Mutala Oriit Tammat Kasvatus

Vuornan Rustiikki

KTK-III
 • Vuornan Rustiikki "Rusa", VH17-018-1663
 • suomenhevonen, ori

 • 150cm, rautias
 • syntynyt 09.09.2017 9-vuotias
 • koulupainoitteinen, taso: Vaativa B (re: 90cm)

 • kasvattanut Vuorna
 • omistaa nekota (VRL-09525)
 • Kuvat © Flickr, Cherie (CC BY-NC)
 • Tämä on virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla oleva tieto on keksittyä.
 • This is a sim game horse. Everything on this site is fictional.

 • 20.11.2017 KTK-III (14 + 15 + 17 + 16 = 62p.)
 • Suku

  isä Mahonki
  rautias, 155cm
  KRJ-I, SLA-I, YLA2
  ii. Honka
  rn 154cm, evm
  iii. Honkonen
  iie. Karpalotilhi
  ie. Mahla
  vrt 156cm, evm
  iei. Hurmurin Varjo
  iee. Marjukka
  emä Jängän Helmi
  rautias, 145cm
  KRJ-I, SLA-II, ERJ-II
  ei. Kurkiniemen Kasanova
  rtkm 153cm, evm
  eii. Hengenvaara AS
  eie. Nurmelan Nomini
  ee. Jängän Helinä
  vprt 144cm, evm
  eei. Kuuran Hessu
  eee. Tammiston Hertta

  1. s. 05.10.2017 suomenhevosori Mutalan Patina KTK-III e. Koistilan Helmiira
  2. s. 10.11.2017 suomenhevostamma Tuulenpesän Ruska e. Helmiahon Kaamoshilla
  3. s. 14.11.2017 suomenhevostamma Mutalan Rosokuu e. Tuulenpesän Kuunkuiskaus

  Kilpailutulokset

  KRJ taso /
  Kouluratsastus p. Kuuliaisuus ja luonne p. Tahti ja irtonaisuus p.

  Cup-sijoitukset
  31.10.2017 KRJ Cup Helppo A – 16/321

  Näyttelyt
  06.10.2017 VSN-näyttelyt – RCH, 39p. (pt. dookie)

  Päiväkirja ja valmennukset

  Historiaa

  Kun ensimmäisen kerran ratsastin 3-vuotiaalla Rustiikilla, ensimmäinen ajatukseni oli hell no, tämä ori ei lähde mukaani. Lukuisien puoliveristen jälkeen Rustiikki eli Rusa tuntui allani liian tukevalta, liian matalalta ja liian suomalaiselta. En kuitenkaan antanut periksi, vaan päätin antaa orille mahdollisuuden juuri siinä ja sillä hetkellä. Olin jo ihastunut sen ulkonäköön, mikä oli syy miksi olin kiinnostunut siitä alun perin. Jääräpäinen ori oli hyvin perinteisen suomenhevosen näköinen vaaleine, pitkine jouhineen. Yritin pitää tämän mielessäni, kun tunnustelin orin jäykän oloisia askelia ja kannustin sitä eteenpäin. Kun orin askel pehmentyi ja piteni, tunnelin päässä alkoi näkymään valoa. Ehkä tämä ei olekaan niin toivoton tapaus, kävi mielessäni sekunnin murto-osa ennen Rustiikin äkillistä sivuliikettä. Menetin tasapainoni hetkeksi, kun ori otti sivuaskeleen oikealle ja lähti hurjaan laukkaan kohti kentän kaukaisinta kulmaa. Rauhoittelin sitä äänellä ja vedin ohjista, ja ori lopulta pysähtyi lähellä sitä kulmaa, jota kohti se oli lähtenyt laukkaamaan mielivaltaisesti. Mitä se säikähti, kukaan ei tiennyt. Ihmeissäni jatkoin orilla ratsastamista, eikä samaa enää tapahtunut ja orin askelet alkoivat tuntua mukavammilta ja itsevarmemmilta. Itse olin kyllä kaikkea muuta kuin epävarma. Tämä ori tarvitsee taitavan ratsastajan, se oli varmaa. Kun mietin kauppojen perumista, mielessäni toistui vain entä jos jätän sen ostamatta, joku muu ostaa sen ja ori menestyy loistavasti? Katuisin sitä varmasti ja ennen kuin huomasinkaan, seisoin pöydän ääreen kumartuneena kynä kädessä ja kysyin mihin allekirjoitan.


  16.09.2017 – päiväkirjamerkintä – kirjoittanut nekota

  Rustiikki vie monen sydämen ulkonäöllään, mutta minun sydämeni se vei eräänä sunnuntai-iltana syyskuussa. Muut hevoset olivat jo tallissa, kun päätin satuloida Rusan ja viedä sen maastolenkille. Ori ei ollut ollut tallissa vielä kauaa, ja siitostallin hälinä ja hulina olivat tehneet siitä hieman hermostuneen. Arvelin, että rentouttava maastolenkki veisi sen mielen muualle ja se ehkä viihtyisi tallissa paremmin. Kun ori oli satuloitu, talutin sen tallin pihaan ja nousin sen selkään. Jykevä kylmäverinen seisoi tottelevaisesti paikoillaan ja lähti liikkeelle vasta, kun tunsi pohkeideni puristuksen kyljissään. Päätin lähteä uudelle maastoreitille ja annoin Rustiikin kulkea pitkään pitkin ohjin ja rauhalliseen tahtiin. Ylämäkeen tultaessa kokosin ohjat ja kannustin Rustiikkia kiipeämään. Ori kuitenkin pysähtyi kuin seinään mäen juuressa. Kurtistin kulmiani ja puristin pohkeillani kovemmin. Ei mitään liikettä. Vasta kun napautin oria raipalla, se lähti hyvin epävarman oloisena kiipeämään. Ei mennyt aikaakaan, kun sain selville syyn, miksei se kiivennyt. Yhtäkkiä maa Rusan kavion alla petti ja alkoi valua mäkeä alaspäin, Rusa mukana. Orilla oli jalat kuitenkin tukevasti ja se tuntui olevan valmistautunut siihen, joten valuimme turvallisesti alas. Olin ällistynyt ja täysin varma, että Rustiikki näki maasta, ettei se kestäisi, mitä minä en todellakaan nähnyt. Kiitin oria kovasti ja jatkoimme matkaa eri suuntaan miettiessäni, kuinka pahasti olisi voinut käydä, jos ori olisi lähtenyt liukumaan alas ilman, että se olisi aavistanut mitään. Kiitin oria toisen kerran ja luotin oriin enemmän kuin koskaan.


  24.10.2017 – päiväkirjamerkintä – kirjoittanut nekota

  Pienimuotoinen paniikki tuli päälle, kun muistin, että Rusa piti ilmoittaa tämän kuun kantakirjaustilaisuuteen ja menin muina miehinä katsomaan osallistujamäärää osallistujamäärää: 59/60. Hetken epäröinnin, epätoivon ja raivon sekaisen hetken jälkeen ajatukseni selkenivät ja päätin kuitenkin yrittää: No, kyllä tässä vielä kerkee! Salamannopealla vauhdilla väsäsin sähköpostin, jolla ilmoitin orin tilaisuuteen ja pidin peukkuja. Jännäkakkahan siinä melkein tuli, kun mitään ei kuulunut eikä sivuja päivitetty. Lopulta sitten huomasin, että kappas, Rusa oli ilmestynyt sivun jatkeeksi – pääsimme kuin pääsimmekin mukaan tilaisuuteen! Nyt sitten pidetään peukkuja että jonkinlainen palkinto sieltä tulisi – Rustiikki tuskin saa mitään ykköspalkintoa jos realistisesti ajatellaan, joten olemme tyytyväisiä kakkoseen tai kolmoseenkin.