, se kuuluu sen ominaiseen luonteeseen. Emänsä tavoin se on erittäin innokas kaikkea uutta kohtaan. Harjatessa roikottaa päättään, mutta liian kovaotteiset harjaukset saavat sen luimistelemaan ja uhittelemaan kavioillaan. Häntä heiluu välillä vähän liiankin kovakouraisesti ja se sattuu jos se kasvoihin onnistuu sillä huitaisemaan. Siltä löytyy myös temperamenttia vaikka muille jakaa. Hoidettaessa Sohvia ei tarvitse sitoa kiinni: se pysyy paikoillaan karsinassaan, antaa nostaa kaviot ja seisoskelee paikoillaan koko hoitotoimenpiteen ajan. Hännän selvitys ei ole ihan sen lempijuttu, mutta sitkeä tamma kestää sen pistämättä yhtään hanttiin. Sohvi on helppo hoitaa, ja sopii mitä mahtavammin kaikenlaisille ratsastajille.

Ratsastettaessa Sohvi on yhtä mukava kuin hoitaessa. Se on herkkä avuille ja kuuntelee ratsastajaa. Kouluratsuna Sohvi on kuitenkin melko haastava, sillä tamma ei pahemmin koulutuuppailusta innostu. Esteillä tamma sen sijaan innostuu ja Sohvin selässä moni pikkutyttö on ensimmäiset esteensä ylittänyt. Maastoilu muun talliporukan kanssa on erityisesti tamman suosikkitapa suorittaa liikutus. Laukkailu ja irrottelu pelloilla on niin ratsastajan kuin Sohvinkin mieleen. Kun tilaa on paljon, myös vauhtia on paljon!

Sukutaulu

i. M.L. London Bridge
she, 105cm, trn
ii. M.L. Prove Me Wrong
she, 105cm, rtpäis
iii. Narrowing Love
she, 106cm, rn
iie. RF Challhope's Silver Girl
she, 105cm, rt
ie. M.L. Chocolate Smile
she, 106cm, rtkrj
iei. Rage Dall
she, 104cm, trn
iee. Ruususen Chococaba
she, 100cm, m
e. M.L. Wonderway
she, 102cm, m
ei. Silence's Lipton
she, 105cm, rt
eii. Wild Boy II
she, 000cm, vkk
eie. Little East
she
ee. RaF's Narrowing Gold
she, 105cm, m
eei. Narrowing Love
she, 106cm, rn
eee. RF Challhope's Silver Girl
she, 105cm, rt

Jälkeläiset

syntymäaika varsa isä/emä
00.00.0000 o/t. varsa isä/emä

23.03.2018 Priton Budyonnys ERJ 50cm 4/30
30.03.2018 Priton Budyonnys ERJ 50cm 4/30

virtuaalihevonen

Ulkoasu © 2014 Hirnaus | Ulkoasun kuvat © Emmi N., VRL-04000, Ei halua nimeään mainittavan | Kaiken muun ellei toisin mainita © Ponipallero