Luonnekuvaus

Penni on ihan täysprinsessa, se vaatii juuri oikeaa kohtelua tai muuten voit olla varma mielenosoituksesta, jonka se järjestää. Silloin ei kelpaa porkkanat, omenat tai muutkaan lahjukset. Fiksuinta tällöin onki antaa olla tamman hetken omissa oloissaan, jolloin kohta kuuluu kavion paukutus karsinanoveen, että ne herkut tänne ja vaudilla tai tapahtuu hirveitä. Tästä voit myös päätellä, että Penni on se joka ruokinta-aikaa paukuttaa karsinan ovea ja hirnuu vaativasti. Pennillä on huono tapa rynniä ruokakupille, jolloin ihmisen pitää muistuttaa, että hän poistuu karsinasta ennen kuin Penni pääsee syömään.

Karsinassa Penni on yksi mylläkkä, se ei pysy kahta sekuntia paikallaan ja kiertää ympäri hoitajaa eikä anna hetken rauhaa. Viisainta onkin hoitaa tamma kengityspaikalla, jolloin se tyytyy tylsistyneenä maistamaan kaikkea mihin yltää, myös ihmistä, ihan vaan varalta ettei maku ole muuttunut paremmaksi. Karsinassa hoitaessa Pennille kannattaa ehdottomasti tarjota heiniä tai jotain syötävää, jotta se pysyy paikoillaan, muuten hoitotoimenpiteissä menee ikä ja (mielen)terveys. Kavioita ei muuten nosteta, ei sitten millään, hoitaja saa varmasti käyttää kaikki voimansa pelkästään yhden kavion ylös saamiseen ja senkin jälkeen pitää olla vikkelä liikkeissään että kavion saa puhtaaksi ennen kuin se pamahtaa maahan. Kiva kun niitä jalkoja on neljä ja pelkästään ensimmäinen vie voimat. Varustamisestakin on tehty oma taiteenlajinsa, tamma pullistaa niin paljon kuin mahdollista eikä sitä saa millään puhaltamaan ilmoja ulos. Onneksi opin nopeasti niksin, jotta vyön saa tarpeeksi kireälle, tamma kun ei huomaa mitään, jos kiristää vyön matkalla kentälle. Kuolaimetkaan ei mene suuhun hevillä ainakaan, popilla ehkä - sitä ei olla vielä kokeiltu, pahimmillaan suitsia on saanut olla laittamassa kaksi ihmistä, toinen tunkee kuolaimet suuhun ja yrittää pitää ne siellä ja toinen vetää niskahihnan korvien taakse. Kunhan niskahihnan saa korvien taakse hyvin hyvin nopeasti, kun kuolaimet ovat suussa on kaikki hyvin. Sen jälkeen Penni tyytyy kohtaloonsa, ja maiskuttelee vain suutaan tympääntyneenä korvat sivulle lerpattaen.

Taluttaessa Penni on yksi taavetti, se haluaa tutkia kaiken niin kauan kunhan kyseessä ei ole vesi tai mikään mikä on vähänkin kosteaa. Tamman kanssa kolmen minuutin matka tarhalle voi kestää 10 minuuttia sen hidastellessa ja tutkiessa. Sadekeleillä Pennin menoa on hauska katsoa, se lähes loikkii vesilätäkköjen vuoksi ja tarhasta sinua tuijottaa koko päivän kaksi murhaavaa silmäparia. Voitte varmaan kuvitella kuinka hauskaa on omistaa kimo tamma joka vihaa vettä, peseminenkään ei ole helppoa... Laumassa Penni tahtoo olla pomo, tai ainakin siellä kolmen kärjessä. Se ei kuitenkaan koskaan pistä kunnolla rähinäksi, muistuttaa vain napakasti mikä on hänen asemansa.
Lastaaminen onneksi sujuu, siihen Penni onnekseni tottui jo varsana hyvin nopeasti. Matkustaminen on sitten asia erikseen, mikäli heinätarjoilu loppuu kesken matkan alkaa sellainen elämöinti ja mekastus kopissa, että ei hyvää päivää. Tämän takia Pennin heinäverkko täytetäänkin mahdollisimman täyteen ja matkalle otetaan reilusti ylimääräistä heinää mukaan, ihan vaan kaiken varalle.

Ratsastaessa Penni on säheltävä ja kokoajan olisi kaikkea muuta kuin ratsastajan avut mielessä, joten ratsastaja saa tehdä alusta asti temmonvaihteluita, voltteja ynnä muuta millä saa hevoseen kontrollia paremmin. Kunhan neidon päässä naksahtaa työmoodi päälle, se on oikein osaava ratsu, etenkin esteillä. Vaikka tamma onkin esteratsu henkeen ja vereen, on sille silti siunaantunut tasaiset ja pehmeät liikkeet, joissa on mukava istua kyydissä. Penni reagoi istuntaan herkästi, joten jalka-apuja kannattaa käyttää harkiten ja hellästi. Apujen ollessa liian kovat voit olla varma, että Pennin perä heittää sellaisen loikan että sieltä lentää suurinpiirtein joka iikka. Tamma on herkkä ja ei todellakaan kainostele osoittaa sitä.

    Kouluratsuna Penni ei niinkään loista, se kyllä tekee annetut tehtävät, mutta vähän sinne päin. Ratsastaja saa vaatia tammalta ihan todenteolla, jotta saa myös takaosan mukaan työntekoon. Kun työskentelyn saa kuntoon, voi Penniltä vaatia lähes mitä vaan. Se kyllä tekee kaikkensa, ja jos ei osaa hommaansa kunnolla se kyllä yrittää parhaansa. Penni voi joskus turhautua osaamattomuuteensa, mutta parilla helpommalla tehtävällä se menee ohi ja tamma jaksaa taas keskittyä uusiin vaikeisimpiin asioihin täysillä.

    Esteillä Penni on ehdottomasti parhaillaan, se on vauhdikas ratsu joka kuitenkin kuuntelee ratsastajaa, kunhan vain muistaa ettei käytä liian kovia apuja ja pyrkii ratsastamaan istunnalla ja painoavuilla mahdollisimman paljon. Neitokainen on tarkka jaloistaan, ja kolauttaa puomeja hyvin harvoin ja se tuntuu nauttivan sitä enemmän mitä haastetta on, Penni pyörähtää vaikka kolikon päällä jos tarve vaatii. Tammalla on myös äärettömän paljon rohkeutta eikä se mietiskele kahta kertaa vieraammillakin esteillä, se lähestyy jokaista estettä korvat hörössä ja menee yli, kunhan vain ratsastaja ei unohda tehtäväänsä ja tukee tammaa hypyissä, muuten se saattaa tökätä ja ihminen voikin laulella matkalla maahan "minä olin lentäjän poika, lähes sankari siis itsekkin, vielä lentäisin korkeammalle kuin muut..."

    Maastossa tämä vesilätäköt kilometrin päästä kiertävä otus unohtaa inhonsa vettä kohtaan, se menee läpi syvimmänkin rapakon ja vesiesteen. Penni syttyy maastoesteillä ja nauttii niiden hyppäämisestä äärettömän paljon. Ratsastajan pitää vain huolehtia, että tamma tulee oikeaan kohtaan estettä, Penni kyllä hoitaa loput ja antaa anteeksi, vaikka ratsastaja jäisikin hypystä jälkeen. Yleisö ja muu ympäristö tuntuu unohtuvan tammalta kokonaan, se keskittyy täysillä suoritukseen. On olemassa vain se ja ratsastaja. Muutkin maastolenkit ovat Pennin kanssa oikein mukava kokemus, se liikkuu eteenpäin varmoin askelin ja nauttii jokaisesta hetkestä täysin rinnoin. Uiminen on myös tammalle ihan kivaa puuhaa, ei ole mikään vesipeto, mutta tykkää kahlata syvemmässä vedessä ja käydä pikkumutkan uimassa välissä.

Kilpailupaikalla Penni on levoton ja se stressaa muita hevosia jonkin verran. Tamma yleensä pääseekin sivummalle kisahälinästä, jossa se käyttäytyy lähes kuin kotona - se vain on levottomampi ja malttamattomampi. Pennillä tuntuu kokoajan olevan kiire johonkin ja jopa varustaminen sujuu nopeammin, koska neito tahtoo päästä tutkimaan ympäristöään. Pennille pitää laittaa häntään punainen rusetti, se kun ei arvosta yhtään että joku tuntematon hevonen tulee lähelle ja koittaa varmasti monottaa. Alkuverryttelyssä Penni on kireä ja sitä saa työstää paljon, jotta se rentoutuu ja unohtaa ympärillä olevat hevoset. Radalla Penni on hieman rentoutuneempi hevosmäärän vähentyessä, joten suorituksesta saattaakin tulla jopa jotain, kun tamma ei ole kireä kuin viulunkieli. Suorituksessa tämä prinsessa tekee kaikkensa, jos ratsastaja on kartalla missä mennään. Ratsastajan isommat virheet kyllä huomaa tammassa samantien, mutta yhteistyön ollessa saumatonta on Penni upea ratsu, varsinkin estekisoissa.

i. Ch Pino Noir Silvers
tummanpunaruunikko hann-ori, 172cm
KTK-II, ERJ-I
ii. Picolino
rn hann-ori, 169cm
iii. Pastor
rnkm hann-ori, 174cm
iie. Vista
rn hann-tamma, 164cm
ie. Totara
trn hann-tamma, 170cm
iei. Toto
rt hann-ori, 171cm
iee. Senti
trn hann-tamma, 168cm
e. Everholt Polar Nights
ruunikonkimo westf-tamma, 167cm
KTK-III
ei. Pygmaleon
rnkm westf-ori, 168cm
KTK-III
eii. Früdeon
rnkm westf-ori, 170cm
eie. Prinzess Delia
rn westf-tamma, 164cm
ee. Soleil Tropica
mkm westf-tamma, 166cm
KTK-III
eei. Salvino III
rnkm westf-ori, 165cm
eee. Killian Dakota
rnkm westf-tamma, 165cm

Jälkeläiset

Penni on tarjolla jalostukseen 2-polvisille puoliverioreille, joilla on edes hieman näyttöä kilparadoilta. Tamma kantaa värigeeniä Ee/Aa/Gg sekä periyttää hyvää hyppytekniikkaa, herkkyyttä ja hyvää askellusta. Mikäli olet kiinnostunut astuttamaan Pennin orillasi tai saamaan Pennistä varsan, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse.

Varsamaksu: 650v€, peritään 7 vuorokauden ikäisestä varsasta
Varsamaksu peritään Pennin varsoessa leasing-sopimuksella

Penni kilpailee pääasiassa villeissä kilpailuissa sekä tarinakisoissa, mutta se on kuitenkin kisannut myös porrastetuissa estekilpailuissa. Alta näet osallistumiset villeihin ja tarinakisoihin tarinoineen sekä porrastettujen kilpailutiedot.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 34.68 op.
Kuuliaisuus ja luonne: 41.95 op.
Yhteensä 76.63 ominaisuuspistettä
Esteratsastuksessa tasolla -1/

- Ei muita startteja

Ruokinta

❆ Aamulla 2 litraa myslipohjaista Perfect Mixiä
❆ Päivällä 1 litraa myslipohjaista Perfect Mixiä
❆ Illalla 1½ litraa myslipohjaista Perfect Mixiä

❆ Iltaruokaan lisätään mitallinen valkosipulijauhetta,
mitallinen A-D-E vitamiinijauhetta sekä ½ litraa
pellavansiemenrouhetta 3 litraan vettä, annetaan turvota

❆ Valmennuspäivinä aamuruokaan lisänä 2 mitallista
electrolytejauhetta
❆ Valmennuksen jälkeen juotetaan 10 litraa lämmintä vettä, johon lisätään 1 desi melassisiirappia ja 2 mitallista electrolytejauhetta

❆ Vapaa heinä, karsinan heinäverkko täytetään
tarvittaessa

Loimitus

❆ Tihkusateella sadeloimi, kovemmalla sateella
sadeloimi kaulakappaleella

❆ -5℃ tallissa fleeceloimi
❆ -5℃ ulos fleeceloimi, jonka päälle sadeloimi
kaulakappaleella
❆ -10℃ tallissa fleece- ja villaloimi
❆ -10℃ ulos toppaloimi
❆ -15℃ tallissa tallitoppaloimi
❆ -15℃ ulos toppaloimi, alle villaloimi ja fleeceloimi
kaulakappaleella
❆ -20℃ tallissa fleeceloimi kaulakappaleella ja
tallitoppaloimi
❆ -20℃ ulos toppaloimi kaulakappaleella
❆ -30℃ tallissa fleeceloimi kaulakappaleella, villa- ja
tallitoppaloimi, EI VIEDÄ ULOS!

Hoito-ohjeet

❆ Esteillä ja maastossa meksikolaiset suitset pelhamilla, martingaali,
estesatula, pinkki estesatulahuopa, vatsapanssari ja suojat joka jalkaan
❆ Sileätyöskentelyssä meksikolaiset suitset pelhamilla, martingaali,
yleissatula, pinkki yleissatulahuopa ja suojat joka jalkaan
❆ Talvisin ratsastusloimi ulkona ratsastaessa sekä alku- ja
loppuverryttelyn ajan maneesissa ratsastaessa. Kovalla pakkasella laitetaan
myös enkkuviltti kaulalle alku- ja loppuverryttelyn ajaksi!

❆ Valmennuksen jälkeen jalat kylmätään huolellisesti ja laitetaan savet
sekä lihaksiin hierotaan arnikaa
❆ Pesun jälkeen ja hikisenä päälle enkkuloimi, viedään ulos vasta kun
kuivunut

❆ Pennin ruuat laitetaan valmiiksi vaaleanpunaisiin ämpäreihin
❆ Päitsiä ei saa jättää päähän tarhaan viedessä, sisällä päitset säilytetään
karsinan vieressä olevassa koukussa
❆ Nahkaiset päitset, ketjuriimu, musta loimi ja valkoiset satulahuovat ovat
kilpailukäytössä

Viikko-ohjelma

Maanantai: Estevalmennus klo 20-21.30
Tiistai: Kevyttä sileätyöskentelyä *
Keskiviikko: Eteen-alas-treeni
Torstai: Koulutreeni
Perjantai: Estetreeni
Lauantai: Maastoilua
Sunnuntai: Koulutreeni
* parittomat viikot: 30min talutus ennen
hierontaa

Pennin varusteet ovat ostettu Equestrian Prosta ja OddPixelistä!

Täältä löydät kaikki tarinat, joissa Penni on mukana. Tarinat on alunperin kirjoitettu tallipäiväkirjaan, josta ne on kerätty tänne luettavaksi kronologisessa järjestyksessä. Mikäli tarinassa on ollut muita hevosia mukana on niiden osuus otettu tarinasta pois, tarinat voi halutessaan lukea kokonaisuudessaan tallipäiväkirjasta.

- Ei merkintöjä

Kastanjan Garcia Rosé

Nimi: Kastanjan Garcia Rosé "Penni"
Rotu: suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: tamma
Väri, säkä: punaruunikonkimo, 169cm
Syntynyt: 11.11.2019, 2v (satunnainen)

Kasvattaja: Kastanjeholm  
Omistaja: Gierá Hiidenheimo (VRL-03745)
Kotitalli: Team Hattara  

VH-numero: VH20-031-0001
Painotus: esteratsastus
Koulutustaso: he A / 160cm / 130cm

- Ei meriittejä

Etsitään vuokraajaa!

Kuvagalleriaulkoasun © VRL-05175    |    taustakuvan © Henry M. Diaz (CC BY-NC 2.0)    |    virtuaalihevonen    |    a sim-game horse