Ponipalleron Räikkönen

© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

KTK-II

Perustiedot

Virallinen nimi:Ponipalleron Räikkönen Rotu:Suomenhevonen
Sukupuoli:ori Syntymäaika:26.02.2018
Säkäkorkeus, väri:153cm, voikko Rekisterinumero:VH18-018-0479
Koulutus:Vaativa B, 100cm, CIC1, noviisi Painotuslaji:yleispainotus
Kasvattaja:Ponipallero Omistaja:Veera R. VRL-10735

Historia

Minervan astuttaminen Ralli-Ramilla ei ollut sellainen pitkään ja tarkkaan mietitty teko. Ralli-Rami on yksi aikansa varmasti tunnetuimpia suomenhevosia pitkän jälkeläislistansa takia - ennen Rekoa orilla oli jo yli pari kymmentä varsaa ja kuulemma ainakin kymmenkunta oli vielä tulossa. Totta kai mekin Ponipallerossa haluttiin saada osamme tästä kuuluisuudesta ja Minerva oli meidän tallista ainoa sopiva kandidaatti. Minerva-parka järkyttyi tyystin, kun veimme sen viikoksi Rätvänään Rommin kanssa kahden keskistä aikaa viettämään. Viikon päästä tamma näyttikin hyvin loukkaantuneelta - suorastaan huusi, ettei lähde enää meidän matkaamme, ettemme hylkää sitä seuraavaakin paikkaan. Minervan tiineys ei ollut helpoimmasta päästä, koska se ei ole mikään sievä neiti. Se riehui kuin viimeistä päivää välillä tarhassa ja oli ihan mukkelis makkelis mahansa kanssa ja kyllä siinä pelättiin, että varsa menetetään. Reko kuitenkin syntyi onneksemme täysin ehjänä ja terveenä.

Luonne

Räikkönen on luonteeltaan mielenkiintoinen yhdistelmä vanhempiaan; isänsä Rommin tapaan sillä on pilkettä silmäkulmassa koko ajan, mutta kuitenkin se on yhtä kiltti kuin emänsä Minerva. Rekosta tämän pilkkeen huomaa siitä, että se innostuu helposti uusista asioista ja on aina innokkaana tutkimassa kaikkea. Reko rakastaa osallistua kaikkeen mahdolliseen tarhan siivouksesta aina aidan korjaukseen. Tämä voipallo on muutenkin hieman erikoinen, sillä se ei tajua tammojen päälle juuri mitään, joten siksi sitä ei edes tarjota luomuna jalostukseen.

Hoidettaessa Reko on hieman kärttyisä karsinassa, mutta kun sen varustaa käytävällä tai pesuboksissa, niin ongelmia ei ole. Reko tahtoo aina, että jokainen harja jolla sitä harjataan, esitellään ensiksi sille. Muuten se yrittää vääntyillä katsomaan, että mitä tapahtuu. Satuloidessa Rekolla on paha tapa pullistella, mutta luovuttaa yleensä sen jälkeen, kun satula on saatu ensimmäisiin reikiin. Rekon pullistelu johtuu siitä, että se on hieman herkkä mahastaan, joten satulavyön kiristyskin tulee tehdä niin, että kummaltakin puolelta kiristää yhden reiän verran kerrallaan.

Ratsuna Reko aikalailla emänsä kopio - soveltuu käyttöön kuin käyttöön ja lähes kelle vain. Aivan alkeisratsuna emme oria tietenkään uskalla käyttää, mutta kyllä tämä nuori herra on hieman kokemattomimpiakin ratsastajia selässään nätisti kantanut. Olemme hyvin iloisia, ettei Rekosta ole tullut isänsä tapaista uppiniskaista junttia - kuten Rommin omistaja itse oriaan esitteli. Kouluratsuna Reko on reaktiivinen, mutta sillä toimii myös jarrut. Oria voisi sanoa ehkä ennemminkin hieman laiskaksi kuin reippaaksi, vaikka se hyvin reagoikin ratsastajan apuihin. Esteillä Reko tarvitsee jo ihan raippaa, koska yleensä se unohtuu vain tyytyväisenä pärskimään, kun seuraava este jo lähestyy. Maastoesteetkään eivät puttea pelota, kunhan esittelee oudoimmat sille ennen rataa hyvin.
Reko on myös opetettu ajolle, mutta raviradalla se ei kyllä pärjäisi yhtään. Onneksi valjakkoajossa ei niin hirveästi vauhtia tarvita, eikä tarvitse pelätä hylkyä laukasta. Ajaessa Reko on melko raaka omaan käteeni ja siksi sillä on aina kokenut lainakuski rattailla minun sijaan. Tämä kuski on kyllä kehunut Rekoa hyvin tarkaksi ja kuuntelevaiseksi, mutta silti en itse uskalla tämän kaverin kärryille kiivetä.

Kisapaikoilla Reko hämmästyttää kaikki olemuksellaan - monesti ihmiset hämmästyvät tajutessaan, että kyseessä on ori eikä ruuna. Monesti on tuntemattomat saattaneet tulla tammansa kanssa hieman turhan lähelle, kun Reko ei mitenkään reagoi. Vasta kun pyytää hieman pitämään hajurakoa oriin, niin ihmiset hämmentyvät ja alkavat kurkkia hännän alle. Reko ei uusia paikkoja juuri jännitä, vaan innolla tarkkailee ympäristöään.

Sukutaulu

i. Ralli-Rami
sh, 150cm, rnkm
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, YLA2, SLA-II, KTK-III
ii. Rattea Renttuli
sh, 161cm, rtkm
iii. Juurikan Tähkä
sh, 156cm, rt
iie. Hovin Tuohi
sh, 160cm, rtkm
ie. Kylvön Henni
sh, 149cm, rn
iei. Nukkavieru Leevi
sh, 152cm, m
iee. Karpikas
sh, 154cm, rt
e. Kaapparin Minerva
sh, 155cm, vkko
ei. Veijjari
sh, 156cm, rnvkko
eii. Huijjari
sh, 156cm, klm
eie. Vatukka
sh, 163cm, vkko
ee. Kaapparin Rebekka
sh, 155cm, prtskrj
eei. Nuolen Nopsa
sh, 151cm, prt
eee. Kaapparin Ripakka
sh, 156cm, prtskrj

ii. Rattea Renttuli suurikokoinen rautiaankimo ori melkoisen kevyellä rakenteella varustettuna. Ori on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle Suomen kantakirjaan saaden erinomaiset pisteet ratsuosiosta. Renttulia on kuvailtu kevyeksi ratsuksi joka on menestynyt kansallisella tasolla esteratsastuksessa jopa 120cm radoilla asti. Ori kilpailee vielä tälläkin hetkellä eikä ole Ramin lisäksi jättänyt tusinaa enempää jälkeläisiä joista 3/4 on perinyt isänsä kimon värityksen.
iii. Juurikan Tähkä, rautias kevytlinjainen ori. Menehtyi 8-vuotiaana ratsastusonnettomuudessa mutta ehti tehdä vaikuttavan debyytin lyhyellä urallaan, eritoten menestyen kansallisella tasolla kouluratsastuksessa vaikka potentiaalia riitti myös esteille. Tähkää kuvailtiin hyvin lempeäksi ja hyväluonteiseksi oriksi. Kantakirjattiin toiselle palkinnolle Suomen kantakirjaan. Tähkä astui ennen onnettomuuttaan parisenkymmentä jälkeläistä, mutta vain harva on Rattean Renttulin tavoin menestynyt, vaikka isänsä hyvän rakenteen ovatkin perineet.
iie. Hovin Tuohi, hieman raskaamman rakenteen omaava tamma joka on ollut aina kaikkien suosikkihevonen rauhallisen ja seurallisen luonteensa vuoksi. Lähinnä tuntikäytössä toiminut, mutta joskus nuoruusvuosinaan starttaili hyvinkin ahkeraan alue kisoissa este- ja kouluratsastuksen parissa, tosin sen kummemmin menestymättä. Varsonut neljä kertaa, joista kolme on perinyt emänsä kimon värityksen.

ie. Kylvön Henni, hyväluonteinen ratsutamma ostettiin ravitalliin omistajan sivuprojektiksi haaveena omasta estehevosesta. Harmi vain että Kylvön Henni ei lunastanut odotuksia aivan kuin piti. Tammalla riitti kyllä potentiaalia metrin luokkiin, mutta ei sopinut muuten lainkaan estehevoseksi. Hennistä ei kuitenkaan tahdottu luopua vaan vaihdettiin lajia. Tamma oli kuin kotonaan kouluradalla ja menestyi helpoissa luokissa aluetasolla. Rommi Rami on Hennin toistaiseksi ainut jälkeläinen.
iei. Nukkavieru Leevi, hyvin komea ja jykevä musta ori joka kiinnittää varmasti jokaisen huomion. Leeviä on kuvailtu känkkäränkäksi hevoseksi, jota ei kovin moni voi sietää komeasta ulkonäöstä huolimatta. Ehdottomasti yhden ihmisen hevonen ja omistajansa ykköshevonen. Kotikentällä oli mitä potentiaalisin ratsu, mutta ori ei ikinä tottunut kilpailupaikkojen meluun ja hälinään joten ura tyssäsi siihen. Näyttelyissä kuitenkin kiersi melko ahkeraan. Leevillä on muutamia jälkeläisiä joista Kylvön Henni taitaa olla mainitsemisen arvoisin.
iee. Karpikas rautias ratsutamma on erityisesti menestynyt vaativissa koululuokissa, parhaillaan va A tasolla asti. Jalkavammansa vuoksi ei kuitenkaan kestänyt paljoa rasitusta joten vetäytyi kisaeläkkeelle 12-vuotiaana. Karpikas on toiminut loistavana emänä varsoilleen ja varsoikin yli kymmenen varsaa. Jälkeläiset ovat pärjänneet hyvin ratsukilpailuissa. Karpikas menehtyi 28-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin.


ei. Veijjari oli erään hevoskoulun oma kasvatti, jossa se toimi oppilaskäytössä. Ori kantakirjattiin II-palkinnolla ja laatuarvosteluissa sitä kehuttiin lupaavimmaksi 5-vuotiaaksi esteratsuksi. Ori oli nuorempana hyvin säyseä ja oppilaidenkin turvallisesti käsiteltävissä, mutta seitsemän vuoden iässä se alkoi käyttäytymään turhan raisusti ja sitä saivat käsitellä enää opettajat. Ori ruunattiin 8-vuotiaana, johon mennessä se oli kerennyt saada vain 10 jälkeläistä. Ruunaamisen jälkeen se taas rauhoittui ja alkoi jopa osoittamaan lupaavan esteratsun piireitä.
eii. Huijjari. I-palkinnolla kantakirjattu useampana vuonna suomenhevosten koulumestaruuden voittanut ori. Ori oli omistajansa silmäterä ja se asui pienellä yksityistallilla, jossa sillä oli karsinastaan suora käynti tarhaan ja se saikin liikkua siinä vapaasti. Näin ori pysyi kokoajan viihdytettynä ja sillä ei ollut tarvetta pahemmin huudella tammojen perään.
eie. Vatukka oli myös opetushevonen. Tamma siirtyi noihin tehtäviin 10-vuotiaana, kun sen vanha omistaja kuoli ja tamma myytiin toimeksiantona. Vatukka toimi koululla lähinnä siitoshevosena rapistuneen kuntonsa, mutta hyvän sukunsa vuoksi. Tamma sai yhteensä kuusi varsaa, ennen kuin seitsemännen kohdalla se lopetettiin varsomisessa tulleisiin kompikaatioihin.

ee. Minervan emä Kaapparin Rebekka toimi koko ikänsä ratsastuskoulun tuntiratsuna kasvattajansa luona. Tamma kärsi kesäihottumasta, mutta sen varsoilla ei onneksi ole kesäihottumaa tavattu. Rebekka sai ensimmäisen varsansa jo 5-vuotiaana, jotta se kerkesi taas hieman ikää saatuaan tuntikäyttöön. Luonteeltaan se oli hyvin jääräpäinen, mutta muuten peruskiltti.
eei. Nuolen Nopsa oli kohtuu hyvä raviori aikoinaan. Suomenhevosten derbyn kolmas, Suurajojen toinen, kunkkareiden neljäs.. Ei siis mikään suurmenestyjä, mutta tunnettu nimi jokaiselle, joka yhtään raveja seurasi. Orin astutusmaksut olivatkin melko halvat, koska omistajatkaan eivät oria kovana periyttäjänä pitäneet, mutta tammoja sille piisasi, kun tamman omistajat koittivat saada "halvalla hyvää". Ori kuoli 16-vuotiaana suolen kiertymään.
eee. Kaapparin Ripakka syntyi Pohjanmaalla Hämäläisen veljeksille, joiden vaimot olivat vaatineet tallin huonoimmin juosseen tamman astutusta, koska se oli heille kovin rakas. Vaimot toivoivat itselleen ja kavereilleen kimppavarsaa, mutta unohtivat ilmaista suunnitelmansa miehilleen, jotka olivat varsan myynneet jo ennen sen syntymää pois, kun epäilivät ettei siitä juoksijaa kumminkaan tulisi. No ei tullut juoksijaa, vaikka sinnikkäästi M. Mäkinen sitä yritti koulia. Näin tullen Ripakka myytiin, ratsukoulutettiin ja myytiin taas uudestaan ja näin päätyi töihin ratsastuskoululle.
Isän puolen suku © HM, emän puolen suku © Veera R.

Jälkeläiset

syntymäaika varsa emä
03.04.2018 o. Ponipalleron Huttunen e. Vähäpellon Hallava
05.05.2018 t. Hengenvaaran Sibylla e. Huvitutin Punurmio

Kilpailukalenteri

4 ERJ, 34 KERJ, 27 KRJ sijoitusta
13.03.2018 Rautapirtin Tila ERJ 100cm 3/30
13.03.2018 Syrjän Ratsutalli ERJ 100cm 3/30
15.03.2018 Avskild Stuteri ERJ 100cm 2/30
15.03.2018 Rautapirtin Tila ERJ 100cm 4/30
23.03.2018 Vuorna KRJ vaB 1/30
25.03.2018 Vuorna KRJ vaB 5/30
29.04.2018 Brunnby KRJ Vaativa B 2/30
01.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 4/50
01.05.2018 Gestut Seifenkraut KRJ Vaativa B 3/35
01.05.2018 Gestut Seifenkraut KRJ Vaativa B 4/35
03.05.2018 Brunnby KRJ Vaativa B 4/30
03.05.2018 Gestut Seifenkraut KRJ Vaativa B 3/35
04.05.2018 Gestut Seifenkraut KRJ Vaativa B 1/35
05.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 6/50
05.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 1/50
06.05.2018 Gestut Seifenkraut KRJ Vaativa B 1/35
07.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 6/50
07.05.2018 Brunnby KRJ Vaativa B 4/30
08.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 7/50
08.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 5/50
09.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 4/50
09.05.2018 Runoratsut KRJ Vaativa B 1/50
11.05.2018 Duren KRJ Vaativa B 1/30
14.05.2018 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 2/30

14.05.2018 Duren KRJ Vaativa B 1/30
18.05.2018 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 4/30
19.05.2018 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 3/30
19.05.2018 Duren KRJ Vaativa B 1/30
19.05.2018 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 2/30
20.05.2018 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 2/30
27.05.2018 Duren KRJ Vaativa B 4/30
09.04.2018 Gealán KERJ CIC1 3/37
25.04.2018 Gealán KERJ CIC1 2/50
13.04.2018 Hengenvaara KERJ CIC1 4/30
17.04.2018 Hengenvaara KERJ CIC1 4/30
03.05.2018 Turmeltaja KERJ helppo 4/40
04.05.2018 Turmeltaja KERJ helppo 2/40
08.05.2018 Turmeltaja KERJ helppo 1/40
16.05.2018 Turmeltaja KERJ helppo 1/40
11.07.2018 Roihaja KERJ CIC1 1/40
12.07.2018 Branwen Farm KERJ CIC1 1/40
15.07.2018 Liljalehto KERJ CIC1 5/40
17.07.2018 Liljalehto KERJ CIC1 4/40
18.07.2018 Konkkaronkka KERJ CIC1 4/40
18.07.2018 Roihaja KERJ CIC1 5/40
19.07.2018 Liljalehto KERJ CIC1 6/40
20.07.2018 Branwen Farm KERJ CIC1 5/40
20.07.2018 Liljalehto KERJ CIC1 3/40
21.07.2018 Liljalehto KERJ CIC1 4/40
23.07.2018 Branwen Farm KERJ CIC1 1/40
25.07.2018 Branwen Farm KERJ CIC1 2/40
25.07.2018 Roihaja KERJ CIC1 2/40
26.07.2018 Eddangård KERJ CIC1 6/40

26.07.2018 Konkkaronkka KERJ CIC1 6/40
27.07.2018 Checkmate KERJ CIC1 1/40
28.07.2018 Checkmate KERJ CIC1 5/40
29.07.2018 Checkmate KERJ CIC1 1/40
30.07.2018 Daelwyn KERJ CIC1 2/40
30.07.2018 Eddangård KERJ CIC1 3/40
30.07.2018 Liljalehto KERJ CIC1 2/40
04.05.2018 Gealán KERJ helppo 4/37
05.05.2018 Kievarinkuja KERJ CIC1 5/30
08.05.2018 Gealán KERJ helppo 4/37
11.05.2018 Gealán KERJ helppo 6/37
13.05.2018 Gealán KERJ helppo 5/37

Valmennukset

00.00.00 / otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

00.00.00 / otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

00.00.00 / otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Päiväkirja

00.00.00 / otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

00.00.00 / otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

00.00.00 / otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus tempus risus eu posuere egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce convallis, metus sed semper lobortis, massa mi tempus sapien, at facilisis massa tortor quis odio. Aliquam elementum felis at purus lacinia posuere. Praesent vitae enim a neque malesuada porttitor eu non dolor. Aenean rhoncus velit ut dui consequat, vitae ultricies nisl vestibulum. Proin maximus aliquam ante, et tincidunt dui pellentesque vel. Nullam lobortis imperdiet mauris. Aliquam convallis iaculis lorem quis faucibus. Etiam aliquam congue condimentum. Cras in ultrices risus. Donec fringilla enim risus.

virtuaalihevonen

Ulkoasu © 2014 Hirnaus | Ulkoasun kuvat © Emmi N., VRL-04000, Ei halua nimeään mainittavan | Kaiken muun ellei toisin mainita © Ponipallero