Mörkövaaran Savusuudelma

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Nimi Mörkövaaran Savusuudelma "Suvi" Rotu, sukupuoli suomenhevostamma
Syntymäaika 3.5.2019, 5 v 4v. 3.7.2019 oma ikääntyminen Säkäkorkeus 155cm
Väri punarautias Painotus yleispainotus
Rekisterinumero VH19-018-0556 Omistaja Milma (VRL-14149), Lupsakan Suomenhevoset
Koulutustaso He A, 100cm, Helppo Kasvattaja Mörkövaara

Saavutukset
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.6.2019 SV-II
6,2 + 10 + 3 + 6 = 25,2
Kantakirjattu (R)-suunnalle 20.7.2019 palkinnolla KTK-III
17 + 16 + 17 + 16 = 66p.

Luonnekuvaus

Jokin siinä rautiaassa tammavarsassa sai minut kiinnostumaan. Se tuli heti innoissaan tervehtimään, mutta meinasi tuon tuostakin jäädä innokkaampien varsojen alle. Se oli jotenkin todella rauhallinen ja hitaanpuoleinen liikkeissään, mutta kovin lempeä muita varsoja ja minua kohtaan. Sen ruskeat silmät katsoivat minua niin valloittavasti, että en voinut olla tekemättä tammasta ostotarjousta. Onnekseni se hyväksyttiin ja talliini muutti jo neljäs mörkövaaralainen ja myös neljäs mörkövaaralainen tamma.

Suvi on tooodella rauhallinen hevonen. Se tutkiskelee ympäristöään hitaanpuoleisesti ja uppoutuu toimiinsa sataprosenttisesti. Suvia voi laittaa hoitamaan pienempiäkin lapsia, mikäli tamma on käytävällä kiinni. Karsinassa Suvi saattaa erehtyä vaeltelemaan, mutta käytävällä kiinni ollessaan tamma tuntuu lähinnä laskevan sekunteja. Suvi on hyvin mutkaton kaikissa hoitotoimenpiteissä, sitä ei kiinnosta satulavyön kiristys eikä eläinlääkärin suorittamat toimenpiteet. Tamma on myös yksi kengittäjän suosikkeja leppoisuutensa vuoksi. Kaikki hoitotoimenpiteet ja varustaminen siis sujuu ongelmitta, mutta tamman taluttaminen saattaa käydä pitkäveteiseksi. Suvilla ei nimittäin ole kiireen kiemuraa mihinkään ja se saattaa unohtua haahuilemaan lähimpien ruohotupsujen perään, ellei taluttaja ole tarkkana.

Suvia ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa reippaaksi ratsuksi. On huomattu, että Suvista on oikeasti vaikka mihin, mutta se ei välttämättä viitsisi. Tamman mielestä elämää voisi elää urheilematta ja urheilu tarkoittaa pitkin ohjin kävelyä. Jos ratsastaja on päättäväinen ja pitkähermoinen, on tammasta kuitenkin mahdollista saada ihan hyvää liikettä aikaiseksi. Työtä se vaatii ja litroittain hikeä, mutta todistettavasti Suvi on mahdollista saada myös liikkumaan hyvin eteenpäin. Talutusratsuna siis oivallinen tamma ei muutoin ole mikään helppo ratsu, vaan vaatii ratsastajalta paljon. Mitään Suvi ei anna ilmaiseksi, mutta jos sen saa tekemään, on mahdollista päästä pitkälle. Koulua Suvi taitaa parhaimmillaan helppo A – tasolla ja esteilläkin se suorittaa metrin ratoja. Esteratsuna Suvi on kuitenkin vielä haastavampi, sillä nyt ratsastajan pitää saada se liikkumaan myös ylöspäin. Maastossa tamma tuntuu hieman virkistyvän eikä kulje enää yhtä pahasti kuin täi tervassa. Siellä tammaa ei tarvitsekaan patistaa eteenpäin yhtä kovalla tarmolla. Rauhallisuus ei kuitenkaan katoa mihinkään ja tamma on yhtä pomminvarma kuin kotikentälläkin.

Suvi ei hirveän mielellään matkustaisi, mutta menee kuljetusautoon kuitenkin pienen suostuttelun päätteeksi. Tamma matkustaa ihan rauhallisesti, mutta se tietää, että silloin mennään yleensä urheilemaan. Kuten aiemmin todettu, Suvi ei ole mikään urheilun ystävä. Kisapaikoilla se vaatii todella huolellisen ja perusteellisen alkuverryttelyn, jotta sen kanssa on mahdollista saada aikaiseksi kelpoja suorituksia.

Sukutaulu

i: Mörkövaaran Tervaomena
prt, 152cm
KTK-II

ii: Kuuralehdon Oliver
m, 155cm
KTK-I
iii: Oskar
m, 155cm
iie: Iluvatar
rt, 151cm
ie: Vähäpellon Tervaliina
rt, 154cm
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I
iei: Tervanokka
trt, 158cm
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I, Jälkeläisluokka C, Bronze Award
iee: Kahvikerma
vprt, 155cm
KTK-II, KERJ-III, VVJ-I, Bronze Award
e: Mörkövaaran Savumarja
trt, 154cm
KTK-III
ei: Vähäpellon Savumerkki
prt, 152cm
KRJ-II, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I
eii: Sairaannopee
tprt, 154cm
KRJ-II, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I, YLA1, Jälkeläisluokka C, Bronze Award
eie: Savusuukko
rn, 144cm
VSN National Champion, KTK-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, Jälkeläisluokka C
ee: Pirunkorven Vadelmavaahto
rt, 156cm
KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
eei: Kotojärven Hiisi
trt, 160cm
KTK-II
eee: Variini
rt, 155cm
ERJ-I, KRJ-I, KERJ-I, SLA-I

Jälkeläiset

ei vielä jälkeläisiä

Kilpailutulokset

KERJ 14 sij.
2.8.2019 - Mörkövaara - Helppo - 4/30
4.8.2019 - Mörkövaara - Helppo - 5/30
4.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 4/30
6.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 1/30
6.8.2019 - Mörkövaara - Helppo - 4/30
8.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 4/30
15.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 5/30
16.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 4/30
19.8.2019 - Mörkövaara - Helppo - 1/30
20.8.2019 - Mörkövaara - Helppo - 1/30
20.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 1/30
21.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 4/30
22.8.2019 - Mörkövaara - Helppo - 1/30
28.8.2019 - Riimuvaara - Helppo - 1/30

KRJ sij.

ERJ sij.

Varusteet ja päiväohjelma

Suvilta löytyy musta koulusatula sekä estesatula, joihin molempiin on omat vyönsä, jalustimensa ja jalustinhihnat. Suvilta löytyy omasta käytöstä tavalliset Aachensuitset nivelkuolaimilla. Yhteisessä käytössä olevia kankisuitsia Suvi lainailee välillä.

Lisäksi Suvilla on mustat jännesuojat, joita on hyvä käyttää aina ratsastaessa. Maastoon voi lisäksi laittaa myös takasiin neopreenisuojat, jotka ovat yhteisessä käytössä.

Suvin harjapakki on väriltään turkoosi ja sen sisältämät harjat ovat lähes poikkeuksetta turkooseja. Pakista löytyy tietenkin myös pintelit, jotka jatkavat samaa sävymaailmaa. Myös Suvin perusriimu ja riimunnaru on turkoosi. Näyttöä varten Suvilla on myös musta nahkariimu.

Suvilta löytyy myös turkoosi toppaloimi, sadeloimi ja fleeceloimi, joita tammalla käytetään sopivasti harkinnan mukaan. Pääsääntöisesti Suvi pärjää tallissa ilman loimea vuoden ympäri, sillä siellä pysyy aina pieni lämpö.
Suvi aloittelee pikku hiljaa kilpauraansa, joten sen kanssa treenataan aktiivisesti.

MAANANTAI vapaa
TIISTAI koulutreeni
KESKIVIIKKO puomeja tai pieniä esteitä
TORSTAI maastolenkki / maastoesteitä
PERJANTAI vapaa
LAUANTAI kevyt koulutreeni
SUNNUNTAI estetreeni

Päiväkirja ja valmennukset

...

Ulkoasu © Lupsakan Suomenhevoset 2019, Ulkoasun kuva © Vapaasti by AK, Tämä on virtuaalitalli - This is a sim game stable