Luonnekuvaus

Simba on todella vaativa hevonen kaikin puolin, joten sen kanssa pärjää vain kokenut hevosihminen joka tietää kuinka haastavia orit voivat olla. Herra ei pahemmin osaa käyttäytyä karsinassa ja se varmasti ottaakin ihmisen vastaan korvat liimaantuneina niskaan ja napsutellen hampaitaan. Ratsastaessa Simba on kuuma, se ottaa kierroksia pienimmistäkin asioista ja ratsastaja saakin tehdä töitä, jotta ori pysyy hallinnassa. Simba on kuspäisyydestään huolimatta GP-tason kilparatsu, joten kunhan ratsastaja saa kanavoitua orin energian ja keskittymisen työntekoon se on upea ratsu, joka tuntuu reagoivan pelkästään ajatukseen.

Karsinassa Simba on pahimmillaan, sen takia sinne saakin mennä vain harvat ja valitut ja ori tuleekin hoitaa kengityspaikalla, jolloin sen käsittely onnistuu edes jotenkuten. Simbaa voi sanoa vaaralliseksi, se ei todellakaan ole helppo missään tapauksessa, se tekee hoitotoimenpiteistä vaikeaa jopa kiinni ollessaan. Kaviot heiluvat ja ori yrittää varmasti purra, mikäli ketjut vain antavat tarpeeksi periksi, ei ole ihme että hoitaja saa komeat hampaan jäljet itseensä, joten tarkkaivaisuuden ei kannata antaa lopahtaa hetkeksikään. Kavioiden puhdistaminen kannattaa suorittaa nopeasti, orilla on huono tapa yrittää tuupata hoitaja nurin, joko päällään tuuppaamalla taikka vetää jalka otteesta ja potkaista, vaikka jalassa roikkuisi kaikilla voimillaan eikä sillä myöskään ole kärsivällisyyttä pitää kaviota ylhäällä saatika nostaa sitä. Pesemisestäkin saadaan sellainen show aikaan, että voin kertoa suoraan että kaupat olisi jäänyt tekemättä, jos Simba olisi kimo. Ori steppailee pesupaikalla puolelta toiselle, ottaa letkun suuhunsa ja varastaa se ihmiseltä... Mitähän kaikkea, yleensä ihminen on enemmän märkä mitä Simba pesun päätteeksi. Varustaminen on yhtä vääntöä, Simba väistelee satulaa ja pullistelun takia ori muistuttaa sumo-painijaa sekä se huitoo takajaloilla kun satulavyötä aletaan kiristämään. Fiksuinta onkin että vyön laittaa löysälle ja kiristää selästä käsin, jolloin vyö on huomattavasti helpompaa saada kiristettyä kunnolla. Suitsia laittaessa ori nostaa päänsä niin ylös kuin mahdollista eikä varmasti avaa suuta, jotta kuolaimet saisi suuhun sekä nostelee päätään kohti kattoa, jotta niskahihnaa ei vain missään tapauksessa saisi vedettyä korvien taakse. Jakkara on todettu parhaimmaksi sotakeinoksi Simbaa vastaan.

Taluttaessa Simballa pitää olla riimunnarun suussa, ori muuten vie taluttajaa kuin rätti narussa pitkin tallin pihaa. Se ryntäilee, pyrkii kokoajan taluttajan edelle ja jokaisen hevosen luokse, joko tekemään parempaa tuttavuutta tai näyttämään kuka on pomo. Tarhakäytös ei varmastikaan yllätä, Simba ei siedä tarhassa muita hevosia, paitsi tammoja tiettyyn aikaan tietenkin, mutta ruunat ja muut orit saavat hyvin vihaisen lähdön. Parhaiten ori pysyy tyytyväisenä, kunhan sen näköpiirissä olevat muut hevoset ovat tarpeeksi kaukana hänen mielestään ja se saa olla tarhansa kuningas.
Lastaaminen sujuu tai sitten ei suju, okei se sujuu jos on jotain millä Simban voi lahjoa. Näppärä keino onkin laittaa Simban ruokaa hieman ämpäriin ja ravisutella sitä lastaussillan yläpäässä, jolloin ori kävelee nätisti autoon eikä pelleile. Herra haluaa pitää henkilökohtaisen tilansa myös matkustaessa, joten sen viereen ei voi laittaa toista hevosta, ellei halua autoa ja kumpaakin hevosta hajalle.

Ratsastaessa Simba on kuuma, ja se käy heti kierroksilla ja testailee ratsastajaa ihan varmasti, erityisesti uudet ratsastajat saavat melkoista kyytiä, tutulla ratsastajalla herra ei viitsi niinkään kauan pelleillä vaan alkaa kuuntelemaan ihmistä hivenen helpommin. Ori on yleensä menossa jo siinä vaiheessa kun ratsastaja on vasta nousemassa selkään ja sen jälkeen alkaakin kädelle painaminen, sivu- ja ilmaloikat, perän nakkelu sekä kaahottaminen. Ratsastajan pitää tehdä ihan tosissaan töitä, jotta saa orin energian kanavoitua työntekoon eikä pelleilyyn. Simba kuitenkin on pohjimmiltaan todella osaava kouluratsu, joka reagoi pelkkään ajatukseen ja tekee jokaisen tehtävän innolla, joten ori ei onneksi ole ihan täysi hirviö.

    Kouluratsuna Simba on ehdottomasti täydessä elementissään, mitä haastavampi ja tarkkuutta vaativampi tehtävä, sitä paremmin ori alkaa työskentelemään ja kuuntelemaan ratsastajaa. Herralla on todella hyvä työmotivaatio, jos vain ratsastaja saa sen kaivettua esille, helpommat tehtävät saavat orin kyllästymään, sillä niissä ei ole sille tarpeeksi haastetta. Ori on kuitenkin hyvin raskas kädelle, sillä menohaluja sillä riittää kokoajan eikä ratsastajan keskittyminen saakkaan herpaantua hetkeksikään, muuten herra aloittaa perseilyn samantien uudelleen. Herra reagoi istuntaan todella herkästi, joten sitä onkin fiksuinta ratsastajaa mahdollisimman paljon istunnalla vaikka muitakaan apuja ei saa missään nimessä unohtaa. Simballa on todella näyttävät ja tasaiset liikkeet, joten kun orin saa kunnolla kuulolle on se todella miellyttävä ratsu, joka tekee pienimmänkin asian täydellä sydämellä. Välillä kuitenkin on päiviä jolloin Simbaa ei saa mitenkään kuulolle ja ratsastus on täyttä tuskaa, kun ori vain steppailee, koittaa ryöstää, hyppii pystyyn ja tekee kaikesta täysin mahdotonta.

    Esteillä Simba on ihan kiva, se tykkää hyppäämisestä mutta ei ole siinä mikään mestari vaan on jopa hivenen kömpelö. Ori tuppaa kopauttelemaan puomeja helposti ja sen hyppytyyli on hivenen omalaatuinen sekä se kaipaa paljon apua ponnistuspaikan suhteen. Ratsastajan pitääkin aina muistaa pohje-avut, kun ponnistuspaikka on sopiva. Jalka-apuja ei myöskään sovi unohtaa, käännöksissä - varsinkin tiukemmissa sellaisissa - sillä Simba kompuroi todella helposti jalkoihinsa. Menoa ei todellakaan helpota se, että ori olisi menossa täysiä eteenpäin eikä tajua, että kun vauhti on kontrollissa hyppääminen sujuu paljon paremmin, tämän takia yksittäiset hypyt ovat herralle paljon helpompia mitä sarjan tai radan hyppääminen.

    Maastossa Simba ei säiky mitään, mutta olisi menossa täyttä vauhtia eteenpäin ja kävisi laukkahevosesta sangen hyvin. Ori on todella levoton, se steppailee puolelta toiselle, painaa kädelle sekä koittaa kokoajan päästä lujempaa mikä saa sen tanssimaan paikoillaan ja sitten kun orin vihdoin päästää menemään, se räjähtää vauhtiin ja laukkaa tasaisin matkaavoittavin askelin eteenpäin. Simba on todella varmajalkainen ratsu muuten, mutta maastoesteillä siitä tulee todella epävarma eikä se pärjääkkään vaikeammilla esteillä ollenkaan. Normaalisti täysiä menevästä orista tulee hissuttelija, joka epäröi jokaista askeltaan. Ratsastajan pitääkin rohkaista oria puhumalla sille rauhoittavasti ja pitää pohkeet kiinni sekä ratsastaa herraa rohkeasti eteenpäin. Uiminen on Simballe kivaa puuhaa, jossa sen mieli virkistyy huomattavasti ja ori onkin kuin pieni varsa, kun tajuaa että ollaan menossa uimapaikalle. Herraa ei todellakaan tarvitse patistella uimaan vaan se menee veteen innoissaan höristen.

Kilpailupaikalla Simba on kohtuullisen, se kyllä uhittelee muille oreille muttei kuitekaan pyri itse niiden luokse kukkoilemaan, se viihtyy parhaiten tuttujen ihmisten seurassa. Mikäli toinen hevonen sattuu liian lähelle, tekee herra selväksi että nyt tulit väärään paikkaan, joten sille onkin parasta laittaa punaisia rusetteja häntään sekä harjaan useampi kappale. Verryttelyssä odottaa tuttu hevonen, Simban luonne ei muutu vaikka mikä olisi, tekee jokaisen asian juuri niinkuin kotonakin, vaikka käsitellessä se on hieman helpompi kisapaikalla. Radalla orista tulee esille sen esiintymisenhalu, se tuntuu tajuavan että on tosi kyseessä ja tekee parhaansa, kunhan ratsastaja on samalla aaltopituudella. Tosin toisinaan suoritus on mennyt täysin penkin alle, kun Simba on alkanut käyttäytymään kuin apina ja suoritus on hylätyn luokkaa. Yleensä kuitenkin ori on täysi diiva, joka esiintyy radalla täydellisenä hevosena, haluten selvästi näyttää parhaimmat puolet itsestään.

i. Red Spikes
punaruunikko xx-ori, 178cm
ii. Red Rainbow
vprn xx-ori, 174cm
iii. Mindgames
rn xx-ori, 179cm
iie. Rainbow Storm
trn xx-tamma, 172cm
ie. Dizzy Darling
mrn xx-tamma, 170cm
iei. Spiky Road
m xx-ori, 177cm
iee. Dizzy Dynamo
rn xx-tamma, 171cm
e. Queen's Orders
musta xx-tamma, 175cm
ei. Quarter Past
mrn xx-ori, 178cm
eii. Quick Quarter
trn xx-ori, 174cm
eie. Half Past Ten
vrn xx-tamma, 176cm
ee. Orca
m xx-tamma, 173cm
eei. Ocean Flurries
rn xx-ori, 175cm
eee. Orchid
m xx-tamma, 176cm

Jälkeläiset

Simba on tarjolla jalostukseen tuontisukuisille täysi- ja puoliveritammoille sekä ratsuponijalostukseen hyväksytyille ponitammoille, joilla on edes hieman näyttöä kilparadoilta. Ori kantaa värigeeniä Ee/Aa sekä periyttää vahvaa temperamenttia, voimakkaita liikettä ja hyvää työskentelymotivaatiota. Mikäli olet kiinnostunut astuttamaan tammasi Simballa, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse.

Astutusmaksu: 270v€
Varsamaksu: 600v€, peritään 7 vuorokauden ikäisestä varsasta

Simba kilpailee pääasiassa villeissä kilpailuissa sekä tarinakisoissa, mutta se on kuitenkin kisannut myös porrastetuissa koulukilpailuissa. Alta näet osallistumiset villeihin ja tarinakisoihin tarinoineen sekä porrastettujen kilpailutiedot.

Tahti ja irtonaisuus: 0 op.
Kuuliaisuus ja luonne: 0 op.
Yhteensä 0 ominaisuuspistettä
Kouluratsastuksessa tasolla 0/10

- Ei muita startteja

Ruokinta

❆ Aamulla 2 litra pellettipohjaista Regularia
❆ Päivällä 1 litra pellettipohjaista Regularia
❆ Illalla 2 litraa pellettipohjaista Regularia

❆ Iltaruokaan lisätään mitallinen valkosipulijauhetta ja
mitallinen A-D-E vitamiinijauhetta

❆ Valmennuspäivinä aamuruokaan lisänä 2 mitallista
electrolytejauhetta
❆ Valmennuksen jälkeen juotetaan 10 litraa lämmintä vettä, johon lisätään 1 desi melassisiirappia ja 2 mitallista electrolytejauhetta

❆ Vapaa heinä, karsinan heinäverkko täytetään
tarvittaessa

Loimitus

❆ Tihkusateella sadeloimi, kovemmalla sateella
sadeloimi kaulakappaleella

❆ -5℃ tallissa fleeceloimi
❆ -5℃ ulos fleeceloimi, jonka päälle sadeloimi
kaulakappaleella
❆ -10℃ tallissa fleece- ja villaloimi
❆ -10℃ ulos toppaloimi
❆ -15℃ tallissa tallitoppaloimi
❆ -15℃ ulos toppaloimi, alle villaloimi ja fleeceloimi
kaulakappaleella
❆ -20℃ tallissa fleeceloimi kaulakappaleella ja
tallitoppaloimi
❆ -20℃ ulos toppaloimi kaulakappaleella
❆ -30℃ tallissa fleeceloimi kaulakappaleella, villa- ja
tallitoppaloimi, EI VIEDÄ ULOS!

Hoito-ohjeet

❆ Esteillä ja maastossa aachensuitset suoralla kuolaimella, yleissatula,
turkoosi yleissatulahuopa, suojat ja bootsit joka jalkaan
❆ Sileätyöskentelyssä kanget, koulusatula, turkoosi koulusatulahuopa,
pintelit ja bootsit joka jalkaan
❆ Talvisin ratsastusloimi ulkona ratsastaessa sekä alku- ja
loppuverryttelyn ajan maneesissa ratsastaessa. Kovalla pakkasella
laitetaan myös enkkuviltti kaulalle alku- ja loppuverryttelyn ajaksi!

❆ Valmennuksen jälkeen jalat kylmätään huolellisesti ja laitetaan savet
sekä lihaksiin hierotaan arnikaa
❆ Pesun jälkeen ja hikisenä päälle enkkuloimi, viedään ulos vasta kun
kuivunut

❆ Simban ruuat laitetaan valmiiksi turkooseihin ämpäreihin
❆ Taluttaessa Simballe pitää laittaa riimu suuhun, jotta se pysyy
hallinnassa!
❆ Päitsiä ei saa jättää päähän tarhaan viedessä, sisällä päitset säilytetään
karsinan vieressä olevassa koukussa
❆ Nahkaiset päitset, ketjuriimu, musta loimi ja valkoiset satulahuovat ovat
kilpailukäytössä

Viikko-ohjelma

Maanantai: Kouluvalmennus klo 16-17.30
Tiistai: Kevyttä sileätyöskentelyä *
Keskiviikko: Eteen-alas-treeni
Torstai: Koulutreeni
Perjantai: Koulutreeni
Lauantai: Maastoilua
Sunnuntai: Hyvänmielen-kavaljetteja
* parittomat viikot: 30min talutus ennen
hierontaa

Simban varusteet ovat ostettu Equestrian Prosta ja OddPixelistä!

Täältä löydät kaikki tarinat, joissa Simba on mukana. Tarinat on alunperin kirjoitettu tallipäiväkirjaan, josta ne on kerätty tänne luettavaksi kronologisessa järjestyksessä. Mikäli tarinassa on ollut muita hevosia mukana on niiden osuus otettu tarinasta pois, tarinat voi halutessaan lukea kokonaisuudessaan tallipäiväkirjasta.

- Ei merkintöjä

Barazinbar

Nimi: Barazinbar "Simba"
Rotu: englantilainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Väri, säkä: mustanruunikko, 177cm
Syntynyt: 25.05.2017, 5v (6kk = 1 URLv)

Kasvattaja: Gravemoon Stud  
Omistaja: Gierá Hiidenheimo (VRL-03745)
Kotitalli: Team Hattara  

VH-numero: VH20-006-0002
Painotus: kouluratsastus
Koulutustaso: GP / 80cm / 60cm

- Ei meriittejä

Etsitään vuokraajaa!

Kuvagalleria

ulkoasun © VRL-05175    |    taustakuvan © Henry M. Diaz (CC BY-NC 2.0)    |    virtuaalihevonen    |    a sim-game horse