welshponitamma VH00-000-0000 27/03/-12, ikä trt, lsi jpku, oej ktv jvko mtj psk kjko, 131cm
HeB, 80cm (yleis, ex-laukka) kasvattaja Nidavellir omistaja Leijonalaakso VRL-08085 tunnit Helppo C-Helppo B

kuvaa klikkaamalla kuvagalleriaan

Anna on sellainen poni, jota ei pysäytä edes kiviseinä. Se menee minne huvittaa ja milloin huvittaa, eikä pysähdy kyselemään muilta suuntaa. Elämänasenne on "live hard, die young" eikä menneisyyteen katsella. Jos Anna olisi ihminen, sillä olisi varmasti sotkuinen, musta tukka, rajut silmämeikit, nahkatakki ja kuluttaisi askin mallua päivässä. Lasten unelmaponi siis!

Anna on ihan mukava hoitaa, vähän vilkas ja parempi pitää kiinni. Se on sosiaalinen, pitää rapsutuksista, mutta muuttuu kiukkuiseksi vain sekunneissa. ("Syön sut josset nyt vie sitä kovaa harjaa kauas musta! Vaikken oikeasti uskalla edes napata takista kiinni.") Silloin sitä on parempi käskeä. Annaa ei kannata jättää yksin käytävälle tai pesupaikalle, koska se jostain syystä kuvittelee voivansa silloin tehdä mitä huvittaa. Jos näin kumminkin jostain syystä tekee, ei kannata ihmetellä, jos löytääkin ponin käytävältä poikittain, loikkimassa enemmän taka- kuin etujaloillaan tai muuten vain epäkorrektista asennosta. Pelätä Annaa ei tarvitse, koska ikinä se ei yritä purra tai potkia kohti.

Taluttaessa Anna on reipas, tavattoman utelias ja pitää ravailusta. Tamma ei kuitenkaan riistäydy käsistä tai lähde kiskomaan. Ei hypi pystyyn tai tee muuta turhaa (mitä voisi tamman ehkä kuvitella tekevän).

Jokainen tallilainen on joskus kuullut puhuttavan "Sinko-Annasta". Lempinimi oletettavasti on peräisin ratsastajilta, koska Anna on erittäin levoton ratsastettava. Se lähinnä pyrähtelee paikasta toiseen eikä keskity ensimmäiseen puoleen tuntiin mihinkään. Säikyksi Annaa ei voi sanoa, koska se pitää puomeihin viritettyjä pressuja sekä vesimattoja enemmänkin kiinnostavina kuin pelottavina. Anna ei kavahda siis mitään ympärillään, mutta reagoi ratsastajaan herkästi. Tamman kanssa pitää olla päättäväinen ja tiukka. Kun Anna kumminkin keskittyy ja alkaa todella tekemään töitä, se on upean näköinen pakkaus ja äärettömän kevyt ratsastaa. Annan yksi huonoimmista puolista on kumminkin pukittaminen, jota tapahtuu ponin ollessa iloinen tai ärtynyt... Koeta siinä sitten miellyttää!

Esteet? No mitä voit edes kuvitella... Anna on menee lempinimensä mukaisesti kuin päätön kana, jos ratsastajalla ei ole varmuutta ottaa tilannetta haltuun heti ensimmäisestä hetkestä. Alkutunnista saa tehdä paljon töitä, jotta tammasta saa kuoriutumaan sen kapasiteetikkaan ponin, joka menee mistä pyydetään ja kääntyy uusintaradalla voittoaikoja.

Anna ei ole niin kamala maastoponi kuin voisi luulla. Se on oikeastaan oikein mukava. Vähän intopiukassa, totta kai, mutta rauhoittuu jonossa. Vaikka Anna onkin pieni, tamma kannattaa sijoittaa kärkipäähän. Laukoissa innostuu. Se ei kuitenkaan riistäydy käsistä, kuten kentällä saattaa tehdä. Maastoesteillä on kumminkin vielä vähän treenattavaa... Mikä on harmi, koska Anna menee yli mistä vain (ja mihin vain).

                   

hoito-ohjeita

- Ei käytävälle
- Riimua ei tarhaan
- Aina suojat
- Aina martingaali
- Hermostuu raipasta
- Hikisenä fleece (talvella)
- alle -5 astetta, sade jne vuorellinen sadeloimi
- alle -10 astetta toppaloimi
- Talvisin alle -15 astetta tallissa villaloimi

                 

varusteet

Perushoito: Turkoosi riimu, turkoosi fleeceloimi, turkoosi villaloimi, turkoosi sadeloimi, turkoosi toppaloimi, turkoosi harjapakki ja turkoosit harjat.

Ratsastus: turkoosi/v.turkoosi satulahuopa, musta satula, mustat suitset + alaturpis, turkoosimustat suojat ja musta martingaali

i. Dance With Devil
trt wb, 133cm
ii. Start Walking
trn wb, 133cm
iii. Robert SOW
iie. From the Start
ie. Special Betty
vprt wb, 130cm
iei. Go With the Flow
iee. Bouncing Betty
e. Ha-Ha Funny
trn wb, 128cm
ei. Ferngully Uppity
prn wb, 130cm
eii. Burnstonsin Gold Cinkent
eie. Mislead Cut
ee. Anna Scrawny
rn wb, 128cm
eei. Fancy Face
eee. Wild Alizay

kisakalenteri

LAUKAT

30.01.2012 risuesteillä 500m maiden, Presta Racing Center - 1/4, 2 000ve
01.01.2012 risuesteillä 400m allowance, Gaalalaukat - 1/7, 4 000ve + seppele
06.01.2012 risuesteillä 600m grade III, Chigeon Ponies - 4/5, 800ve
16.01.2012 risuesteillä 700m grade III, Presta Racing Center - 2/5, 3 600ve

KRJ 7kpl

09/07/-14 Konkkaronkka (kutsu, Helppo C – 3/40
08/07/-14 Konkkaronkka (kutsu), Helppo C – 3/40
01/07/-14 Konkkaronkka (kutsu), Helppo C - 1/40
01/07/-14 Konkkaronkka (kutsu), Helppo C - 1/40
31/01/-14 Tuuliharja (kutsu), Helppo C – 3/100
30/01/-14 Tuuliharja (kutsu), Helppo C – 7/100
07/08/-13 Sävelsalo (kutsu), Helppo B – 2/32

ERJ 7kpl

12/10/-14 Arelia (kutsu), 80cm – 4/30
10/06/-14 Muiston Suomenhevoset (kutsu), 80cm – 5/40
10/06/-14 Muiston Suomenhevoset (kutsu), 80cm – 5/40
04/06/-14 Muiston Suomenhevoset (kutsu), 80cm – 1/40
03/06/-14 Muiston Suomenhevoset (kutsu), 80cm – 6/40
23/03/-14 Maanan Suomenhevoset (kutsu), 80cm – 4/30
23/05/-13 Moondance (kutsu), 70cm – 2/40


Annan oma vihko

Estevalmennus, valmentaja Lissu T.

Ratsukon verrytteleminen toi mieleen sirkusesityksen, Anna kun laukkaa kaahasi menemään aivan minne halusi, hyppäsi mitä sattui mistä sattui eikä ollut huomaavinaankaan Jonnaa.
"Istu syvemmälle satulaan, pidätteitä toisensa perään, ja huomauta raipalla, ponin on pakko kuunnella sinua!" Anna vain ei halunnut asettua, vaikka tamma alkoikin reagoida Jonnan apuihin ja kaahaaminen loppui innokkuus ja säpäkkyys eivät, jokaiseen pohjeapuun vastattiin hyppypyrähdyksellä eikä vaihteita ollut kuin yksi ("täysillä"). Yksittäiset verryttelyesteet mentiin ilmassa suoritettavalla steppiesityksellä yli, pikkuinnari taas oli jäädä innokkaan tamman jalkoihin.

Lähdimme työstämään perusasioita rauhallisuudesta ja ponnistuspaikasta lähtien. Esteet olivat tavan pystyjä ja oksereita, ja niiden edessä oli muutama laukkapuomi, jotta Anna joutuisi katsomaan mihin kinttunsa laittaisi ja mitä tahtia sopii laukata. Alkuun Jonna sai tehdä valtavasti töitä, että Anna oikeasti asettui kuulolle ja huomioi laukkapuomit (muutamaan kertaan poni kompuroi kun ei ollut huomaavinaankaan puomeja) eikä vain juossut intopiukeana kohti estettä.Jonna pysytteli hyvin kyydissä, eikä ratsastus muuttunut roisiksi vaikka Anna miten loikki ja temppuili.
Vähitellen poni rauhoittui, laukkapuomien avulla laukka saatiin säädettyä esteille sopivaksi ja hypyt alkoivatparantua, ponnistuspaikkakin löytyi eikä hyppy enää lähtenyt askelta liian aikaisin. Esteitä saattoi korottaakin, vaikka Anna silminnähden innostui haastavammista tehtävistä se malttoi laukata ja hypätä rauhassa.

Oikein hieno ja kapasiteetikas poni, joskin virtaa on aivan liikaa; loppuverryttely meni sirkusesityksen ja rodeon risteymäksi, kun Anna päätti tuulettaa hyvin menneen valmennuksen ja oman erinomaisuutensa kunniaksi päättömällä laukkakohkaamisella ympäri maneesia.


virtuaalihevonen | a sim-game horse
Tiedot eivät liity millään tapaa kuvan hevoseen.


Tell Another Joke Ni