Päiväkirja

3.2.2014 Kuhmu ja kuus muuta (kirjoittanut ex-omistaja)

Otsikko tiivistää vallan mainiosti maneesiharjoittelun tämänpäiväisen lopputuloksen. Jo alkuun havaitsin Heatin pöllöilevän kuin pahaisenkin kakaran, mutta painoin asian villaisella ja patistin orin töihin. Vielä volteilla kaveri taipui oikein mukavasti ja taivutuksissakin esitti varsin uskottavaa kouluratsua, mutta laukanvaihtojen osuessa kohdalle repesi meininki rasasta. Jossain vaiheessa huomasin nieleväni maneesin tomuja kitusiini mustuaisen vetäessä vauhdikasta rallia toiseen päätyyn uraa mukaillen. Pyydystin ryökäleen ja kapusin takaisin satulaan välittämättä siitä faktasta, että seuraavana aamuna itäisin mustelmia, kuhmuja ja muita yhtä esteettisiä vaurioita. Hepulikohtauksesta johtuen lopputunnin anti oli lähinnä väkinäistä ja jäykkää, parempi menestys toivottavasti ensi kerralla.

15.12.2013 Kenkäkeissi (kirjoittanut ex-omistaja)

Heat kaivoi tänään itsestään esille sen pehmeämmän, hienoisen ylvään puolensa. Ajoitus ei olisi voinut olla sen loisteliaampi, aamukymmeneltä kun ovelle ilmestyi kolkuttelemaan kengittäjä. Itse tallinomistaja pööpöili tuohon aikaan vielä aamutakissaan, mutta ei siitä nolosta insidentistä sen enempää. Täysiverinen oleskeli harvinaisen tyytyväisen oloisena käytävän kettingeissä, kun mies takoi uusia popoja tämän kinttuihin. Tavanomaisesti Heat olisi junaillut jäynän tai pari vierailijan pään menoksi ja omaksi viihdykkeekseen. Nyt kelpaa tepastella huolletuin kavioin taas seuraavat viikot!

2.12.2012 Orinkutaleen mielenilmaus (Heartvillassa tapahtunut, kirjoittanut ex-omistaja)

Olin juuri sopivasti luistellut hyisen talvisella alustalla oritarhoja kohti, kun se iski tajuntaani ‒ tyhjä aitaus ilman tavanomaista ulkoilijaansa. Vimmastuin niin, että olin samoin tein pärähtää persukselleni jäiselle maankamaralle. Haahuilin hätäisesti joka suuntaan, mutta en erottanut jouhikarvaakaan siitä riivatusta ryökäleestä, mokomakin Heat! Vasta hälytettyäni Charlesin tallista paikalle mysteeri alkoi valjeta. Kumma kyllä, jäljet johtivat maneesiin, jonka ovi oli jäänyt aamusella raolleen ranskalaismiekkosen lanattua hiekka-alustaa. Maneesin katsomon edustalla ihmeellinen kahlekuningas seisoi tökkimässä estetolppia turvallaan ja kääntyi hölmistyneenä katsomaan, kun suvaitsimme häiritä herran puuhia. Käppäilin nappaamaan Heatin narun varteen ja tarina sai jokseenkin helpottuneen lopun.