Perustiedot

Virallinen nimi Angelina Kern Rekisterinumero VH14-012-0396
Rotu hollanninpuoliverinen Sukupuoli tamma
Syntymäaika 28.10.2014 - 12 v Syntymämaa Suomi
Säkäkorkeus 167cm Väri kimo
Painotus esteratsastus Koulutustaso ko vaativa B, re 150cm
Omistaja Sani, VRL-10954 Kasvattaja Keskeneräinen

Ikääntyminen

Ikääntyy tämän mukaan 8-vuotiaaksi asti, sen jälkeen puolen vuoden välein yhden vuoden.

Luonnekuvaus

Anke on kiltti ja reipas hollantilaistamma. Se on kuitenkin herkkä ja arka uusille asioille. Tamma ei sovikkaan aivan aloittelijoille, mutta rauhallisten ihmisten kanssa tamma toimii kuin unelma. Ratsastaessa Anke on oikea unelmapakkaus osaaville ihmisille, se tarjoaa juuri sopivasti haastetta, ei liikaa muttei liian vähääkää. Tamma toimii sekä koulu- että esteratsastuksessa, mutta sen parhaat kyvyt pääsevät esiin esteillä.

Hoitaessa Anke on tyypillinen herkkä tamma. Se vähän luimistelee satulavyötä kiristäessä ja mahan alta harjattaessa, mutta muuten se seisoo nätisti paikoillaan ja antaa suorittaa kaikki toimenpiteet lähes tulkoon ongelmitta. Välillä kavioita putsatessa se yrittää repäistä jalan takaisin itselleen, mutta ei jaksa pistää vastaan kovinkaan kauaa. Taluttaessa tamma saattaa vähän äksyillä muille hevosille ja vähintäänkin aina tanssahtelee hieman oreille. Pahimpaan kiima-aikaan Anke kannattaakin taluttaa ketjunarun kanssa varmuuden vuoksi. Lastauksessa ei ole ongelmia. Eläinlääkäriä tamma selvästi pelkää, joten se usein rauhoitetaan toimenpiteiden ajaksi. Kisapaikalla eläinlääkärit eivät kuitenkaan tuota mitään ongelmia. Kengittäjän kanssa Anke on hieman laiska pitämään jalkaa ylhäällä.

Ratsastaessa Anke on reipas ja toimii suhteellisen moitteettomasti. Se ei kuitenkaan anna kovinkaan paljoa ilmaiseksi, joten ratsastaja joutuu aina töihin tamman selässä. Varsinkin alkuveryttelyt kannattaa tehdä kunnolla, sillä niiden aikana Anke aina päättää sen kerran työskentelymoodin. Esteille tammalta löytyy aina vahva imu, ja se hyppääkin kaiken mitä eteen laittaa, kunhan vain ratsastaja ei jännitä selässä. Jos ratsastaja hiemankin epäröi, ryhtyy Anke varovaksi ja kieltää helposti. Maastossa Anke saattaa pelätä pienintäkin rasahdusta, mutta on myös päiviä, jolloin se ei hätkähdä yhtään mitään. Kaverit tuovat tammalle varmuutta, joten maastoilu onkin mukavempaa muiden kanssa kuin yksin. Kisapaikoilla Anke saattaa aina alkuun tuntua siltä, kuin se voisi pyrähtää lentoon minä hetkenä hyvänsä, mutta viimeistään radalle mennessä se on yleensä rauhoittunut.

Sukuselvitys

i. Fake Horse
kwpn, 169cm
YLA3, ERJ-III, KWPN-III
ii. Bad Independent Horse iii. Remove
iie. Desiree
ie. True Money Tree iei. Separate
iee. Zaragoza
e. Abbervail Dream
kwpn, 165cm
YLA3
ei. Alto Vito eii. Giovanni
eie. Charlie's Angel
ee. Capoccina eei. Visa Mastercard
eee. Keener Than Keen

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Isä Omistaja
tamma 20.06.2016 Belladonna von Dows le Rêve Born to be Bad VRL-13320
ori 10.01.2016 Anthony von Dows Valiant Soldier VRL-10954
ori 10.07.2015 Larios von Dows le Rêve Lancelot VRL-11247
ori 18.04.2015 Neeltje von Dows le Rêve Nikolaschka VRL-10954

Kisakalenteri

Anke kilpailee vain porrastetuissa. Ajankohtaisen pistetilanteen näät VH-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © William Murphy
virtuaalihevonen