Sähköposti      Äänestä meitä VRL:n tallilistalla!
Ulkoasu © M Layouts
Ulkoasun muokkaus © Milma
Ulkoasun kuvat © Cherie, (2), (CC BY-NC 2.0)
Tämä on virtuaalitalli, mikään ei tapahdu oikeasti! - This is a sim game stable!

Riimuvaaran Tiikerililja


© Stjarna

Nimi Riimuvaaran Tiikerililja "Lilja" Rotu, sukupuoli suomenhevostamma
Syntymäaika 17.2.2019, 3 v 4v. 17.4.2019 oma ikääntyminen Säkäkorkeus 159cm
Väri musta, Ee aa Painotus yleispainotus
Rekisterinumero VH19-018-0279 Omistaja Milma (VRL-14149), Lupsakan Suomenhevoset
Koulutustaso He A, 100cm, Helppo Kasvattaja Riimuvaara

Saavutukset
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.3.2019 SV-II
8,4 + 10 + 5 + 6,25 = 29,65

Luonnekuvaus

Taas mä pääsin vauhtiin. Mulla ei oikeasti ollut minkäänlaista tarvetta uudelle hevoselle, vaikka olinkin harmitellut hevoskantani orivoittoisuutta. No mitäs tein, kun silmäni löysivät jälleen uuden kasvattimyynnin? En ainakaan klikannut sitä auki, ihastunut varsaan ja sitten mennyt sitä katsomaan. Pois se minusta. Tarkemmin ajatellen se saattoi mennä niin, että olin jo luvannut ostaa varsan ennen kuin pääsin sitä katsomaan. Ostosta perustelin itselleni hevoskantani sukupuolijakauman vinoutumisella. En tietenkään olisi voinut korjata tätä jakaumaa myymällä joitain oreja, vaan minun piti ostaa yksi tamma lisää. No, sitä sanotaan, että parhaat ostokset ovat aina sellaisia mitä ei tarvitse. Joka tapauksessa, tallini tammakanta kasvoi yhdellä mustalla varsalla ja rahapussi laihtui siihen malliin, että loppuvuoden suunnittelin syöväni makaronia.

Lilja ei ole mikään nössykkä. Se on hyvinkin oman arvonsa tunteva tammaneiti, jonka kanssa on helppo tulla toimeen jos osaa. Tammaa ei saa käskeä liikaa tai se suuttuu. Toisaalta sille pitää myös näyttää selvät rajat tai se ei ota ihmisparkaa vakavasti. Yleisesti ottaen Lilja on kiva ja rauhallinen hoitaa, mutta esimerkiksi satulointi on aina pieni tahtojen taistelu. Liljaa ei niinkään haittaa työnteko, mutta se ei yhtään tykkään satulavyön kiristämisestä. Vyötä pitääkin kiristää vähän kerrallaan aina silloin tällöin, jottei Lilja pääse huomaamaan kuinka vyö pikkuhiljaa kiristyy. Kiskaisemalla vyön kerralla kireäksi saat ratsuksesi takuuvarmasti äreän suomenhevostamman, jota ei kiinnosta tehdä yhtikäs mitään. Liljan kanssa pitää olla rauhallinen ja määrätietoinen, silloin yhteistyö tamman kanssa sujuu mainiosti. Sama pätee myös eläinlääkäreihin ja kengittäjiin; jos kummankaan ammatin harjoittaja ei onnistu osoittamaan itsevarmuuttaan, on tamman kanssa turha kinastella. Toisaalta myös liian kovakourainen käsittely saa Liljan menettämään hermonsa. Tamma on siis tullut emäänsä.

Samanlainen Lilja on myös ratsuna. Ratsastajalla on kaikki mahdollisuudet kuoria tammasta esiin koulukenttien liitokavio tai esteratojen ruusukehai, mutta tamman kanssa pitää olla sopivan keskusteleva yhteistyö, joka kuitenkin osoittaa Liljalle kuka määrää. Kuka tahansa voi hölkytellä tamman kanssa ympäri kenttää tehden voltteja tai hypäten ristikoita, mutta jos tamman kanssa tahtoo menestyä, ratsastajallakin pitää olla osaamista. Lilja ei myöskään rakenna hyvää yhteistyösuhdetta ihan kenen tahansa kanssa, ja onkin vain pari ihmistä, joiden kanssa se suostuu toimimaan oikeasti hyvin. Jos Liljan kanssa on rakentanut hyvän yhteistyösuhteen, sen kanssa on kiva tehdä töitä. Toisin kuin emänsä, Lilja ei ole kova avuille, vaan tottelee melko pieniäkin apuja hyvin. Tamma ei tarvitse pitkää verryttelyä herkistyäkseen, vaan sen oikean ihmisen, jonka kanssa on hyvä tehdä töitä. Tamman kiukuttelu ratsastaessa siis on ennen kaikkea henkilökohtaista. Jos Liljan kanssa ei jokin onnistu, ei sovi muuta kuin katsoa peiliin ja miettiä mitä teki tamman kanssa väärin. Sama pätee niin sileällä, kuin myös esteillä. Esteillä Lilja on reippaampi, mutta edelleen hyvin herkkä ja tarkka ratsu. Tämä tamma nimittäin kieltää, jos sitä ei tuoda esteelle juuri oikealla tavalla. Liljaa ei huvita korjata ratsastajan virheitä, se vain yksinkertaisesti kieltäytyy tekemästä, jos saa epäsopivat ohjeet omasta mielestään. Siinä mielessä tamma on myös hirvittävän opettavainen ratsu. Maastossa Lilja ottaa vähän rennommin. Se on reipas, mutta ei vaadi ratsastajaltaan samanlaista tarkkuutta kuin kentällä ”oikeita” töitä tehdessä. Liljan kanssa voi siis myös tehdä niitä sunnuntain hölköttelymaastoja.

Lastaaminen on yksi sellainen hetki, jolloin hoitajan kelpoisuus mitataan. Jos hoitajalla ei ole sopivasti auktoriteettia ja lempeyttä pyytää, tamman lastaaminen osoittautuu hyvin hankalaksi. Lilja ei vain yksinkertaisesti viitsi silloin mennä kuljetusautoon. Se huomaa heti, jos ihminen epäröi ja käyttää tilaisuutensa hyväkseen yrittäessään nousta niskan päälle. Liljan saa kyllä aina lastattua, mutta se on eri asia saako sen lastattua hyvillä mielin. Hyvillä mielin matkustava Lilja on rauhassa niin matkalla kuin myös määränpäässä, mutta huonolla tuulella matkustava Lilja on oikea painajainen. Se joko kolistelee ja metelöi tai mököttää. Usein vielä niin, että matkalla tamma kolistelee ja metelöi, mutta kisapaikalla mököttää. Siinä vaiheessa on hirvittävän hankala tehdä minkäänlaista kilpailusuoritusta tamman kanssa. Edelleen kaikki riippuu tamman ja ihmisen suhteesta; mitä parempi ja tasapainoisempi suhde, sitä parempi ja tasapainoisempi tamma.

Sukutaulu

i: Ch Ristiretki
m, 158cm
KTK-I

ii: Ryöstöretki
m, 159cm evm
iii: Räyhähenki
trn, 158cm evm
iie: Kavaltajatar
m, 157cm evm
ie: Sudenmorsian
mrn, 155cm evm
iei: Rivisotilas
mrn, 155cm evm
iee: Pirun Poppana
rnvkk, 157cm evm
e: Vaurin Willitiikeri
rt, 162cm
KTK-III
ei: Villivihmokki
m, 165cm evm
eii: Arovillikki
m, 167cm evm
eie: Venlan Marliini
vrt, 164cm evm
ee: Vaurin Kalwakka
rt, 158cm evm
eei: Karwiainen
prt, 158cm evm
eee: Kalvan Akka
rt, 162cm evm

Jälkeläiset

ei vielä jälkeläisiä

Kilpailutulokset

KERJ sij.

KRJ sij.

ERJ sij.

Varusteet ja päiväohjelma

varusteet tähän MAANANTAI ??
TIISTAI ??
KESKIVIIKKO ??
TORSTAI ??
PERJANTAI ??
LAUANTAI ??
SUNNUNTAI ??

Päiväkirja ja valmennukset

...