Saukkonummi
Se joka sanoi ettei rahalla voi ostaa onnea, ei koskaan omistanut hevosta

Fenrisulfur "Fenris"

Rotu, skp
Syntymäaika
Väri, säkä
Painotus
ratsuponiori (60.9375%)
17.05.2018 (6-vuotias)
punaruunikko, 146cm
kouluratsastus
Omistaja
Kasvattaja
Rekisterinumero
Kilpailutiedot
Elviira Saukko (VRL-03745)
Erna Swenhaugen, Norja
VH18-029-0133
vaativa B - 5/5 (2394.29 op.)

Luonnekuvaus

Fenris on hivenen vaativa tapaus, mutta kuitenkin helposti käsiteltävissä. Ori viihtyy omissa oloissaan ja koittaa aluksi olla ilkeä, jotta ihminen poistuisi karsinasta. Ratsuna Fenris on osaava, ja ehdoton kouluponi vaikka hyppääminenkin sujuu ihan näppärästi. Ori liikkuu hyvin omalla moottorilla, välillä vähän liiankin hyvin ja herralla kyllä on työskentelymotivaatiota, jos sitä vain huvittaa.

Karsinassa Fenris kovistelee, ja yrittää esittää kovempaa jätkää mitä oikeasti on. Näykkiminen ja ilman potkiminen on yleistä, jonka takia herralle saa näyttää olevansa pomo ja että pelleily on turhaa, et poistu karsinasta ja jätä herraa omaan rauhaansa. Ori kutiaa helposti harjatessa, jolloin se koittaa näykkiä, joten herraa saa harjata hieman kovakätisemmin. Tuttujen ihmisten kanssa Fenris yleensä ei edes vaivaudu kukkoilemaan, vaan se on suorastaan herttainen nallekarhu, joka tulee korvat hörössä vastaan karsinan ovelle. Varustaessa Fenris kiukuttelee, se ei millään tahtoisi ottaa kuolaimia ja nostelee välillä turpaa kohti kattoa, päättäväisyydellä ja nopeilla reflekseillä kuolainten laitto onnistuu. Satulastakaan ori ei pahemmin perusta ja koittaakin ottaa sivuaskelia kun satulaa nostetaan selkään. Satulahuovasta herra on todella tarkka, se ei saa olla yhtään rytyssä satulan alta, muuten saattaa selkään noustessa kokea kivan pukin. Fenrikselle pullistelu on arkipäivää, joten kannattaa aina varmistaa selkään noustessa että satulavyö on tarpeeksi kireällä.

Fenris tulee muiden hevosten kanssa toimeen hyvin, eikä sillä ole ollut ongelmia kenenkään kanssa, jos vain toinen hevonen on viihtynyt orin seurassa. Herra hakee paikkansa laumassa helposti ja tyytyy asemaansa, kunhan vain ei pahnan pohjimmaiseksi joudu. Taluttaessa Fenris kävelee nätisti, eikä sillä ole kiire mihinkään, joskus ori jopa saattaa jäädä vaan seisoskelemaan ja lähtee liikkeelle vasta kun ihminen muistuttaa että hei piti kävellä. Fenristä hieman hirvittää lastaussilta, joten lastatessa se epäröi pienen hetken ennen kuin tulee sillan kauhealla vauhdilla ylös. Pidemmillä matkoilla herra tuppaa hivenen kyllästymään, joten se voi alkaa paukuttelemaan seiniä.

Fenris on ratsuna energinen ja liikkuu todella hyvin omalla moottorilla, jonka takia toisinaan meno on vähän turhankin reipasta. Toisinaan herran kanssa joutuu vääntämään ihan tosissaan, että työskentelystä tulisi jotain ja sitten on päiviä, jolloin Fenris tekee kaiken juuri eikä melkein.

    Sileätyöskentelyssä Fenris on parhaimmillaan, sillä on näyttävät liikkeet, joissa on mukava istua. Alussa kannattaa työstää helppoja asioita, jotta orin energian saa suunnattua oikeaan asiaan eikä pelleilyyn. Välillä Fenris alkaa höpöttämään, jolloin se ottaa sivuloikkia ja pysähtelee yhtäkkiä, mutta tämä johtuu ihan vain keskittymisen puutteesta. Kunhan herran saa työskentelymoodiin, niin se tekee kaiken parhaimpansa mukaan ja antaa anteeksi vähän epäselvemmätkin avut.

    Fenriksestä on esteponiksikin, on herralla hypätty jopa 90cm-ratoja ja se tuntuukin nauttivan hyppäämisestä. Ori ottaa esteillä hieman enemmän kierroksia, joten ratsastaja varmasti saa tehdä töitä, että tempo pysyy sopivana. Fenris ei ole kauhean tarkka jaloistaa, joten tipuksia tulee usein ja helposti, mutta tämä ei herran menoa haittaa.

    Maastossa Fenris on aina innoissaan ja onkin hyvä seuralainen sen vuoksi ettei se tunnu pelkäävän mitään - ainakaan tähän mennessä ei mitään sellaista ole tullut vastaan. Herra kulkee aina korvat hörössä ja nauttii jokaisesta hetkestä täysin rinnoin. Maastoesteillä Fenris on hieman epävarma, joten sen kanssa hypätään vain helppoja maastoesteitä. Ratsastajan pitää olla kokoajan kartalla missä mennään ja rohkaista Fenristä jokaisella hypyllä.

Kilpailupaikalla Fenris on hieman hermostunut aluksi kaikesta hälinästä, mutta asettuu kunhan pääsee väliaikaiseenmajoituspaikkaansa hetkeksi rauhoittumaan. Yleensä Fenris on kuin kotonakin, mutta joinain päivinä se on yksi maanvaiva eikä mikään ole hyvä. Verryttelyssä ratsastajan pitää pysyä kokoajan niskan päällä, muuten homma menee pelleilyksi eikä suorituksesta tule lasta eikä... Jos vain Fenriksen saa keskittymään itseensä eikä muuhun, se kyllä tekee parhaansa, kuten kotonakin.

Sukutaulu

i. Byrrkind evm
rn, 144cm - nsp 68.75%
ii. Harltemja evm
trn, 142cm - nsp 87.5%
iii. Stormerki evm
rt, 146cm - conn
iie. Ta Gríma evm
m, 141cm - dsp 75% - dartmoor x dsp 50% (conn x xx)
ie. Venja evm
prn, 147cm - nsp 50%
iei. Lögligr Efri evm
rnkm, 152cm - ox
iee. Verdandi evm
rn, 143cm - nf
e. VW Wildrose evm
prt, 145cm - nsp 53.125%
ei. Wildthyme evm
rt, 141cm - nsp 81.25%
eii. SK Wildness evm
rt, 142cm - dsp 87.5% - nf x dsp 75% (conn x dsp 50% [wD x x])
eie. Your Fiancee evm
rt, 138cm - nsp 75% - nf x nsp 50% (nf x ox)
ee. Cadrienna evm
m, 148cm - dsp 25%
eei. Kidwelly evm
klm, 144cm - dsp 50% - wB x sha
eee. Swanleys Esmee evm
rn, 154cm - sha

Jälkeläiset

- Ei jälkeläisiä

PKK Näyttelyt

Päivämäärä Paikka Luokka Arvostelu Luokkatuomari Päätuomari