Perustiedot

Virallinen nimi Gleichung Rekisterinumero VH14-141-0017
Rotu sveitsinpuoliverinen Sukupuoli ori
Syntymäaika 13.08.2013, 4 vuotias - ikääntyminen Tuoja Norpatar
Säkäkorkeus 169cm Väri kimo
Painotus esteratsastus Koulutustaso ko vaativa B, re 160cm
Omistaja Sani, VRL-10954 Kasvattaja Thomas Jackson, Saksa

Luonnekuvaus

Kimo sveitsinpuoliveriori Gleichung, lyhyemmin Huti on hevonen, jolta odotettiin paljon. Jo varsana tämä voimakas ja pitkäjalkainen ori osasi käyttäytyä ja sen kouluttaminen huomattiin jo alkuvaiheessa helpoksi. Se omaksuu uudetkin asiat nopeasti ja iän karttuessa miellyttämisenhalu tuntuu vain lisääntyneen. Huti on joka tilanteessa rauhallinen, käsittelijän hallinnassa ja pysyy vilinässäkin tyynenä. Orin kiltti ja helppo käsiteltävyys väistyy sen päästessä hyppäämään, jolloin kiltteys on tipotiessään ja tilalle kasvaa rohkea, ahne ja energinen ratsu.

Hoitotilanteissa Huti on helppo hevonen ja vaikka ympärillä vilinä kasvaisi niin ori valaa käsittelijäänsä sen oman tyyneyden ja ihan kuin se kertoisi, ettei syytä ahdistukseen ole. Huti on niin tottunut kaikenlaiseen hoitamiseen, oli kyse sitten jalkojen kylmäyksestä tai harjan letittämisestä niin se seisoo hievahtamatta käsiteltävänä. Nuoresta varsasta lähtien Hutin kanssa on ollut helppo työskennellä, se suhtautuu ihailtavalla tyyneydellä epäilyttäviinkin asioihin ja jännittäessään rohkaisut saavat orin keräämään hienosti itsensä. Sukupuolestaan johtuen se ei kuitenkaan sovellu kaikille vaan vaatii hoitajaltaan tietynlaista päättäväisyyttä ja taitoa. Huti tiedostaa hyvin ympärillään tapahtuvat asiat, joten lähistöllä olevat tammat saavat sen helposti hieman jännittyneeksi ja varsin äänekkääksi. Pysyy kuitenkin tammojenkin lähettyvillä hallinnassa, kunhan muistaa taluttaessa ketjun joko suuhun tai turvan ympärille varotoimeksi. Tarhassa ori on varsinkin keväisin erittäin levoton ja levottomuutta lisää tietenkin kauniit vastakkaista sukupuolta olevat hevoset. Hutilla on aina ollut tarhassa pientä puuhaa, jotta ei juokse itseään hikeen tarkkaillessaan aktiivisesti reviiriään.

Ratsuna Huti on rohkea, energinen ja äärettömän hyväliikkeinen hevonen. Ori tarvitsee sileällä paljon virikkeitä eikä sen mielenkiinto pysy yllä, jos tehtäviä hiotaan liian pitkään. Jo suvustakin näkee, ettei tätä hevosta ole luotu parkettien partaveitseksi vaan tässä on hevonen, jolle on luotu kaikki estehevoselle ominaiset piirteet. Sileällä Huti on kuitenkin keskivertoa parempi, vaikkei sen kiinnostus väistöihin tai ympyröihin riitä. Orilla on hyvä laukka esteradoille, koska se sopii niin isommille radoille kuin halliinkin. Hutilla on hyvä tekniikka hypätä ja se etenee sulavasti esteeltä toiselle, ori osaa myös itse laskelmoida lähestymiset prikulleen oikein eikä ratsastajan tarvitse jännittää kieltojakaan. Todella osaava ja henkeäsalpaavan upea näky esteradoilla, jos joku niin tämä hevonen todella tietää olevansa huikea ja osaavansa hommat. Kilpailupaikalla saattaa esiintyä pientä levottomuutta ennen rataa, mutta jännitys katoaa kilpailutilanteessa, ori keskittyy sataprosenttisesti rataan ja taistelee ratsastajansa tukemana viimeiseen vihellykseen asti. Maastoon lähtiessä on varmempi porukan kanssa eikä säiky juurikaan mitään. Yksin maastoillessa saattaa säpsähtää äkillisiä ääniä, mutta ei juokse alta. Hyväksi todettu keino on laittaa orille yksinkertaisesti korvahuppu, niin orikin pystyy rentoutumaan ja nauttimaan maastolenkeistä, oli ne sitten rauhallisia tai reippaita.

© Miila H

Sukuselvitys

i. Royal
161cm, km, evm
ii. Acard D iii. Ramiro
iie. Alwine
ie. Bilen iei. Mandertro
iee. Billa Echo
e. Granisa
163cm, prt, evm
ei. Nimmerdor eii. Calido
eie. Ninna
ee. Garla eei. Jazz
eee. La-Lou

sukuselvitys

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Emä Omistaja
tamma 24.08.2015 Schleier BAM Sonnenfinsternis VRL-09562
ori 22.11.2014 Gastspiel BAM Déjà-vu Rosa VRL-10954

Kisakalenteri

Huti kilpailee myös porrastetuissa. Ajankohtaisen pistetilanteen näät VH-profiilista.

Esteratsastus - 35 sijoitusta
Sijoitukset tulevat näkyviin myöhemmin

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Otsikko

valmennus

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © William Murphy
virtuaalihevonen