Etusivu Hevoset Kasvatus

Virallinen nimiKuninkaanristi "Kunkku"
Rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
Väri, säkäkorkeusruunikko, 152cm
RekisterinumeroVH16-018-0782
Syntymäaika08.12.2014 (3v 08.01.2015/8v 08.07.2015)
KasvattajaRistin Hevostila, Suomi
Omistajaeepu (VRL-03745), Kettula
Painotuslajikouluratsastus
Koulutustasoko: vaativa B re: 80cm

Luonnekuvaus

Kunkku on luonteeltaan pomotteleva ja iso egoinen hevonen. Karsinassa se pyörii levottomasti, joten on fiksumpaa hoitaa ori kengityspaikalla. Ori ei ole kiukkuinen, mutta se kyllä koittaa kaikin mahdollisin keinoin näyttää hoitajalle että hän määrää. Ei ole mitenkään harvinaista että Kunkku liiskaa hoitajansa varpaat, onnistuu linttaamaan seinään tai onnistuu kaikista varotoimenpiteistä huolimatta puraisemaan. Orille pitää heti alusta asti tehdä selväksi, että ei pelkää sitä ja jokaisesta pienestäkin ilkeilystä olla antamassa noottia. Tutun hoitajan kanssa Kunkku on rauhallinen ja ei juurikaan edes yritä tehdä temppujaan. Kengityspaikalla hoitaminen on huomattavasti helpompaa kuin karsinassa sillä ei ori pääse puremaan niin helposti tai litistämään hoitajaansa seinään. Varustaminen on oma lukunsa, erityisesti satulavyötä kiristäessa Kunkku koittaa astua varpaille. Lastauksessa Kunkun käytös on vaihtelevaa, joskus se menee autoon kuin vettä vain ja taas toisina päivinä se stoppaa lastaussillalle ja peruuttelee sekä steppailee levottomasti. Vaikeampina päivinä on hyvä käyttää liinoja apuna ja lastata ori viimeisenä, jolloin se ei pelleile niin kauaa.

Ratsastaessa Kunkku on hieman kovasuinen ja se tuppaa ajoittain kuumumaan herkästi. Tämän takia ratsastajan pitääkin jatkuvasti olla valmiina siihen, että ori yrittää ottaa omia spurttejaan ja ratsastaa istunnalla mahdollisimman paljon. Kouluratsuna Kunkku on oikein osaava ja herkästi kuunteleva hevonen. Kunhan alkuverryttely on suoritettu hyvin ja ori ratsastettu kunnolla kuulolle, se työskentelee mielellään ja pyrkii olemaan ratsastajalle mieliksi. Kunkusta saa kaivettua hyvinkin vähällä vaivalla oikein näyttävän ja mielyttävän ratsun koulupuolelle. Esteillä orilla tuppaa olemaan vauhtia ihan liiaksi ja sen hyppytyylikin on hieman haparoiva. Kunkku ei oikein mielellään aina menisi esteistä ylitse ja monesti tekeekin täysin turhia kieltoja.

Kilpailutilanteessa Kunkku on alkuun levoton, se steppailee paikallaan tai hoitajan ympärillä, sekä ilmoittaa saapuneensa paikalle. Kotona esiintyvä egoilu jää ihme kyllä sinne ja ori onkin huomattavasti helpompi hoitaa. Alkuverryttelyssä voi esiintyä enemmän energiaa kuin normaalisti, mutta kanavoimalla orin energian työskentelyyn se rauhoittuu nopeasti. Radalle päästyään Kunkku tekee kaikkensa ja kuuntelee ratsastajaa hyvin, ymmärtäen pienimmätkin avut.

Sukutaulu

i. Kuninkaantarina
rn, 153cm
ii. Kuningaskunta
trt, 156cm
iii. Kuninkaallinen
rt, 158cm
iie. Kangaskeiju
prt 156cm
ie. Tuomiontarina
rn, 155cm
iei. Tuomio
m, 162cm
iee. Tarinatäti
rn, 153cm
e. E.K. Tähtisade
vprt, 150cm
ei. E.K. Sumutus
prt, 152cm
eii. Soidintanssi
rt, 154cm
eie. E.K. Sade
vrt, 151cm
ee. Vihtorin Elli
vrt, 149cm
eei. Vekun Vihtori
rt, 155cm
eee. E.K. Ellastiina
vrt, 143cm

Jälkeläiset

s. 02.12.2015 t. Kettulan Halipula e. Halinalle om. VRL-10352, Harmonia
s. 04.04.2016 t. Kettulan Halitus e. Halinalle VRL-00483

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 op.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 op.
Kuuliaisuus ja luonne: 1083.11 op.
Tahti ja irtonaisuus: 1331.92 op.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 op.
Tasot
KRJ maksimitaso: 6/5
Kouluratsastuksessa 2415.03 op.
Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.

Kuvagalleria

© Tilli 2014

Kaikki materiaali © Kettula, ellei toisin mainita!
Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © S.H. ja Narie -- Otsikko © Hapero
Tämä on virtuaalihevonen