Perustiedot

Virallinen nimi Abele Sta Diamante Rekisterinumero VH14-141-0021
Rotu sveitsinpuoliverinen Sukupuoli ori
Syntymäaika 20.02.2014, 4 vuotias - ikääntyminen Tuoja Mirks
Säkäkorkeus 168cm Väri ruunikonkimo
Painotus kouluratsastus Koulutustaso ko vaativa A, re 100cm
Omistaja Sani, VRL-10954 Kasvattaja Berit Reinhard, Sveitsi

Luonnekuvaus

Abele Sta Diamante, eli tutuille Abe on luonteeltaan pippurinen ori, jonka kanssa saa töitäkin tehdä. Hirviö se ei missään nimessä ole, mutta vaativa ja orimainen hevonen.

Hoitaessa on fiksuinta, että sen hoitaa vain kokenut hoitaja, joka ei säpsähdä hevosen mahdollisesti uhittelusta tai hermoilusta. Abella kun on tapana steppailla, viskellä päätään ja muulla tavoin osoittaa olevansa talon kingi. Harjata se kyllä antaa joka paikasta sinänsä ongelmitta, mutta paikallaan se ei ihmemmiin malta olla. Kavioidenkin putsaaminen tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti, koska eihän hänen korkeudellaan ole ylimääräistä aikaa pidellä jalkojaan ylhäällä. Varustaminen on helpoin hoitaa hoitopaikalla, missä orin saa molemmin puolin kiinni. Sillä kun on tapana yrittää näykkiä, kun satulavyötä kiristetään. Saattaapa Abe myös jaloillaan huitoa, jos oikein kiukuttaa. Suitset saa kuitenkin ongelmitta laittaa päähän ja kiristellä rauhassa remmit. Niihin ei ori reagoi sen kummemmin, koska tietää vihdoin ja viimein pääsevänsä töihin.

Taluttaessa on helpoin käyttää ketjunarua ja laittaa se mahdollisesti suuhun, jos Abella on niin sanottu villikkopäivä, jolloin se teutaroi ja steppailee minkä ehtii. Ketju rauhoittaa hevosta huomattavasti ja se kävelee huomattavasti nätimmin, vaikka hermoilee ja steppailee hieman edelleen. Suitsien kanssa talutus onnistuu ihan hyvin, vaikka Abe saattaakin hieman hölmöillä.

Ratsastajan kiivettyä selkään ja hoidettua alkulämmittelyt, ei oria meinaa tunnistaa samaksi hevoseksi. Se rentoutuu ja alkaa kuunnella äärettömän hyvin. Ruunikonkimo hevonen antaa itsestään kaiken, mitä siitä vain irti saa ja toteuttaa ratsastajan pienimmänkin käskin ja kirjaimellisesti sen pienimmänkin. Jos ori huomaa ratsastajan hiemankin laittavan istunnalla vastaan, niin se ei myöskään sitten lähde lujempaa eteenpäin, vaikka kuinka pohkeilla käskisi. Aben ratsastajan tulee siis tuntea kroppansa ja tietää jokaisen liikkeen tarkoitus, jotta se saa Abesta kaiken irti. Maastoillessa Abe rentoutuu ja sen kanssa voi myös kävellä pitkillä ohjitta ilman huolta. Orin kanssa onkin erittäin miellyttävä käydä pitempiä ja rauhallisia maastolenkkejä, koska silloin se on se rauhallinen ja ihana Abe, josta kaikki tykkää. Kisatilanteessa saattaa ori alkaa hermoilla, mutta rauhallisen ja kannustavan ratsastajan kanssa se suorittaa vaaditut asiat sen kummempia temppuilematta.

Sukuselvitys

i. Adalberto Alexon
sveit, 162cm, rn, evm
ii. Alberico II iii. Tu mi porti su
iie. L'amore eternit
ie. Minore Picciona iei. Infinite Volte
iee. La Bambola
e. Gemma Belladonna
sveit, 160cm, km, evm
ei. Gennaro eii. Salirò
eie. Estate
ee. Libellula eei. Controvento
eee. Grande Amore

sukuselvitys

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Emä Omistaja
tamma/ori 00.00.0000 Nimi emä Omistaja

Kisakalenteri

Kouluratsastus - 0 sijoitusta, joista 0 voittoa

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © William Murphy
virtuaalihevonen