Kasvatus

Virallisestihan Hattara ei todellakaan ole mikään siittola, mutta satunnaisesti saattavat tammani saada jälkeläisiä vaikka varsa ei olekaan jäämässä kotiin. Suurimman osan ajasta kasvatit syntyvät ilman liitettä, mutta toisinaan käytän kasvatusnimeä Hiidenheimon nimen edessä. Kaikki hevoseni ovat tarjolla jalostukseen, joten jos olet kiinnostunut saamaan oristani astutuksen tai tamman leasingiin voit ottaa yhteyttä sähköpostilla, jossa sovimme tarkemmat yksityiskohdat. Orin astuessa tammasi peritään siitä astutus- ja varsamaksu sekä tamman varsoessa leasing-sopimuksella peritään varsamaksu, summat ovat hevoskohtaisia ja ne on merkitty jokaisen hevosen sivuille erikseen. Varsamaksu peritään kummassakin tapauksessa seitsemän vuorokauden ikäisestä varsasta.

Mikäli olet kiinnostunut myytävästä varsasta tai tilausvarsasta, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla, jossa kerrot tulevaisuuden suunnitelmista, tulevan kotitallin mikäli se on tiedossa sekä jonkilaista sivunäyttöä. Kasvatit lähtevät kotiin kuin kotiin ilman sen kummempia erityisvaatimuksia, tärkeämpää on loppu elämän koti, jossa kasvatti pääsee edes satunnaisesti jotakin. Kasvattajana minut tulee pitää ajantasalla sivujen osotteesta sekä kasvatin kuoltua tulee sille tehdä muistosivut, jotka ilmoitetaan minulle. Sivuille merkitään kasvattajaksi Gierá Hiidenheimo, linkitettynä Team Hattaran sivuille. Kasvatin perustietoja ei saa muuttaa ilman erillistä sopimusta, ellei kyse ole orin ruunaamisesta, minkä saa tehdä ilman ilmoittamista. Toivon että kasvattia tarjottaisiin ensisijaisesti takaisin minulle, joissain tapauksissa hoidan myynnin itse mikäli kasvatti ei jää kotiin, muutoin myynnin saa hoitaa omistaja. Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:on hevosrekisteriin, kasvattajaksi merkitään HATT7868, syntymaaksi Suomi sekä
kasvatusliitteeksi Hiidenheimon mikäli varsa on syntynyt kasvatusnimen alle.

- Toistaiseksi tilalla ei ole syntynyt varsoja

Valmennukset

Minulta voi varata valmennuksia, niin koulu-, este- kuin maastoestevalmennuksiakin. Valmennukset ovat aina yksilövalmennuksia ja niistä sovitaan erikseen joka kerta, sinun on kuitenkin mahdollista varata kerralla useampi valmennuskerta. Valmennus kestää 90 minuuttia ja hinta on 35v€, ratsukon tulee suorittaa alku- ja loppuverryttely itsenäisesti. Valmennuksesta saa aina kirjallisen koosteen ja tarpeen vaatiessa kotiläksyjä seuraavaan valmennuskertaan. Satunnaisesti järjestetään ryhmävalmennuksia, mutta niistä ilmoitetaan aina erikseen etusivulla sekä tämän sivun alalaidassa. Ryhmävalmennukset ovat avoinna vuokraajille ja ulkopuolisille ratsukoille vaihtelevasti, toisinaan valmennus on avoinna vain vuokraajille ja välillä taas vain ulkopuolisille ratsukoille. Ryhmävalmennuksiin on ilmottautumisohjeet omilla sivuillaan, joista löydät muutkin sen kertaista valmennusta koskevat tiedot. Valmennukset pidetään säävarauksella Hattaran omalla kentällä, mutta huonolla säällä ja kovalla pakkasella ne pidetään läheisen ratsastuskoulun maneesissa, jonne on mahdollista ratsastaa maastoja pitkin tai viedä hevonen trailerissa suoraan ratsastuskoululle. Ratsastuskoulu tarjoaa myös karsinapaikkoja valmennettaville hevosille, mikäli sinulla on esimerkiksi kahtena päivänä peräkkäin valmennus Hattarassa.

Valmennuksista sovitaan sähköpostitse, jossa kerrot päivämäärän jolloin haluaisit tulla valmennukseen ja itsestäsi sekä ratsustasi, millä tasolla olette nyt, mitkä ovat tavoitteenne (esim. kilpailut, parempi harrasteratsu) ja millä osa-alueilla on kehittämisen varaa. Viestiin tulee lisäksi sisällyttää hevosen sivujen osoite ja kertomus hevosen luonteesta, mikäli sitä ei sivuilla ole. Valmennuksiin on mahdollista osallistua Hattarassa asuvilla hevosilla, mikäli haluat käyttää tallin ratsua mainitse kaksi hevosta, joilla haluat valmenukseen osallistua. Mikäli osallistut tallin hevosella, kirjoita seuraavien ohjeiden mukaan itsestäsi ratsastajana. Omalla hevosilla osallistuvilla ei ole pakko kirjoittaa itsestään ratsastajana, mutta tallin hevosilla osallistuvien on. Riittää että kerrot lyhyesti hevoskokemuksesi pääpiirteittäin, millainen ratsastaja olet (esim. nopeasti turhautuva, lehmänhermoinen, estepelkoinen), vahvuudet ja heikkoudet, yleisesti luonteestasi sekä halutessaan voit kertoa ulkonäöstäsi. Valmennuksesta saa lyhyen palautteen, jossa kerrotaan pääpiirteittän valmennuksen kulusta. Mikäli haluat pidemmän palautteen, tulee sinun kirjoittaa valmennuksesta oma kertomuksesi, jonka lisäät hevosen sivuille tai toimitat sähköpostitse minulle luettavaksi, jotta voin sen pohjalta kirjoittaa pidemmän valmennuskommentin. Huomaathan, että aina minulla ei ole aikaa valmentaa, joten mikäli saat kieltävän vastauksen kun kysyt valmennusta, ehdotan lähes poikkeuksetta toista ajankohtaa valmennukselle.

Parittomat viikot

MAANANTAI
klo 16-17.30
Gierá - Simba (koulu, Int I-GP)
klo 18-19.30
Gierá - Hilla (este, 70-100cm)
klo 20-21.30
Gierá - Penni (este, 130-160cm)

Valmennuksiin mahtuu yksi
ratsukko Gierán lisäksi

TIISTAI
Vapaata
KESKIVIIKKO
Vapaata
TORSTAI
Pidetään Harjukoskilla
klo 11-12.30
Madde - Seela (este)
klo 13-14.30
Madde - Retu (este)
klo 15-16.30
Madde - Ruu (este)

klo 17.30-19.00
Gierá - Torkku (koulu, he A-va B)
klo 19.30-21.00
Gierá - Tuikku (koulu, he B-he A)

Parilliset viikot

MAANANTAI
klo 16-17.30
Gierá - Simba (koulu, Int I-GP)
klo 18-19.30
Gierá - Hilla (este, 70-100cm)
klo 20-21.30
Gierá - Penni (este, 130-160cm)

Valmennuksiin mahtuu yksi
ratsukko Gierán lisäksi

TIISTAI
Vapaata
KESKIVIIKKO
Vapaata
TORSTAI
Pidetään Harjukoskilla
klo 11-12.30
Madde - Seela (koulu)
klo 13-14.30
Madde - Retu (koulu)
klo 15-16.30
Madde - Ruu (koulu)

klo 17.30-19.00
Gierá - Torkku (koulu, he A-va B)
klo 19.30-21.00
Gierá - Tuikku (este, 100-120cm)

ulkoasun © VRL-05175    |    taustakuvan © Henry M. Diaz (CC BY-NC 2.0)    |    virtuaalitalli    |    a sim-game stable