Sugarhill

Etusivu
Hevoset
Ponit
Esittely

Burbacka Diamond Dew

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Nimi Burbacka Diamond Dew, "Dina" Rotu, sukupuoli shetlanninponitamma
Syntymäaika 15.7.2019 4v Väri, säkäkorkeus punarautias, 99cm
Rekisterinumero VH19-017-0408 Omistaja Milma (VRL-14149), Sugarhill
Painotus valjakkopainotus Kasvattaja Burbacka
Koulutustaso vaativa Saavutukset KTK-I

Täyttänyt 4v 15.9.2019 oma ikääntyminen


Kuvat © scirlin

Saavutukset

Kantakirjattu 20.12.2019 palkinnolla KTK-I
24 + 24 + 22 + 22 = 92p.

Historiikki

Olin hiljaa ja varovaisesti laajentanut shetlanninponikantaani, mutta varsakuume tuntui vain kasvavan ja kasvavan. Omiakin varsoja olisin halunnut jo laittaaa alulle, mutta toistaiseksi minulla ei ollut yhtäkään lisääntymään valmista ponia. Ainoastaan Aatu oli saavuttanut kilpaurallaan kaiken tarpeellisen, mutta minulla ei ollut sille siihen hätään sopivaa tammaa. Ponivarsakuumeen hikeä otsalta pyyhkiessäni tulin törmänneeksi myynti-ilmoitukseen. Kädet vapisten klikkasin ilmoituksen auki ja ehdin lukea ainoastaan ensimmäisen varsan tiedot kun olinkin jo valmis vetämään ostohousut jalkaan ja lähtemään Ruotsiin. Ilmaisin kiinnostukseni omistajalle ja tuota pikaa suunnittelinkin jo laivamatkaa Ruotsin puolelle. Talliväen keskuudessa syntyi kuhina ja Venla tarjoutui oitis mukaani hakemaan varsaa. Niin me lähdimme reissaamaan Ruotsiin ja takaisin saavuimme pienen punaisen ponin ja muutaman siiderikopan kanssa.

Luonnekuvaus

Kertaakaan en ole Dinan ostamista katunut. Vaikka opetusvaiheessa revin hiuksiani päästä vähän väliä ja epäilin saako siitä käyttäytyvää ponia ollenkaan, en silti kertaakaan katunut ponin ostoa. Peruskoulutettu tamma oli alusta asti hieman vekkuli tapaus, jonka kanssa sai olla tarkkana joka tilanteessa. Vanhemmiten Dina on rauhoittunut, mutta edelleen sitä kiinnostaa talutettaessa paljon enemmän ruohotupsut kuin taluttaja. Tamman kanssa toimiessa täytyy olla päättäväinen ja johdonmukainen, sillä epävarmuutta huomatessaan tamma heittäytyy itsepäiseksi kuin muuli. Dina kannattaa sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, mutta mitään suurempia ongelmia ei pitäisi esiintyä, mikäli tammaa käsittelee päättäväisesti. Dinalla ei ole tapana näykkiä tai potkia, mutta se niin kovin mielellään pemottaisi harjakopan sisällön ja vaeltaisi ympäri karsinaa etsien olemattomia heinänkorsia. Oman mielenterveyden takia se kannattaakin pistää käytävälle kiinni, jolloin tamma seisoskelee kaikessa rauhassa korvat lerpattaen.

Käyttöponina Dina on kuitenkin ihan mielettömän hyvä. Se on saatu valjakossa korkeammalle kuin yksikään poneista tähän asti ja se todella osaa. Epävarman ohjastajan kanssa Dina menee turpa maassa ensimmäisen ruohomättään luokse eikä lähde siitä ennen kuin ratsastaja nousee kärryjen kyydistä, jolloin tamma lähtee saman tien suunnistamaan kohti seuraavaa ruohotupsua. Ei siis todellakaan mikään lastenponi. Osaavan ja päättäväisen ohjastajan kanssa Dinasta on kuitenkin mahdollista saada niin hieno valjakkoponi, että moni on kateellinen. Shetlanninponiksi tammalla on ihan naurettavan komeat askellajit ja se kääntyisi vaikka kolikon päällä. Tamman kanssa sujuu siis niin koulu-, tarkkuus- kuin myös kestävyyskokeetkin. Erityisesti Dina loistaa koulu- ja tarkkuuskokeissa hienojen liikkeidensä ja ketteryytensä ansiosta. Tamma tykkää kuitenkin myös pidemmistä lenkeistä kärryjen kanssa ja on maastossa hieman rennompi ohjastettava. Metsässä Dina keskittyy lähinnä pinkomaan eteenpäin syömisen sijaan, joten ohjastajan hommaksi jää pysyä kyydissä ja kertoa tammalle oikea suunta.

Kisaponina Dina on erityisen mahtava. Kilpailuihin sen kanssa lähtevät tietysti vain kokeneimmat hevosenkäsittelijät, joten ponin kanssa ei ole ikinä ollut mitään ongelmia kilpapaikoilla. Se tuntuu käyttäytyvän muiden ihmisten silmien alla kuin mikäkin enkeli, eikä kukaan tahdo uskoa tamman todellista luonnetta. Vieraskoreus on Dinan kanssa hyvä asia, sillä suoritukset sujuvat varmasti niin hyvin kuin on milloinkin mahdollista.

Sukutaulu

i. Huovilan Pontiac
she, rtpäis, 104cm
KTK-III
ii. Shorties Lord Puccini
she, rtpäis, 101cm
KTK-II, SHLA-I, VVJ-I, YLA1
iii. Lord Pewley v. Dymos
she, rt, 104cm evm
iie. Shorties Prima Donna
she, rtpäis, 95cm evm
ie. VIR MVA Ch Juliet of Yearwood
she, rnhkko, 103cm
KTK-II, KRJ-I
iei. Lexington of Yearwood
she, phkko, 105 cm evm
iee. Yasmine of Yearwood
she, vrn, 96 cm evm
e. Mangon Emerald Envoy
she, rt, 93cm
KTK-II
ei. VIR MVA Ch Nuki Nuki
she, trt, 102cm
KTK-I
eii. Nuki
-
eie. Inky Oaky Tree
-
ee. Talvisydämen Ruby Runner
she, vkk, 92cm
eei. Donald
-
eee. Talvisydämen Sour Plum
-

Jälkeläiset

-

Kilpailutulokset

KRJ 13 sij.
26.11.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - vaativa yhdistetty - 4/24
19.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi tarkkuuskoe - 7/50
20.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi tarkkuuskoe - 5/50
20.12.2019 - Fellbury Stud - noviisi tarkkuuskoe - 2/40
24.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi tarkkuuskoe - 1/50
26.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi tarkkuuskoe - 7/50
28.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi koulukoe - 4/50
29.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi tarkkuuskoe - 3/50
30.12.2019 - Hiivurin Suomenhevoset - noviisi tarkkuuskoe - 2/50
22.1.2020 - Safiiritiikerin kilpailukeskus - vaativa tarkkuuskoe - 6/37
29.1.2020 - Safiiritiikerin kilpailukeskus - vaativa koulukoe - 1/37
13.2.2020 - Mörkövaara - vaativa koulukoe - 1/30
19.2.2020 - Mörkövaara - vaativa koulukoe - 5/30

Päiväkirja ja valmennukset

text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

Tämä on virtuaalitalli - This is a sim game stable
Ulkoasu © Milma | Taustakuva © ManOnZeppelin, CC BY-NC 2.0 | Otsikon kuvat © Vapaasti by AK | Tekstit © Milma, ellei toisin mainita