Tervetuloa Hukanhelmeen!

TALLI HIATUKSELLA! En pääse koneelle, jossa tallin tarvittavat tiedostot ovat joten tallia ei päivitetä. Pyrin tekemään ostettujen hevosten sivut valmiiksi, vaikkakin ilman kuvia.

Hukanhelmen Suomenratsut on jatkoa edeltävälle tallilleni Kettulalle ja sai alkunsa syyskuussa 2017. Tallia on siitä asti rakennettu hitaasti eteenpäin, ja se esiteltiinkin virallisesti yleisölle 03.05.2018. Inspiraation kadotessa, päätin että Kettulan on parempi sulkea ovensa ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Kuukausien etsinnän jälkeen löysin sopivan tilan, jonne pystyin kuvittelemaan uuden alkumme - tosin täysin toiselta puolen Suomea kuin suunnittelin. Varhais-Suomi, tarkalleen ottaen Raisio on kuitenkin meille juuri täydellinen paikka kaikin puolin. Mikäs sen parempaa kuin katsella keittiönsä ikkunasta laiduntavia suomenhevosia ja juoda lämmintä kaakaota. Hukanhelmen Suomenratsut kasvattaa nimensä mukaisesti suomenhevosia, pääasiassa tallissa on koulupainotteisia hevosia vaikkakin muita ratsastuslajeja kisaavia hevosia löytyy muutamia kappaleita.

Tilalla keskitytään täysin laadukkaiden suomenhevosten kasvatukseen ja tavoitteena on jalostaa tervepäisiä hevosia, jotka soveltuvat mihin tahansa käyttöön. Kasvatit myydään koteihin, jotka on niiden luonteelle sopivin, kuitenkin pyrkimyksenä on että kasvatti soveltuu kilpakentille. Pidemmän linjan tavoitteena on luoda pitkäsukuinen kasvatti, jonka suvussa kaikki hevoset ovat Hukanhelmen kasvatteja ja kantahevosia. Tallin kasvatit tunnistaa Hukanhelmen ja Hukkalan kasvatusnimistä, jotka kumpikin toimivat etuliitteinä.

Hukanhelmen tallipihasta löytyy kaksi valkoiseksi maalattua modernia tallia, jotka ovat remontoitu täysin 2017 alkuvuodesta. Suuremmassa tallissa on 18 karsinaa ja pikkutallissa taas 12 karsinaa, missä on lisäksi neljä varsomiskarsinaa, joissa joskus saattaa väliaikasesti majailla muitakin kuin kantavia tai varsoneita tammoja. Laajojen maastojen lisäksi tallilla on kaksi maneesia sekä tietenkin kenttä ja hieman kauempana siintää pelto, jossa voi treenata maastoesteitä.

Vielä kerran lämpimästi tervetuloa Hukanhelmen Suomenratsuihin!

Terveisin,
eepu ja tallin väki