Atorina

Painajainen Hollannissa

Vanha talli paloi poroksi ja olin vain iloinen, kun sain aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä. Muutin Alankomaihin jäljelle jääneiden hevosten kanssa ja perustin tallin, joka sai nimekseen Atorina. Suunnitelmat olivat suuret – huipputason kisahevosia, puoliveristen jalostusta ja vain parasta laatua. Aika nopeasti huomasin, ettei se ollutkaan niin loisteliasta kuin olin luullut. Hevoset olivat luonteeltaan jokainen kamalampi toistaan, toiset täysiä hermoraunioita ja mahdottomia käsitellä. Hermoraunioksi minäkin olin lähellä tulla, kun jokaisesta hevosesta alkoi löytymään tällaisia piirteitä. Ja enhän minä nyt niistä voinut luopua, vaan tekisin kaikkeni, että niistä tulisi käyttökelpoisia kilpa- ja siitoshevosia. Ja vähitellen minä olen siinä onnistunut.

Atorina on virtuaalinen puoliverisiittola, joka sijaitsee Alankomaissa lähellä merta. Hevosia löytyy laidasta laitaan, useita eri kantakirjoja, mutta kuitenkin pääosin hollanninpuoliverisiä sekä sen jalostukseen sopivia kantakirjoja. Hevosemme kilpailevat joko koulu- tai esteratsastuksessa, muutama molemmissa, ja kaikki tavoittelevat pääsyä niille parhaille koulutustasoille. Kasvatustoimintamme on aktiivista ja varsoja syntyy melko usein sekä talliin jääviksi että myytäviksi. Tallissamme majailevat hevoset kilpailevat, ovat jalostuksessa ja tähtäävät laatuarvosteluihin sekä kantakirjaan.

Tallissa asuu tällä hetkellä yli 100 hevosta, joten joukosta löytyy vaikka minkälaista yksilöä. Suosittelen tutustumaan hevosiin ja ottamaan yhteyttä, mikäli tilausvarsa tai astutus kiinnostaa. Atorina on rento paikka, jossa kaikki tehdään omalla tahdilla emmekä me mitään sen enempää keneltä muultakaan vaadi. Olet siis tervetullut!

nekota | VRL-09525 | sähköposti | keskusta

Tallia päivitetty viimeksi heinäkuussa 2020
Kävijöitä kavijalaskuri syyskuusta 2017 alkaen

Muista äänestää VRL:n tallilistalla!


Tallipäiväkirja

01.12.2017 Koko tallin väki suri, kun rakas Dusty siirtyi vihreämmille laitumille. Tamma oli jo todella vanha ja eli kyllä täyden elämän. Huomio siirtyi hetkeksi pois hienoista tuloksista, joita saimme eilen – Paavo toi kotiin laatuarvostelusta ERJ-I-palkinnon ja Dessa ERJ-II. Ehkä juhlimme näitä myöhemmin, kun suru on jo hieman laantunut.

19.11.2017 Atorina on (taas) saamassa uuden ulkoasun, vähän aikaa sivut voivat olla sekavat kahden ulkoasun välillä, mutta toivottavasti saan tämän pian kuntoon! Sillä välin talliin on muuttanut muutama uusi tuontihevonen, jotka tulevat yleisesti tarjolle jalostukseen kisattuaan muutaman vaikeustason eteenpäin kouluratsastuksessa. Saimme taas kerran olla ylpeitä, kun Rontti ja Keeta toivat kotiin ykköspalkinnot kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta! Ensi kuun tilaisuuteen on ilmoitettu meidän oma kasvatti Farre, pidetään peukkuja sillekin!

05.11.2017 Tälle vuodelle on otettu oikein loppukiri taukovuosien rinnalle – kahden kuukauden aikana kuusi hevosta on ilmoitettu lajiensa laatuarvosteluihin, Dani ja Indi tuoden ykköspalkinnot esteratsastuksen laatuarvostelusta ja neljä muuta vielä odotellen tuloksia. Flare, Ria ja Keeta toivat kotiin hyvät kantakirjauspalkinnot (yksi ykkönen ja kaksi kakkosta) ja tässäkin kuussa on tilaisuuteen ilmoitettu kolme hevosta, yksi niistä ollen meidän oma kasvatti Caito.