Hukanhelmen Hannes eli Hannes virtuaalihevonen


© S.H.

Saavutukset

Tavoitteena kantakirjaus, Suomenhevosten laatuarvostelu, KRJ Laatuarvostelu, Yleislaatuarvostelu

Luonnekuvaus

Hannes on persoona, se on vaativa ratsastaessa, mutta luojan kiitos se ei karsinassa ole kuin vanhempansa. Se on ystävällinen ja hellyydenkipeä, onneksi näin ori oli nuorempana melkoinen rasavilli. Taluttaminen sujuu ihan kohtalaisesti, ori on vain melkoisen vauhdikas mutta pysyy kuitenkin hallinnassa. Laumaeloonkin Hannes on sopeutunut, se tulee toimeen kohtalaisesti muiden hevosten kanssa, ihan kaikkien orien kanssa herra ei tule toimeen. Lastaaminen on sujuu ihan hyvin, hetken aikaa ori steppailee lastaussillan alussa kunnes uskaltautuu menemään vauhdikkaasti autoon.

Karsinassa Hanneksen käytös on asiallista, se seisoo rauhallisesti paikallaan nauttien jokaisesta harjanvedosta. Ori nauttii pitkistä harjaushetkistä, toisinaan se saattaa jopa torkahtaa hetkeksi. Kavioita puhdistaessa kannattaa olla nopea, kovin kauaa Hannes ei jaksa pitää jalkaa ylhäällä. Varustaminen sujuu ihan hyvin, hieman satulavyön kanssa vastustaa. Kuolaimet saa ujutettua suuhun, kunhan vähän kutittaa hammaslovesta.

Ratsastaessa Hannes kuumuu ja sen kanssa saakin aluksi tehdä töitä, jotta työskentely sujuu. Jos orilla on liikaa kierroksia, se ei keskity kunnolla ja kaikki tuppaa menemään päin prinkkalaa. Kouluratsuna Hannes on eniten elementissään, jos kaikki pelittää keskittyy jokaiseen tehtävään täysin. Esteilläkin ori on ihan kiva peli, se hyppää hyvin mutta ei oikein keskity. Vauhtiakin meinaa olla vähän liiaksi, joten hypyt eivät aina mene ihan putkeen. Maastoilu sujuu kaverin kanssa, Hannes saattaa toisinaan olla hieman vauhdikkaampi kaveri. Parasta onki varautua pahimpaan, ja siksi ottaa kaveri mukaan.

Kilpailupaikalla orille laitetaan punainen rusetti häntää, se ei pahemmin pidä vieraista oreista. Hannes muuten käyttäytyy hyvin, mitä nyt on ehkä hieman levottomampi ympäröivän hälinän vuoksi. Verryttelyssä pitää saada ori heti kuulolle, muuten suoritus voi mennä persiilleen.

3-polvinen

i. R.D. Hampus
rt, 159cm
ii. R.D. Sigfrid
rt, 162cm
iii. R.D. Sigurd
prn, 161cm
iie. Fredrika
rt, 158cm
ie. Jeanette
prt, 156cm
iei. Krooks Öjvind
rt, 157cm
iee. Pernilla
rt, 154cm
e. Supina
tprt, 151cm
KTK-III
ei. Valoilmiö
prt, 154cm
eii. Vaadon Ilmiömäinen
prt, 156cm
eie. Vire
prt, 155cm
ee. Savusuudelma
prt, 147cm
eei. Savumerkki
trt, 152cm
eee. Sesilia
prt, 144cm

Jälkeläiset

- Ei jälkeläisiä

Päiväkirja ja valmennukset

-Ei merkintöjä