Cuor di Cocco "Kökkö"


© AT

rotu & sukupuoli ratsuponi (56.25%), ori rekisterinumero VH16-029-0093
väri & säkäkorkeus voikko, 147cm omistaja eepu (VRL-03745)
syntymäaika 18.03.2016 (3v 18.04.2016 / 8v 18.09.2016) kasvattaja Haras de Chandoir, FRA
painotus kouluratsastus koulutustaso ko vaativa B, re 70cm

Ei oo totta mikä poni. Ensinnäkin, se on poni ja jokainen tietää kyllä millaisia kieroilijoita ja kuinka itsepäisiä nämä raivostuttavan ihanat pörröpäät olevat. Tällä ei tosin ole söpöä pörrötukkaa, mutta ponin (ja orin) luonne on kyllä kohdillaan. Päästä tekee mieli kiskoa hiuksia irti kun mikään ei vain toimi.

Kököllä on ihan käsittämättömän iso ego. Pieni poni mutta luulee olevansa isompi kuin muut hevoset ja käyttäytyy sillä tavalla. Se on ihan mahdoton. Hoidettaessa se olisi paras sitoa kaikista raajoistaan kiinni, mutta koska se on epähyväksyttävää, ori on paras sitoa käytävälle molemmilta puolilta kiinni. Ja siinä samalla se pörhistelee ja päristelee ja hörisee ja kaikkia muita mahdollisia verbejä. Onhan se nätti kuin kermakarkki, ja tietää sen itsekin. Kökkö on niin uskomattoman itserakas että oikein ärsyttää. Taluttaessa suitset ovat pop tai ainakin jokin naru orin suuhun tungettuna ja roimasti ruista ranteessa. Vaikka ori on pieni, sillä on voimaa kuin pienessä kylässä ja jos se näkee kiinnostavan tamman, se yrittää ihan varmasti mennä luokse iskemään. Miten voi olla niin kova suvunjatkamisvietti tässäkin orissa?

Ratsuna Kökkö on hieno ja upea, sitten kun sen saa toimimaan ja kuuntelemaan. Siinä voi mennä aikaa puolesta tunnista kahteen tuntiin, joskus oria ei saa kuulolle millään. Kököllä on upeat liikkeet, mutta valitettavasti se esittelee niitä väärissä tilanteissa. Tarhassa ori ravaa kauniisti kaula kaarella ja häntä tötteröllä mutta ratsastajan alla se juoksee pää ylhäällä kuin ravuri eikä tee mitään oikein. Jos Kökköä jaksaa työstää kauan, se muuttuu kuitenkin kuin eri hevoseksi. Herkkänä hevosena se kuuntelee pieniä apuja, ja liikkuu kauniisti sille päälle sattuessaan. Kökkö on myös äärimmäisen kuumuva, ja esteet jätetään minimiin. Kökön upeat liikkeet ovat omiaan kouluratsulle, se myös hyppäisi mutta jalat ovat katkeamisvaarassa joka hyppykerralla kun ori kuumuu aivan mahdottomaksi kaahottajaksi. Sama juttu tapahtuu maastossa, siksi kunnon jalkasuojat ovat orin kanssa pakolliset.

Kisapaikalla ori repeää liitoksistaan. Ympärillä niin paljon muita hevosia ja Kökkö on kaikkein komein tietenkin. Kökkö kasvaa monta senttiä ja pörhistelee kaikille ohitse meneville tammoille pää pystyssä ja höristen. Kökkö on se itseään rakastava adonis joka yrittää iskeä kaikki naiset. Kilpailusuoristuksen onnistuminen on aina vähän sattumankauppaa, se riippuu siitä onnistuuko ratsastaja saamaan orin kuuntelemaan ennen suorituksen alkua. Radalla on nähty uskomattoman upea voikko poniori, mutta myös pää pystyssä kaahottava hävityksen kauhistus.

Sukutaulu

i. Cuor di Leone
psf 75%, vkk, 147cm
KTK-II
ii. Pianissimo
conn, mkm, 146cm
iii. Fionnbharr
conn, mkm, 147cm
iie. Giolla Bhríghde
conn, rnkm, 143cm
ie. A La Mode Mais Oui
pfs 50%, vkk, 144cm
iei. C'est d'Aimer
sf, m, 166cm
iee. Le Papillon
pfs 100% (conn x pottock), vkk, 145cm
e. Citrouille
pfs 37.5%, rt, 147cm
KTK-II
ei. Citrus L'Mere ox
ox, prt, 149cm
eii. Mosio ox
ox, trt, 150cm
eie. Giryeu L'Mere ox
ox, rn, 148cm
ee. Alter Omega
pfs 75%, rt, 144cm
eei. Altropieno
nf, m, 145cm
eee. Cometisosert
pfs 50% (ox x pottock), trt, 141cm

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä

Kilpailut

Maksimitaso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Ominaisuuspisteet
6/5 1098.04 op. 1474.23 op. 2572.27 op.

Webdesign © VRL-05805    Taustakuva © Flickr.com / thinkhub (by-nc-sa)
VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN