Esittely

Asukkaat

Hoitajat

Muu toiminta

Aina asiansa osaavaa apua

Jokainen tallityöntekijöistämme arvostaa apua joka tilanteessa. Älä siis arastele, jos mielesi tekee päästä hommiin. Tallilta löytyy varmasti jokaiselle hoitajalle ja ihan vain tuntilaiselle jotain mielekästä tekemistä, jossa hevostaito vain kasvaa.

Leijonalaakson yksi parhaista puolista on pystyvä henkilökunta. Raudanlujat ammattilaiset ovat parhaimmistoa ja takaamassa hevosten hyvän hoidon sekä opettamassa sinua kehittymään harrastuksessasi. Vaikka moni meistä onkin erilaisia persooniltaan, tulee kaikkien kanssa mainiosti toimeen kunhan uskaltaa ilmoittautua. Jos sinua siis vaivaa jokin, työntekijämme ovat aina valmiita auttamaan! Nykäise siis rohkeasti hihasta. Kaikki ovat tallissa joka tapauksessa samasta syystä kuin sinäkin: intohimosta hevosiin.

Henkilökuntamme vastaa niin tallin siisteydestä kuin hevosten hoidostakin, tallin omien hevosten ratsastuksesta, tuntien sujuvasta pyörimisestä sekä tapahtumista ja kilpailuista. Työkuva on siis laaja eikä kahta samanlaista työpäivää ole.

Omistaja

Jewell Virta

omistaja, ratsastuksenopettaja (29 vuotta)

Vauhdikas, eläväinen ja aina menossa! Varsinainen virtapakkaus Jewell on nuori, mutta sitäkin enemmän tallilleen omistautunut ja on aina valmiina erilaisiin tempauksiin. Erikoinen omistajatar on kaikesta huolimatta helposti lähestyttävä sosiaalinen ilopilleri, jota on siksi helppo uskoa omistajaksi - sekä vaikka 159 cm pituus ei nostata kunnioitusta, kun ensimmäisen kerran kuulet Jewellin käskevän hevosiaan, ei tee mieli pistää sille äänensävylle vastaan!

Hevosten kanssa Jewell on määrätietoinen, ei turhan tarkka muttei lepsu periaatteistaan. Turha natsikulttuuri ei hänen mielestään tee hyvää hevoselle, ihmiselle eikä varsinkaan tallin ympäristölle. Hevosia ei kuulu kääriä pumpuliin, mutta tarvittavat asiat täytyy hoitaa.

Tallityöntekijät

Inka Susu

tallityöntekijä, (26 vuotta)

Inka on tarkka siitä miltä näyttää. Inkan pitkissä hiuksissa ei ole koskaan takun takkua, rakennekynnet ovat aina viimeisen päälle kunnossa ja pahemmin ei sitä töissäkään meikittä nää. Ja kun Inka ratsastaa, on hevonen että sen ja ratsastajan varusteet tahrattomat. Helpostihan sitä luulisi, että vähän pakko-oireisesti puhtauteen suhtautuva Inka katsoisi muita nenänvarttaan pitkin, mutta Inka on suloisin ja mukavin ihminen mitä moni koskaan tapaa. Naisen rauhallisuus tarttuu väkisin niin muihin ihmisiin kuin hevosiinkin. Viherpeukalona Inkalla on Leijonalaakson pihassa pieni kasvimaa, jota ei varmaan ilman sitä oliskaan.

Henkilökunnasta Inkaa on ehkä helpoin lähestyä mikäli on jotain kysyttävää. Muutenkin Inka on asiakaspalvelijana korvaamaton ja pyrkii auttamaan kaikkia joita kykenee. Rimakammo on kuitenkin huima, joten nainen keskittyy lähinnä kouluratsastukseen.

Jonna Niemelä

tallityöntekijä, (23 vuotta)

Polkkatukkainen Jonna on räväkkä sielu, joka on parhaan kaverinsa Inkan vastakohta. Jonnaa ei pahemmin vaivaa raahautua töihin verkkareissa ja tukka sotkussa, jos se tarkoittaa naisen voivan nukkua muutaman minuutin enemmän aamulla. Blondi on suorasanainen ja joskus (=yleensä) liiankin kärkäs suustaan. Jonnan kanssa ei tahdokaan olla napit vastakkain, koska nainen ei peräänny kovinkaan helposti. Vaikka kiihtyykin nollasta sataan herkästi eikä sitten kyllä palaudu ihan niin vikkelään, pitkävihaiseksi Jonnaa ei voi kutsua. Pituutta on kämäisesti alle 160 senttimetriä ja vikkelien, ovelien ponien kanssa naiselle on syntynyt äärettömän terävät refleksit. Jonna usein saakin käsiteltäväkseen nopeat, reaktiiviset hevoset.

Jonna opiskeli Leijonalaakson avulla oppisopimuksella hevosenhoitajaksi. Aikaisemmin nainen työskentelikin kylän pienessä pubissa. Hevoset auttoivat aggressiiviseen luonteeseen ja lyhyeen pinnaan, nykyään Jonnaan voi töissä luottaa kuin kallioon.

Miika Sario

tallityöntekijä, (25 vuotta)

Leijonalaaksoon ei koskaan pitänyt tulla sitä kukkoilevaa tallipoikaa, jonka päähän on naisvaltainen harrastus (tai ammatti) noussut kovempaa kuin ravimiesten taskumatin sisältö. Jostain Miika sitten kuitenkin tupsahti ja varmasti ihan vaan kiusakseen otti jäädäkseenkin niin ettei sitä voisi enää ilmankaan olla. Miika vannoo esteratsastuksen ja tupakan nimeen, ei pidä pienistä, lihavista poneista ja tahtoi jo pienenä olla isona cowboy. Nykyään sitä ehkä tahdotaan enemmänkin vaikka esteratsastuksen olympialaisiin, mutta toistaiseksi Miika on tyytynyt Leijonalaaksoon. Tekee äärettömän typeriä tempauksia eikä haittaa vaikka välillä saisikin porkkanasta otsaan.

Kaikkien onneksi Miika on kuitenkin hyvä hevosmies, joka nauttii työstään. Ulkomaillakin töissä ollut mies vetoaa hevosiin peräti paremmin kuin naisiin ja tulee toimeen melkein minkä hevosen kanssa tahansa. Kaipaa kuitenkin enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuin tasaista rutiinia.

Erin Holm

tallityöntekijä, (23 vuotta)

Erin on pisamanaamainen ravitallien kasvatti, joka on luonteeltaan ennen kaikkea duunari. Rehti ja iloinen Erin ottaa vastaan kaikki kainolla hymyllä, mutta toisin kuin yleensä odotettua, hän ei ole lainkaan ujo. Brunette ei harrasta ylivuotavaa juttelua saatika juoruilua, varsinkaan töissä. Vaatimaton, mutta taitonsa tunteva maalaistyttö onkin helppo kaveri, jonka kanssa onnistuu aina small talk. Pintaa syvemmälle on kuitenkin vaikea päästä: luonteestaan huolimatta usein yksin viihtyvä Erin onkin kovapintaisempi kuin miltä näyttää.

Erin on ravitalleilta oppinsa ammentanut ja viihtyykin hevosten kanssa enemmän maasta ja kärryiltä käsin. Ratsastuksesta hän ymmärtää tarpeeksi, jotta pystyy ratsastamaan kaikki askellajit läpi muttei tunne itseään yhtä kotoisaksi. Erin on rauhallinen hevosten käsittelijä, joka tietää mitä tekee, sen näkee jo automaattisesti Erinin lähellä rentoutuvista hevosista. Nainen on myös varsin kätevä kengittäjä.

Nanna Friis-Blomstedt

tallityöntekijä, (24 vuotta)

Isin lempparityttö on saanut aina kaiken. Ainakin tähän asti, kunnes pappa Friis-Blomstedt vaati nuorikkoaan hakemaan töihin. Nyt Leijonalaaksossa tallityöntekijänä toimiva Nanna kulkee nokka hieman turhan korkealla ratsastuskoulun käytäviä. Sellainen Nanna on: aina muiden suosiossa (ja rahassa) kiereskellyt nainen ei ole koskaan tehnyt mitään elätyksensä eteen. Mutta kynnet on on fleek! Ja hiukset! Ja kulmakarvat! Nanna on aina siisti ja elegantti, eikä pysty ymmärtämään muun henkilökunnan rösyisiä farkkuja ja kumisaappaita.

Pappa betalar, on Nanna aina saanut elämässään vain parasta mitä tulee ratsastukseen. Tallitöitä hän ei tietenkään ole tehnyt kertaakaan elämässään ennen Leijonalaaksoon saaputa, mutta kilpaillut korkeissa luokissa. Parhaata valmennusta saanut Nanna on kerrankin elämässään vähän nöyrtynyt ja kovalla työllä opetellut oikeasti erinomaiseksi ratsastajaksi.

Sofia Pohjanharju

tallityöntekijä, (19 vuotta)

Sofiaa ei aina tajua työntekijäksi. Nuorekkaat kasvot kavaltavat naisen paitsi aikuisten mehuostoksilla, myös Leijonalaakson tallikäytävillä. Lisäksi Sofia on hiljainen ihminen, joka ei tee itsestään suurta numeroa muiden edessä. Ei saa antaa kirjan kannen kuitenkaan hämätä: nainen on oikeasti raudanluja ammattilainen iästään huolimatta ja tutustuttuaan äänekäs persoona, jolla juttua riittää. Sofiaa on turha arastella, vaikka ilme olisikin tyly - sisältä löytyy ystävällinen ja asiakaspalveluhaluinen ihminen, joka mielellään auttaa ongelmatilanteissa.

Sofia on valmistunut hevosenhoitajaksi ravilinjalla, mutta panostaa itse esteratsastukseen. Monipuolinen Sofia on siis erinomainen lisäys Leijonalaaksoon, jossa C-ajoluvastakin saattaa olla hyötyä. Ahkera nainen saattaa olla vielä nuori ja paljon opittavaa on edessä, mutta on valmis tekemään töitä sen eteen.

Meeri Kurki

tallityöntekijä, (19 vuotta)

Oppisopimuksella

Konsta Kinnunen

tallityöntekijä, (23 vuotta) Oritalli

Konsta ei tee suurta numeroa itsestään. Omissa oloissaan viihtyvänä miehenä on kuin kotonaan hiljaisessa oritallissa, jossa tekee lähinnä tallitöitä omasta tahdostaan välillä hevosia ratsastaen sileällä ja maastossa. Konsta on vaatimaton taiteilijasielu, joka elää joskus hieman omassa maailmassaan. Pitää pakonomaisesta järjestyksestä ja rutiinista, joten toimii parhaiten yksinään. Ei kuitenkaan karta seuraa: tulee toimeen kaikkien kanssa hiljaisen luonteensa takia. Mikäli jokin ei kuitenkaan suju, ahdistuu herkästi käpertyen omaan kuoreensa.

Hevosten kanssa Konsta on sujuva ja käsittelyn rauhallisuus tuntuu tarttuvan hevosiinkin. Vaikka ratsastajana Konsta ei ole kovinkaan kummoinen, käsittelee Konsta maasta hevosta kuin hevosta. On luonut työkaveriinsa Helyyn ystävyyssuhteen, jossa kerrankin saa olla rauhassa oma itsensä.

Hely Linkomaa

tallityöntekijä, (22 vuotta) Oritalli

Joskus Hely vie ujouden uudelle tasolle. Sellaiselle, jossa ei uskalla pahemmin puhua edes tuntemilleen ihmisille kunnolla ääneen. Hely on aina ollut sellainen: varovainen muiden ihmisten suhteen, mutta enimmäkseen vasten tahtoaan. Nainen ei kuitenkaan voi itselleen mitään, kun kysyy kerta toisensa jälkeen päässään "mitä jos". Brunette ei ole koskaan nähnyt itseään äänekkäänä persoonana eikä haluakaan olla, mutta joskus turhauttaa kun suusta ei vain tule pihaustakaan. Varsinkin miehille puhuminen tuntuu olevan Helylle äärettömän hankalaa. Ja tietenkin Hely punastuu herkästi, jota nainen vihaa yli kaiken. Syytä tälle kaikelle ei kuitenkaan ole: Hely on ammatissaan erinomainen, taitava ratsastaja ja hevosenkäsittelijä.

Hely on hevosten kanssa kuin eri ihminen. Nainen on topakka eikä pelkää astua uusiin haasteisiin. Hely ratsastaakin lähes kaikki oritallin hevoset niillä myös kilpaillen. Brunette tietää mitä tekee, vaikka onkin kehno sosiaalisissa tilanteissa. Konstan kanssa Hely on luonut voittamattoman tiimin, jossa niin Hely kuin Konstakin voi toimia vaivattomasti ja luonnollisesti.

Emilia Salokannel

sihteeri, (23 vuotta)

Itsenäinen luonne Emilia on kenttäratsastaja, jonka taustalla on vakava tapaturma. Nykyään hän ei voikaan tehdä hevosia työkseen vaan on palkattu Leijonalaaksoon sihteerin hommiin helpottamaan omistajan työtaakkaa. Emilia on tarkka ja joustamaton mitä tulee omiin toimintamalleihinsa, pitää kaiken tiukassa kontrollissa eikä juurikaan arvosta ihmisseuraa työaikoinaan. Kylmähkön vaikutelman antavalla Emilialla on monia vaikeuksia menneisyydessä, joka on muokannut eksoottisen näköisestä naisesta omanlaisensa persoonan. Kaikesta tästä huolimatta hän on äärettömän tärkeä osa Leijonalaakson arkea: Emilia on luotettava, täsmällinen ja järjestelmällinen nainen, joka pitää Leijonalaakson toiminnan raiteillaan.

Opiskeli ratsastuksenohjaajaksi, mutta kenttäratsastusonnettomuuden myötä joutui jättämään ratsastuksen hetkeksi pois. On kuitenkin yhä rauhallinen ja napakka ratsastaja että hevosen käsittelijä, jolta löytyy vuosien kokemuksen tuoma taito. Omistaa myös oman hevosen, joka asuu Leijonalaaksossa.

Ratsastuksenopettajat

Sharon Tiks

ratsastuksenopettaja, (26 vuotta)

Sharon on rauhallinen, tarkka ja järjestelmällinen. Toisaalta hän on myös ikuinen unelmoija, täydellisyyden tavoittelija, perfektionisti, ties mikä. Sharon ei ole silti kovinkaan syvällinen, tai ainakaan hän ei koe olevansa sellainen. Tunneilla mainitut ohjeet eivät ole koskaan mitenkään vaikeaselkoisia, vaan nainen sanoo asiat niin kuin ne ovat.

Adam Holmstén

ratsastuksenopettaja, (52 vuotta)

Adam, suomenruotsalainen esteihme, on saapunut tallille suoraan meren tuolta puolen. Malmössä omaa ratsastuskouluaan ennen pitänyt Adam on mukava mies, jolta löytyy ympäripyöreitä elämänohjeita tilanteeseen kuin tilanteeseen ("Ratsastus on kuin puu - oppiminen on kuin sen kasvua, hyviin juuriin ja pohjaan menee paljon aikaa") sekä vitsejä vieläkin enemmän. Adamin asenne erittäin tarttuvaa, ja viheltely kuuluu toiselle puolelle tallia.

Opettajana Adam ei ole turhan lepsu, vaan haukkasilmäinen ja tarkkakuuloinen. Adam pitää vain harvoin koulutunteja, vaan on lähinnä esteopettaja. Mies lähtee myös helposti mukaan oppilaiden hullutuksiin, kuten leikkitunteihin...

Maria Lahtela

ratsastuksenohjaaja, (25 vuotta)

Maria on nuoreksi tavoittanut elämässään enemmän kuin useimmat kaksi kertaa vanhemmat. Ulkomailla huipputalleilla töitä tehnyt nainen ei koskaan tuntenut itseään kotoisaksi missään muualla kuin Suomessa. Suhteilla kuulin Marian, tuon supernaisen, hakevan vihdoin töitä opettajaksi ratsuttajan uransa jälkeen ja tsädäm - nyt Maria on meillä!

Maria pitää tunteja vain Helpon tasoisille ratsastajille kolme kertaa viikossa, mutta avustaa ennen ja jälkeen tuntien muita opettajia. Maria myös vetää välillä toivomuksesta maastolenkkejä.

Mika Uusniemi

satunnainen valmentaja, (51 vuotta)

Mika on mies, joka ei siedä kikattelua tai häiriköintiä tunnillaan. Saappaat täytyy olla puhtaat, tukka hyvin kiinni eikä hevosen hännässä liene yhtään heinänkortta jos mielesi tekee ratsastaa...

Melinda Ääritalo

satunnainen valmentaja, (34 vuotta)

Melinda on iloinen, lyhyt nainen, joka pitää meillä estevalmennuksia. Melinda ei ole tarkin tiukkapipo, vaan pitää hauskanpitoa tärkeänä osana kehitystä.

Scarlett Hamilton

satunnainen valmentaja, (42 vuotta)

Scarlett eli Karkki on britannialaissuomalainen nainen, jolla on suorastaan taianomainen tatsi hevosiin. Kouluratsastuksessa erittäin osaava Karkki on maan parhaita valmentajia.

Muut henkilöt (omistajan sanoin)

Timo Varpunen

naapuri, (63 vuotta)

Timo on mahtava ihminen, josta on vaikea olla pitämättä. Naapurimme on ollut jo monia kymmeniä vuosia maanviljelijä, ja hoitaa meidänkin pellot (sekä samalla hevosten ruuat!). Aina taskussa pari heppanamia ohi menevien ratsukoiden hepoille...

Mirkku Varpunen

naapuri, (62 vuotta)

Mirkku on perinteinen pullantuoksuinen mummo. Tykkää vierailla meilläkin ja vaikkei olekkaan hevosten perään, varmistaa etteivät tallitytöt näänny nälkään! Usein pullasatseja tallille kuskaava vanha nainen on ystävällisintä, mitä löytyy.

Matias Honka

ravivalmentaja, (50 vuotta)

Matias on reilu hevosmies, jonka kanssa jää usein juttelemaan kahvikupin ääreen. Monessa sopassa keitetty Matias on päättäväinen, eikä anna ihmisten pompotella. Valmennuksessa ottaa huomioon hevoset ja niiden hyvinvoinnin ennen kaikkea.

Teemu Linkomaa

vieras, (17 vuotta)

Teemu on Helyn ei-niin-samannäköinen pikkuveli, joka yksi kerta vahingossa päätyi tallille. Pian saivat tytöt nuoren pojan ihan sekaisin, eikä tallilta lähdettykkään niin helposti... Miikaa idolinaan pitävä Teemu vannoo lätkän nimeen ja nauttii myös valokuvauksesta

Iiris Koivulammi

tallityttö, (11 vuotta)

Iiris on entisen työntekijän tytär, joka käy Leijonalaaksossa ratsastamassa Seljaa lähes päivittäin. Jääräpäinen ja tomera tyttö on käynyt Leijonalaaksossa jo monta vuotta. Vaikka Iiris on ikäisekseenkin pieni, ei tälle tytölle ryppyillä! Pistää isommatkin pojat kuriin.

Kristian Fagerholm

vieras, (25 vuotta)

Kristian ei ole tallissa yleinen näky, mutta joskus pistäytyy paikalle parhaan ystävänsä Miikan takia. Mies tuntuu aina piilottelevan hupparin, lippiksen ja aurinkolasien takana - sekä tunnetusti murskaa helposti matkalla sydämen toisensa jälkeen...

Kaiken © Jewell

Jossei toisin mainita

Virtuaalitalli

A Sim-game stable

Yhteystiedot

VRL-08085 ♣ leijonalaakso@gmail.com

Sivun alkuun

Tallin otsikko on linkki etusivulle.

Piditkö?

Äänestä VRL'n tallilistalla!

Sivuinfo

Tällä sivulla kerrotaan Leijonalaakson puitteista. Tarjoamme mahdollisimmaan laadukkaat tilat harrastamiseen ja täällä voit lukea niistä lisää. Olen yrittänyt kirjoittaa tekstin mahdollisimman tarkasti ja kuvaavasti myös auttaakseni sinua, hoitaja ja yksityisen omistaja, kirjoittamaan tarinasi realistisesti.

>


Hostista kiitos surusanoma.net ja evan!