Kasvatustoiminta

Hukanhelmen tavoitteena on jalostaa laadukkaita suomenhevosia, joiden luonne soveltuu mihin tahansa käyttöön – oli se sitten kilparatsu, siitoshevonen tai ratsastuskoulun tuntipolle. Jokainen kasvatti on yksilö ja ne myydään koteihin, joihin niiden luonne soveltuu parhaiten. Hukanhelmen kasvatit ovat tunnistettavissa kasvatusnimistä Hukanhelmen ja Hukkalan. Yhteistyössä olevilla talleilla on mahdollisuus liisata tammoja ja saada kasvatteja ilman kasvatusliitettä.

Hukanhelmen hevosista on saatavilla tilausvarsoja sekä hevosista on mahdollista saada astutuksia, jos niillä on alle 5 varsaa. Jos yhdistelmästä on jo olemassa yksi varsa niin kyseisestä yhdistelmästä ei ole mahdollista saada varsaa. Mikäli olet kiinnostunut tilausvarsasta, voit ottaa omistajaan yhteyttä sähköpostitse. Sähköpostiin tulee sisällyttää haluamasi yhdistelmä, tulevan koti taikka muita sivunäyttöjä sekä tulevaisuuden suunnitelmat, kerrothan suunnitelmista realistisesti etkä lupaile kuuta taivaalta, jos et aio sitä toteuttaa. Astutuspyynnöissä riittää hevosen nimi, josta haluat astutuksen sekä tieto meneekö varsa myyntiin vai jääkö itsellesi.

Kasvateille on mahdollista saada kisausapua porrastetuissa taikka 20 sijoituksen verran painotuslajissaan, mikäli vanhempi on menossa laatuarvosteluihin piakkoin. Tekstiapua on saatavilla satunnaisesti, yleensä vain silloin kuin järjestetään vain Hukanhelmen kasvateille suunnattuja valmennuksia. Varsoista on mahdollista saada myös yleispainotteisia, vanhemmille voi tapauskohtaisesti kisata painotuslajin ulkopuolelta 20 sijoitusta muissa ratsastuslajeissa. Ota rohkeasti yhteyttä tallin omistajaan mikäli kaipaat kasvatin vanhemmille sijoituksia muissa lajeissa!

Myyntiehdot

1. Kasvattajaksi merkitään Hukanhelmen Suomenratsut tai Hukanhelmen, linkitettynä tallin sivuille.
2. Kasvatin perustietoja (nimi, syntymäaika, vanhemmat, kasvattaja) ei saa muuttaa, ellei asiasta erikseen sovita.
3. Kasvatin sivut tulee ilmoittaa sähköpostitse 21 vuorokauden kuluessa ostotapahtumasta.
4. Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:on hevosrekisteriin.
5. Orin saa ruunata ilman kasvattajan lupaa kunhan sillä on edes yksi varsa tai siitä jätetään pakasteita.
6. Muuttunut osoite tulee ilmoittaa kasvattajalle mahdollisimman pian ja päivittää osoite hevosrekisteriin.
7. Kasvatin kuollessa tulee hevoselle jättää muistosivut ilmaispalvelimelle tai vastaavalle. Sivujen tallentaminen webarchiveen
on suotavaa.
Rekisteröinti ohjeet
Kasvattaja HUKA7742
Kasvatusliite Hukanhelmen tai Hukkalan
Syntymämaa Suomi

*Jos kasvatti on kisannut 20 sijoitusta, sillä on tehty ostotarjouksessa luvatut asiat tai se on palkittu kasvattia ei oteta takaisin!

Mikäli haluat luopua kasvatista tarjoathan sitä ensisijaisesti takaisin kasvattajalle. Pääasiassa omistaja saa luvan myydä eteenpäin, mutta jotkin kasvatit ovat sellaisia jotka sopivat Hukanhelmen kasvatussuunnitelmiin. Hukanhelmi hoitaa myynnin myös mikäli omistajalla ei ole siihen aikaa.

Mikäli kasvatin sivuilla ei näy toimintaa yli puoleen vuoteen*, otetaan varsan omistajaan yhteyttä kahdesti sähköpostitse. Mikäli toiseenkaan yhteydenottoon ei vastata kuukauden sisään, niin kasvatti otetaan takaisin ja sille etsitään uusi koti.

Kasvateille saa kopioida vanhempien sivuilla olevan sukuselvityksen, mikäli sen kirjoittajaa ei ole erikseen mainittu, tämä koskee myös sukuselvityksiä joiden kirjoittana on Jannica tai Jaana K. Sivuille tulee merkitä kirjoittaja, eepun kirjoittamiin teksteihin riittää että merkitsee © kasvattaja.

Kasvatit

Syntyneitä kasvatteja 9, joista oreja 7 ja tammoja 2.

Syntynyt skp. Nimi Isä Emä Omistaja
16.05.2018 o. Hukanhelmen Myrskykiitäjä Henkilaita Itkuparku Ketola
13.05.2018 o. Hukkalan Taifumerangi R.D. Hampus Halinalle Kärmeniemi
08.05.2018 o. Hukkalan Lieskahäntä Monarkkisulttaani Sudensuukko Hupilan Suomenhevoset
15.04.2018 t. Hukanhelmen Rakkaudentunnustus Monarkkisulttaani Rakastunut Rihkamaan Kalman Suomenratsut
12.04.2018 o. Hukanhelmen Ikirouta Ilo-Huikka Ihanasti Pihalla Kalman Suomenratsut
03.04.2018 o. Hukkalan Sudensurma Surmansuukko Sudensuukko Jää kotiin
24.12.2017 o. Hukanhelmen Retardix Tippatee Ihanasti Pihalla Jää kotiin
07.11.2017 t. Hukanhelmen Rakkausasia Henkilaita Rakastunut Rihkamaan Jää kotiin
15.08.2017 o. Hukanhelmen Hannes R.D. Hampus Supina Jää kotiin