Ponipallero

otsikkokuva otsikkokuva

Esittely

Ponipallero sijaitsee Päijät-Hämeessä Päijänteen rannan läheisyydessä. Veera peri vanhan päärakennuksen tädiltään tämän kuoltua ja sen jälkeen pihapiirissä on rakennettu tallia ja remontoitu vanhoista rakennuksista muun muassa pihattoa. Lisäksi peltoa on vuokrattu naapureiltakin laidunalaksi, joten tilaa riittää. Laitumet on rakennettu niin, ettei niiden porteille ole tallin pihasta pitkä matka.
Karsinapaikkoja meillä on 80 kappaletta ja niistä osa on ulkokarsinoita. Lisäksi meillä on käytössämme muutama pihatto, missä arktisimmat ponimme ja kylmäverisemme asuvat ympäri vuoden. Sekä karsinoissa, että pihatoissa on automaattivesikupit sekä heinättimet öitä varten. Pihattohevoset saavat rehunsa riimuämpäreistä tai kun tulevat ratsastettaviksi.
Meillä on käytössämme kaksi kenttää - iso ja pieni. Kummallakin kentällä on valaisu ja hyvä talvikunnossapito. Lisäksi meillä on huonoja säitä varten valoisa maneesi, jossa ei varpaat jäädy talvellakaan.
Maastoesteratamme on suorastaan ylpeyden aiheemme, sillä ratamme on hyvin kattava. Omat nuoremme pääsevät nuoresta alkaen tutustumaan erikoisempiinkin esteisiin. Järjestämme kisoja niin usein kuin rahkeet ja säät antaa myöden.

Tallin historiaa

Ponipallero on perustettu vuonna 2009. Tallin perusti Mirke (VRL-10423) ja talli toimi suntuubissa vuoteen 2013 asti. Nykyään tuossa Ponipalleron vanhassa osoiteessa toimii Ponipalleron koiraosasto. Mirke piti Ponipalleroa kasvattaen pääasiassa shetlanninponeja ja täysiverisiä arabeja. Tallilla oli tuolloin paljon hoitaja- ja yksityishevostoimintaa. Erityisesti tuolloin suosittu oli Ponipalleron chatti, jossa kokoontui hoitajat ja monet muut, jotka eivät tallin toimintaan edes millään tavalla osallistuneet. Vuoden 2012 lopulla Mirke aikoi pistää koko puljun kiinni, ellei Ponipallerolle löytyisi uutta omistajaa. Olin toiminut hoitajana ja yksityisen omistajana tallilla jo pitkään ja Ponipallero oli tärkeä osa virtuaalihevosharrastustani. Vuoden 2013 alussa talli siirtyikin omistukseeni ja vuoden 2014 alussa talli siirtyi suntuubista hostiin. Tällöin loppui Ponipallerossa hoitajatoiminta ja keskityimme vain hevosten kisaamiseen ja siitoskäyttöön. Hevosten kisakäyttö taas loppui kroonisen aikapulan ja kiinnostuksen katoamisen vuoksi vuoden 2017 aikana. Nykyään hevosemme ovatkin "painottuneet" vain siitoskäyttöön, mutta laumastamme löytyy silti myös kisanneita ja kisaavia.