Saukkonummi
Se joka sanoi ettei rahalla voi ostaa onnea, ei koskaan omistanut hevosta

Shalor "Lotta"

Rotu, skp
Syntymäaika
Väri, säkä
Painotus
suom. puoliverinen, tamma
23.09.2015 (8-vuotias)
sabino mustanvoikko, 178cm
yleispainotteinen
Omistaja
Kasvattaja
Rekisterinumero
Kilpailutiedot
Elviira Saukko (VRL-03745)
VRL-03745
VH15-031-1268 / #PKK1593
GP / 140cm / CIC3

Saavutukset

FF-arvonimi myönnetty: 01.03.2017

Palkittu PKK:n kantakirjan 65. tilaisuudessa
17+20+15,5 = 70% / KTK-II
- Sukupuolileima erinomainen, rotuleima hyvä. Tammamainen runko, tasapainoinen. Takaosa löysä, voisi olla sporttisempi, myös etusoassa ylimääräistä massaa. Ohuehko kaula. Kaunis pää, kuiva. Jalat voimattoman oloiset, aavistus nestettä. Kinnerkulmat avoinaiset, vuohiskulmaukset hyvät. Taiteellinen, kaunis tekniikka. hevosella onnistunut väri.
- Hieman ponimainen ja matalan vaikutelman antava puoliveritamma. Kaunis pää, kaula ok hieman alaskiinnittynyt. Lyhyehkö ja aavistuksen pysty lapa, muutoin etuosa sopusuhtainen. Runko on ok, ehkä hitusen lyhyehkö; hyvä säkä ja selän linja. Takaosa etuosaa aavistuksen suurempi. Takajalat hyväasentoiset, mutta takasääret hieman lyhyet. Vuohiset ohuet, ja pystyt. Etujaloissa myös pystyt ohuet vuohiset, samoin pitkä kyynärvarsi, mutta muutoin hyväasentoiset, suorat, kuivat jalat. Väritys on upeaa ja tamma on hienon värinen. Kuvassa on oikein kiva, rauhallinen väritystyyli ja värimaailma, jossa silmä lepää.

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa XVII tilaisuudessa
10 + 3 + 2 + 3 + 2 + 4 + 0 + 4 = 28 p. / KV-II

Estevarsojen laatuarvostelussa 11/16-tilaisuudessa
8,5 + 5 + 5 + 2 + 1 + 0 = 21,5 p. / EV-II

Luonnekuvaus

Shalor ei todellakaan ole helppo hevonen, vaikka sen kanssa pärjääkin kunnioituksen ollessa molemminpuolista. Tamma vaatii oman tilansa, sitä voisi jopa kuvailla introvertiksi. Se viihtyy omissa oloissaan, arvostaa sitä oman ihmisensä seuraa ja sietää muita vain pakollisen määrän. Ratsastaessa Lotta tekee kaikkensa, se haluaa tehdä parhaansa, jotta oma ihminen olisi tyytyväinen siihen. Vierailla ratsastajilla tamma kyllä tekee kaiken maailman vinkeitä, jos kemiat eivät osu kohdilleen.

Hoidettaessa Lotta näyttää lähinnä siltä, ettei mikään voisi olla tylsempää hommaa kuin harjatuksi joutuminen. Tamma on hieman levoton ja pyöriskelee, jonkin verran mutta asettuu ajallaan. Lotta on toisinaan hieman änkyrä, jolloin se koittaa näykkiä ja pyörii paljon tavallista enemmän. Näinä päivinä onkin helpointa sitoa tamma kiinni, jolloin se tyytyy huitomaan jaloillaan ilmaa harvakseltaan. Kavioiden putsaaminen sujuu yllättävää kyllä helposti, tamma nostaa jalkansa ja pitää sitä ylhäällä kokoajan, jos hoitaja suoriutuu puhdistuksesta tarpeeksi nopeasti. Varustaminen sujuu vaihtelevasti, joinain päivinä mikään ei tuota ongelmia, kun taas on päiviä jolloin Lotta tekee kaikesta mahdollisimman vaikeaa. Tamma väistelee satulaa, yrittää näykkiä ja huitoo jaloillaan ilmaa, pullistelee sekä toisinaan koittaa lintata ihmisen seinään. Suitsiakin väistellään, nostetaan päätä kattoon ja nipistetään suu kiinni, jottei kuolaimia varmasti saa pujotettua mistään rakosesta.

Lotta on hyvin omanarvonsa tuntema tamma ja se haluaa olla lauman pomo, joten sen seuraan sopii rauhallinen tamma joka ei haasta neitokaista. Kunhan tarhakaveri on oikea ja Lotta saa päällepäsmäröidä niin paljon kuin haluaa, niin neidon laumakäytöksessä ei ole vikaa. Taluttaessa Lotta käytäytyy asiallisesti, seuraa ihmistä rauhallisesti eikä jää jälkeen, ellei joku oikein maittavan näköinen ruohokasa tule vastaan. Neito kulkee trailerissakin oikein nätisti ja se on helppo lastata. Lottaa pitää kuitenkin pysähtyä taluttelemaan matkalla, sillä se hermostuu seistessään tarpeeksi kauan ja alkaa paikutella trailerin seiniä.

Ratsastaessa Lotta vaatii ratsastajalta paljon, apujen pitää olla juuri eikä melkein sekä tamma painaa kädelle voimakkaasti. Tammaa saa alusta asti ratsastaa vankalla päättäväisyydellä, sillä neidolla on myös tapana testata ratsastajaa. Se tekee kaikki temppunsa jotka vain keksii, loikat sivulle, pukit yllättäen, olemattomat möröt nurkissa ja pienet keulimiset kuuluvat Lotan bravuuritemppuihin. Päättäväisellä ja osaavalla ratsastajalla Lotta on upea ja näyttävä ratsu, jonka liikkeet kiinnittävät jokaisen huomion.

    Kouluratsuna Lotta suorastaan loistaa, sillä on loistava työskentely motivaatio - erityisesti tutun ratsastajan kanssa. Tamma yrittää aina parhaansa ja sillä on halua oppia uusia asioita jatkuvasti. Toisinaan tuntuu ettei mikään tehtävä ole liian vaikea Lotalle ja se työskentelee mieluummin paljon vaativimpien tehtävien parissa kuin helppojen perusjuttujen.

    Esteille päästessään Lotasta löytyy yksi vaihe - täysiä. Tammaa saa pidätellä tosissaan, jotta se tulisi esteille sopivaa vauhtia eikä lähestyminen menisi päin peetä. Lotalla on hyvä hyppytyyli, mutta vauhdin takia harmittavia pudotuksia tulee kohtalaisen herkästi. Kunhan yhteistyö toimii ja ratsastaja saa vauhdin pysymään kohtalaisena on neitokainen oikein upea esteratsu, joka kääntyy vaikka kolikon päällä pyydettäessä.

    Maastossa Lotta saattaa hieman tuijotella puskia, mutta harvemmin säikähtää mitään. Tamma on lisäksi varmajalkainen ratsu, joka nauttii luonnossa olemisesta ja erityisesti maastoesteistä. Kuten rataesteilläkin vaihde on täysiä, neito kuitenkin on huomattavasti parempi maastoesteillä vaikka vauhtia olisikin. Se tajuaa itse hidastaa vauhtia ennen estettä ja katsoo sopivan hyppykohdan. Lotalta saa maastossa paljon anteeksi, eikä sitä kiinnosta vaikka ratsastaja vain matkustaisi kyydissä se kyllä hoitaa homman kotiin.

Kilpailuissa Lotta on alkuun hermostunut kaikesta hälinästä ja muista hevosista, se painautuukin kiinni tuttuun ihmiseen ja tuntuu niinku haluaisi syliin. Kunhan tamma pääsee väliaikaiskarsinan rauhaan se alkaa rentoutumaan ja käyttäymään kuin kotonakin. Radalle päästessään Lotasta kuoriutuu ihan eri hevonen kuin kotona, sen syrjäänvetäytyvä luonne on täysin kadoksissa ja se tuntuu elävän esiintymiselle. Tamma tekee ja yrittää kaikkensa jotta suoritus menisi nappiin. Ratsastajan tarvitsee käyttää hyvin helliä apuja ja Lotta tekeekin siinä samassa kaikkensa. Jopa esteillä sen vauhtia saa hillittyä, toisinaan tuntuu että Lotassa on kaksi persoonaa - toinen kotipersoona ja toinen kilpailuissa näkyvä hevonen joka esiintyy jopa verryttelyssä muille hevosille.

Sukutaulu

i. VIP MVA Fn Thanatos
m FWB, 184cm
PKK-V, PP-MVA, VSN Ch, KTK-I
KRJ-I, SPL-I*, YLA1
ii. Mythology evm
m FWB, 180cm
iii. Aonghus evm
m holst, 179cm
iie. Myranda evm
m xx, 155cm
ie. Belzebuth evm
trn FWB, 170cm
iei. Sir Atlantis evm
rn FWB, 171cm
iee. Belbereth evm
m FWB, 163cm
e. VIP MVA Fn Paylor
sab rnvkk xx, 161cm
KTK-II, PKK-V, PP-MVA
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II EV-I, KV-III
ei. Peek-a-boo! evm
vkk xx, 163cm
eii. Pelegria evm
vkk xx, 166cm
eie. Halloween Night evm
rt xx, 160cm
ee. Taylor evm
vkk xx, 160cm
eei. Checkmate evm
vkk xx, 164cm
eee. Dreamer evm
rt xx, 158cm

Jälkeläiset

-Ei jälkeläisiä

PKK Näyttelyt

Päivämäärä Paikka Luokka Arvostelu Luokkatuomari Päätuomari
29.05.2019 Hukkapiilo Puoliveritammat EO-sert aksu aksu
29.05.2019 Hukkapiilo Muu kuva: Pääkuva LKV KP, EM: Tekniikka 2 aksu aksu
13.09.2017 Auburn Estate Muu kuva: Viehkein voikko LKV KP, BIS3 1 Loci Laa
30.10.2016 Seppele Varsat EO-sert Anne Minna
22.10.2016 Encore Hevosvarsat EO-sert Minna Viiru
10.10.2016 Järnby Puoliverivarsat LKV EO-sert, BIS 5 Minna Anne
22.04.2016 Ketunpolku Muut varsat LKV EO-sert, BIS 5 Viiru Kics

1 Kaunis ja hyvinhoidetun näköinen hevonen. Hieno, pehmeä väritysjälki. Hevonen olisi voinut myös sopia kirjavien luokkaan.
2 Sievä, miellyttävä pääkuva. Erityisen suloiset korvat. Oivallisesti toteutettu karvapeite, mukava tekstuuri.