Perustiedot

Virallinen nimi Gangster Löwen Rekisterinumero VH14-141-0003
Rotu sveitsinpuoliverinen Sukupuoli ori
Syntymäaika 11.11.2013, 6 vuotias - ikääntyminen Tuoja Elsie
Säkäkorkeus 168cm Väri ruunikko
Painotus esteratsastus Koulutustaso ko he A, re 150cm
Omistaja Sani, VRL-10954 Kasvattaja Noah Ritschel, Sveitsi

© Sani, VRL-10954

Luonnekuvaus

Lörtti on oikein hurmaava ja lempeä tyyppi, jonka kanssa jokainen varmasti suoriutuu helposti hoitotoimenpiteestä kuin toimenpiteestä. Ori on myös melkoisen ylisosiaalinen tyyppi, joka varmasti tunkee turpansa syliin ja kainaloon aina kun siihen vain on mahdollisuus. Lörtti rakastaa huomiota ja haluaakin aina olla keskipisteenä hinnalla millä hyvänsä. Jos minkäänlaista huomiota ei heru, alkaa ori huomion toivossa viskoa harjoja ja laittaa muutenkin paikkoja remonttiin.

Kengittäjäkään tai klinikkakäynnit eivät saa Lörtin sosiaalisuutta ja suurta nallekarhun sydäntä hiipumaan mistään hinnasta. Ori seisoo mielellään paikallaan ja katselee lekurinsa hommia. Taluttaessa Lörtillä on kuitenkin orin tahto ja aivan valtavan suuret voimat mennä sinne mihin se itse tahtoo, joten jämäkkä ja vahva taluttaja on tärkeä, ellei halua olla vietävänä kuin litran mitta pitkin puskia.

Selkään noustessa Lörtistä kuorituu todella energinen ja reipas pakkaus, jok akulkee teenpäin omalla moottorillaan. Oria ei joudu käskemään eteenpäin, mutta sen sijaan jarrut voivat välillä unohtua, jonka vuoksi pidätteille on todella usein käyttöä. Lörtti on kuitenkin melkoinen herrasmies, eikä se jaksa turhan kauaa jaaritella pidätteiden kanssa. Yleensä ori totteleekin sen kummempia miettimättä, vaikka energiaa olisikin. Esteet ovat ehdottomasti Lörtin juttu! Se on energinen ja nopea ja sen kanssa on helppo tehdä yhteistyötä kaikesta vauhdista huolimatta. Se osaa itse ponnistaa juuri oikeista kohdista, mutta esteiden välien ja askelien määrän kanssa se tarvitsee paljon apua ratsastajaltaan. Lörtti on myös todella innokas maastoilija ja rakastaakin päästellä menemään pitkin maastopolkuja.

© mibula

Sukuselvitys

i. Schreihund
169cm, prn, evm
ii. Schwanz eines Kamels iii. Mungo TUN
iie. Religion Katze
ie. Nilpferd iei. Freitag Warthog
iee. Rebellion Giraffe
e. Schneeleopard
164cm, rn, evm
ei. Schwarz Panter eii. Paradiesvogel
eie. Teddybär
ee. Hirschberg eei. Exotischen Elefanten
eee. Falte's Tapir

I. Schreihund on esteratsun virkaa toimittava sveitsinpuoliverinen, jolta löytyy oikein mukava kisaushistoria hyvällä menestyksellä. Ori on kisannut omistajansa kanssa 150-160 senttimetrin luokissa ja omistaja on kertonut hevosen olevan hyvä hyppäämään ja erittäin varovainen jaloistaan. Käsiteltäessä Schreihund on kuulemma kiltti ja peloton oripoika, jonka kanssa on miellyttävä työskennellä. Jälkeläisiä orilla on 10 kappaletta, joille se on periyttänyt korrektia rakennettaan ja ovatpa varsat osan isänsä hyppytaidoistakin saaneet. Ori on suhteellisen korkea rotuisekseen, 169cm ja väriltään se on punaruunikko.

II. Schwanz eines Kamels on jo eläkkeellä oleva kenttäratsu. Sen kanssa kisattiin helppoja luokkia siihen asti, kunnes ori loukkasi jalkansa ja jäi varhaiseläkkeelle jalan kestäessä kevyttä käyttöä. Kamels on luonteeltaan orimainen ja hieman haastava, mutta nykyään, kun aktiivinen kisaura on jo takana, on se myös rauhoittunut huomattavasti. Korkeutta oriilta löytyy 166cm ja väriltään se on tummanruunikko. Jälkeläisiä Kamelsilla on kuusi kappaletta, jonka varsoille on periytynyt sen vauhdikkuus, sekä koko.

III. Mungo TUN oli lyhyen elämänsä aikana varmasti kasvattajansa suurin silmäterä. Sen kanssa koulutus tehtiin hitaasti ja varmasti ja siitä kehkeytyi loistava esteratsu. Valitettavasti Mungon lupaava ura loppui siihen, kun ori pääsi karkaamaan laitumelta ja katkoi jalkansa niin pahasti, että se jouduttiin lopettamaan. Luonteeltaan Mungo oli rauhallinen ja ystävällinen ori, jonka kanssa kuka tahansa tuli toimeen. Korkeutta oriilta löytyi 163cm ja väriltään se oli kaunis punaruunikko. Yksi ainut tamma ehdittiin astuttaa Mungolla ja varsasta kasvoikin näppärä kenttäratsu.

IIE. Religion Katze oli hieman erakkoluonteinen tamma, joka ei pahemmin muista elävistä välittänyt. Se kyllä sieti ympärillään ihmisen tai pari hevosta, mutta ylenpalttinen häslinki sun muu sai sen hermostumaan. Sen takia Katze toimi lähinnä omistajansa harrasteratsuna, jonka kanssa ei kisoja oikeastaan kierretty. Jalostukseen tammaa kuitenkin käytettiin rohkeiden ja sosiaalisten orien kanssa ja jälkeläisiä tammalla onkin tällä hetkellä viisi kappaletta. Katze oli väriltään täysin musta ja korkeutta löytyi 161cm.

IE. Nilpferdin luonne on vaativa ja sen kanssa monet ovat menettäneet hermonsa alta aikayksikön. Orin kanssa vaaditaan lujaa luonnetta ja periksiantamattomuutta, jotta sen kanssa löytää yhteisen sävelen. Nilpferdiä voisi kuvaillakin yhden ihmisen hevoseksi. Nykyisen omistajansa kanssa se on pärjännyt erinomaisesti esteradoilla ja he ovat selvinneet hienosti 160 sentin radoistakin. Ori on hieman ylimittainen sveitsinpuoliveriseksi, sillä korkeutta siltä löytyy 170cm. Väriltään Nilpferd on tavallinen ruunikko. Jälkeläsiä Nilpferdille on siunaantunut vasta kaksi, mutta niiden hienon perimän takia oria tullaan luultavasti käyttämään useamminkin.

IEI. Freitag Warthog oli pieni ja pippurinen ori, jonka varsat ikävä kyllä perivät osan isänsä vaativuudesta. Toki oli hevonen käsiteltävissä, mutta varovainen sen kanssa sai kyllä olla, ettei tule kaviosta tai hampaista tai pahimmassa tapauksessa jää riehuvan hevosen alle. Useamman vuoden orin kanssa yritettiin selviytyä, mutta sitten omistaja päätti, että yksi varsa tästä sekopäästä ja ruunaukseen. Nykyään ori on jo eläkepäiviään viettävä papparainen, joka on edelleen kuin tulta ja tappuraa, mutta ei niin paha kuin nuoruusvuosinaan. Luonteelleen sopivasti ori on täysin musta ja korkeutta löytyy vaivaiset 161cm.

IEE. Rebellion Giraffe on isoegoinen tamma, jolla on pieni pehmyt kohta kissoja kohtaan. Kisapaikoillakin tamman paras ystävä Abby-niminen kissa on mukana ja se istuskelee monesti kentänen tai maneesin reunalla ”katsoen” ystävänsä suoritusta. Jos Giraffea alkaa hermostuttaa, Abby ilmestyy paikalle ja tamma rauhoittuu heti. Jälkeläisiä Giraffella on kolme, jotka ovat saaneet osan emänsä isosta egosta, kuten myös suuresta koostakin, korkeutta löytyy 169cm. Väriltään tamma oli kimo.

E. Schneeleopard on herkästi innostuva, mutta kuitenkin käsissä pysyvä ratsu. Sen kanssa on ilo työskennellä, koska se oikeasti tekee sen mitä ratsastaja pyytää ja yrittää suoriutua kaikesta parhaimansa mukaan. Ruunikko, 164cm korkea tamma on käsiteltäessä rauhallinen ja se seisoo vaikka maailman tappiin asti paikallaan, kun sitä harjataan. Jälkeläisilleen Schneeleopard on periyttänyt hyvää luonnettaan, sekä jonkun verran hyppytaitojaankin. Jälkeläisiä neiti on ehtinyt saada kolme.

EI. Schwarz Panter on luonteeltaan melkoinen haaveilija. Se nuokkuu yleensä silmät puoliummessa ja ei reagoi oikeastaan mihinkään mitenkään. Ratsunakin musta, 166cm korkea ori vaatii melkoiset herättelyt, jotta siitä on johonkin. Sen takia Panterilla ei oikeastaan kisatuloksia olekaan, koska se on niin hidastempoinen tapaus. Jalostukseen oria on kuitenkin käytetty sen hyvän rakenteen vuoksi, jota se on myös periyttänyt kuudelle varsalleen.

EII. Paradiesvogel oli mainio 168cm korkea kenttäratsu. Sillä kisattiin suurissa luokissa hyvällä menestyksellä ja sen työskentelyinto oli aivan omaa luokkaansa. Paradisevogel oli aina innoissaan lähdössä töihin ja antoi itsestään kirjaimellisesti kaiken. Ruunikko ori nimittäin kuoli voitettuaan vaativat kenttäkisat ja kuolinssyyksi todettiin pettänyt sydän. Jälkeläisiä Paradisevogelilla ei ole kuin yksi.

EIE. Teddybär on nimensä mukainen tapaus. Se on oikea nallekarhu, eli lempeä ja ystävällinen rautias tamma, jonka kanssa on moni nuori opetellut ratsastuksen ja kisaamisen alkeet, sekä saanut kokea ensimmäisen voiton kisoissa. Teddybär on edelleen reipas ja aktiivinen tamma, mutta iän takia se on siirtynyt jo kokonaan eläkkeelle. Jälkeläisiä tammalla on kahdeksan, jotka ovat perineet osansa emänsä luonteesta ja liikkeistä. Korkeutta tammalta löytyy 165cm.

EE. Hirschberg on hieman säpsy ja tulinen musta tamma, jonka kanssa ei kaikilla yhteistä säveltä löydy. Sen kassa vaaditaan tasainen käsi ja hyvät hermot, jotta tamma toimisi kuten pitää. Oikean ratsastajan kanssa kuitenkin Hirschberg suoriutuu esteradoilla loistavin tuloksin ja hyppää mitä eteen laitetaan, kunhan ratsastaja on samaa mieltä. Kolmelle jälkeläiselleen tamma on periyttänyt hyppytaitojaan, rautiasta väriään ja korrektia rakennetta.

EEI. Exotischen Elefanten oli juro tummanruunikko, yksityisyyttä kunnioittava ori. Hoitaessa se saattoi yrittää näykkiä, varsinkin satulavyötä kiristäessä. Ratsuna taas suhteellisen miellyttävä tapaus, mitä nyt ilman kunnon verryttelyjä etupainoinen. Yksityisyyden kunnioituis ilmeni muille hevosille luimistelulla, sekä muita hevosia päin potkimisella. Ikinä se ei kuitenkaan potkaissut. Esteradoilla ori menestyi erinomaisesti. Korkeutta oriilta löytyi 160cm. Jälkeläisiä Exotischen Elefantenilla on 15, jotka saivat osan isänsä hyppytaidoista.

EEE. Falte's Tapir on herkkä, mutta kiltti punaruunikko tamma. Se toimii ratsastuskoulussa opetushevosena ja on muodostunut monen lempihevoseksi. Sen askeleet ovat tasaiset ja se on helppo, mutta se vaatii kuitenkin ratsastajaltaan tasaisen käden ja selvät avut, jotta se toimii kunnolla. Kisoissa 162cm korkea Tapir on käynyt jonkun verran tuntiratsastajien kanssa ja on pärjännyt suhteellisen hyvin. Jälkeläisiä Tapirilla ei ole kuin yksi, koska ratsastuskoulun omistaja ei ole raskinut sitä enempää pitää tunneilta pois.

© Jaana K, pienet muokkaukset © Sani

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Emä Omistaja
tamma 11.12.2014 Garantija von Dows Ersvaster Nienl Minni
tamma 01.11.2014 Glanzleistung BAM Sonnenfinsternis MYYNNISSÄ
tamma 16.08.2014 Alpengold BAM Déjà-vu Rosa Breezy Meadows

Kisakalenteri

Lörtti kilpailee myös porrastetuissa. Ajankohtaisen pistetilanteen näät VH-profiilista.

​​​​ ​​ ​​ ​ ​​​ ​​​​​ ​​​​​​ ​​ ​​​​​ ​​​ ​​​​ ​​​​​​ ​​ ​​​​ ​ ​​​ ​​ ​ ​​​​
Esteratsastus - 66 sijoitusta, joista 12 voittoa
PäivämääräKutsuTasoSija
15.11.2014ERJ150cm3/30
13.11.2014ERJ150cm2/30
09.11.2014ERJ150cm2/30
07.11.2014ERJ150cm5/30
31.10.2014ERJ150cm5/30
27.10.2014ERJ150cm4/30
30​.08.2014ERJ150cm​4​ ​/30
24.08.2014​​ ​ERJ150cm1/30
24.08.2014​ ​​ERJ150cm1/30
24.08.2014ERJ150cm3/30
22.08.2014​​​ERJ150cm3/30
22.08.2014ERJ150cm4/30
22.08.2014ERJ150cm5/30
21.08.2014​​​ERJ150cm4/30
21.08.2014​​​ERJ150cm2/30
21.08.2014ERJ150cm3/30
20.08.2014ERJ150cm2/30
19.08.2014​​​ERJ150cm4/30
19.08.2014ERJ150cm5/30
18.08.2014ERJ150cm1/30
18.08.2014ERJ150cm1/30
17.08.2014​​​ERJ150cm1/30
17.08.2014ERJ150cm5/30
17.08.2014ERJ150cm1/30
17.08.2014ERJ150cm2/30
16.08.2014ERJ150cm2/30
16.08.2014ERJ150cm4/40
15.08.2014​​ ​ERJ150cm5/40
15.08.2014ERJ150cm3/30
14.08.2014ERJ150cm4/40
13.08.2014ERJ150cm3/30
13.08.2014ERJ150cm1/30
13.08.2014ERJ150cm2/40
12.08.2014ERJ150cm1/40
11.08.2014ERJ150cm6/47
10.08.2014ERJ150cm1/40
09.08.2014ERJ150cm3/40
09.08.2014ERJ150cm2/44
07.08.2014ERJ150cm6/47
02.08.2014ERJ150cm6/47
16.08.2014ERJ150cm1/30
15.08.2014ERJ150cm2/30
15.08.2014ERJ150cm4/30
14.08.2014ERJ150cm3/30
14.08.2014ERJ150cm4/30
13.08.2014ERJ150cm1/30
13.08.2014ERJ150cm5/30
13.08.2014ERJ150cm4/30
11.08.2014ERJ150cm4/30
10.08.2014ERJ150cm5/30
09.08.2014ERJ150cm1/30
09.08.2014ERJ150cm3/30
08.08.2014ERJ150cm3/30
08.08.2014ERJ150cm4/30
07.08.2014ERJ150cm3/30
06.08.2014ERJ150cm3/30
06.08.2014ERJ150cm5/30
05.08.2014ERJ150cm4/30
05.08.2014ERJ150cm3/30
04.08.2014ERJ150cm3/30
04.08.2014ERJ150cm2/30
04.08.2014ERJ150cm4/30
03.08.2014ERJ150cm4/30
02.08.2014ERJ150cm2/30
02.08.2014ERJ150cm4/30
01.08.2014ERJ150cm5/30

Päiväkirja ja valmennukset

30.03.2015 - Maastoretki Pihkaniemessä (kirjoittanut omistaja)

Lörtti toimi jo pelkästään siitoshevosena, joten se olikin ollut nyt vähemmällä liikkunnalla. Nähdessäni netissä ilmoituksen maastoratsastuksesta Pihkaniemen tallilla päätikin heti ilmoittaa meidät mukaan. Oriilla oli tänään sopivasti 6 vuotis syntymäpäivä, joten sitä oli mukava lähteä juhlistamaan rennolla maastoilulla. Olimme saapuneet edellisenä päivänä Suomeen vanhan ystäväni pikkutallille. Siellä tarhat olivat yhtä kuravelliä, ja eikös siitä innostuneena Lörtti piehtaroinut oikein kunnolla. Mahan alusta en ollut aivan tarpeeksi puhtaaksi ehtinyt harjata, joten menisimme tänään ilman satulaa. Hieman jännitin, mitä tasapainoni asiasta sanoisi, en nimittäin ollut pitkään aikaa ratsastanut niin.

Saapuessamme Pihkaniemeen ori olikin jo trailerissa valmiina, joten pääsin heti hyppäämään orin selkään. Lörtti puhkui heti alusta asti intoa, ja sainkin kunnolla pidätellä poikaa, ettei se ryntäisi ennen aikojaan matkaan. Pian lähdimmekin maastoon. Alkumatka oli minulle suorastaan tuskaa. Lörtti ei millään meinannut pysyä käsissä, eikä satulan puuttuminen auttanut yhtään. Vasta ensimmäisen ravipätkän jälkeen ori alkoi hieman rentoutua, ja minäkin sain huokaista helpotuksesta. Olimme matkanneet Lörtin kanssa Sveitsistä asti Suomeen, ja minun oli pakko myöntää itselleni, että näitä maastoja oli ollut oikeasti ikävä. Tosin ikävää hieman lievitti kuusenhavut, jotka raapivat tämän tästä naamaani. Laukkapätkä minua kauhistutti jo etukäteen, mutta pysyin yllättävän hyvin kyydissä. Tosin tarrauduin varmuuden vuoksi harjaan kiinni vauhdin vain kiihtyessä.

Pian saavuimmekin jo takaisin tallille ja oli aika lähteä kotiin. Lörtti oli ollut tänään todella hieno, ja minäkin sain hieman harjoittaa tasapainoani. Hupsun pojan kanssa lähtisin kyllä mielelläni uudestaan maastoilemaan vieraisiinkin maisemiin. Eipä kokenut kisakonkari niin vieraista paikoista välitäkkään.

12.01.2015 - Estevalmennus, valmentajana Inari

Jarrujen puute näkyi heti alkuun, kun Lörtti näytti vievän Sania verryttelylaukoissa. Komea puoliverinen hyppäsi hyvällä idealla verryttelyesteiden yli, ja Sani nähtävästi tiesi miten hänen ratsunsa toimii. Kun verryttelyt oli verrytelty, valmennus aloitettiin pienten esteiden ylittämisellä. Lörttiä ei haitannut noin 40 senttisen esteen toinen puomi, jossa roikkui pieni kyltti, vaan herra hyppäsi reippain meiningein esteen yli ja Sani ohjasi oriin taitavasti seuraavalle esteelle. Kaksikko toimi sellaisessa harmoniassa, ettei aina jaksanut katsoa kun tiesi että kohta tulee kadehdittua! Puoliverinen laukkasi esteeltä esteelle, eikä edes näyttänyt huomaavan esteiden korkeuden nousua. Kerran Sani joutui komentamaan ratsuaan eteen oikein reippaasti, kun valmentaja olikin vaihtanut paikkaa melkein huomaamatta. Hetken ori minua katselikin, mutta uskaltautui esteen yli kaikesta huolimatta. Kun viimeinenkin metrin este oli ylitetty kunnialla, jätin kaksikon verryttelemään kahdestaan.

04.01.2015 - Estevalmennus, valmentajana Akita

Istuskelin sivussa ja seurasin komean sveitsinpuoliverisen liikkumista. Ori ravasi komein ja kevein askelin, ratsastajan istuessa hyvällä istunnalla selässä. Siitä tulikin mieleeni, että tämän päivän valmennus tulee painottumaan melkolailla ratsastajaan. Hänen pitäisi saada Lörtti liikkumaan sulavasti ja hyppäämään esteet oikealta paikalta. Nostin verryttelyesteet 100cm korkeuteen ja pyysin ratsastajaa nostamaan laukan. Laukka nousi kiitettävästi ja Lörtti porhalsi energisen hallitusti eteenpäin. Annoin heidän laukata kentän ympäri muutaman kierroksen verran, jonka jälkeen oli esteiden vuoro. Osoitin ensimmäistä pystyä, jolle ratsukon oli tultava. Lörtti laukkasi sopivaa vauhtia ja laskin hieman tahtia. Huusin ratsastajalle, että hänenkin pitää laskea tahti ja katsoa sen mukaan oikea kohta. Ratsastaja nyökkäsi, ja laskimme yhteen ääneen tahdin, jolloin loikka ponnahti mahtavasti. Seuraavana oli okseri, joka sekin oli 100cm paikkeilla. Ori kaasutti vähän lisää vauhtia, jolloin ohjeistin ratsastajaa tekemään mahdollisimman paljon puolipidätteitä. Hyvinhän se onnistui, sillä taas kun piti tahtia laskea, onnistui hyppy melko hyvin. Vähän liian kaukaa lähti ponnistus, mutta muuten hyppy oli ihan mallikas. Pyysin ratsukkoa hidastamaan raviin ja hyppäämään vähän pienemmän pystyn. Ravin tempo kun oli ainakin omasta mielestäni helpompi ajatella. Ratsastajan oli tehtävä aikalailla pidätteitä, että ori suostui vihdoin hiljentämään. Se kun oli melkoinen vauhtiviikari. Pian oltiin hyvässä ravissa ja Lörtti loikki pikkuesteitä innoissaan kun ratsastaja harjoitteli laskemaan itse. Kun hän ilmoitti olevansa valmis, pyysin heitä siirtymään laukkaan ja hyppäämään ensin pystyn, ja sitten okserin yli. Lörtti höristi korviaan kuullessaan sanan "laukka" ja kun pohkeet painuivat oriin kylkiin, se lähti onnessaan liikkeelle. Ensimmäiselle esteelle tultiin hieman liian nopeasti ja ponnistus lähti liian myöhään, jolloin puomit kolisivat maahan. Muistutin vauhdista ja autoin hänet alkuun laskemisen kanssa. Nostin puomit takaisin, samalla ratsukkoa seuraten. Toiselle esteelle tultiin hyvällä vauhdilla ja ponnistuspaikka oli juuri oikea! Kehuin ratsukkoa hyvästä työstä ja annoin heille luvan alkaa tehdä loppuverryttelyjä.

12.10.2014 - Estevalmennus, valmentajana Viva

Reippaan oloinen ruunikko asteli maneesiin, höyryten kuin höyryjuna. Lörtillä oli selvästi paljon energiaa, jonka vuoki Sani joutui pidättelemään hevostaan melkoisesti, jottei se lähtisi käsistä. Hetken tapeltuaan hevosensa kanssa antoi Lörtti Sanille viimein periksi, jolloin ori nöyrtyi ja hidasti kuuliaisesti vauhtiaan. Siinä samassa sainkin tervehtiä Sania, jolloin pyysin häntä verryttelemään ratsunsa itsenäisesti. Siirryinkin itse katselemaan ratsukon menoa maneesin katsomon puolelle, jotten häiritsisi ratsukon työskentelyä. Verryttelyiden aikana Lörtti oli hyvin reipas ja ori taipui hyvin Sanin taivutellessa sitä. Lörtti olikin koko ajan kuulolla, eikä vauhti lisääntynyt liiaksi ja jos lisääntyi, osasi Sani muistutella oria jarruistam. Kun ratsukko oli verrytellyt mielestäni riittäästi, päästin Sanin ja Lörtin hyppäämään pari 100cm korkuista verryttelyestettä muiden esteiden lomassa. Hypyt sujuivat loistavissa merkeissä, joten päätettiin Sanin kanssa yhteistuumin siirtyä parin muun hypyn jälkeen itse radalle hyppäämään. Keskusteltuame hetken 150cm korkuisesta radasta, johon kuului niin pystyjä, oksereita kuin trippeleitäkin, päästin ratsukon vihdoin suorittamaan radalla olevia esteitä. Ratsukko lähtikin muitta mutkitta suorittamaan esteitä. Lörtti lähestyi esteitä vauhdikkaasti, mutta tasaisesti Sanin pidätellessä sitä aina välillä. Lörtillä ei ollut ongelmia esteiden hyppäämisessä, mutta esteiden väliin tulevien askeleiden kanssa sillä oli jonkin laista ongelmaa, jolloin Sani auttoi siinä. Pari kolahdusta kuului, mutta tippumisia ei tullut. Ratsukko suorittikin esteet puhtaasti, jolloinka päästin heidät hyppäämään radan pari muutakin kertaa. Valmennuksen loputtua, jätin ratsukon loppuverryttelemään itsenäisesti.

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © William Murphy
virtuaalihevonen