Ponipallero

ORANGE Puma

iso hevosen kuva
Virallinen nimi ORANGE Puma Rotu Kissa
Sukupuoli uros Syntymäpäivä 01.04.2018
Kasvattaja Orange Wood Ranch Omistaja Veera R. (VRL-10735)

Luonne

Puma - tai Puuma - on komea kollipoika, joka on norjalaisen metsäkissan ja maatiaisen risteytys. Pumalla onkin upea puolipitkä harmaa turkki. Kolli on hiljainen, mutta määrätietoinen. Puma on Ponipalleron shetlanninponien kanssa erittäin hyvää pataa ja useasti sen löytääkin ponien luota hengailemasta.

Suku

i. Luxemburg Loras
norjalainen metsäkissa, hopeanharmaa
ii. Colomn iii.
iie.
ie. Vateux Mairé iei.
iee.
e. Kings Watership R
maatiainen, valkopeessinharmaankirjava
ei. Jellona eii.
eie.
ee. Kings Happy R
maatiainen, harmaanraidallinen
eei. Callention Carlsberg
maatiainen, harmaa
eee. Viiwi Via
maatiainen

eeei. Onnimanni maatiainen, valkoinen
eeee. Viirumamma maatiainen, musta

Pennut

s. 04.07.2018, emä Adinan Mindy
n. Adinan Matilda, n. Adinan Melina, n. Adinan Mandy & u. ?

Päiväkirja

01.04.2018 // Puumaa mä metsästän, täältä kivimetsästä
En voinut vastustaa kiusausta, kun näin ilmoituksen: "Annetaan hyviin koteihin neljä pientä kissanpentua. Kaksi naarasta ja kaksi urosta! Nämä pennut sopivat tallikissoiksi ja syntyivätkin tallin heinäparvella". Ponipallerossa olikin pohdittu ratkaisua hiiriongelmaan ja uskon, että kun Puuma luovutusiässä vihdoin tallille saapuu niin ei aikaakaan, kun siitäkin ongelmasta on päästy eroon!

25.06.2018 // Pitää vain osaa etsiä oikeista paikoista.
Vihdoin tuli se onnen päivä, että Puuma oli 12 viikkoa ja luovutusikäinen! Alkuun pikkukolli saakin asustella toimistossa ja pääsee tallin puolelle vain, kun ovet ovat kiinni. Heti ekana päivänään Puma kyllä kerkesi jo pelästyttämään kaikki, kun piiloutui heinäkasaan..

17.07.2018 // Sun uumastas humallun, mä tahdon olla kanssa sun.
Puumasta on tullut äärettömän kova hiiren nappaaja. Hiiriä ja kuivamuroja on popsittu niin ahkerasti, että ihme ettei maha laahaa vielä maata pitkin. Puma on myös valloittanut paikkansa tallilaisten sydämissä, sillä useasti se löytyykin jonkun sylistä tallissa - mitä turhaan sitä itse kävelemään käytävän päästä päähän, kun joku mielellään kantaa.

10.08.2018 // Mä tahdon kanssas viettää tämän yön.
Naapuri kävi tänään kertomassa, että heille on kissanpentuja tulossa. Ensiksi en tahtonut ymmärtää, että miksi tämä meille tätä tuli kertomaan. Hetken päästä kuitenkin tajusin, ettei lähistöllä taida oikein muita kolleja olla kuin meidän Puuma..

16.11.2018 // Työmiehen elämää, kolmosella pääsee eteenpäin
Puuma on ollut vähän kateellinen viime kuukausina Mandylle, joka saapui meille tuosta yllätyspentueesta. Puuma jos näkee Mandyn saavan huomiota ihmiseltä, niin pian kolli juoksee pienen naaraan perässä kuin viimeistä päivää. Mandy on onneksi tullut enemmän emoonsa, eikä pulskaan isäukkoonsa, ja juokseekin hyvin ketterästi kyllä karkuun.

01.03.2019 // Etupenkillä pitkin katuja painelen
Kollin uusi lempipaikka on viime aikoina ollut meidän isännän pakettiauton etupenkki. On tuo jo muutamaan otteeseen kylillä käynyt pyörähtämässä, kun on nukkunut niin sikeästi autossa. Autoon se livahtaa aina, kun ovi aukeaa ja ulos sen joutuu väkisin välillä nostamaan. Laiskuri..