Esittely

Tallille johtaa pitkä, koivujen reunustama hiekkatie. Tien molemmilla puolilla on laitumiksi aidattuja peltoja, jossa hevoset nauttivat kesäisin ajastaan. Heti tallille saavuttaessa vasemmalla on oritalliin liitettynä heinävarasto sekä itse oritalli. Oritalli on 20-paikkainen vanha kivitalli, joka toimi aiemmin kaikkien hevosten majapaikkana, mutta hevosmäärän räjähdettyä käsiin oli aika rakennuttaa myös uusi talli pihaan. Uuden omistajan saatuaan, tallipiha kokikin aikamoisen muutoksen ja pihaan rakentui myös 20-paikkainen tammatalli.

Tarhoja löytyy sekä ori- että tammatallin vierestä ja hieman isompia tarhoja kauempaa tammatallin takaa. Lähellä olevat tarhat ovat hiekkapohjaisia ja erityisesti käytössä talvella ja märän maan aikaan. Oritallin vieressä ovat tarhat ovat pienempiä, ja niissä tarhaillaankin yksin, toisin kuin tammatallin vieressä olevat tarhat, joihin mahtuu kaikkiin 2 hevosta. Tallipihalta löytyy myös suuri maneesi ja kaksi kenttää. Toinen kentistä on tarkoitettu kouluratsastukseen ja toinen esteratsastukseen, joten niissä on erilainen pohja. Maneesin ja koulukentän välistä kulkee tie kohti isoa parkkipaikkaa, joka on käytössä kilpailijoille kilpailuiden aikana. Sieltä löytyy myös hieman pienempi kenttä, jota voi käyttää verryttelyalueena. Oritallin ja maneesin välistä alkaa myös yksi lähellä oleva laidun, johon kesäisin pääsevät kilpakäytössä olevat hevoset ja/tai tammat ja varsat.

Oritallissa on kätevät liukuovet kaltereilla, ja ovissa roikkuvat hevosten riimut, loimet ja suojat. Näitä meidän suomenhevosiahan ei loimiteta kuin talvella, joten ovessa oleva tila riittää mainiosti käytössä oleviin loimiin. Karsinoissa on myös automaattiset vesikupit ja kääntyvien ruokakuppien askartelemista harkitaan. Toistaiseksi olemme kuitenkin hyvin pärjänneet kuskaamalla murkinat suoraan karsinaan. Oritallissa on myös pienehkö satulahuone, josta löytyy nimikoiduista koukuista ja telineistä jokaiselle hevoselle yhdet tai useammat vermeet. Jokaiselle hevoselle on myös hylly, jossa säilytetään käyttöä odottelevia loimia, riimuja, satulahuopia sun muuta. Nämä hyllyt tuppaavat myös usein olemaan vähän turhan täynnä, omistaja kun on shoppailuholisti.

Tammatallissa on niin ikään liukuovet ja ovissa paikat loimille, riimuille ja suojille, mutta ovien yläosassa on aukko, josta hevoset pääsevät osallistumaan käytävän elämään. Tammatallissa on muutama suuri varsomiskarsina, jotka ovat pääsääntöisesti tyhjinä ja käytössä vain kun jollekin tammalle odotellaan varsaa. Tammatallissa on kääntyvät ruokakupit ja automaattinen vesikuppi. Tammatallista löytyy myös erillinen rehuvarasto, jossa säilytetään tammojen ruokia ja pientä määrää heinää, jotta aina ei tarvitsisi lähteä oritallille saakka. Tammatallin satulahuone on paljon suurempi, ja siellä on myös wc ja pieni nurkkaus, jossa on sohva ja pienenpieni ”keittiö”. Nurkkauksesta siis löytyy lavuaari, jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin, sekä kaapeista jonkinnäköistä keksintynkää.

Tallia ympäröivät laitumet vähän joka suunnalta, ja yhden tien vierustassa olevan laitumen poikki kulkee myös jokin epämääräinen vesivana, josta ei oikein tiedä millä nimellä sitä pitäisi kutsua. Tallin pihapiiriin lukeutuu myös omistajan koti, joka niin ikään joutui tarkan remontin kohteeksi samalla kun pihaa uudistettiin ja tallia rakennettiin. Tämä vesivana on lähtöisin kilometrin päässä olevasta järvestä, jossa on tapana käydä aina maastoreissuilla liottamassa itseään ja hevosia. Samoilta suunnilta löytyy myös ihastuttavaan mäntymetsään rakennettu maastoesterata, joka pohjansa ansiosta pysyy todella hyvin kunnossa oikeastaan kaikkina vuodenaikoina.

Tallipihaa pitää komennuksessa ja järjestyksessä meidän valkoinen paimenkoira Sini, dalmatialainen Reetu ja tallikissat Tiuhti ja Viuhti.

Tämä on virtuaalitalli-This is a sim-game stable.
Ulkoasun pohja © M Layouts, omaan makuun muokkaus © Milma, ulkoasun kuvat © AK, taustakuvan pohja © Asta P. CC BY-NC