welsh part bredtamma (46.13%) VH14-023-0136 27/05/-14, ikä trn, mtj vsk kjko, 139cm
Vaativa B, 110cm (yleis) kasvattaja Poniniemi omistaja Leijonalaakso VRL-08085 tunnit Helppo C-Vaativa

kuvaa klikkaamalla kuvagalleriaan

"Sä etsit KOULUHEVOSTA, et esteponia!"

Niin Inka mulle huomautti, kun ilmoitin haluavani käydä katsomassa Enniä. Ikävä kyllä sen nenän nyrpistely ei pahemmin auttanut, kun tallin omistajana iskin syynä täysin ymmärrettävän "mutta kun mä tahdon nätin ponin!!" pöytään. Ja jumpe, kyllä se vaan nätti olikin: Ennin karva kiilsi laskevassa syysauringossa vasten ruskaa, silmät tuikkivat eloisasti ja se liikkui sulavasti, ponnahdellen eteenpäin kuin Enni olisi ollut mestarin tekemä taideteos. Sille ei yksinkertaisesti voinut kuin huokailla.

Sitten se puri multa palan irti hihasta.

Tietenkin me otettiin se mukaan!

Ennillä on tiettyjä tärkeitä ohjenuoria sen elämässä. Ne menevät joten kuten näin: 1) Vältä mutaa mikäli kykenet, vaikka se aiheuttaisi taluttajalle ongelmia 2) Draama on elämä 3) Jos ei kysytä, huomauta, että vastaus on varmasti ei, ja jos kysytään, on vastaus silti ei 4) Siis hitto postilaatikot, postilaatikot on pelottavia. Niin että koettakaapa sitten elää sen kanssa. Se kyllä kertoo, kun harja on liian kova tai että "On Wednesdays we wear pink". Enni ei ole ehkä helpoin hoidettava sen kiukkupuuskakohtausten takia, jolloin ei ainoastaan hampaat käy vaan myös takajalat uhkailevat, mutta sepä ei olekaan miksi tämä poni ostettiin...

Ratsastaessa Enni tahtoo miellyttää ja usein miellyttääkin. Se on reipas ja pehmeitä apuja antavalle ratsastajalle oikea kultakimpale. Tamma voi opettaa paljon: se ei siedä liian kovia otteita ja ilmoittaa niistä selkeästi, mutta palkitsee hyvästä ratsastuksesta pehmeällä ja helpolla menolla.

Vaikka Enni on pitkälle koulutettu sileällä, on tamma jalostettu estekäyttöön - ja se näkyy. Aloittelijoiden käsiin Enni saattaa olla turhan nopea ja ketterä, mutta on junnujen suosikki. Erikoisesteet saattavat saada hieman puhisemaan, mutta rohkeus palaa jo pienelläkin pohkeella. Enni nauttii hyppäämisestä ja varsinkin estekilpailuissa saattaa innostua vähän liikaakin...

Maastokaverina Enni on reipas ja hieman epävarma, mutta mikäli ratsastaja on rohkea, Ennikin tasaantuu. Siksi tamma mielellään lähteekin maastoihin mukaan. Maastoesteistä puhumattakaan!

                   

Hoito-ohjeita

- Jos pyörii harjatessa niin kiinni
- Riimua ei tarhaan
- Esteille ja maastoon suojat
- Hikisenä fleece (talvella)
- -10 asteessa toppaloimi
- Aina martingaali!

                 

Varusteet

Perushoito: Tummansinikeltavalkoraidallinen riimu, tummansininen fleeceloimi, keltainen villaloimi, tummansinikeltaruudullinen sadeloimi, tummansininen toppaloimi, tummansiniset tarhasuojat, tummansininen harjapakki ja tummansiniset harjat.

Ratsastus: Tummansinikeltavalkoraidallinen satulahuopa, musta satula, musta karvaromaani, mustat suitset alaturpahihnalla, mustat suojat ja musta martingaali.

i. Saskia Jochem
tprn wpb (NWR 17.46%), 145cm
ii. Jawahir al Rayad ox sivut kadonneet
rn ox, 150cm
iii. VIR MVA Ch Jabir Bayda MA ox
KTK-III
iie. Farida LIA ox
ie. Earien
km wpb (34%), 146cm
VWY II
iei. Valingård Cristijn NLD
wpb (18.5%)
iee. Ashway Evelyn
wpb (50.52%)
e. Eirwen Tywyll
prt rp (NWR 75%), 135cm
KTK-II
ei. Begleiter GN
rt rp (50%), 136cm
VWY-III
eii. MS Peter Pan J wB sivut kadonneet
eie. GE Sadiqah ox
ee. Enwogrwydd Tywyll
rt wB, 129cm
eei. Cedion Penn Llinyn
YLA1, VWY-II, ERJ-II
eee. Rousseau Evelyn

ieii. ox
ieie. wpb 37.5%
    ieiei. wpb 25%
        ieieii. ox
        ieieie. wpb 50%
            ieieiei. ox
            ieieiee. wB
    ieiee. wpb 50%
        ieieei. ox
        ieieee. wB

Kisakalenteri


Ennin oma vihko


virtuaalihevonen | a sim-game horse


Poniniemen Eigyr