Hukanhelmen Retardix eli Retu virtuaalihevonen


© S.H.

Saavutukset

Heinäkuun 2018 Suomenhevosten Kantakirjaustilaisuudessa: KTK-III
17 + 17 + 16 + 17 = 67p.

Tavoitteena Suomenhevosten laatuarvostelu, KRJ Laatuarvostelu, Yleislaatuarvostelu

Luonnekuvaus

Retu on ihan leppoisa kaveri, se on sopiva yhdistelmä vanhempiaan. Se on perinyt emältä rauhallisuutensa käsitellessä, mutta toisaalta se peri isältään vaativan ratsastettavuuden. Retun kanssa joutuu joskus vääntämään ihan tosissaan. Taluttaessa kannattaa laittaa riimunnaru turvan ympärille, muuten herra saattaa koittaa ryntäillä minne sattuu. Tarhassa ori viihtyy omissa oloissaan, se ei laumassa oloon ole sopeutunut edes nuorena. Lastaaminen on kohtalaisen helppoa, ruualla houkuttelemalla erittäin helppoa. Retun saa traileriin vauhdikkaasti kun vähän yrittää tarjota kauraa.

Karsinassa Retun käytös on asiallista, se ei pelleile juurikaan. Pientä levottomuutta saattaa silloin tällöin esiintyä, mutta silloinkin sen kanssa pärjää hyvin. Kavioiden puhdistaminen on herralle pakkopullaa, joten pientä vastahakoisuutta voi esiintyä. Varustaminen sujuu hivenen miten sujuu, satulan kyllä saa laitettua helposti, mutta suitsien kanssa Retu vänkää vastaan. Se nostaa päätään ja ei millään meinaa ottaa kuolaimia. Hoitajan ollessa päättäväinen suitsiminen kuitenkin onnistuu.

Ratsastaessa Retusta löytyy virtaa ja vauhtia, sen kanssa saa kyllä vääntää hetken aikaa kumpi on pomo. Retu reagoi onneksi istuntaan hyvin, joten kunhan vain muistaa pitää ohjat käsissä ja käyttää istuntaa niin orista kuoriutuu oikein kelpo esteratsu. Retulla on hyvä hyppytekniikka ja se osaa katsoa ponnistuspaikan itse sekä herra korjaa ratsastajan virheitä hieman. Kouluratsuna ori on ihan kiva, se kyllä tekee jos vain ymmärtää mitä ratsastaja pyytää. Kauhean osaava koulupuolella Retu ei kuitenkaan ole. Maastossa ori vauhdikas, mutta varma ja mukava ratsu. Vauhti kuitenkin pysyy kokoajan hallinnassa, joten Retun kanssa voi maastoilla yksinäänkin. Maastoesteetkin sujuvat ihan kohtalaisesti, mutta pientä epävarmuutta esiintyy erikoisemmilla esteillä.

Kilpailupaikalla Retu on hieman hermostunut ja tavallista levottomampi, ori kannattaa sitoa kiinni hoitamisen ajaksi. Verryttelyssä Retu voi käyttäytyä todella levottomasti, ja jopa nakella persaustansa. Kannattaakin ratsastaa oria mahdollisimman selkein avuin ja pitää malttinsa, jos ratsastaja on rauhallinen rauhoittuu Retukin. Radalla ratsastajan kannattaa pitää ohjat tarkasti itsellään, jotta vauhti pysyy kontrollissa. Suoritukseen vaikuttaa hyvin paljon miten verryttely on sujunut.

3-polvinen

i. Tippatee
prt, 157cm
KTK-II
ii. Tippavoitappaa
prt, 159cm
iii. Tipaton
prt, 162cm
iie. Huikka
prt, 163cm
ie. Viinaatsattsatstaa
prt, 157cm
iei. Krapulaanvoikuolla
tprt, 158cm
iee. Pohojanmaankautta!
tprt, 155cm
e. Ihanasti Pihalla
vprt, 161cm
KTK-II
ei. Pihatonttu
vprt, 164cm
eii. Tohelo
prt, 162cm
eie. Tippatonttu
vrt, 160cm
ee. Blondin Kosto
prt, 161cm
eei. Separi
prt, 163cm
eee. Blondivitsi
mrn, 158cm

Jälkeläiset

- Ei jälkeläisiä

Päiväkirja ja valmennukset

- Ei merkintöjä