Atorina

Una Donna

virtuaalihevonen
KRJ-I, YLA2, KWPN-I

© Tomasz Siergiej
NimiUna Donna "Donna" RekisterinumeroVH05-012-9082
Rotu, sukupuolihollanninpuoliverinen, tamma Säkäkorkeus, väri158cm, rautias
Syntynyt02.12.2007 (8v 20.12.2008) Koulutuskoulupainoitteinen, taso: Grand Prix
KasvattajaSandra Hallmann evm, maahantuonut nekota OmistajaAtorina (VRL-09525)
13.06.2009 Yleislaatuarvostelu: YLA2 (25 + 31 + 21 + 35 = 112 p.) 15.01.2018 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu: KRJ-I (9 + 40 + 19 + 22 + 15 = 105 p.) 31.05.2018 Hollanninpuoliveristen laatuarvostelu: KWPN-I (4 + 4 + 40 + 9 + 20 + 9,5 = 86,5p.) KTK-kelpoinen

Donna saapui omistukseeni vuonna 2009, hieman raakileena ja hermoheikkona kouluhevosen alkuna. Ostoilmoituksen perusteella en voinut muuta kehua kuin myyjän photoshoppaustaitoja, tamma ei nimittäin ollut tosielämässä lähelläkään sitä aikuisen näköistä lihaskimppua, miltä se kuvissa näytti. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että rautias tamma oli kaunis ja se todellakin tiesi sen. Tamman kaltaista hienohelmaa en ollut vielä eläessäni tavannut, mutta kerta se ensimmäinenki – ja toivottavasti myös viimeinen, kirosin mielessäni harva se päivä.

Hoitaessa Donna on todella levoton, se vain pyörii ja hyörii, ellei sitä heti aluksi laiteta kiinni, vaikkei se siitäkään tietenkään tykkää. Tamma kutiaa milloin mistäkin – joinain päivinä sään ympäriltä ja joskus vatsasta, vähän mielen mukaan ja milloin tekee mieli väläytellä hoitajalle hampaita tai sohaista takajalalla. Vettä tamma kuitenkin inhoaa toden teolla ja harva hoitaja uskaltaa edes yrittää tamman pesemistä, jos päässä on hitusenkaan järkeä jäljellä. Muutenkin tamman hoitaminen on aikalailla sellaista varpailla hiipimistä, ettei Donna-raukka vain säikähdä, loukkaannu ja/tai ota itseensä, jos sen seurassa liikahtaa vähän liian nopeasti. Jotkut jaksavat tätä tapaa noudattaa, minä en, ja vähitellen Donna kyllä tottuu siihenkin, ettei aina mennä sen ehdoilla, vaikka rauhallisuus ja pehmeys onkin sille enemmän mieleen.

Ratsailla tamma ei ole ihan samanlainen kiukkupussi kuin hoitaessa. Se on vain todella herkkä – pienenkin pohkeenhipaisu tai puolipidäte on riittävä apu, joskus jopa pienenpieni painon tai asennon muutos. Donna on todella eteenpäinpyrkivä – hidastaminen saattaa tuntua jopa haastavammalta kuin tempon lisäys – ja sillä on todella mukavat, liitävät askellajit. Tamman selässä ollessaan voisi luulla olevansa paljon suurempikokoisen hevosen selässä. Kisapaikalla Donnalla on tapana olla säikky, vähän liian hereillä ja vähän liian tietoinen ympäristöstään. Kunnon lämmittely ja kisapaikkaan tutustuminen saa tamman yleensä rentoutumaan ja keskittymään suoristukseensa normaaliin tapaan.

Sukutaulu

Isälinja: Make Me Lose My Mind (evm)     Emälinja: Primadonna (evm)
i. Make Me Lose My Mind
kwpn rn 165cm
evm
ii. Everything Is Not OK
kwpn rt 159cm
iii. Final Countdown
iie. The Most Beautiful
ie. Pretty Mind
kwpn trn 165cm
iei. Jack Smith
iee. Dirty Ice Cream
e. Primadonna
kwpn rt 158cm
evm
ei. Primus
kwpn m 161cm
eii. Figaro
eie. Come Dance with Me
ee. Fancy Pants
kwpn rn 164cm
eei. So Long Suckers He Said
eee. Oh No

Donnan sukujuurista löytyy paljon hienoja hevosia, jotka ovat menestyneet niin kilpailuissa kuin näyttelyidenkin rintamalla. Sen isä, Make Me Lose My Mind, on juuri sopiva esimerkki monitaiturista. Ori on nykyään suosittu jalostusori ja sitä näkee paljon näyttelyissä ja kilpakenttien palkintojenjaoissa. Make Me Lose My Mind aloitti kilpauransa kasvattajansa Albert Schiereilandin kanssa koulukentillä. Albert oli ajatellut pitää orin itsellään, mutta sai siitä niin hyviä tarjouksia, että myi orin oikein mielellään eteenpäin ja kohta se olikin jo muuttanut Isoon-Britanniaan, jossa ori asui aina kuusivuotiaaksi asti. Ensimmäiset vuodet kilpakentillä eivät olleet orille mitenkään merkittäviä - se ei oikein pärjännyt, saatikka yltänyt sijoituksille, joten ori myytiin takaisin Hollantiin, mutta tällä kertaa Stal Jeneverbesiin, jonka omistaja ajatteli ottaa orin heti jalostuskäyttöön. Tallin omistajan tytär sai orin liikutuksen huolehdittavakseen ja pitkän työskentelyn jälkeen ori olikin elämänsä kunnossa ja kahdeksanvuotiaana sitä nähtiin kilparadoilla jo todella usein. Make Me Lose My Mind asuu vieläkin Stal Jeneverbesissä ja sillä on pelkästään Hollannissa reilu parikymmentä jälkeläistä.

Donnan isänisä on upeaakin upeampi rautias hollantilainen puoliveriori Everything Is Not OK. Sen kasvattaja on Balt Odalric - esteradoilla jo tutuksi tullut kilparatsastaja. Baltin ainoa kouluratsastuksessa kilpaileva hevonen onkin juuri Everything Is Not OK. Hän osti orin, sillä se on kotoisin upeasta suvusta ja orin kasvattaja tarjosi hänelle oria ensimmäisenä eikä kyseisen kasvattajan hevosia saakaan muuten millään, ellei ole valmis maksamaan mansikoita. Balt koulutti orin sen kasvattajan kanssa yhdessä ja se pääsikin jo nuorena Grand Prix tasolle. Balt halusi ehdottomasti opettaa orille vähän esteidenkin saloja eikä ori ollutkaan yhtään hassumpi esteratsu, vaikka onkin peräisin täysin koulupainotteisesta suvusta. Nykyään Everything Is Not OK viettelee leppoisia eläkepäiviä Baltin tallissa.

Pretty Mind - tästä hevosesta kuullaan vieläkin, vaikka se menehtyi ollessaan vain yhdeksänvuotias. Pretty Mind kuului eläessään kouluratojen kärkiporukkaan. Oli ihme, jos tämä hevonen ei vienyt vaativissa luokissa ensimmäistä tai toista sijaa. Pretty Mindin kanssa kilpaili tamman omistajan tytär Selena Vliet, joka pääsikin tämän tamman johdosta koulukilparatsastajien aateliin ja eliittiin, ja jota yritettiin saada hinnalla millä hyvänsä eri talleille kilpailijattareksi. Selenalle olikin kova paikka, kun Pretty Mind kaatui tarhassaan niin, että se oli pakko lopettaa. Vaikka tamma oli luonteeltaan kipakka ja temperamenttinen, se oli kouluratsuna mitä upein näky!

Donnan emänpuoleinen suku on täynnä hienoja kilparatsuja, jotka ovat moni kotoisin tuntemattomilta kasvattajilta, mutta nousseet sitten kuuluisuuteen. Donnan emä Primadonna ei kuitenkaan kuulu näihin hevosiin, sillä se on kotoisin suurelta puoliverisiittolalta, joka tunnetaan Hollannissa upeista kasvateistaan sekä varsinkin hienoista ja menestyneistä jalostusoreista. Primadonnan luonne on pitkälti samanlainen kuin Donnankin, mutta ehdottomasti tammojen lähes samanlainen ulkonäkö saa katseet kääntymään. Primadonna on siis varsansa tavoin rautias tamma, jolta löytyy säkäkorkeutta myös 158cm. Primadonna asuu kasvattajallaan vielä nykyäänkin eikä sitä olla hevillä sieltä poiskaan myymässä, sillä tamma on osoittautunut hienoksi tammaksi, vaikka periyttää jälkeläisilleen neitimäisen luonteen.

Donnan isänisä on taas aivan eri luokkaa, sillä Primus on hyväluonteinen ja ihmisten kanssa todella hyvin juttuun tuleva kokonaan musta hollantilainen puoliveriori. Primus on kotoisin samalta kasvattajalta kuin Primadonna ja Donna. Se on ensimmäinen ori, joka on jäänyt omalle kasvattajalleen, mutta ikää orilta löytyykin jo paljon ja kilparadat se on jättänyt taakseen jo aikoja sitten. Primus oli juuri jokaisen kasvattajan unelmavarsa - hyväluonteinen, kotoisin upeaakin upeammasta suvusta ja rakenteeltaan juuri oikeanlainen. Iän karttuessa Primus osoittautui myös todella hienoksi kilpahevoseksi. Se kilpaili Grand Prix -luokissa kasvattajansa kanssa ja haali ruusukkeita ja palkintoja vinot pinot. Primus lähti myös ulkomaille usein kasvattajansa kanssa kilpamatkoille, jolloin se sai paljon huomiota ja niitti mainetta itselleen, joten monet tammojen omistajat laskivat sekunteja orin jalostuskausien alkamiseen!

Isänemä Fancy Pants on ruunikko hollantilainen puoliveritamma, joka on kotoisin pieneltä kasvattajalta. Sen kasvattaja, Petrus Peterken, omistaa viiden hevosen tallin. Petrus kilpailee aina ajoittain hevosillaan, muttei hänen hevosiaan voi sanoa kilpahevosiksi. Petrus sattui kuitenkin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siitä lähti hänen nousukautensa! Hän oli kilpailemassa Fancy Pantsillä eräissä kilpailuissa, joissa Donnankin kasvattaja oli. Kasvattaja näki Fancy Pantsin kouluradalla ja meni heti Petruksen juttusille, sillä hän näki tammassa paljon potentiaalia. Petrus suostui kauppoihin oikein mielellään ja kohta Fancy Pants pääsikin oikein kovaan ja kunnolliseen treenaukseen eikä mennyt kauaakaan, kun tammaa alkoi nähdä kilparadoilla. Petrus sai paljon huomiota osakseen ja nykyään hänen kasvateistaan käydäänkin kunnon kauppaa. Kasvatteja onkin nykyään reilusti enemmän tarjolla, sillä Petrus perusti yhteisen tallin erään hänen kasvatistaan kiinnostuneen hevosmiehen kanssa. © Brenda

Jälkeläiset

Donnalla on 9 jälkeläistä (2 kadonnut).
s. 30.04.2009 kwpn o Early Daylight orista Hot Shot
s. 03.06.2009 kwpn t Deanne Rust orista Hot Shot
s. 22.02.2014 kwpn t Fleur Blanche BAP orista Fos Artex
s. 09.05.2014 kwpn t Umbrella BAP KRJ-II, YLA2 orista Moch's Wonderbaar
s. 01.04.2016 kwpn t Friimousse BAP KTK-III orista Salute
s. 19.09.2017 kwpn o Like It Tough At KTK-kelp. orista Like It Rough
s. 22.10.2017 kwpn t Ultima At orista Victarion

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus:

KRJ vaikeustaso /
Ominaisuuspisteet p.
Tahti ja irtonaisuus p.
Kuuliaisuus ja luonne p.

KRJ Cup -sijoitukset:

KRJ Cup /

KRJ:n alaiset sijoitukset:

96 kpl
KRJ - 05.04.09 - kutsu - GP - 3/47
KRJ - 06.04.09 - kutsu - GP - 7/60
KRJ - 13.04.09 - kutsu - IntII - 6/50
KRJ - 13.04.09 - kutsu - GP - 2/50
KRJ - 13.04.09 - kutsu - Kür GP - 5/50
KRJ - 15.04.09 - kutsu - GP - 2/50
KRJ - 15.04.09 - kutsu - Kür IntII - 4/50
KRJ - 17.04.09 - kutsu - GP - 1/40
KRJ - 17.04.09 - kutsu - GP - 5/40
KRJ - 17.04.09 - kutsu - GP - 4/40
KRJ - 18.04.09 - kutsu - GP - 1/40
KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 2/40
KRJ - 19.04.09 - kutsu - GP - 2/40
KRJ - 20.04.09 - kutsu - GP - 6/40
KRJ - 21.04.09 - kutsu - GP - 6/40
KRJ - 21.04.09 - kutsu - GP - 4/40
KRJ - 22.04.09 - kutsu - GP - 2/40
KRJ - 22.04.09 - kutsu - GP - 6/40
KRJ - 23.04.09 - kutsu - GP - 5/40
KRJ - 23.04.09 - kutsu - GP - 3/40
KRJ - 23.04.09 - kutsu - GP - 4/40
KRJ - 24.04.09 - kutsu - GP - 4/32
KRJ - 24.04.09 - kutsu - GP - 6/50
KRJ - 25.04.09 - kutsu - GP - 3/36
KRJ - 28.04.09 - kutsu - GP - 6/98
KRJ - 29.04.09 - kutsu - IntII - 4/100
KRJ - 30.04.09 - kutsu - GP - 2/29
KRJ - 02.05.09 - kutsu - GP - 2/98
KRJ - 05.05.09 - kutsu - GP - 1/50
KRJ - 05.05.09 - kutsu - GP - 5/50
KRJ - 06.05.09 - kutsu - GP - 5/50
KRJ - 06.05.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 06.05.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 1/50
KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 1/50
KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 3/50
KRJ - 07.05.09 - kutsu - GP - 3/50
KRJ - 08.05.09 - kutsu - GP - 1/50
KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 5/50
KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 6/50
KRJ - 09.05.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 10.05.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 10.05.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 10.05.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 10.05.09 - kutsu - GP - 5/50
KRJ - 10.05.09 - kutsu - GP - 6/50
KRJ - 11.05.09 - kutsu - GP - 5/50
KRJ - 11.05.09 - kutsu - GP - 3/50
KRJ - 12.05.09 - kutsu - GP - 7/50
KRJ - 12.05.09 - kutsu - GP - 6/50
KRJ - 14.05.09 - kutsu - GP - 3/50
KRJ - 15.05.09 - kutsu - GP - 7/50
KRJ - 15.05.09 - kutsu - GP - 1/50
KRJ - 20.05.09 - kutsu - GP - 2/50
KRJ - 22.05.09 - kutsu - IntI - 2/41
KRJ - 22.05.09 - kutsu - GP - 7/50
KRJ - 24.05.09 - kutsu - GP - 2/38
KRJ - 26.05.09 - kutsu - GP - 1/40
KRJ - 27.05.09 - kutsu - GP - 3/50
KRJ - 30.05.09 - kutsu - Kür GP - 1/50
KRJ - 31.05.09 - kutsu - Kür GP - 6/50
KRJ - 31.05.09 - kutsu - GP - 5/50
KRJ - 31.05.09 - kutsu - GP - 4/30
KRJ - 01.06.09 - kutsu - GP - 6/100
KRJ - 02.06.09 - kutsu - GP - 5/100
KRJ - 02.06.09 - kutsu - GP - 3/100
KRJ - 02.06.09 - kutsu - GP - 8/100
KRJ - 02.06.09 - kutsu - GP - 9/100
KRJ - 04.06.09 - kutsu - GP - 7/100
KRJ - 05.06.09 - kutsu - GP - 2/100
KRJ - 05.06.09 - kutsu - GP - 6/100
KRJ - 05.06.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 06.06.09 - kutsu - GP - 6/100
KRJ - 06.06.09 - kutsu - GP - 5/100
KRJ - 07.06.09 - kutsu - GP - 9/100
KRJ - 07.06.09 - kutsu - IntII - 8/76
KRJ - 08.06.09 - kutsu - GP - 3/80
KRJ - 09.06.09 - kutsu - GP - 3/50
KRJ - 09.06.09 - kutsu - GP - 4/50
KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 1/42
KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 2/100
KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 5/100
KRJ - 10.06.09 - kutsu - GP - 5/100
KRJ - 11.06.09 - kutsu - GP - 3/100
KRJ - 12.06.09 - kutsu - Kür GP - 1/50
KRJ - 13.06.09 - kutsu - Kür GP - 4/50
KRJ - 16.06.09 - kutsu - GP - 2/40
KRJ - 17.06.09 - kutsu - GP - 6/50
KRJ - 19.06.09 - kutsu - GP - 2/40
KRJ - 19.06.09 - kutsu - GP - 5/40
KRJ - 19.06.09 - kutsu - GP - 4/60
KRJ - 20.06.09 - kutsu - GP - 1/40
KRJ - 20.06.09 - kutsu - GP - 4/40
KRJ - 21.06.09 - kutsu - GP - 8/80
KRJ - 29.06.09 - kutsu - GP - 2/50
KRJ - 30.06.09 - kutsu - GP - 3/50

NJ-näyttelyt:

10.05.2018 NJ Adina irtoSERT pt. Kati
16.05.2018 NJ Stud Roibrant irtoSERT pt. Vibaja

Päiväkirja ja muuta

Varustelokero
Koulusatula, yleissatula, kankisuitset Väreinä musta ja hopea Muut varusteet tummansinisiä tai valkoisia
Muuta huomioitavaa
Tarhataan muiden tammojen kanssa.
Historiaa

Donnan historia on yllättävän pitkä ja vivahdeikas. Donna siirtyi nekotan omistukseen vuosien 2008 ja 2009 välillä ja jäi asumaan silloiselle Rustler-tallille. Donna oli yksi ensimmäisistä kilpahevosistani ja alkoi kilpailemaan kanssani porrastetuissa koulukilpailuissa. Tamma sai muutaman varsan, joista jopa kolme olivat oristani Hot Shotista, joka oli yksi huippukouluhevosistani myös. Sen jälkeen kun Donna voitti YLA2-palkinnon vuoden 2009 kesäkuussa, tamman käyttö jäi vähemmälle ja päädyin myymään sen. Sen jälkeen en paljoa ajatellutkaan sitä, tamma taisi siirtyä omistajalta toiselle ja saada muutaman varsan lisää. Kunnes eräänä syksyisenä päivänä vuonna 2017, 8 vuoden jälkeen, satuin keskustelemaan myytävistä hollantilaisista puoliverisistä ja Una Donna tuli puheeksi. Olin äimistynyt – tamma oli vielä elossa ja todellakin halusin sen takaisin. Jälleennäkeminen tamman kanssa oli täynnä tunteita ja tiesin, että tamma oli nyt juuri siellä, mihin se kuului.


17.09.2009, kirjoittanut Brenda – kouluvalmennus

Donnan työskentely oli oikein hyvää, mutta se selvästi vaati sinulta paljon ja otti heti nokkiinsa, jos pidit ohjista liian tiukasti etkä myödännyt. Alkukäynnit ja -verryttely meni ihan mukavasti. Aluksi teimme peruutuksia ja pysähdyksiä, mitkä sujuivat teiltä leikiten. Pitkään paikallaan Donna ei kuitenkaan tykännyt seistä ja aluksi sen peruutukset olivat aika vastahakoisia ja kiemurtelevia, mutta lopussa sain ihastella sulavaa yhteistyötänne. Valmennuksen puolessa välissä saitte tehdä laukanvaihtoja ja laukannostoja. Donna pysyi aivan täydellisesti avuillasi koko ajan eikä minun tarvinnut korjailla pieniä virheitä kuin muutaman kerran. Kiitoksia paljon hienosta valmennuksesta, olisin mielelläni katsellut tuollaista koulutaituriparia pidempäänkin!


01.10.2017, kirjoittanut nekota – "Jälleennäkeminen"

Kun kuulin Donnan olevan taas myynnissä, en epäröinyt hetkeäkään ottaa yhteyttä sen omistajaan ja tarjota sille loppuelämänsä kotia, olinhan ollut sen ensimmäinen omistaja tamman kasvattajan jälkeen. Ajoin ennätysnopeasti paikan päälle hakemaan tammaa itse ja olin todella hermostunut koko matkan. Muistaisiko tamma minua? Se oli ollut omistuksessani pitkään, käynyt jo lukuisat kilpailut saavuttaen kymmeniä sijoituksia Grand Prix -tasolla ja saanut Yleislaatuarvostelusta toisen palkinnon. Nyt minulla oli sille taas suuret suunnitelmat, kun tilanteeni on parempi kuin silloin – tavoittelisimme kantakirjausta ja kouluratsastuksen laatuarvostelua. Tamman saavutuksilla nämäkin varmasti tavotettaisiin piakkoin.

Saavuttuani paikan päälle, Donnan nykyinen omistaja lähti pikaisten tervehdysten jälkeen hakemaan tammaa ja minä jo allekirjoitin paperit sillä aikaa. Steppailin paikoillani kuin mikäkin hermostunut täysiverinen, kun odotin raudikon tamman saapuvan. Ja sieltähän se tuli, aivan yhtä upean näköisenä kuin aina. Saatoin tirauttaa kyyneleen tai pari, kun menin tervehtimään tammaa ja se hyvin lempeästi ja rauhallisesti nuuski takkiani. Mun tamma tää on, on aina ollut ja tulee aina olemaan.


04.11.2017, kirjoittanut Isla.T – kouluvalmennus

Rautias tamma Una Donna ravaili kentän uraa pitkin tasaisesti ja hyvässä muodossa. Nekota verrytteli tammaa volttien ja kiemuraurien avulla, sekä suoritti ratsullaan näyttävästi myös ravipohkeenväistöjä. "Tänään vuorossa siirtymisiä ja koottujen askellajien hiomista," sanoin ratsastajalle, joka nyökytteli vastaukseksi keskittyessään tamman kanssa työskentelyyn. Ensimmäisenä tehtävänä annoin ratsukolle siirtyä nelikaariselle kiemurauralle kootussa ravissa, jonka puolessa välissä olisi pysähdys neljän sekunnin ajan ja koottuun raviin takaisin siirtyminen. Donna kokosi itsensä hyvin ja kääntyi kiemurauralle hieman päätään viskoen, josta huomautin. Nekotan antaessa ohjilla hieman tilaa tammalle loppui pään viskominen ja pysähdyksen jälkeinen siirtymä sujuikin hienosti. Ratsukko toisti tehtävän vielä toiseen suuntaan ja se meni vielä paremmin ensimmäiseen verrattuna, vasen kierros saattoi olla tammalle se vahvempi suunta. "Sitten koottuun laukkaan siirtyminen, päädyissä pysähdys uralla ja kootussa laukassa pääty-ympyrä," sanoin seuraavaksi tehtäväksi Nekotalle. Tammalta nousi laukka kevyesti, eikä kokoamista tarvinnut tehdä uudestaan sen pysyessä jokaisen siirtymän jälkeen koottuna itse. Ympyrää edeltävä pysähdys oli hieman hätäinen, mutta nosto laukkaan ja ympyrä itsessään sujuivat hyvin. Tammalla oli energiaa selvästi tänään, joten se varmasti selitti hätäiset pysähdykset. Kaksi kertaa tehtävän tehneenä kumpaankin suuntaan, pyysin ratsastajaa siirtämään tamman koottuun raviin. Keskellä lyhyitä päätyjä olisi kootussa käynnissä takaosankäännös ja pitkillä sivuilla koottua ravia, mutta tehtävän vaikeuttamista varten heidän piti pysähtyä kera neljän askeleen peruutuksen keskellä pitkää sivua. Peruutukset olivat mallikelpoisia suorituksia, mutta jokainen siirtymä eteenpäin vaikutti hätäiseltä ja malttamattomalta. Donna pysyi hyvin koottuna, mutta se ei selkeästi nauttinut näistä siirtymisistä, vaan olisi ehkä ollut tyytyväinen vauhdikkaammasta valmennuksesta. Nämäkin kuuluivat silti kouluhevosen arkeen ja liikkeisiin, joten joskus niitäkin on hiottava. Loppupeleissä valmennus kuitenkin meni ihan nappiin, sillä ainoastaan eteenpäin siirtymisissä oli pientä ongemaa.


25.11.2017, kirjoittanut nekota – "Maastolenkki tai jotain sinne päin"

Olin kokenut harvinaisen pahan päivän, joten päätin satuloida tutun ja turvallisen Donnan pientä, rauhallista maastolenkkiä varten. Ulkoilma ja rauhallinen tallailu tienvarressa varmasti selventäisi ajatuksani ja olisi mukavaa vaihtelua hieman sivussa olleelle siitostammalle tämän viimeisen varsan syntymisen jälkeen. Lenkki alkoi oikein mukavasti, Donna oli mukavan hereillä mutta kulki rentona ja kaula pitkällä, mutta kuten odottaa saattaa, ei se päättynyt yhtä hyvin. Ohjia kootessani muutaman minuutin kävelyn jälkeen Donna säikähti jotain niinkin pelottavaa kuin lentoon lähtevää lintua. Taisin itsekin hieman säikähtää ja vielä huonon otteen kanssa lensin ojaan. Jes. Tamma lähti laukkaamaan kotia kohti ja minä kohta tallustin perässä hieroen hieman kipeytynyttä niskaani. Tallille päästyäni ongin Donnan kukkapuskasta ja ratsastin sillä puolen tunnin koulutreenit tutussa ja turvallisessa maneesissa.