Sotamaalauksen Ruususurmaaja


© Viirunen, lisenssi

3 Star Prospect

Perustiedot

Virallinen nimi:Sotamaalauksen Ruususurmaaja Rotu:Suomenpienhevonen
Sukupuoli:tamma Syntymäaika:21.08.2018
Säkäkorkeus, väri:146cm, punarautias Rekisterinumero:VH-
Koulutus:Helppo A, 100 cm, helppo, noviisi Painotuslaji:yleispainotus
Kasvattaja:Sotamaalaus Omistaja:Veera R. VRL-10735

Sukutaulu

i. Kuninkaansurmaaja
sph, 145cm, hrn
KTK-III
ii. Kuninkaantekijä
sph, 148cm, trn
iii. Kruununvaltija
sph, 148cm, m
iie. Kuunmorsian
sph, 144cm, prn
ie. Vainoaja
sph, 140cm, hprn
iei. Ristiretki
sph, 143cm, prt
iee. Tervanoita
sph, 141cm, m
e. Morsiusruusu
sh, 158cm, prtkm
ei. Alttarikarkulainen
sh, 159cm, mkm
eii. Pyristeli Pois
sh, 157cm, rnvkkokm
eie. Pyhän Mustattu
sh, 155cm, m
ee. Utun Ihastus
sh, 152cm, prt
eei. Ei-Kenenkään-Maan Utu
sh, 156cm, vkko
eee. Rusinarahkapulla
sh, 150cm, rt

ii. Kuninkaantekijä on kuvankaunis suomenpienhevosori, joka omaa hyvän rakenteen, kauniin ruskean värityksen ja säkäkorkeutta vajaat 148 senttiä. Kunkku on luonteeltaan perinteinen oripoika, omaa tahtoa siltä löytyy siis äärettömyyksiin eikä se anna mitään hoitajalleen ilmaiseksi. Tältä suunnalta Kalle on itsekin luonteensa siis perinyt. Vaikka Kunkun luonne ei yleisesti ketään hurmaa, on se sen sijaan erittäin taitava ratsuhevonen ja vähintäänkin kilpakentällä sen nähdessään suu loksahtaa auki. Tältä yleispainotteiselta mieheltä riittää kapasiteetti kouluratsastuksessa vaativa B-tasolle, sekä rataesteillä 90 senttiin asti. Kunkku on aktiivisesti kilpaillut niin koulu-, este- kuin myös kenttäratsastuksen parissa, ja siten lajeista on keräynyt yhteensä 130 sijoitusta. Hyvän kilpailumenestyksen vuoksi Kunkkua on käytetty myös jalostukseen, tällä hetkellä orilta löytyy kuusi enemmän ja vähemmän kilpakentillä pärjännyttä jälkeläistä. Nykyään Kunkku viettelee eläkepäiviään omistajansa hoivissa kotitallillaan, jossa se on asunut koko elämänsä muutettuaan sinne varsana kasvattajaltaan.

iii. Kruununvaltija on Riikka Kososen kasvattama, musta, 148 senttinen pienhevosori. Valtija on erittäin hyväluontoinen ori, jonka kanssa harvoin törmää erimielisyyksiin sen ollessa niin nöyrä ihmisiä kohtaan. Valtija on yleispainotteinen hevonen, jolla kilpaillaan ahkerasti niin koulu- kuin myös esteratsastuksen parissa. Kapasiteettia kouluratsastuksessa sillä riittää vaativa B-tasolle saakka ja esteitä se ylittää parhaimmillaan 120cm luokkia, ja menestystähän molempien lajien parista on tullut. Lisäksi orilla on kilpailtu kenttäratsastuskilpailuissa, jonka saralta poika on ansainnut lähemmäs 40 sijoitusta. Kilpailujen ohella Valtija on myös jalostuskäytössä ja tällä hetkellä siltä löytyykin neljä kappaletta jälkeläisiä, joista kolme on menestynyt hyvin ratsastuskilpailuissa sekä laatuarvosteluissa. Tällä hetkellä Valtija viettää eläkepäiviään omistajansa hoivissa.

iie. Kuunmorsian on Lapissa asusteleva suomenpienhevostamma, jonka on kasvattanut Laura Nissinen. Tältä pieneltä, hyvärakenteiselta tammalta löytyy säkäkorkeutta vain 144cm ja väritykseltään se on punaruunikko. Luonteeltaan tamma on hieman ahne ja huomionkipeä, mutta siitä huolimatta erittäin mukava toveri oikeanlaiselle, topakalle ihmiselle. Koulupainotteinen Kuu on kilpaillut paljon painotuslajinsa parissa, tällä hetkellä siltä löytyy useita kymmeniä sijoituksia jopa vaativa B-luokista asti. Lisäksi tammalla on kilpailtu jonkin verran myös esteratsastuksen parissa, mutta siltä suunnalta ei hirveää menestystä ole tullut. Kuninkaantekijä on toistaiseksi emänsä ainoa jälkeläinen, mutta vanhetessaan Kuu tulee mitä luultavimmin saamaan vielä monen monta hienoa jälkeläistä.

ie. Vainoaja on hieno, hopeanruunikko suomenpienhevostamma. Vainoaja tulee hienosta kenttäsuvusta ja siksi tästä hevosesta odotettiin jo pienestä pitäen myös loistavaa kenttähevosta. Valman päästyä nykyisen omistajansa, Erno Hulikkalan talleille ja siellä hetken kasvettuaan suunnattiinkin samantien kilparadoille koittamaan onnea, ja sehän kannatti! Yleispainotteinen tamma on kerännyt yli 140 sijoitusta koulu-, este- ja kenttäratsastuksen parissa. Kapasiteettia Valmalla riittää kouluratsastuksessa helppo A-tasolle, sekä rataesteillä reiluun metriin. Luonteeltaan Valma on kiltti mutta hieman höperö, ja siksi se luokin ratsastettaessa melko jännittäviä tilanteita kaahaillessaan sinne tänne ja tehdessään arvaamattomia oikkuja. Väritykseltään Valma on hopeanruunikko kera tähtipään ja säkäkorkeutta siltä löytyy vain noin 140 senttimetriä. Toistaiseksi Vainoaja on jättänyt jälkeensä neljä jälkeläistä upeista oreista, ja tähän mennessä Kallen lisäksi vanhin jälkeläinen on päässyt esiintymään kilparadoilla, ja sekin erittäin menestyksekkäästi.

iei. Ristiretki oli komea suomenhevosori kasvattajanaan Raimo Takkula. Risto asusteli kasvattajansa hoivissa, jossa se oli aktiivisessa kilpa- ja jalostuskäytössä. Ori painottui kenttäratsastukseen, jossa se kilpaili CIC1-tasolla saakka. Kapasiteettia Ristolla kouluratsastuksessa riitti siis helppo A-tasolle sekä rataesteillä upeasti 120cm. Orilta löytyi niin kenttä-, este- kuin myös kouluratsastuksesta useita kymmeniä sijoituksia ja lisäksi haavissa myös useita sijoituksia maastoestekilpailuista. Luonteeltaan Risto oli herrasmiesmäinen ja mukava, mutta siltä kuitenkin löytyi se orimainen pilke silmäkulmasta ja siksi se vaati topakan käsittelijän. Luonteen sekä ratsastuskapasiteetin kruunasi vielä upea ulkonäkö, sillä Risto omasi hyvän rakenteen, punarautiaan värityksen ja piilottelevan hopeageenin. Säkäkorkeutta orilta löytyi 143cm. Hyvän rakenteen ansiosta Risto menestyi myös kohtuudella näyttelyissä, jossa paras sijoitus LKV2. Vainoaja oli isänsä neljäs jälkeläinen, ja tähän mennessä syntyneet jälkeläiset ovatkin kaikki pärjänneet Riston tavoin kilparadoilla. Risto lopetettiin jalkavaivan iskettyä marraskuussa 2015.

iee. Tervanoita, tutummin Teresa, oli hyväluontoinen mutta hyvin energinen suomenhevostamma. Kenttäratsastukseen painottuvalta Teresalta löytyi kapasiteettia kouluratsastuksessa helppo B-tasolle, sekä rataesteitä se ylitti hienosti 100cm luokkia. Tamma kilpaili aktiivisesti painotuslajinsa parissa keräten useita kymmeniä sijoituksia. Kenttäkilpailujen ohella Teresaa nähtiin myös erikseen este-, koulu ja maastoesteratsastuskilpailuissa, joissa menestystä on tietenkin tullut. Tältä kohtuullisen hyvärakenteiselta tammalta löytyi säkäkorkeutta vajaat 141cm ja väritykseltään se oli kaunis musta. Vainoaja oli Teresan neljäs ja myös viimeinen jälkeläinen. Ennestään syntyneistä jälkeläisistä vain yksi on päässyt kokemaan emänsä tavoin kenttäkilpailujen saloja. Teresan kasvatti Meri Petäjä, jonka hoivista tamma muutti Mikael Koskisen kilpatalleille. Teresa lopetettiin syksyllä 2015 vanhuuden oireisiin.

© VRL-12948

Jälkeläiset

syntymäaika varsa isä/emä
00.00.0000 o/t. varsa isä/emä

Kilpailukalenteri

ei sijoituksia
15.09.2018 Elisan yksärit MEJ 100cm 2/64
17.09.2018 Maanan Suomenhevoset MEJ 100cm 1/64
17.11.2018 Prime Sporthorses MEJ 60cm 2/13
23.11.2018 Prime Sporthorses MEJ 60cm 3/13

Valmennukset

Päiväkirja

virtuaalihevonen

Ulkoasu © 2014 Hirnaus | Ulkoasun kuvat © Emmi N., VRL-04000, Ei halua nimeään mainittavan | Kaiken muun ellei toisin mainita © Ponipallero