ratsuponitamma (49.9%) VH00-000-0000 25/04/-13, ikä vkk, lsi vej skpsk kjko vtj tkvsk kjko otj psk kjko, 140cm
HeB, 120cm (este) kasvattaja Wyonn omistaja Leijonalaakso VRL-08085 tunnit Helppo C-Helppo B (+ Vaativat esteet)

kuvaa klikkaamalla kuvagalleriaan

Lexi on sähäkkä. Se ei pidä uusista jutuista eikä aina vanhoistakaan. Siksi Lexin kanssa saa aina olla vähän varovainen. Mutta sanokaa minun sanoneen, ketään tamma ei satuttaisi ikimaailmassa! Lexi on ystävällisin otus, jota olen koskaan nähnyt. Se rakastaa rapsutuksia ja huomiota sekä mieluusti tunkisi syliin saakka. Tamma on niin ihana, että se olikin pakko ottaa mukaan Wyonn Sportpaardenista kun siellä vierailin tutustumassa kansainvälisiin talleihin.

Karsinassaan Lexi on vähän rauhaton ja sen on pakko koko ajan olla selvillä mitä siellä tapahtuu. Ruoka-aikaan tamma omistaa huonon tavan kauhoa jaloillaan ja uhitella muille hevosille hyppimällä sekä mahtailemalla. Hoitaessa Lexi tosin, tietenkään, ei tee yhtään mitään. Sitä ei tarvitse pistää edes kiinni, koska Lexi osaa seisoa kauniisti paikoillaan kaikkien hoitotoimenpiteiden ajan. Koko ajan hereillä oleva voikko onkin aina höristen korvat heiluen vastassa kun karsinaan menee. Sille on aina pakko antaa paljon rapsutuksia. Harjoille Lexi on hieman herkkä ja siksi se on parasta hoitaa pehmeällä harjalla jos ei ole paljon kuraa pinnassa. Jalkansa Lexi nostaa kauniisti, mutta on kärsimätön pitämään niitä ylhäällä.

Taluttaessa Lexi tykkää ravata hiljakseen vieressä. Joskus hieman hankala ja säikky tamma on vauhdikas eikä pidä himmailusta. Toisaalta komentamisesta se ottaa vähän nokkiinsa... Kun pitää reipasta tahtia yllä, se ei ehdi ajatella turhia.

Ratsastaessa yli-innokas tamma on hieman säikkyvä ja kuumuva, jonka vuoksi käy vielä vain kokeneiden tunneilla. Suurin syy tähän on Lexin herkkyys, jonka vuoksi se ottaa nopeasti nokkiinsa jopa ymmärtämättään. Se yrittää aina tehdä parhaansa ja tekee mitä siltä pyydetään ilman suurta vänkäämistä. Lexin pää vain käy kaksi kertaa kovempaa kuin muu maailma. On siis ymmärrettävää, että suurin ongelma tämän tamman kanssa on rennoksi ratsastaminen. Mutta mikä unelma se onkaan, kun sen siihen mielentilaan saa! Lexi ei ehkä ole mikään helpoin ratsastettava, mutta palkitseva. Se ei koskaan pukita, vaikka mikä olisi. Kuumuessaan saattaa vähän nousta ylöspäin, mutta hallittavissa.

Lexi on entinen kansallisen tason esteponi, joten se tietää mitä tekee kun hypätään. Kisakäyttöön tamma oli hieman liian arka, joka ei stressaantuessaan enää hypännyt, mutta Leijiksessä on jo opettanut monet esteratsastuksen saloihin. Lexin kanssa on hyvä treenata, ja vaikka se onkin hieman hankala pitää kurissa vauhdin vain kasvaessa esteiden lähettyvillä, on siinä ainesta moneen.

Maastossa Lexi käy vain tuttujen ihmisten kanssa, koska on niin arka ja "pakenee paikalta" kun näkee jotain pelottavaa. Usein tammaa ei siis edes oteta mukaan, mutta sitä koetetaan henkilökunnan puolesta totuttaa maastoiluun. Aika näyttää!

                   

hoito-ohjeita

- Karsinassa kiinni
- Riimua ei tarhaan
- Aina jännesuojat
- Esteille ja maastoon martingaali
- Esteille panssari + estesatula + olympiat
- Aina korvahuppu
- Hikisenä fleece (talvella)
- Klipataan talvisin
- alle -5 astetta, sade jne vuorellinen sadeloimi
- alle -10 astetta toppaloimi
- Talvisin alle -15 astetta tallissa villaloimi

                 

varusteet

Perushoito: mustakeltainen riimu, mustakeltaraidallinen fleeceloimi, mustakeltaruudullinen villaloimi, mustakeltainen sadeloimi, mustakeltainen toppaloimi, mustakeltainen harjapakki ja mustakeltaiset harjat.

Ratsastus: musta satulahuopa keltaisilla koristeilla, musta satula, mustat suitset + alaturpis, mustakeltaiset suojat, mustakeltainen korvahuppu ja musta martingaali

i. G'Aladdin MPB
vkk wpb (25%), 147cm
ii. Akeem ox
km ox, 153cm
iii. Al-Karim ox
iie. Chaliba ox
ie. Glan Sibrydiad
vkk wpb (50%), 143cm
iei. Anfad, w
iee. Fatima el Harim ox
e. Lilly von Miowa
tprt rp (68.75%), 143cm
ei. Rautens Mio
vkk rp (87.5%), 145cm
eii. Rautens Miro wc
eie. Rautens Utop rp 75%
ee. Beatwood Wialea sivut kadonneet
rt rp (50%)
eei. Drand Tobison xx
eee. Beatwood Fileona, nf

eiei. rp 75%
    eieii. conn
    eieie. rp 50%
        eieiei. nf
        eieiee. xx

eiee. rp 75%
    eieei. wpb 50%
        eieeii. xx
        eieeie. wC
    eieee. nf

kisakalenteri


Lexin oma vihko

Estevalmennus, valmentaja -


virtuaalihevonen | a sim-game horse
Tiedot eivät liity millään tapaa kuvan hevoseen.


Lexi van de Wyonn