Tervetuloa Hukanhelmeen!

Hukanhelmen Suomenratsut on jatkoa edeltävälle tallilleni Kettulalle ja sai alkunsa syyskuussa 2017. Tallia on siitä asti rakennettu hitaasti eteenpäin, virallisesti talli esiteltiin yleisölle 03.05.2018. Inspiraation kadotessa, päätin että Kettulan on parempi sulkea ovensa ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Kuukausien etsinnän jälkeen löysin sopivan tilan, jonne pystyin kuvittelemaan uuden alkumme - tosin täysin toiselta puolen Suomea kuin suunnittelin. Varhais-Suomi, tarkalleen ottaen Raisio on kuitenkin meille juuri täydellinen paikka kaikin puolin. Mikäs sen parempaa kuin katsella keittiönsä ikkunasta laiduntavia suomenhevosia. Hukanhelmen Suomenratsut kasvattaa nimensä mukaisesti suomenhevosia, pääasiassa tallissa on koulupainotteisia hevosia vaikkakin muita ratsastuslajeja kisaavia hevosia löytyy muutamia kappaleita.

Tilalla keskitytään täysin laadukkaiden suomenhevosten kasvatukseen. Kuitenkin pyrkimyksenä kasvatuksessa on painottaan laatuun ei määrään, joten suloisia suomenhevosvarsoja syntyy harvakseltaan. Pitkän ajan tavoitteena on luoda pitkäsukuinen kasvatti, jonka kaikki sukulaiset ovat Hukanhelmen kasvatteja ja kantahevosia. Tallin kasvatit tunnistaa Hukanhelmen ja Hukkalan kasvatusnimistä, jotka kumpikin toimivat etuliitteinä.

Hukanhelmen tallipihasta löytyy kaksi valkoiseksi maalattua modernia tallia, jotka ovat remontoitu täysin 2017 alkuvuodesta. Suuremmassa tallissa on 18 karsinaa ja pikkutallissa taas 12 karsinaa, missä on lisäksi neljä varsomiskarsinaa, joissa joskus saattaa väliaikasesti majailla muitakin kuin kantavia tai varsoneita tammoja. Laajojen maastojen lisäksi tallilla on kaksi maneesia sekä tietenkin kenttä ja hieman kauempana siintää pelto, jossa voi treenata maastoesteitä.

Vielä kerran lämpimästi tervetuloa Hukanhelmen Suomenratsuihin!

Terveisin,
eepu ja tallin väki