Silbers Sansiro "Iiro"


© Midas-Touch Stud

rotu & sukupuoli hannover, ori rekisterinumero VH15-011-0046
väri & säkäkorkeus tummanrautias, 172cm omistaja eepu (VRL-03745)
syntymäaika 07.01.2015 (3v 07.02.2015 / 8v 07.10.2015) kasvattaja Gestüt Silbereiche, GER
painotus esteratsastus koulutustaso ko helppo A, re 160cm

Karsinakäytös Iirolla on hieman levotonta, joten se kannattaakin sitoa kiinni taikka hoitaa kengityspaikalla. Ori ei kuitenkaan tee sen kummempaa ilkeyttä, se ei vain malttaisi oikein pysyä paikallaan. Iiro tuppaa olemaan utelias ja tutkii hoitajan taskut, vaikkei niissä mitään herkkuja olisikin. Monesti myös huppua pitää maistaa että mikäs se tämä on, samoin harjat tutkitaan erittäin tarkkaan ja monesti harjapakki levitetäänkin pitkin käytävää. Kavioiden puhdistaminen sujuu helposti, Iiro on aina ollut helppo asian suhteen ja nostaa kaviot nätisti sekä pitää niitä ilmassa kunnes annetaan lupa laskea maahan. Varustaminen on Iirosta hieman epämukavaa ja se koettaakin väistellä satulaa muutaman kerran. Suitsiminen sujuu helposti kunhan vain saa orin aukaisemaan suunsa. Lastauksessa Iiro käyttäytyy kohtalaisen hyvin, alkuunsa se tuppaa peruuttelemaan eikä mielellään astuisi lastaussillalle, mutta pienen hetken jälkeen ori luovuttaa ja astelee autoon nätisti.

Ratsastaessa Iiro on kuuma ja hieman jääräpäinen. Orin kanssa saa tehdä ihan tosissaan töitä eikä ratsastaja saa jäädä haaveilemaan hetkeksikään. Välillä oria saa pidätellä ihan kunnolla kovalla kädellä ja kääntäminenkin voi olla vähän niin ja näin. Kunhan vauhdin saa edes jonkinlaiseen kontrolliin ja yhteistyön pelittämään, on Iiro oikein osaava vaikkakin vauhdikas ratsu. Kouluratsuna ori työskentelee mielellään, mutta se tuppaa menettämään mielenkiintonsa hyvin nopeasti. Orista kyllä löytyy liikettä, sen ylläpitäminen vaatii työskentelyä.

Kilpailupaikalla Iiro olisi mielellään menossa tutustumaan jokaiseen mahdolliseen nurkkaan ja muihin hevosiin. Ori pörrää karsinassa paljon ja siksi se kannattaakin vieraalla paikalla varustaa kiinnitettynä käytävälle. Alkuverryttelyssä Iiro voi hieman pörhistellä ja keskittymiskykyä ei ole ollenkaan sillä ori enemmän kiinnostunut uusista tuttavuuksista. Ratsastajan kannattaakin tehdä paljon voltteja ja suunnanvaihdoksia, jotta orin keskittyminen siirtyy ratsastajaan. Radalla Iiro pistää kaiken peliin, myös vauhdin suhteen ja välillä ratsastaja saakin olla pidättämässä oria ihan kunnolla.

Sukutaulu

i. Silbers Scipio
m, 174cm
KTK-II, EV-II
ii. Stark Cirion
m, 173cm
ERJ-I
iii. The Art of War
mrn, 165cm
iie. VIR MVA Ch High Charity
rt, 162cm
ie. Joga Woods
rn, 168cm
ERJ-II
iei. Jogo
trn, 172cm
ERJ-III, YLA2, HANN-II
iee. Garden Party
trn, 166cm
e. Vega von Silbereiche
rn, 169cm
ei. Vagabond Pyrr
prn, 170cm
ERJ-I, HANN-I, KTK-III
eii. Verminaard
rn, 169cm
eie. Pitagora GER
mrn, 172c
ee. Capri von Silbereiche
tprn, 167cm
KTK-III
eei. Chambord II
trn, 168cm
ERJ-I
eee. Babs v. Zweig
trn, 165cm

Jälkeläiset

Rotu & skp Nimi Syntynyt Emä Omistaja
HANN-o. Ketun Silvester 10.04.2015 Cranleigh Valesia VRL-12757

Kilpailut

Maksimitaso Kuuliaisuus ja luonne Hyppykapasiteetti ja rohkeus Ominaisuuspisteet
9/10 2861.08 op. 2227.77 op. 5088.85 op.

Webdesign © VRL-05805    Taustakuva © Flickr.com / thinkhub (by-nc-sa)
VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN