Ilvesniemen tila

Gone Bananaz

Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game stableIkääntyy CAS-ikääntymisen mukaan:
1v - 24.12.2018 | 2v - 18.3.2019 | 3v - 10.6.2019
4v - 2.9.2019 | 5v - 25.11.2019 | 6v - 17.2.2020
7v - 11.5.2020 | 8v - 3.8.2020
NimiGone Bananaz, "Ansku"
Rotusuomalainen puoliverinen
Sukupuolitamma
Syntymäaika, ikä1.10.2018 5v CAS-ikääntyminen
RekisterinumeroVH20-031-0011
Väricremello (ee Aa CrCr), läsi, tj sukat, herasilmät
Säkäkorkeus165cm
OmistajaAada Lehmusvaara VRL-14149
KasvattajaElina Mutkala evm
Painotus, koulutustasokenttäpainotus, CIC3

Kilpailee porrastetuissa tasolla 0

Kuvagalleria


Kuvat © VRL-14149

Luonne

Olin tietysti myyty jo siinä vaiheessa, kun näin ensimmäisen kuvan cremellosta tammasta. Olisin varmaan hakenut sen kotiin kauhealla kiireellä, vaikka hevonen olisi luonteeltaan ollut täysi kusipää. Rakkaus on sokeaa ja niin edelleen. Minun onnekseni näin ei kuitenkaan ollut, vaan vaaleasta tammasta paljastui aivan rakastettava hevonen. Koeratsastuksen aikana suunnittelin heittäväni setelitukon kasvattajan kouraan ja laukkaavani hevosella auringonlaskuun, se ei valitettavasti ollut vain mahdollista. Kerroin kyllä erittäin painokkaasti kasvattajalle, että olin ehdottoman kiinnostunut hevosesta ja aioin joko ostaa sen tai pölliä sen. Leijuinkin seitsemänteen taivaaseen kasvattajan luvatessa hevosen minulle ja kohosin vielä yhdeksänteen taivaaseen, kun eläinlääkärikin näytti ostotarkistuksen jälkeen vihreää valoa. Taivaan katosta paukahdin läpi lähtiessämme hakemaan tammaa uuteen kotiinsa.

Yhä edelleenkin ihmettelen, miten kukaan ikinä tahtoi tammasta luopua ja miten se ei maksanut miljoonia. Anskulla on ihana luonne ja erinomainen työmoraali. Tamman kanssa on helppo toimia kaikissa tilanteissa, sillä se ei harrasta kiukuttelua tai erikoista typerehtimistä. Ansku on tammaksi erikoisen tasainen luonteeltaan, eikä sillä ole erityisiä tammapäiviä. Hoitotoimenpiteet sujuvat neidin kanssa ongelmitta, edes satulavyön kiristys ei saa yltiöpositiivisen neitokaisen naamaa kääntymään mutrulle. Eläinlääkärissä ja kengittäjässä ei ole Anskun mielestä mitään vikaa, erityisesti koska niiden käynnin aikana ja jälkeen saa porkkanoita tai muita herkkuja.

Myönnetään, että ratsuna tamma saattaa olla aluksi melkoinen säheltäjä. Se marssii eteenpäin pää pilvissä (tai vaihtoehtoisesti turpa maassa) tutkien kaikkea innoissaan. Kun Anskun saa työntekomoodiin, se on aivan ihana ratsu. Herkkä ja energinen toki, joten kovin aralle kuskille tamma ei sovi. Se ei kuitenkaan harrasta epämääräistä säikähtelyä, mutta kulkisi mielellään hieman nopeampaa kuin ratsastaja soisi. Tamman energia on kuitenkin helppo kanavoida työntekoon ja toden teolla keskittyessään se tuntuu osaavan vaikka mitä. Tammalla on kaunis, joustava ravi sekä iso laukka, jonka tahtiin on ilo edetä niin rataesteillä kuin myös maastoesteillä. Isohkoista askelistaan huolimatta Ansku on ketterä, joten sen kanssa pystyy tekemään tiukkojakin teitä tarvittaessa. Toisaalta isot askeleet ovat hyödyksi maastoesteillä, kun Ansku etenee esteiden välit ripeästi.

Kilpailuissa Ansku vaatii hieman enemmän lämmittelyä, jotta sen saa oikeasti keskittymään kunnolla työntekoon. Tamma jäisi mielellään seuraamaan kisapaikan vilinää ja vilskettä, joten sitä pitää muistutella työnteosta tuon tuostakin. Jos Anskun saa keskittymään, kilpailusuoritus on todennäköisesti silkkaa nautintoa. Silloin Ansku tekee todellakin parhaansa eikä sijoitus jää taatusti hevosen suorituksesta kiinni.

Sukutaulu

i: Grateful Grinch
kwpn, vkk, 168cm evm

ii: Giggling Gorilla
kwpn, mvkk, 170cm, evm
iii: Godzilla xx
xx, m, 172cm, evm
iie: Helium High
kwpn, rnvkk, 167cm, evm
ie: Lovely Lulu
holstein, rt, 163cm, evm
iei: Lion King xx
xx, vprt, 165cm, evm
iee: Fantastic Fiona
holstein, prt, 160cm, evm
e: Smooth As Smoothie
fwb, cremello, 165cm, evm
ei: Such a Criminal
fwb, vkk, 167cm, evm
eii: Superstar xx
xx, m, 167cm, evm
eie: Jewerly Heist
fwb, vkk, 166cm, evm
ee: Mango Marmelade
fwb, rnvkk, 162cm, evm
eei: Monsters Exist
holstein, tprn, 168cm, evm
eee: Cranberry Crush
fwb, vkk, 159cm, evm

Jälkeläiset

tekstiä

Saavutukset

tekstiä

Päiväkirja

tekstiä

Taustakuva Johannes Plenio Pixabaystä | Ulkoasu © VRL-14149 | Kaikki materiaali © VRL-14149 ellei toisin sanota