Bella de la Rosa

Bella lopetettiin 07.10.2018, 12-vuotiaana, kun se piehtaroidessaan jäi aitalankaan takajalastaan kiinni. Jalan paranemismahdollisuudet olivat huonot, joten tamma lopetettiin.

VPA3, YLA3

virtuaalihevonen


© Mila

SYNTYNYT 19.04.2006, IRL ikääntyminen OMISTAJA Veera R. VRL-10735
ROTU, SKP Amerikanravuri, tamma EX-OMISTAJA Mila VRL-11936 Vaahterapolku
SÄKÄKORKEUS, VÄRI 170cm, ruunikko PAINOTUS yleispainotus
VH-TUNNUS VH16-038-0021 KOULUTUS HeC, RE 60cm, irto 80cm


©Mila

historia

Bella muutti minulle 7-vuotiaana Milalta Vaahterapolusta. Aluksi tamman kanssa oli tarkoitus vain leppoisasti kotona harrastaa, mutta innostuimme nopeasti sen kanssa kiertämään pieniä koulu- ja estekisoja. Bella ei aivan hyppytyylillään ja koulukiemuroillaan vakuuttanut ja kaikki lohduttelivat minua sillä, että "se on kuitenkin entinen ravuri, ei se vielä osaa". Harmi vain kun tamma on tasan käynyt opetus- ja koelähdössä ja ollut ratsuna jo muutaman vuoden ennen minulle tuloa niin sanat eivät paljoa lohduttaneet. Vaikka menestystä ei tamman kanssa ikinä ole kertynyt kisoista, niin hyvällä fiiliksellä on aina kotiin palattu.

luonnekuvaus

Bella on suuresta koostaan ja epäonnistuneesta ravurinurastaan huolimatta kiltti ja rakastettava kuin nallekarhu, eikä se hötkyile turhia stressaavammassakaan tilanteessa. Se on todella kiltti ja hyväntahtoinen tamma niin ihmisiä kuin hevosiakin kohtaan - kuten myös koiriamme kohtaan. Bellan kanssa tulee toimeen äkkipikaisempikin hevosharrastaja.

Bella kiintyy todella nopeasti hoitajaansa ja ympärillään päivittäin pörrääviin ihmisiin, joten tästä tammasta saa mitä mainioimman heppakaverin loppuelämäksi. Tarhasta haettaessa tamma köpöttelisi hakijansa perässä vaikka karsinaan saakka ilman riimunnarua, mutta turvallisuussyistä kuitenkin laitetaan riimunnaruun tämäkin neiti. Hoidettaessa Bella on ominaiseen tapaansa kiltti ja rauhallinen. Sillä ei ole lainkaan pahoja tallitapoja ja se kyllä sopii niin aloitteleville kuin kokeneillekkin hevosharrastajille vallan mainiosti. Ainoa, mikä voi tämän neidin kanssa tuottaa ongelmia on satulavyön kiristäminen. Tällöin tamma tuntuu lihovan ihan yllättäen... Pullistelu kuitenkin loppuu, kunhan vain jaksaa olla tarpeeksi kärsivällinen...

Tullessaan Bella oli vielä vähän remonttivaiheessa, jolloin se tarvitsi selkäänsä hieman kokeneemman ratsastajan. Mutta pikkuhiljaa Bellasta on kuoriutunut todella oiva ratsu, vaikkei se nyt mikään kouluradan ihme tai estekenttien sankari olekkaan. Välillä Bella ei oikein ymmärrä mitä ratsastaja siltä haluaa, jolloin se voi heittäytyä hieman hankalaksi. Mutta muuten Bella on todella mielyttämisenhaluinen ja yrittäväinen ratsu - se ainakin yrittää tehdä oikein, vaikkei välttämättä heti hoksaiskaan mitä ratsastaja siltä haluaa.

Laukkakin tammalta jo nousee, mutta se on usein täydellisen keskittymisen ja rauhoittumisen tulos - onnistunut laukannosto on niitä asioita joista tamman kanssa työskennellessä saa oikeasti olla ylpeä!

Maastoillessa Bella on suhteellisen rauhallinen tapaus, mutta silti sen kanssa voi mennä maastoretkelle vain kokenut ja määrätietoinen ratsastaja. Bellalla kun on tapana vetää siellä ravispurtteja ja se voi yrittää kisailla mukana olevien hevosten kanssa.

Satunnaisilla kärryretkeilläkin Bellan kanssa käydään ja jos hoitajalla riittää kiinnostus, sen kanssa voi osallistua halutessaan vaikka monté-lähtöihin.
© Muokattu Melinan kirjoittaman tekstin pohjalta

sukutaulu
i. Wagner Village
lv, 168cm, m
ii. Midnight Promise
lv, 170cm, trn
iii. Promised Son
lv, 167cm, m
iie. Midnight Sun
lv, 171cm, trn
ie. Elecampane
lv, mrn, 172cm
iei. Shamppange
lv, 160cm, m
iee. Elegance
lv, 173cm, prt
e. Cimadonna
lv, 174cm, prn
ei. Express Pezzo
lv, 163cm, mrn
eii. Express Special
lv, 162cm, trn
eie. Special Gift
lv, 172cm, tprt
ee. Cameron Capewish
lv, 168cm, mrn
eei. Cambron
lv, 171cm, trn
eee. Shelwish Fish
lv, 169cm, m

i. Wagner Village on yhdysvaltalainen ori, jonka nimeen törmää myös suomalaisten lämminveristen suvuissa. Orilta löytyy nimittäin 980 varsaa, joista 7 on syntynyt Suomessa ja ainakin 3 on tuotu Suomeen. Ori juoksi urallaan 346 662 USD ja sen ennätys oli 10,9a.

ii. Midnight Promise syntyi Pennsylvaniassa ja oli kasvattajansa omistuksessa koko ikänsä, mutta se muutti omistajansa mukana Ruotsiin vuosiksi 1979-1996, jossa se on saanut 1 117kpl varsoja. Vuonna 1996 kun orin omistaja erosi valmennuspestistään Ruotsissa, muutti tämä Cambronin kanssa Texasiin, jossa ori olikin vain pihan koristeena, kunnes se kuoli vuonna 2000 suolenkiertymään.

ie. Elecampane on Kanadan puolella syntynyt mustanruunikko tamma, joka ostettiin Kentuckyyn isolle ravitallille jo ennen syntymää hienon sukunsa takia. Tammaa käytetiin raveissa säästeliäästi ja se tienasikin vain 1000 USD, mutta varsoja se kerkesi saamaan peräti kolmetoista, ennen kuin se menehtyi vuonna 2002 neljännentoista varsansa kanssa varsomisessa tulleisiin komplikaatioihin.

e. Cimadonna asui kasvattajallaan 5-vuotiaaksi asti. Kasvattaja yritti tammasta kovasti ravuria tehdä, mutta tamma ei radoilla oikein viihtynyt. Donna starttasi kymmenessä lähdössä sijoittumatta lainkaan ja sen ennätykseksi jäi 23,5ake. Tämän jälkeen se myytiin uuteen kotiin, jossa se ratsukoulutettiin ja pian tämän jälkeen astutettiin Wagner Villagella. Tästä yhdistelmästä syntyikin Bella. Bellan syntymisen ja vieroituksen jälkeen sekä tamma, että varsa myyntiin eteenpäin - kumpikin tosin eri paikkoihin. Tämä kolmas koti jäi Cimadonnan viimekseksi, kun uusi omistaja vei tamman uudelleen ravivalmennukseen, jossa sen jalat menivät totaalisesti rikki ja se jouduttiin lopettamaan 7-vuotiaana.

ei. Express Pezzo on Yhdysvalloissa syntynyt lämminveriori, joka matkasi 4-vuotiaana Norjan kautta Ruotsiin. Ori ei valloissa päässyt vauhdillaan ihmisiä vakuuttamaan, mutta ilmeisesti paikan ja valmentajan vaihdos sai siihen aivan uutta puhtia ja ori menestyikin Ruotsissa oikein mainiosti. Pezzo siirtyi siitoskäyttöön 9-vuotiaana juostuaan 102 157e.

ee. Cameron Capewish on 7-vuotiaana Ruotsista Suomeen kantavana tuotu tamma, jonka menneisyydestä Ruotsin puolella ei oikein ole tietoa. Suomessa se toimi lähinnä vain siitostammana, jättäen jälkeensä 8 varsaa, joista kaksi joudittiin lopettamaan nuorena tapaturmien takia. Siitostamman uran ohella se toimi omistajansa maastoratsuna.

Jälkeläiset; r. Marvellous Mockingbird, t. Fairytale of Nightingale, o. PP's Bermuda, t. Rosegal

hoito-ohjeet

-Yli 5 asteen pakkasella toppaloimi tarhaan
-Yli 10 asteen pakkasella paksumpi kaulakappaleellinen toppaloimi tarhaan
-Yli 20 asteen pakkasella paksun toppaloimen alle villaloimi
-Sateella ja tuulisella säällä sadeloimi
-Koulutreeneissä suojat takajalkoihin
-Esteille ja maastoon joka jalkaan suojat
-Estetreenien jälkeen yöksi magneettipatjat takajalkoihin


Bellan varusteet © Mestyn Varuste

valmennukset

18.02.2017 - ratsastusjousiammunta, valmentajana Roxana
Laji oli teillekin tuttu ainakin kilpailuista. Muutaman kerran seurannut teitä kilpailuissa, niin osasin heti tarttua ongelma kohtiin. Perustekniikka ja maasta ampuminen sujui hallitusti, mutta selässä nuolien ottaminen oli ongelma. Muutamat tippuivat maahan ja maalitaulut ohitettiin sen johdosta. Bella eteni kuin nuoli eteenpäin – oli sitten laukka tai ravia – niin kiire tuli nopeasti. Siksi kävimme perustekniikkaa kuinka ottaa nuoli helposti kotelosta. Tämän ymmärrettyä ampumisesta, ennakoinnista ja tähtäämisestä tuli selkeästi helpompaa. Bella oli kuuliainen ja eteni reippaasti kujaa pitkin välittämättä mistä suunnasta ammuttiin. Hyvin ammuttu taaksepäin: hienot ennakoinnit jo heti suoraan ampumisen jälkeen. Jousi pysyi tällä kertaa kädessä, kun Bella innostui pukittamaan vauhdin hurjamassa. Karjuin, että nojaa taakse ja pidä tasapaino, ettei paniikissa tarvinnut tarrautua ohjiin. Loppua kohden parani selkäesti, kun ongelmakohdat voitettiin.

03.04.2017 - kouluvalmennus, valmentajana Juulia
Veera ja tämän lämminveriravuri Bella olivat minulle ennestään täysin tuntematon ratsukko. Olin tavannut Veeran ratsastuskilpailuissa viime syksynä, ja olimme jo silloin puhuneet että minun pitäisi saapua valmentamaan ratsukkoa. Viimein olimme saaneet aikataulut sopimaan ja niimpä matkustin tammikuun viimeisenä viikonloppuna pitämään Veeralle ja Bellalle valmennusta.
Veera oli maneesissa jo lämmittelemässä ratsuaan. Ravitaustastaan huolimatta Bella ravasi rennon letkeää ja tahdikasta ravia pitkää sivua pitkin. Tervehdin ratsastajaa ja vaihdoimme muutaman sanan, ennen kuin Veera jatkoi lämmittelyä. Tämän päivän teemana olisivat pohkeenväistöt. Pyysin Veeraa ratsastamaan ratsunsa käynnissä pääty-ympyrälle, jossa tarkoituksena oli aktivoida hevosta astumaan sisätakasella syvemmälle rungon alle. Pyysin asettamaan ja taivuttamaan ympyränkaaren mukaisesti, pitäen ulko-ohjan löysänä. Sisäpohje aktivoi takasia työntämään. "Käytä raippaa hieman apuna, jos se ei kuuntele. Sillä voi olla aluksi vähän vauhtia, mutta älä hidasta sitä pidätteellä vaan aseta silloin enemmän. Annetaan sen itse rauhoittua ja löytää tahti", sanoin. Muutaman kierroksen jälkeen Bella alkoi rauhoittua ja liikkua paremmin, joten pyysin ratsukkoa siirtymään raviin. Bella ravasi mukavan rauhallista ravia valmiiksi, joten pääsimme heti jatkamaan väistöillä. Nyt tarkoituksena oli ympyrän kaarella väistättää takaosaa ulospäin muutama askel kerrallaan, jonka jälkeen suoristus ja sen jälkeen väistätettiin uudelleen. Bella näytti rentoutuvan ja notkistuvan koko ajan lisää. Se oli hyvin yritteliään oloinen ja kuunteli ratsastajansa apuja herkeämättä. Lopuksi Veera sai vielä ratsastaa C-kirjaimesta keskihalkaisijalle ja suoristuksen jälkeen väistää hevostaan vuoroin vasemmalle ja vuoroin oikealle pitkän sivun viimeistä kirjainta kohti. Vasemmalle Bella väisti paljon paremmin kuin oikealle, mutta kun oikeallekin oltiin saatu hyvä pätkä väistöä, päätimme lopettaa valmennuksen siihen.

22.03.2017 - miekkailuvalmennus, valmentajana Lady Roxana
Veera puki haarniskat päälle, mutta ratsu oli hieman epävarma. Miekkailu oli hevoselle tuttua, mutta haarniskat taisivat jännittää. Niitä ei ole ikinä aikaisemmin laitettu valmennuksilla. Haarniskoiden saatua päälle Roxana ojensi aseen ritarille ja Veera lähti itsenäisesti käppäilemään ratsun kanssa. Bella kyttäili ympärilleen ja kävi alkuunsa kierroksilla, mutta rauhoittui ajan kanssa.
Tehtävät aloitettiin ravissa ja ratsukko lähestyi paalua vauhdilla. Veera sai sivallettua ensimmäisen kaalin tyylikkäästi, mutta loput kaksi meni ohitse. Pyysin ritaria ottamaan hevosen enemmän istunnalla haltuun nojaamalla yläruumilla taaksepäin ja pitämällä jalat lähellä hevosta. Veera nojautui liikaa eteen, minkä takia Bella sai rauhassa kaahailla eteenpäin. Seuraava kierros meni hallitummin ja kaikki kaalinpäät tuli sivallettua kahtia. Laukassa Bellalle tuli kiire. Kehotin Veeraa nojautumaan enemmän taaksepäin. Keskiaikainen istunta ei ole helppo asia, kun pitää istua taskussa ja ohjia ei voi käyttää kuin hätätapauksessa. Lopulta mentiin siihen pisteeseen, että Veera nappasi kerran ohjaista voimakkaan pidätteen.
Seuraavaksi menin laittamaan metallirenkaita paalusta roikkumaan. Homman nimi oli selvä ja Veera kannusti ratsunsa laukkaan nojautumalla eteenpäin sekä napauttamalla varpaat ylös – pohjemerkki eteenpäin. Veera sai ongittua muutamat renkaat paalulta, kun muutamat tipahtivat matkassa. Seuraava kierros meni paremmin, vaikka yksi rengas jäi roikkumaan paalun nurkille.
Lopuksi otettiin yhdistelmä, että Veeran piti ensin halkoa miekalla kolme kaalia, kiertää toinen paalu ja laukata takaisin ensimmäiselle paalulle, jossa roikkuu kuusi rengasta. Liikkeelle lähtö onnistui hienosti ja Bella laukkasi reippaasti suu vaahdoten. Kaalinpäät rikkoutuivat rytinällä ja kaikki renkaat jäivät kerta heitolla miekkaan. Siihen oli hyvä lopettaa ja lopussa pyysin Veeraa liioittelemaan taaksepäin nojautumisen ja painamalla varpaat alas ettei pohje koske hevosen kylkiä. Onneksi ratsu pysähtyi lopulta kuin seinään.

päiväkirja

01.10.2012 - koulukisat Metsälammen Ratsutallilla: tarinan pitää sisältää sanat: joulukuusi, kaali, ikkuna. - kirjoittanut Mila
Maisemat vaihtuivat kun körryyttelimme hevoskuljetusautolla kohti Metsälammen ratsutilaa.
"- Tuolta vois käydä varastamassa joulukuusen!" kisa-apulaiseni Sari sanoi ja osoitti ikkunasta näkyvää metsikköä, jossa kasvoi todella nätin näköisiä kuusia.
"- Hyi hyi, eipäs houkutella minua rikoksen poluille!" naurahdin ja röyhtäisin kaalin makuisen röyhtäyksen. Yök. Ehkei olisi pitänyt sittenkään syödä mummon tekemää kaalilaatikkoa aamupalaksi. Sarikin haistoi kitkerän hajun ja aukaisi auton ikkunan irvistäen.
"- Pese hampaat!" hän totesi ja veti paidan kaulusta nenänsä eteen. Matka jatkui kinastellen siitä, mikä haisee pahalle ja mikä ei. Hevoset mussuttivat heiniään trailerissa ja miettivät kaikki: "Te haisette pahalle, me tuoksutaan!"

07.06.2012 - koulukisat Villahaassa: Valitse kirjain ja kirjoita kisapäivästä tarina niin, että jokainen sana alkaa valitulla kirjaimella. - kirjoittanut Melina
Lämminverinen laamani laahusti laiskasti liiemmin loistamatta. Luulin lämminmielisenä loistavamme lauantaina liki liihotelleen liito-oravan lailla, läheltäkatsojat lukivat lenkkiämme lapsellisemmin: luulivat lempeän laamani leikkivän lättykasaa! Loukkaannuimme liiasta loanheitosta luvallakin. Läksimme lanteita lonksutellen lomalle, lapsellisille lauantaimakkaraa luukuttaville läheltäkatsojille liitoitellusti lällätellen!

08.03.2012 - Villahaan koulukisat, helppo C, avainsanoja tarinaan: romanttinen, tunteikas, viehättävä, kaunis ja ainutlaatuinen - kirjoittanut Melina
"Kuule Bertta, mulla oli niin ainutlaatuinen päivä!" Bella selitti tohkeissaan uudelle karsinanaapurilleen. "Näitkö miten se Ukko katteli mua siellä kisapaikalla, näitkö? Mä annoin kyllä kaikkeni et se huomais mut... Olihan siellä paljon muitakin puoleensavetäviä ja viehättäviä tammoja jos nyt ihan totta puhutaan, mutta... Kyllähän säkin Bertta huomasit että olin koko paikan kaunein tamma?" Bertta tuhahtelee väliin ja nyökyttelee päätään syöden samalla iltaheiniään. "Onkohan se Ukko romanttinen?" Bella jatkoi. "Mun päiväunissa se on aina niin kohtelias, tunteikas, tiedätkös, no sellanen tosi kohtalokas kuitenkin. Ja mieti nyt mikä nimikin, Utopique de Chaleureux, niin eksoottista!" Bertta katsahtaa korviaan myöten rakastunutta kaveriaan äärimmäisen pitkästyneen oloisena ja toteaa: "Hei, vaikka sä ihan näpsäkkä ootkin niin taidatte painia vähän eri sarjoissa! Sehän on joku lihaskimppu-ardenner ja sä oot tollanen lämminverinen ruikula!" Bella vetää syvään henkeä mahdollisimman loukkaantuneena ja jättää keskustelun siihen. Bertta päättää jutustelun aina niin tuttuun lausahdukseen: "Rakkaus on sokea. Ette te nuoret aina ymmärrä mikä on omaksi parhaaksenne."

05.01.2015 - kirjoittanut omistaja
Bella muutti omistukseeni 18.01.2014, joten lähes vuosi on jo vierähtänyt! Bellan kanssa olemme olleet hiljaiselolla melko pitkään, mutta pitää pitää silmät auki taas, jos meillekkin löytyisi sopivia kisoja jostain.

19.01.2015 - kirjoittanut omistaja
Bellan kanssa eksyttiin Shelyesin estekisoihin ja voitettiin. Whohoo!

22.02.2015 - kirjoittanut omistaja
Osallistuimme Rivenhallissa hieman erikoisempaan lajiin; ratsastusjousiammuntaan! Jos kouluarvosana asteikolla antaisin numeron pelolleni sillä hetkellä, kun kiipesin tamman selkään jousi kädessäni ja nuolet selässäni.. Kyllä se varmaan olisi pyöreä kymmenen ollut.. Sen verran tykytti sydän. Varsinkin kun tiesin tamman innostuvan päästessään laukkaamaan. Kun meidän vuoro Bellan kanssa tuli, niin tammahan ampaisi matkaan kuin raketti. Osasin tähän onneksi varautua ja sain ensimmäiselle kohteelle tultaessa jopa nuolen käteeni. Pirskatti vain, että se pääsi tippumaan. Toisella pääsin jo ampumaan, mutta polle juos sellasta vauhtia, etten kerennyt edes katsomaan mihin suuntaan se lähti. Tietääkseni se ei ainakaan kehenkään osunut.. Kolmannella ja neljännellä kerkesin jopa katsomaan tauluja ja vähän kohdistamaan nuolia. Viidennellä esteellä polle olikin vauhdin hurmasta niin sekaisin, että se teki pienen pukin ja jousi jäi sinne radan varteen.. Paremminkin olis voinnu mennä, mut ihan hyvin meni ottaen huomioon, että yhtään ei harjoiteltu!

13.01.2016 - kirjoittanut omistaja
Apua! Kohta on jo kaksi vuotta Bellan kanssa vierähtänyt! Maastoiltu on paljon ja muutamissa kisoissa pyörähdetty. Parasta on, että kaikesta ollaan selviydytty ilman haavereita! Meillä on ollut siis oikein mahtavat kaksi vuotta! Tänä vuonna Bella täyttää 10 vuotta, mutta toivottavasti Bellalla on vielä ainakin toiset kymmenen vuotta lisää edessään! On se mahtava eläin<3

28.03.2016 - kirjoittanut omistaja
Tänään kävimme Bellan kanssa hieman maastoilemassa. Jouduimme lähinnä vain kävelemään, sillä joka paikassa oli vielä niin liukasta, mutta sää oli mahtava! Bellakin selkeästi tykkäsi välillä ottaa hieman rauhallisemmin.

24.10.2016 - kirjoittanut omistaja
Tänään Bella lastattiin autoon ja suunnistettiin nokka kohti Metsälampea. Metsis oli lähtenyt hyvän asian puolesta maastoretken, joten pakkohan sitä oli olla mukana! Bellan kanssa ei olla hetkeen reissattu, joten yllätyin miten fiksusti tamma asteli traileriin ja matkakin sujui oikein nätisti. Olimme varanneet mielestämme reippaasti heiniä heinäverkkoon, mutta saapuessamme Metsikseen, oli heinäverkko tyhjänä ja tamma kolisteli tallin pihassa kopissa lisää. Sinte onneksi ohjeisti kuskinani toimivan ystäväni tallin heinävintiltä hakemaan lisää, sillä välin kun itse varustin tammaa. Ystäväni kävi vielä auttamassa minut hevosen selkään ja sillä välin huomasin paikalle saapuneen paljon muitakin muualta. Meitä olikin melkoinen lössi kasassa; 44 ratsukkoa! Oli issikkaa, suokkia ja shetlanninponia, eli hyvin kirjava joukko! Mahtavaa miten tälläiset tapahtumat ihmisiä yhdistävät.
Maasto oli aivan mahtava ja erityiskiitos siitä vielä järjestäjille!

30.10.2016 - kirjoittanut omistaja
Kerta nyt innostuttiin käymään muualla maastoilemassa porukalla, niin pakkohan sitä oli lähteä mukaan Pientalli Piilovuoren järjestämälle Halloween yömaastolle. Bella oli melko sähäkkänä paikanpäällä - emme nimittäin vieraissa maastoissa olekaan tamman kanssa pimeällä olleet. Hieman taisi tamma jännittää myös rekvisiittaamme - olin pukeutunut noidaksi ja lepattava takkini ja noidan hattuni eivät oikein tammaa miellyttäneet. Bella ei tällä kertaa saanut mitään rekvisiittaa ylleen, mutta se ei haitannut mitään. Maasto meni oikein hyvissä tunnelmissa ja siitä jäi oikein mukava mieli kaikille! :)

10.11.2016 - kirjoittanut omistaja
Hirveän vähän olemme Bellan kanssa viime aikoina estepuoleen panostaneet, etenkin irtohypytykseen. Meidän omalta tallilla, kun ei kunnon tiloja irtohypytykselle ole järjestettävissä, niin innostuimme suunnattomasti, kun huomasimme Kuuramaan tallilla olevan irtohypytystilaisuuden! Bella käyttäytyi yllättävän asiallisesti paikan päällä ja tunnelma oli meidän porukalla aivan katossa, kun tamma asiallisesti omasta suorituksestaan selviytyi, vaikka estekorkeudet eivät sen kohdalla suuret olleetkaan.

31.01.2018 - kirjoittanut omistaja
Tänään kävimme Bellan kanssa pyörähtämässä VPA-laatuarvostelutilaisuudessa ihan koemielessä. Yllätyimme positiivisesti, kun kolmospalkinto lähti mukaamme pisteillä: 40-10-9.5-14.5 (15+14) = 74p

30.04.2018 - kirjoittanut omistja
Koska VPA-laatuarvostelusta saimme erittäin positiivista kokemusta Bellan kanssa, lähdimme kokeilemaan tuuriamme myös yleislaatuarvosteluun. Yleislaatuarvostelu meni osaltamme myös hyvin ja pistemäärä oli hieno! 24,5 (13,5+11) - 19 (10+9) - 20,5 - 11 - 4 = 79p / YLA3. Bellalla ja Indian Jewelillä oli tilaisuuden parhaat kilpailupisteet (20,5/22p)!

kisakalenteri

112 osallistumista, 31 sijoitusta, joista 11 voittoja

23.12.2012 - Kielometsä- 60cm - 04/26
12.10.2013 - Wia Lactea- 60cm - 03/19
11.10.2013 - Rautkymi - k,e,me - 01/06
30.09.2013 - VilliCup- 60cm - 03/50
13.09.2013 - Kurja- 60cm - 01/06
07.02.2013 - Hawrich- 60cm - 02/31
06.02.2013 - Hawrich- 60cm - 03/31
15.01.2013 - Routavaara- 60cm - 01/11
19.01.2015 - Shelyes - 60cm - 1/3 - tarina, kuva
20.01.2015 - Petäjävaara - 60cm - 5/6
20.12.2016 - Kuuramaan hevostalli - 50cm - 3/5 - tarina
31.12.2016 - Villi-Cup - 50cm - 3/7
31.12.2016 - Villi-Cup - 60cm - 1/6
07.01.2017 - Seppele - puomiluokka - 5/9
07.01.2017 - Seppele - 50-60cm - 14/21
28.01.2017 - Yläkokko - ristikkoluokka - 6/11
28.01.2017 - Yläkokko - 60cm - 12/14
14.02.2017 - Adina - 40cm - 5/6
26.02.2017 - Vaahterapolku - 50cm - 5/18
26.02.2017 - Vaahterapolku - 60cm - 4/24
04.03.2017 - Storholm - ristikkoluokka - 5/12
17.03.2017 - Ponipallero - 50cm - 15/16
17.03.2017 - Ponipallero - 60cm - 2/11
18.03.2017 - Ponipallero - 50cm - 7/16
18.03.2017 - Ponipallero - 60cm - 5/11
19.03.2017 - Ponipallero - 50cm - 12/16
19.03.2017 - Ponipallero - 60cm - 3/11
27.03.2017 - Adina - me 50cm - 5/6
14.05.2017 - Adina - 50cm - 4/4
30.05.2017 - Adina - 50cm - 5/8
30.05.2017 - Adina - 60cm - 2/6
31.05.2017 - Villi-Cup Este - 40cm - 18/18
31.05.2017 - Villi-Cup Este - 50cm - 4/26
31.05.2017 - Villi-Cup Este - 60cm - 14/16
10.12.2017 - Champion Relief - 60cm - 17/18
31.12.2017 - Kuninkaantammen - 60cm - 1/20
17.01.2018 - Keskusta - esteratsastus - 50-60cm - 5/17
19.01.2018 - Keskusta - esteratsastus - 50-60cm - 9/17
21.01.2018 - Keskusta - esteratsastus - 50-60cm - 11/17
27.01.2018 - Tunturin talli - esteratsastus - 40cm - 13/16
27.01.2018 - Tunturin talli - esteratsastus - 60cm - 1/16
28.01.2018 - Tunturin talli - esteratsastus - 40cm - 13/16
28.01.2018 - Tunturin talli - esteratsastus - 60cm - 13/16
03.02.2018 - Ponipallero - esteratsastus - puomiluokka - 7/17
08.02.2018 - Ratsutalli Lilja - esteratsastus - 60cm - 11/20

02.12.2013 - VRKK - HeC - 03/15
17.09.2013 - Oldfinion - HeC- 04/78
12.09.2013 - Oldinion - HeC - 01/78
01.09.2013 - Kaihoranta - HeC - 02/11
02.08.2013 - Metsälampi - HeC - 03/22
22.05.2013 - Kenston - HeC - 06/51
10.12.2012 - Takkuinen - HeC - 08/72
01.10.2012 - Metsälampi - HeC - 01/03
29.10.2016 - Sir Angren- HeC - 4/32
31.12.2016 - Villi-Cup - HeD - 5/9
31.12.2016 - Villi-Cup - HeC - 6/11
12.02.2017 - Kiltaniemi - HeC - 5/9
18.02.2017 - Kiltaniemi - HeC - 15/21
19.02.2017 - Kiltaniemi - HeC - 10/21
14.02.2017 - Adina - HeC - 5/6
26.02.2017 - Vaahterapolku - HeC - 7/21
04.03.2017 - Storholm - HeC - 13/16
04.03.2017 - Otava - HeC - 11/16
17.03.2017 - Ponipallero - HeD - 8/15
17.03.2017 - Ponipallero - HeC - 13/23
18.03.2017 - Ponipallero - HeD - 9/15
18.03.2017 - Ponipallero - HeC - 11/23
19.03.2017 - Ponipallero - HeD - 4/15
19.03.2017 - Ponipallero - HeC - 10/23
27.03.2017 - Adina - HeC - 6/6
14.05.2017 - Adina - HeD - 2/4
14.05.2017 - Adina - HeC - 1/4
16.05.2017 - Corsett - HeC - 4/13
16.05.2017 - Corsett - HeC - 12/13
30.05.2017 - Adina - HeC - 6/8
31.05.2017 - Villi-Cup Koulu - HeD - 3/25
31.05.2017 - Villi-Cup Koulu - HeC - 32/40
27.01.2018 - Ponipallero - kouluratsastus - HeC - 23/25
27.01.2018 - Tunturin talli - kouluratsastus - HeC - 17/18
28.01.2018 - Tunturin talli - kouluratsastus - HeC - 17/18
09.02.2018 - Ratsutalli Lilja - kouluratsastus - HeC - 18/20

23.01.2015 - Metsälampi - Hankilaukat - 12/23
22.02.2015 - Rivenhall - Ratsastusjousiammunta - 2/2
18.11.2016 - Dragon Age Estate - Peitsi / Aikaratsastus - 7/12
18.11.2016 - Dragon Age Estate - Peitsi / Taulut - 7/14
18.11.2016 - Dragon Age Estate - Peitsi / Hirttopuu - 3/12
29.11.2016 - Metsälampi - Synttäritemppukisat - 6/13
08.12.2016 - Jukola - Hiihtoratsastus - 11/17
13.12.2016 - Metsälampi - miniestekisat ilman satulaa - 5/7
18.12.2016 - Kaunovaara - Hankilaukat - hevoset - 6/20
31.12.2016 - Villi-Cup - aloittelijaluokka - 4/5
03.01.2017 - Yläkokko - Hiihtoratsastus - Hevoset (sk. yli 148cm) - esteitä - 3/11
13.02.2017 - Dragon Age Estate - Lady-luokka - 13/14
13.02.2017 - Dragon Age Estate - Peitsiluokka / Taulut / Noviisi - 15/19
13.02.2017 - Dragon Age Estate - Peitsiluokka / Hirttopuu / Noviisi - 17/17
13.02.2017 - Dragon Age Estate - Peitsiluokka / Aika / Noviisi - 10/17
13.02.2017 - Dragon Age Estate - Joustaus - 3/17
13.02.2017 - Dragon Age Estate - Stuntratsastus - 9/14
14.02.2017 - Adina - aloittelijaluokka - 5/5
14.02.2017 - Adina - noviisi - 1/2
20.02.2017 - Dragon Age Estate - Lady-luokka - 13/15
20.02.2017 - Dragon Age Estate - Skills at Arms / Kohde / Noviisi - 4/18
20.02.2017 - Dragon Age Estate - Skills at Arms / Tarkkuus / Noviisi - 11/18
20.02.2017 - Dragon Age Estate - Skills at Arms / Aika / Noviisi - 11/18
20.02.2017 - Dragon Age Estate - Joustaus - 1/16
20.02.2017 - Dragon Age Estate - Stuntratsastus - 9/17
31.05.2017 - Villi-Cup - aloittelija - 1/9
31.05.2017 - Villi-Cup - me 50cm - 9/10
31.05.2017 - Villi-Cup - noviisi - 4/12
09.12.2017 - Nuppura - aloittelija (HeC/60cm/50cm) - 8/13
25.03.2018 - Orange Woods Ranch - maastoeste 50-60cm - 4/7
25.04.2018 - Ironia - kenttäratsastus - aloittelijaluokka - 9/11

24.10.2016 - Roosanauhamaasto
30.10.2016 - Halloween yömaasto
10.11.2016 - Irtohypytystilaisuus
27.11.2016 - Maastoretki joulua odotellessa
01.12.2016 - Heijastinmaasto
12.12.2016 - Talvinen yömaasto
13.12.2016 - Lucia-kulkue
30.12.2016 - Ristiretki
01.06. - 15.08.2017 - Kesälaitumella Rósgarðurissa
01.06. - 19.08.2018 - Kesälaitumella Rósgarðurissa


© Pilvimarja 2008 / Heidi